1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

San José

San José, de hoofstad van Costa Rica

Bienvenidos á San José! Door de Tico’s (zoals de bewoners van Costa Rica ook worden genoemd) ook wel liefkozend ‘Chepe’ genoemd. Het staat nu niet direct bekend als interessante stad voor een langer verblijf, maar dat is niet helemaal terecht. Het is een hoofdstad zoals vele in de wereld met veel verkeer, hoge gebouwen en drukte. Toch heeft het zijn eigen karakter weten te behouden.

 

Het standbeeld La Chola in San José die veel klapjes te verduren krijgt ...

 

Het is een typisch Latijns-Amerikaanse stad met veel mensen op straat, muziek uit de speakers en kleurrijke gebouwen. Daarnaast is het ook een stad met veel parken, koloniale gebouwen, musea en markten. Avenida Central is de winkelstraat van de stad en een autovrij gebied. U vindt hier de grote winkel- en restaurantketens, maar ook kleine boetiekwinkels en een aantal musea. ‘La Chola’ staat midden in de winkelstraat: een bronzen beeld van een donkere Latina vrouw met rondingen. De Tico’s slaan op haar billen voor geluk, waarna ze een paar meter verderop een lot voor de loterij kopen.

 

Kaart van San José

 


Bezienswaardigheden in San José

Er is genoeg te zien en beleven in en rondom de stad San José. Breng een bezoek aan één van de markten in de stad. Voor souvenirs kunt u gaan shoppen bij Mercado Artesanal of bij Mercado Central, waar u ook heel goed terecht kunt voor een typische Costa Ricaanse lunch.

 

San José kent een aantal interessante musea:

  • Onder het Plaza de la Cultura vindt u het Oro Precolombino museum. U komt hier meer te weten over de geschiedenis van goud en de bijzondere kunstwerken die verspreidt staan door het museum.
  • In het National Museum of Costa Rica wordt de geschiedenis van het land duidelijk en beknopt uitgelegd door middel van precolumbiaanse rekwisieten en overblijfselen uit het koloniale verleden. Het museum is gevestigd in een felgeel koloniaal pand met een wapperende Costa Ricaanse vlag op het dak. Niet te missen dus.
  • Breng ook zeker een bezoek aan het Nationale Theater, ook wel de parel van San José genoemd. Het is dan ook een prachtig gebouw met een entreehal vol met marmer, bladgoud en kristal. Een perfecte stop voor een kopje koffie of koop een kaartje voor een show vanavond.

 

De gevel van het Nationaal Theater in San José

 

Een leuke wijk om ’s avonds te gaan eten is Escalante. Regel een taxi en kies één van de restaurants of de overdekte foodmarket in deze hippe en gezellige wijk.

 

Bekijk een voorbeeld van onze rondreizen naar Costa Rica, deze kunt u volledig naar wens aanpassen.

Tijdens deze rondreizen reist u naar San Jose
Pacuare-kajakken-1
Voorbeeldreis Costa Rica

Rondreis Costa Rica per auto: Avontuurlijk en actief

San JoséMonteverde – canopy – Tenorio National Park – hiken – Rincón de la Vieja – mountainbiken – Sámara – snorkelen, relaxen – Santa Teresa – relaxen aan het strand – San JoséPacuare – raften – San José

Arenal-Vulkaan-5
Voorbeeldreis Costa Rica

Rondreis Costa Rica: Hoogtepunten van Costa Rica

San JoséTortuguero National Park – jungle – Arenal National Park – slapende vulkaan en hotsprings – Rincón de la Vieja – actieve vulkaan en cowboys – Sámara – strand – Monteverde – vogels in het nevelwoud – Manuel Antonio National Park – jungle aan het strand – San José

rana-ojo-rojo-2
Voorbeeldreis Costa Rica

Rondreis Costa Rica per auto: Dierenrijk Costa Rica

San José – Tortuguero National Park – op zoek naar schildpadden – Sarapiquí – vogels en kleurrijke kikkers – Arenal – vulkaan en vlinders – Manuel Antonio National Park – apen, luiaards en leguanen – Corcovado National Park – San Gerardo de Dota – spot de magische quetzal – San José