1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Puerto Viejo de Talamanca

Reggae in Puerto Viejo

Puerto Viejo, aan de Caribische kust, ademt reggae. De sfeer die in deze regio hangt, vindt u nergens anders in Costa Rica. Het wordt nog weleens overgeslagen tijdens een rondreis door Costa Rica en dat is niet helemaal terecht vinden wij. Ontdek verlaten ruige stranden, luiaards in de bomen, de beste chocolade en koel af en toe af tijdens een tropische regenbui. Puerto Viejo is groter en wat drukker dan het nabij gelegen Cahuita, op ca. 20 km. U vindt hier een ruimere keus aan accommodaties, restaurants, bars en winkels. Wij vinden een verblijf in Playa Cocles een aanrader, ca. 2,5 km ten zuiden van Puerto Viejo. Iets rustiger, maar ook genoeg keus in hotels, restaurants en een paar winkels. Om de drukte ’s avonds op te zoeken, neemt u een taxi naar het centrum van Puerto Viejo. Verder is het vooral tijd om te genieten van het relaxte ritme, de prachtige stranden en het Caribische eten.

 

Fietsen rond Puerto Viejo

Fietsen is één van de leukste dingen om te doen op reis. Overal in Puerto Viejo kunt u fietsen huren, meestal zo’n typische ‘cruiser’ met mandje voorop. Stap op de fiets en bezoek de verschillende stranden op de route. Vanuit Puerto Viejo komt u langs Playa Cocles, Playa Chiquita, Punta Uva en Playa Grande. De één nog mooier dan de ander. De weg eindigt in Manzanillo. U heeft er dan ongeveer 13km op zitten. Ons advies? Vertrek vroeg wanneer het nog wat koeler is. Aan het einde van de middag moet u in deze regio vaak rekening houden met een tropische regenbui.

Een luiaard in het Jaguar Rescue Center

 

Het Jaguar Rescue Center

Breng in de ochtend een bezoek aan het Jaguar Rescue Center. Er wordt 2 keer in de ochtend een tour verzorgd door één van de vrijwilligers (kosten USD 20,- p.p.). Zij vertellen u met passie over de dieren die hier worden opgevangen. Sommige zijn aangereden, anderen als huisdier gehouden. Elk dier heeft z’n eigen verhaal en wordt met zorg en toewijding verzorgt door de vrijwilligers en doctoren in dienst. Het einddoel van dit opvangcentrum is alle dieren uiteindelijk weer uitzetten in het wild ergens in Costa Rica, indien mogelijk. Een belangrijke regel in het opvangcentrum is dan ook dat u op een afstand van 2m moet blijven van alle dieren. Contact met mensen maakt het terugkeren in de vrije natuur veel moeilijker. Tijdens ons laatste bezoek werden er luiaards (ook baby’s), verschillende apensoorten, roofvogels, wilde zwijnen, toekans en krokodillen verzorgd.

 

 

Surfen in Puerto Viejo

Altijd al op een surfplank willen staan? Dat kan hier in Puerto Viejo bij één van de surfscholen langs het strand. Meld u aan voor een les en kies een mooie surfplank uit. Hopelijk staat u aan het eind van de dag op de plank en bedwingt u de golf alsof u nooit anders heeft gedaan. De golven kunnen hier best heftig zijn. U vindt hier dan ook de bekende ‘Salsa Brava’ waar ervaren surfers van over de hele wereld op af komen. Geef bij de surfschool van uw keuze aan dat het de eerste keer is en zij nemen u mee naar de beste plek om het surfen onder de knie te krijgen.