1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Rondreis Cambodja compleet

U mist niks tijdens deze rondreis door Cambodja. Hoogtepunten zoals de tempels van Angkor bij Siem Reap en de hoofdstad Phnom Penh ontbreken uiteraard niet. Daarnaast pikken we veel onbekendere gebieden mee. U spot zoetwaterdolfijnen bij Kratie, ontmoet bergstammen in Mondulkiri en gaat kajakken door het 4000-eilanden gebied bij Stung Treng. Op route naar Siem Reap bezoekt u uw eerste tempel deze reis: Preah Vihear. Deze tempelruïne ligt boven op een berg. In de laadbak van een jeep wordt u naar boven gebracht. In Siem Reap bezoekt u nog veel meer tempels, maar gaat u ook fietsen over het platteland. Even bijkomen op het witte strand van eiland Koh Rong Saloem en ter afsluiting twee nachten in het landelijke Kampot. Completer kunnen we deze reis bijna niet maken!

Wat maakt deze reis bijzonder
Ontdek heel Cambodja
Inclusief veel excursies
Verken Angkor Wat per tuktuk
Gionne (4)
Gionne
Bij Cambodja heb ik het gevoel van 'Azië van 25 jaar geleden', nog zo authentiek. En die cultuurschatten, ik kan het u zeker aanraden!
Prijsindicatie vanaf € 3200,- per persoon
Reisduur: 22 dagen / 21 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis dag tot dag: Cambodja compleet

Dag 1      Aankomst Phnom Penh 

Dag 2      Phnom Penh

Dag 3      Kratie  

Dag 4      Mondulkiri

Dag 5      Mondulkiri

Dag 6      Stung Treng

Dag 7      Stung Treng

Dag 8      Koh Ker

 

Dag 9      Siem Reap

Dag 10    Siem Reap

Dag 11    Siem Reap 

Dag 12    Battambang

Dag 13    Battambang

Dag 14    Phnom Penh

Dag 15    Koh Kong

 

Dag 16    Koh Kong

Dag 17    Koh Rong Saloem

Dag 18    Koh Rong Saloem

Dag 19    Koh Rong Saloem

Dag 20    Kampot

Dag 21    Kampot

Dag 22    Vertrek

100% maat werk

Dag 1 Phnom Penh

Uw rondreis door Cambodja begint gelijk goed met een streetfoodtour. Een speelse manier om de Cambodjaanse keuken te leren kennen.

 

U wordt einde van de middag bij uw hotel opgehaald en naar het centrum gebracht. Er zijn heel veel plekken in Phnom Penh waar streetfood-kraampjes de meest gevarieerde hapjes aanbieden. U wandelt langs de uitgestalde hapjes. Ondertussen wijst uw gids u de meest vreemde gerechten aan, en legt natuurlijk uit wat alles is. Grofweg gesteld lijkt de Cambodjaanse keuken sterk op de Thaise keuken, maar dan met minder pittige gerechten. Bij sommige kraampjes kunt u allerhande gefrituurde hapjes krijgen (waaronder natuurlijk loempia's), elders kiest u vlees/vis/groente uit voor op de barbecue. En dat wordt dan ter plaatse voor u gebakken. Ook de Khmer desserts mag u niet missen. Een goede afsluiting van uw bijeengeraapte en heel gevarieerde diner.

 

Overnachting in Phnom Penh.

Inclusief transfers, diner, Engelssprekende gids tijdens foodtour

 

Dag 2 Phnom Penh

Cambodja-PhnomPenh-killingfieldmonument(17) DSC_8264(17)

Deze ochtend wordt u opgehaald per tuktuk met chauffeur/Engelssprekende gids voor een tour langs een aantal van de bezienswaardigheden van Phnom Penh. Allereerst tuft u naar het Koninklijke Paleis bestaande uit verschillende met goud versierde gebouwen met kunstig beeldhouw- en houtsnijwerk. U wandelt door naar de naastgelegen Zilveren Pagode, die zijn naam dankt aan de duizenden zilveren tegels op de vloer. In de pagode staan waardevolle Boeddhabeelden van o.a. goud en jade, en rijk versierd met edelstenen en diamanten. Indrukwekkend en triest zijn de herinneringen aan het gruwelijke regime van de overheerser Pol Pot in de jaren '70: de Killing Fields en de voormalige Tuol Sleng-gevangenis. Als u dit niet wil bezoeken, dan kunt u in overleg met uw gids het programma aanpassen. De Killing Fields liggen 17 kilometer buiten de stad. Op gruwelijke wijze zijn hier meer dan 17.000 personen gedood en in massagraven gedumpt. Een glazen monument met 8000 schedels, is een stille getuige van het leed. U bezoekt ook de gevangenis, gehuisvest in een voormalige school. In het museum krijgt u een goede indruk van alle gruwelijkheden die zich hebben afgespeeld tijdens het regime van de Rode Khmer. Tijd over? Dan is het prettig om de wat vrolijker kant van het dagelijks leven van de Cambodjanen te zien. Bezoek de Russische markt; een kleurrijke wirwar van marktkraampjes waar van alles te koop is.

 

Overnachting in Phnom Penh.

Inclusief ontbijt, vervoer per tuktuk, Engelssprekende gids en entreegelden

Kookcursus
Phnom Penh

Kookcursus

Wilt u zelf de heerlijkste gerechten uit de Cambodjaanse keuken leren bereiden? Dan is de kookcursus van La...

Sunsetcruise
Phnom Penh

Sunsetcruise

en ontspannen boottocht over de Tonlé Sap rivier tijdens zonsondergang. Op eigen gelegenheid reist u naar de...

Dag 3 Phnom Penh - Kratie

De komende dagen heeft u de beschikking over een auto/busje met chauffeur en Engelssprekende begeleider. Het reizen met een auto met chauffeur is een uitstekende manier om Cambodja te verkennen. U bent volledig flexibel, bepaalt uw eigen tempo en u kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt. 

 

U rijdt de stad Phnom Penh uit richting het noorden. De route volgt de redelijk goede weg via Kampong Cham naar de Mekongrivier verder naar Kratie. De rit duurt ongeveer 4 uur. Onderweg bezoekt u de Hanchey tempel. Vele deccenia geleden was dit een belangrijk bedevaartsoord, op de weg tussen twee oude steden. Ondanks dat er een aantal bouwwerken zijn vernietigd in de oorlog, zijn er bijzondere inscripties in het oude Sanskriet bewaard gebleven. Wat misschien wel het leukste van dit uitstapje is; is het prachtige uitzicht over de Mekong rivier. U vervolgt de rit tot ongeveer 30 km voor Kratie. In het slaperige stadje Chhlong staan een paar goed bewaarde koloniale gebouwen, bijvoorbeeld het Relais de Chhlong. Dit is een prachtig Frans herenhuis met uitzicht op de Mekong. Langs de rivier staan ook een aantal vervallen koloniale gebouwen, die hebben ook hun charme. Soms is er markt, mocht u het leuk vinden om daar even overheen te lopen dan kan dat natuurlijk in overleg. Na aankomst in Kratie is het tijd voor de lunch. Een korte tocht per lokale ferry en u bent op het eiland Koh Trong (in de Mekongrivier gelegen). De auto gaat niet mee naar het eilandje, uw bagage wel. Er staan motortaxi's klaar om u naar het hotel te brengen. U gaat achterop en uw bagage wordt apart vervoerd. 

 

Informatie Kratie:
Het dorpje Kratie ligt aan de oever van de Mekongrivier. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat verzamelt de plaatselijke bevolking zich hier bij de eenvoudige eettentjes. Kratie is lange tijd alleen toegankelijk geweest via het water, al is het gebied nu ook via de weg bereikbaar. Vervoer over het water speelt nog steeds een belangrijke rol, u zult dat ervaren. Zo'n 15 kilometer buiten het dorp worden boottochtjes georganiseerd om de zeldzame Irrawaddy-dolfijn te spotten. Absolute zekerheid dat u ze ziet kunnen we u niet geven, maar de kans is wel redelijk groot.


Overnachting in Kratie.
Inclusief ontbijt en Inclusief privévervoer met chauffeur/Engelssprekende begeleider

Dag 4 Kratie - Mondulkiri

Cambodja-Kratie-straatbeeld(8) Cambodja-Kratie-jongenverkoopt(8) Cambodja-Kratie-bootjes(8)

U wordt per motorfiets terug naar de ferry gebracht voor de korte overtocht. Niet op de route, maar een half uurtje boven Kratie komt u bij Kampi. De beste plek in Cambodja om de roze Irrawaddy-zoetwaterdolfijnen te spotten. Erg bekend bij wetenschappers vanwege de grote populatie. Daarom is er in Kampi een belangrijk onderzoekscentrum opgericht om meer te weten te komen van deze wonderlijke dieren. De Irriwaddy-dolfijn kan tot 3 meter lang worden. Deze soort is zeldzaam dus er zijn er slechts een paar over. Even verderop staat de bekende 100 pilaren-pagode. Het is een replica, maar dan wel met meer pilaren dan de oorspronkelijke. De tempel is rijkelijk versierd met boeddhabeelden en schilderingen. Van de oude, vernielde pagode zijn slechts 3 houten pilaren bewaard gebleven. Vervolgens is het nog enkele uren naar Mondulkiri.

 

Informatie Mondulkiri:
Mondulkiri is een bergachtig gebied, waar meer dan tien verschillende etnische stammen leven (zoals de Khmer, de Buong, de Lao en de Phnong). Pure authenticiteit! De hoofdstad van Mondulkiri, Sen Monorom, is een rustige provincieplaats. In dit kleine stadje vindt u een markt en wat lokale restaurants en winkeltjes. Het landschap van Mondulkiri wordt gekenmerkt door frisse, groene heuvels met loofbossen, naaldbossen, plantages, fruitboomgaarden, akkers en watervallen. Door de hoge ligging is de temperatuur een paar graden koeler dan elders in Cambodja. In Mondulkiri kunt u ook avontuurlijke trektochten maken, desgewenst met overnachting in de jungle.

 

Overnachting in Mondulkiri.

Inclusief ontbijt en privévervoer met chauffeur/Engelssprekende begeleider

Dag 5 Mondulkiri

U wordt 's ochtends opgehaald bij uw hotel en rijdt naar een dorp van de Phnong-stam waar uw gids u van alles zal vertellen over hun manier van leven. De Phnong zijn landarbeiders. Men verbouwt o.a. rijst, fruit, koffie, rubber en cashew. Bewonder de traditionele Phnong huizen. In een rijk huis horen grote potten en gongs te staan. Dit zijn hun meest waardevolle bezittingen zowel in traditioneel, spiritueel als materieel opzicht. De Phnong zijn namelijk animistisch. Dat houdt in dat men gelooft dat alle dingen geesten hebben. Na dit bezoek rijdt u een stukje verder tot het beginpunt van uw wandeling van ongeveer 20 minuten naar een riviertje met een kleine waterval. Een prachtige plek voor een traditionele lunch, bereid boven een kampvuur. Na de lunch zijn de andere bewoners van het woud aan de beurt: de olifanten. U leert vanmiddag alles over deze machtige dieren. De lokale mahouts (olifantentrainers) laten u zien hoe ze met de dieren samenwerken om bij te dragen aan het behoud van het bos. Er wordt hier niet op de olifanten gereden. Heel fijn voor de olifanten is hun dagelijkse bad. U mag ze zelf wassen en schrobben, neem dus zwemkleding en een handdoek mee. Deze excursie is samen met andere reizigers.

 

Overnachting in Mondulkiri.
Inclusief ontbijt, lunch, vervoer, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 6 Mondulkiri - Stung Treng

Cambodja-SiemReap-jongenmeteten(17) Cambodja-Vogel(17)

Vandaag reist u naar Stung Treng. Een tocht van ongeveer 5 uur. In de ochtend kunt u allereerst de Busra waterval bezoeken. Naar onze mening de mooiste waterval in deze regio. In drie trappen stort het water zich naar beneden. Onderaan de waterval is een natuurlijk zwembad ontstaan. Tijd voor een verfrissende duik! Een populaire plek voor de locals tijdens warme dagen. Voor avonturiers is het mogelijk om vanaf een hoogte van meer dan 100 meter boven de waterval via een zipline naar beneden te zoeven. Dit kunnen wij voor u boeken, vraagt u ons naar de kosten. U rijdt verder door gevarieerde landschappen, langs plantages, tempels en door dorpjes naar Stung Treng. Geef het gerust aan dat u even wilt stoppen om een foto te maken.

 

Informatie Stung Treng:
De provincie Stung Treng is dun bevolkt en dicht begroeid met jungle. De bevolking leeft veelal in kleine dorpjes langs de weg of langs de rivier. Men leeft in dit gebied van visserij en/of landbouw. Er wordt van alles verbouwd; peper, cassave, suikerriet, enzovoorts. Stung Treng grenst aan Laos. De grens wordt gevormd door de '4000 eilanden'. Een waterrijk gebied met veel watervallen en rivieren, waaronder de Mekong. Hier kunt u mooie boottochten maken per longboot of kajak.

 

Overnachting in Stung Treng.

Inclusief ontbijt en privévervoer met chauffeur/Engelssprekende begeleider

Dag 7 Stung Treng

Vandaag rijdt u naar de grens met Laos, een rit van ongeveer 1,5 uur. Er staat een prachtige boottocht op het programma. U vaart met een longboot over de Mekong rivier. Grote kans dat u onderweg Irrawaddy dolfijnen ziet. Na ongeveer een uur varen, meert u af en trekt u uw wandelschoenen aan. Een trektocht van een klein half uur brengt u naar de imposante Mekong watervallen. Terug naar de boot om de Mekong over te steken naar Laos (uw paspoort hoeft niet mee). U gaat aan land op het zuidelijke tipje van Hang Khone. Dit is één van de 4000 eilanden waar dit gebied bekend om is. Hier ziet u een oude haven en treinrails die door de Fransen gebruikt werden tijdens de Indochina oorlog voor het vervoer van materiaal. Na een Laotiaanse lunch vaart u terug naar de plek waar u op de boot gestapt bent. Hier wisselt u van vaartuig, en stapt u in een kajak om in stilte door de 'flooded forest' en 'Ramsar wetlands' te peddelen. Er komen hier vele soorten vogels voor. De bomen steken uit het water. De wortels en takken zijn door de jaren heen in de richting van de stroming gaan groeien; een bijzonder gezicht. Hier en daar zijn kleine eilandjes. Aan het einde van de kajak tocht vaart u per longboot terug naar de auto die u weer naar uw hotel brengt.

Overnachting in Stung Treng.

Inclusief ontbijt, lunch, kajaktocht, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 8 Stung Treng - Koh Ker

Cambodja-PreahVihearTempel11.jpg(13)

Vanaf Stung Treng is het circa drie uur rijden naar Preah Vihear. Een afwisselde route door landbouwgebied (suikerriet, pepers, cassave, pinda's; er wordt hier van alles verbouwd), dorpjes en bossen. Rond lunchtijd arriveert u in Preah Vihear stad. Daarna is het tijd voor een bezoek aan de ruïnes van de hoog op een bergtop gelegen Preah Vihear tempel. Per auto rijdt u binnen een half uur naar het ticketkantoor. Daar begint het avontuur. Achterin een pick-up of achterop een brommer (u kiest ter plaatse) rijdt u steil omhoog de berg op. Maar niet helemaal naar de top. Het laatste deel wandelt u omhoog, naar de entree van deze langwerpige tempel die vlakbij de grens met Thailand gelegen is. Unesco heeft deze bijzonder mooi gelegen tempel uitgeroepen tot werelderfgoed. Via vier gopura's (poorttorens) klimt u de berg op tot aan het hoogste heiligdom; de centrale schrijn. Het is een hele klim, maar eenmaal boven wordt u beloond met een spectaculair uitzicht. Via dezelfde weg terug naar beneden, en dan nog anderhalf uur door naar Koh Ker

 

Overnachting in Koh Ker.

Inclusief ontbijt en privévervoer met chauffeur/Engelssprekende begeleider

Dag 9 Koh Ker - Siem Reap

U rijdt vanuit Koh Ker naar Siem Reap. Onderweg maakt u interessante stops bij bezienswaardigheden uit de Angkorperiode. De eerste stop is bij de ruïnes van de enorme stad Koh Ker. Deze voormalige hoofdstad van het Khmer-rijk wordt door bossen omringd. Er zijn meer dan 100 gebouwen en tempels, die u natuurlijk niet allen kunt bezoeken. Wij hebben de mooiste voor u uitgekozen: Prasat Krahom (de Rode Tempel) en Prasat Thom. Bijzonder in deze laatste tempel is de 40 meter hoge piramide die u via een steile trap kunt beklimmen. Bovenaan heeft u schitterend uitzicht op de omringende bergen. Daarna door naar Beng Mealea. Deze jungle-tempel ligt achter enorme muren die bijna helemaal overwoekerd zijn. Bewonder de bomen met hun enorme wortels die één zijn geworden met de ruïnes. Daarna door naar uw hotel in Siem Reap. Daar neemt u fscheid van uw chauffeur/begeleider. 

 

Overnachting in Siem Reap. 

Inclusief ontbijt en privévervoer met chauffeur/Engelssprekende begeleider

Dag 10 Siem Reap

_MG_4150(8) Cambodja-SiemReap-AngkorWat-tempel1(8) Cambodja-SiemReap-AngkorWat-boom(8)

Deze dag zal zeker één van de hoogtepunten van uw reis door Cambodja zijn! Per tuktuk bezoekt u de wereldberoemde tempels van Angkor; door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed. Het complex is zo groot dat het onmogelijk is om alles in één dag te zien. Uw gids neemt u mee naar de mooiste plekjes. U bezoekt de drie bekendste tempels: Angkor Wat, Angkor Thom en Ta Prohm. Maar ook staan een paar minder bekende ruïnes op het programma. U tuft met uw tuktuk door het bosrijke gebied van de ene ruïne naar de andere. Aan het eind van de dag maakt u, als de weergoden u gunstig gezind zijn, een mooie zonsondergang mee bij Angkor Wat. Een geliefde afsluiting van een indrukwekkende dag.

 

Overnachting in Siem Reap.
Inclusief ontbijt, tuktuk, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 11 Siem Reap

Cambodjaanse studenten die toeristen het platteland laten zijn waar ze zijn opgegroeid, en zo een zakcentje verdienen en gelijk hun Engels oefenen. Dat vinden wij een goed initiatief. Een fietstocht van circa 20 kilometer door het buitengebied rondom Siem Reap is een hele leuke manier om een indruk van het lokale Cambodjaanse leven te krijgen. Met een tuktuk wordt u opgehaald en naar het beginpunt van de fietstocht gebracht. U rijdt over onverharde paden door kleine dorpjes en tussen de akkertjes en rijstvelden. De lokale kinderen vinden het geweldig om u te zien en van alle kanten hoort u een enthousiast ‘Hello!’. Uw gids laat u lokale activiteiten zien. U stopt bij een kleurrijke lokale markt waar uw gids u van alles vertelt over de producten die hier te koop zijn. Tijdens een andere stop ziet u hoe rijstwijn gebrouwen wordt. U leert meer over het hele proces en heeft ook de kans een slokje te proeven. Ook andere huisindustrieën komen aan bod. U bezoekt een gezin waarvan de vrouw des huizes manden weeft, en een klein fabriekje waar spaarvarkens in alle soorten en maten van klei gebakken worden. Na iets meer dan drie uur bent u terug op het startpunt van de fietstocht. Met de tuktuk wordt u weer terug naar uw hotel gebracht.

Overnachting in Siem Reap.
Inclusief ontbijt,  huur mountainbike, transfers per tuktuk, water en Engelssprekende student als gids

Dag 12 Siem Reap–Battambang

IMG_1941(8) IMG_1819(8) Cambodja-Battambang-kindje(8)

U wordt bij uw hotel in Siem Reap opgehaald en naar uw hotel in Battambang gebracht. Deze rit duurt ongeveer 3 uur.

 

Overnachting in Battambang.

Inclusief ontbijt en transfer

Dag 13 Battambang

De landelijke omgeving van Battambang is interessant, u zult dit merken tijdens uw dagtocht vandaag per auto. Zo bezoekt u kleine huisindustrieën, waar u de mensen aan het werk ziet. Er worden dingen gemaakt als: sigaren, rijstwijn, noedels en rijstcake. Ook dit soort bezoeken maakt het reizen zo leuk, u ziet hoe de bevolking leeft. Ook bezoekt u een beeldhouwer, die zich (zoals praktisch iedere kunstenaar in dit boeddhistische land) richt op verfraaiing van tempels. Op de vismarkt wordt, behalve verse vis, Prohoc verkocht, een typische Khmer-specialiteit. Bestel het eens in een restaurant. Op uw route ligt eveneens de mooie Memorial Wat Samrong Knong (wat = tempel), neem de tijd. Een pre-Angkoriaanse Ek Phnom tempel ligt ook op de route. Voordat u terug naar uw hotel wordt gebracht kunt u het lokale vervoer per bamboetrein uitproberen. Er ligt een spoor midden tussen de rijstvelden, onderweg ziet u hoe er op traditionele manier steen wordt gebakken. Uw chauffeur wacht u op het eindpunt weer op.

 

Overnachting in Battambang.

Inclusief privé-auto met chauffeur/ Engelssprekende gids, rit per bamboetreintje en entreegelden

Dag 14 Battambang - Phnom Penh

Cambodja-SiemReap-vrouweninbootje(13)

In de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel. De eerste stop op de route is Kampong Loeung. Dit grote, drijvende dorp aan de zuidkant van het Tonle Sap meer ligt prachtig tussen de rijstvelden en moerassen. Opvallend genoeg zijn de meeste bewoners hier van Vietnamese afkomst. U kunt hier een boottocht van ongeveer 1 uur door het netwerk van drijvende huizen, winkeltjes, benzinestations en scholen maken (ter plaatse betalen). Vervolgens rijdt u door naar de provincie Kampong Chhnang, bekend om zijn aardewerk van fijne klei. De naam van de provincie zegt het al. Kampong Chhnang betekent: de haven van aardewerk. De mensen hier vermaken zich buiten het oogstseizoen met het maken van potten, vazen en diverse andere soorten keramiek. Het is een ingewikkeld proces en fascinerend om te zien. De laatste stop is Phnom Oudong. Oudong was de hoofdstad van Cambodja van 1618 tot 1866. Tijdens de Vietnamoorlog werd deze stad zwaar gebombardeerd door de Amerikanen en is vervolgens ernstig beschadigd door het leger van de Rode Khmer. Voor een prachtig uitzicht over de omgeving kunt u de heuvel beklimmen met de trap met 509 treden. Bovenop zijn nog een aantal stupa's van oude koningen te vinden. Dan rijdt u verder naar uw hotel in Phnom Penh.

 

Overnachting in Phnom Penh.

Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur 

Dag 15 Phnom Penh - Koh Kong

De rit van Phnom Penh naar Koh Kong duurt 5 tot 6 uur. De eerste twee uur rijdt u door de drukke binnenstad en later door de buitenwijken van Phnom Penh. En dan verder door het platteland met rijstvelden en dorpjes, voordat u afslaat naar Koh Kong. De rit voert over een goed begaanbare éénbaansweg. De laatste twee uur rijdt u door het met jungle begroeide landschap van de het Cardamom gebergte. U passeert drie bruggen, tot u bij de vierde brug aankomt. Dit is het eindpunt van uw autorit vandaag. Bij de Tatai brug stapt u op de boot voor een korte tocht naar de Rainbow Lodge. Tot het eind van de middag heeft u tijd voor u zelf. Laat de natuurlijke omgeving op u inwerken en luister naar de junglegeluiden. U mag gratis gebruik maken van de kajaks die bij de lodge liggen. Bij zonsondergang maakt u een boottocht. De zon kleurt van diep geel naar oranje en rood. Als de zon is verdwenen vaart u rustig terug door het weelderige groen. De bergen kleuren mee met het vallen van de nacht. Leunt u lekker achterover en laat alles op u inwerken. Het diner kunt u alleen in het hotel nuttigen. Er is niets anders in de buurt. Maar dat is zeker geen straf!

 

U overnacht in Koh Kong

Inclusief ontbijt, lunch, diner, transfer en boottochten

Dag 16 Koh Kong

Vandaag staat er een mooie tocht door de jungle naar de Toek Sap waterval op het programma. Allereerst moet u Tatai hill beklimmen. Wees gerust, dit doet u met een pick-up truck. Eenmaal boven volgt u een relatief vlak pad door de groene jungle. Als het pad een tijdje niet gebruikt is, zal u gids met zijn machete de weg vrij maken. In rustig tempo wandelt u door de jungle. Onderweg vertelt uw gids u over de dieren die hier leven, en over het gebruik van diverse planten door de lokale bewoners. Geniet van de jungle-geluiden om u heen. Na ongeveer twee uur wandelen volgt een korte afdaling langs de zijde van de waterval. De poelen onderaan de waterval lenen zich uitstekend voor een frisse duik. Ondertussen wordt iets verder beneden, aan de rivier, uw barbecue lunch bereidt. Na de lunch vaart u per boot terug naar de lodge. Tijdens het regenseizoen vaart u terug naar de lodge voor uw lunch.

 

Overnachting in Koh Kong

Inclusief ontbijt, lunch, diner, boottocht en Engelssprekende gids

Dag 17 Koh Kong - Koh Rong Saloem

IMG_5072_804p3s(13)

U vaart terug naar de Tatai-brug. Vanuit Koh Kong is het een rit van ongeveer 4 uur naar Sihanoukville. De eerste anderhalf uur rijdt u over een rustige asfaltweg door de jungle en loofbossen van Koh Kong tot een splitsing, waar u afslaat naar Sihanoukville. Het is gelijk drukker op deze weg die van Phnom Penh naar Sihanoukville leidt. Langzamerhand verdwijnt het landelijke landschap om plaats te maken voor bebouwing. Eerst nog kleine dorpjes, maar al gauw komt u in de buitenwijken van Sihanoukville waar grote bouwprojecten in ontwikkeling zijn. Snel weg hier. U stapt op de ferry waarmee u in circa een uur naar het bounty-eiland Koh Rong Saloem vaart. 

 

Informatie Koh Rong Saloem:
Het paradijselijke eiland Koh Rong Saloem heeft witte zandstranden omzoomd door palm-, loof- en naaldbomen. Er zijn meerdere baaien op dit eiland waar kleinschalige resorts te vinden zijn. Aan de kilometerslange Saracen Bay liggen veel comfortabele resorts. Restaurants en strandbarretjes vindt u hier ook in grote getale, maar de rust blijft overheersen. Voor de kust van Koh Rong Saloem zijn een paar snorkel locaties te vinden met kleurrijke koraalriffen en vele soorten vissen. Als de zee rustig is, kunt u de zee op met een kajak of sup-board. Laat u masseren in één van de spa's aan het strand, of ga lekker loungen aan het strand. Wat u ook kiest, tot rust komt u hier zeker!

 

Overnachting op Koh Rong Saloem

Inclusief ontbijt, boottocht, transfer, ferry-overtocht

Dag 18 & 19 Koh Rong Saloem

Deze dagen zijn ter vrije besteding. Lekker luieren op het strand of aan het zwembad. Een wandeling maken door de jungle naar de mooie baai van Lazy Beach waar u prachtig kunt snorkelen. Loungen in één van de strandbarretjes met de voetjes in het zand. Genieten! 

 

Overnachtingen op Koh Rong Saloem. 

Dag 20 Koh Rong Saloem - Kampot

IMG_4731(17) IMG_4754_0v0mqr(17)

U vaart terug naar het vasteland. Daar wordt u opgehaald en naar uw hotel in Kampot gebracht. Een korte rit van circa 1,5 uur. 

 

Informatie Kampot:
Het stadje Kampot ligt maar een paar kilometer van de kust. Verse vis is er ruim verkrijgbaar, maar het is zeker geen badplaats. In het centrum van deze charmante plaats staan opvallend veel koloniale panden; de aanwezigheid van de Fransen is hier nog voelbaar. Langs en op de rivier die door het centrum stroomt zijn veel kleinschalige (drijvende) restaurants de vinden. Verken het centrum van Kampot per fiets of te voet, en eindig de dag met een drankje in de hand op één van de terrasjes aan of op de rivier. Het platteland rond Kampot is goed per tuktuk te verkennen. Tip: rij 's ochtends vroeg naar Bokor National Park, dan hangt er nog mist rond de berg waarop dit nationale park gelegen is. Dit geeft een spookachtig effect rond het vervallen kerkje dat gebouwd is door de Fransen en later als schuilplaats gebruikt werd door soldaten van de Rode Khmer. Bij helder weer geniet u hier van een weids uitzicht over Kampot en in de verte de glinsterende zee. In het groene Bokor National Park zijn ook watervallen. Wij vinden de Popokvil waterval erg mooi. Hier kunt u zwemmen in het heldere water.


Overnachting in Kampot.

Inclusief ferry-overtocht en transfer

Dag 21 Kampot

Per tuktuk wordt u naar de rivier gebrachtwaar uw houten longtailboot op u wacht. Een boottocht over de Kampong Bye rivier net buiten Kampot is een mooie manier om dit landelijke gebied te verkennen. De rivier mondt uit in zee, waar het zoete water vermengd met zout water. U vaart langs dorpjes en mangrovebossen, met op de achtergrond de Elephant Mountains. Kleurrijke vissersboten varen langs u, van zee naar Kampot of andersom. Onderweg vertelt uw gids honderduit over het lokale leven in Cambodja, de vele vogels die u ziet, de mangrove en de fruitsoorten die hier groeien. Bij een rivierstrandje meert de boot af en heeft u tijd voor een duik in het water. Even de benen strekken? Maak een wandeling door de fruitboomgaard op de oever. De boottocht duurt zo'n 3 uur en is dus op een ochtend of middag te doen.

 

Overnachting in Kampot. 

Inclusief ontbijt, transfers per tuktuk, boottocht en Engelssprekende gids

Fietsen over het platteland
Kampot

Fietsen over het platteland

Stap op de fiets om de landelijke omgeving van Kampot te verkennen. Per tuktuk wordt u bij uw hotel opgehaald...

Dag 22 Kampot- Phnom Penh

U wordt bij uw hotel in Kampot opgehaald en in circa 5 uur rijden naar de luchthaven van Phnom Penh gebracht.

 

Inclusief ontbijt en transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen