1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Familiereis Sri Lanka

Olifanten; deze vriendelijke woudreuzen gaat u gegarandeerd zien tijdens uw reis over Sri Lanka. Geniet van een heerlijk kopje echte Ceylon-thee en proef de lekkerste curries in Kitulgala. Daarna lekker genieten aan de prachtige stranden van de oostkust. Heerlijk vertoeven op Sri Lanka!

Wat maakt deze reis bijzonder
Bezoek aan het olifantenweeshuis
Wildlife spotten in Yala
Treinreis langs theevelden
Maleisie-Belum-Temenggor_2_621373
Julie
Na mijn rondreis door Sri Lanka is mijn passie voor andere culturen, ongerepte natuur en authentieke plekjes ontstaan.
Prijsindicatie vanaf € 2200,- per persoon
Reisduur: 20 dagen / 19 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Familiereis Sri Lanka

Dag  1      Waikkal

Dag  2      Kitulgala

Dag  3      Kitulgala

Dag  4      Udawalawe

Dag  5      Yala National Park

Dag  6      Yala National Park

Dag  7      Nuwara Eliya

Dag  8      Nuwara Eliya

Dag  9      Kandy

Dag 10     Kandy

Dag 11     Culturele driehoek

Dag 12     Culturele driehoek

Dag 13     Pasikudah

Dag 14     Pasikudah

Dag 15     Pasikudah

Dag 16     Pasikudah

Dag 17     Anuradhapura

Dag 18     Waikkal

Dag 19     Waikkal

Dag 20     Vertrek Waikkal

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Waikkal

U wordt bij de luchthaven opgehaald en in ongeveer 1,5 uur naar uw hotel in Waikkal gebracht (transfer).

 

Informatie Waikkal:

Start uw rondreis door Sri Lanka met de voetjes in het zand in Waikkal. Een fijne plek om even bij te komen van de vliegreis. Vlakbij Waikkal ligt het vissersplaatsje Negombo. Leuk om daar een bezoekje te brengen aan de vismarkt en gelijk in één van de restaurantjes wat lekkers te bestellen van de menukaart. Verser kan het bijna niet! Vergeet ook niet om een kijkje te nemen in een schooltje in Negombo. Erg leuk om te zien hoe de kinderen aandachtig luisteren naar de juf of meester. Misschien is er in de pauze nog wel tijd voor de volkssport van Sri Lanka; een potje cricket op het plein.

 

Overnachting in Waikkal.

Inclusief transfer

Dag 2 Waikkal - Kitulgala

Raften over de rivier dwars door de jungle

DSC_0743_yox7wf(13)

De komende dagen heeft u de beschikking over een privé-busje met chauffeur. De chauffeur spreekt Engels. Het reizen met een privé-busje met chauffeur is een uitstekende manier om kennis te maken met Sri Lanka. U bent volledig flexibel, u bepaalt uw eigen tempo en route. U kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt.

 

U rijdt in ruim 3 uur oostwaarts van Waikkal naar Kitulgala.

 

Informatie Kitulgala:

De beste plek om te gaan raften in Sri Lanka is bij Kitulgala. Bedwing de Kelani rivier die dwars door de groene jungle loopt. Dit gebied kent 2 regenseizoenen in het jaar en dat is een goed teken want hoe meer regen hoe voller de rivier. Naast spanning op het water kunt u ook aan land genoeg beleven. Maak een wandeling door de jungle en spot de meest kleurrijke vogels terwijl de vlinders om u heen fladderen. U overnacht in Kitulgala midden in de jungle dus kijk niet op van een paar kriebelende beestjes in uw hutje.

 

Overnachting in Kitulgala.

Inclusief ontbijt, privé-auto/privé-busje met chauffeur

Dag 3 Kitulgala

Tip: Vandaag is het dan eindelijk tijd geworden om het water op te gaan. Dus zwemvest aan, helm op en hup de boot in. De rivier wisselt van wild naar kalm. Op de rustigere stukken kunt u dan ook gemakkelijk even het water in om zelf een stukje te dobberen. Een leuk avontuur op het water dus. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen mee met deze excursie. In de middag kunt u nog een mooie wandeling gaan maken door de jungle. Kleurrijke vogels, kriebelende insecten en sissende slangen leven in dit gebied dus wie weet wat u allemaal tegenkomt. Of u kunt vandaag een handje helpen In de keuken van de accommodatie als u in het Rafters Retreat verblijft. Leer een Sri Lankaanse curry maken. De kok legt het u allemaal uit en het leukste is dat u het daarna allemaal zelf mag opeten. Eet smakelijk!

 

Overnachting in Kitulgala.

Inclusief ontbijt, privé-auto/privé-busje met chauffeur

Dag 4 Kitulgala - Udawalawe

Olifanten en andere wilde dieren in het Udalawe Park

Sri-Lanka-Udalawale-olifantenweeshuis1(8) SriLanka-Udalawala-Olifantenspotten.jpg(17)

U rijdt zuidwaarts in ruim 4,5 uur van Kitulgala naar Udawalawe. In de middag kunt u nog een bezoekje brengen aan de olifanten in het weeshuis en op safari gaan in het Udawalawe Nationaal Park. Even relaxen bij het zwembad van het hotel kan natuurlijk ook. Er is morgen nog genoeg tijd voor een bezoekje aan het weeshuis en een safari door het Nationaal Park.

 

Informatie Udawalawe:

In het Udawalawe Park gaat u olifanten spotten. Deze grote vriendelijke reuzen zijn niet te missen. Daarnaast wonen hier ook wilde buffels, herten, krokodillen en verschillende soorten watervogels. Vergeet niet een bezoek te brengen aan het Elephant Transit Home, een weeshuis waar olifanten worden opgevangen en worden voorbereid op een leven in het wild zodat ze weer voor hun eigen eten kunnen gaan zorgen. Hier dus geen ritjes op de rug of badderen met de dieren. De olifanten mogen niet teveel aan mensen gaan wennen. Met een bezoekje aan het weeshuis ondersteund u deze woudreuzen en kunnen er nog meer baby olifantjes gered worden. Rond 2 uur ’s middags is het etenstijd en krijgen de kleintjes de fles en de grotere dieren een lekkere maaltijd voorgeschoteld.

 

Overnachting in Udawalawe.

Inclusief ontbijt, privé-auto/privé-busje met chauffeur

Dag 5 Udawalawe – Yala National Park

In de ochtend kunt u nog een bezoekje brengen aan het olifantenweeshuis of een safari maken in het Udawalawe National Park. In het Udawalawe National Park is van alles te zien. Spelende aapjes, olifantenfamilies op zoek naar eten, wilde buffels, herten en de kleurrijke ijsvogel zijn te spotten in dit park. Na de dierensafari in Udawalawe of het laatste bezoekje aan de olifantenweesjes wordt u teruggebracht naar uw hotel vanwaar u vertrekt naar het volgende Nationale Park: Yala. U overnacht in het nabijgelegen Tissamaharama en u bent ongeveer 1,5 uur onderweg.

 

Informatie Tissamaharama:

De naam is bijna niet uit te spreken, gelukkig wordt deze plaats ook wel Tissa genoemd. Vroeger woonden hier koningen en prinsessen. Nu is het de uitvalsbasis voor een bezoek aan het Yala National Park en het Bundala National Park.

 

Overnachting in Tissamaharama.

Inclusief ontbijt, privé-auto/privé-busje met chauffeur

Dag 6 Yala National Park

Op safari, dieren spotten vanuit de jeep!

IMG_8637(8) Sri Lanka-National Park-vogels(8) DSC_0276_h8f1f1(8)

Dé plek om op safari te gaan in Sri Lanka is Yala National Park. Regel ter plaatse een jeep die u naar het park brengt. Het gebied is plat en droog en je zou bijna denken dat je in Afrika bent. De jeep hobbelt door het park terwijl de ranger door zijn verrekijker tuurt op zoek naar dieren. Er leeft van alles in dit park. Apen slingeren door de bomen, krokodillen liggen aan de waterkant. De jeep volgt de stoffige wegen door het park en de ranger spot het wildlife langs de kant en tussen de begroeiing. Er lopen luipaarden rond in dit park dus misschien heeft u het geluk één van deze bijzondere dieren te spotten tijdens de safari. Een bezoek aan Yala National Park wordt vaak gezien als één van de hoogtepunten van een rondreis door Sri Lanka. Vanwege de droogte kunnen delen van het park van september tot half oktober gesloten zijn. Het kan zijn dat u in deze periode wat minder wild ziet.

 

Overnachting in Tissamaharama.

Inclusief ontbijt, privé-auto/privé-busje met chauffeur

Dag 7 Yala National Park – Nuwara Eliya

Nog geen luipaarden gezien in Yala National Park? Dan wordt het vroeg opstaan vandaag want de kans dat u deze prachtige dieren ziet is het grootst in de vroege ochtend. Rond half 6 wordt u opgehaald bij uw hotel (regel deze tour ter plaatse bij uw hotel). Vraag een dag van tevoren bij het hotel of ze een ontbijtpakketje voor u klaar willen maken. Stap in de jeep en ga op ontdekking door het park en zie welke dieren ook al vroeg wakker zijn vandaag. Geniet halverwege de tour van uw meegebrachte ontbijt op het strand in het park. Pas op voor krokodillen en luipaarden! Na deze spectaculaire ochtend wordt u teruggebracht naar uw hotel en vervolgt uw reis naar Nuwara Eliya. Een heuvelachtig gebied vol met groene theeplantages. Vandaag bent u ongeveer 7 uur onderweg (inclusief de ochtendsafari).

 

Informatie Nuwara Eliya:

Het lijkt wel of we in Engeland zijn! Dit is Nuwara Eliya, ook wel Little England genoemd. Een charmant plaatsje met veel Victoriaanse huizen midden tussen de bergen en theeplantages. Het is de hoogst gelegen plaats in Sri Lanka (op 1900m hoogte) en daardoor een stuk koeler dan in de rest van het land. Hier dus geen klamme handjes en zweetdruppels op het voorhoofd maar een heerlijk verkoelend briesje. Er groeit van alles in Nuwara Eliya. Verschillende groentes en fruit maar toch vooral heel veel thee. De plukkers zijn druk aan het werk op de velden en plukken de beste blaadjes, stoppen het in de mand op hun rug en brengen het vervolgens naar de fabriek waar het verwerkt wordt tot de thee die we allemaal kennen en drinken. U kunt in dit gebied prachtige wandelingen maken en de dag afsluiten met een warm kopje heerlijke Ceylon thee. In april is het wat drukker dan normaal want dan vindt het typisch Engelse paardenrennen hier plaats. In het centrum ligt een groot stadspark, Victoriapark. Een fijne plek om te gaan wandelen, spelen in de speeltuin of een balletje te slaan op de golfbaan. Nuwara Eliya is een koele verrassing tijdens uw reis door Sri Lanka.

 

Overnachting in Nuwara Eliya.

Inclusief ontbijt, privé-auto/privé-busje met chauffeur

Dag 8 Nuwara Eliya

Verse thee proeven op de theeplantages

Sri-Lanka-NuwaraEliya-theepluksters4(8) Sri Lanka-Nuwara Eliya-bergen-theetuinen(8) Sri Lanka-Nuwara Eliya-theebladeren(8)

Vandaag heeft u de hele dag om de omgeving te verkennen. Breng een bezoek aan een theeplantage. De plukkers zijn alweer hard aan het werk om de mooiste blaadjes te verzamelen voor de lekkerste thee. Sluit het bezoek af met een lekker kopje verse thee. Vlakbij Nuwara Eliya ligt het prachtige Gregory Lake. Een fijne plek om een half dagje aan het water door te brengen. Er is van alles te doen in en rondom het meer. Huur een roeibootje en peddel het meer rond. Geen zin om te peddelen? Er zijn ook motorbootjes te huur. Maak een wandeling langs het water, neem een lunch mee en kies een mooie plek uit voor een picknick. Er zijn ook een paar restaurantjes langs het water waar u wat te eten kunt halen. Een relaxte middag aan het water dus.

 

Overnachting in Nuwara Eliya.

Inclusief ontbijt, privé-auto/privé-busje met chauffeur

Dag 9 Nuwara Eliya – Kandy

Uw chauffeur brengt u naar het treinstation en u gaat aan boord van de trein naar Kandy. Eén van de mooiste treinreizen van Sri Lanka staat op het programma vandaag. Groene theevelden, kleine dorpjes en brede valleien komen voorbij. Met een beetje geluk ziet u vanuit de trein de theeplukkers op de velden de beste blaadjes plukken voor de beroemde Ceylon thee. Op de verschillende stations onderweg worden snacks, fruit en drankjes verkocht. Na ongeveer 4 uur hobbelen komt u aan in Kandy. Uw chauffeur staat u daar al op te wachten. Welkom in Kandy!

 

Informatie Kandy:

Kandy is het culturele hart van Sri Lanka. Met als belangrijkste hoogtepunt de Temple of the Tooth, inderdaad de tempel van de tand. Hier wordt namelijk een relikwie van de tand van Boeddha bewaard. Voor boeddhisten dus een hele belangrijke plaats waar zij minstens één keer in hun leven naartoe moeten. Ze brengen lotusbloemen als offer dus de tempel is vaak prachtig versierd met lotusbloemen in alle kleuren van de regenboog. De tand krijgt u niet te zien maar wel de met goud beklede stupa waarin het relikwie wordt bewaard. Bijzonder om te zien! Kandy is een sfeervolle koloniale stad met kleine straatjes, toeterende tuktuk’s en de mooiste sari’s van Sri Lanka. Bent u de eerste week van augustus in Kandy? Dan heeft u geluk want dan is het Perahera festival aan de gang. Eén van de kleurrijkste boeddhistische feesten ter wereld. Olifanten paraderen door de straten vrolijk versierd met lichtjes en prachtige kleden.

 

Overnachting in Kandy.

Inclusief ontbijt, privé-auto/privé-busje met chauffeur, treinreis

Dag 10 Kandy

Op bezoek bij het olifantenweeshuis in Pinnawela

DSC00527(13)

Vanuit Kandy kunt u een bezoek brengen aan de olifantjes in Pinnawela. Op ongeveer 1,5 uur rijden ligt dit kleine plaatsje wat volledig in het teken staat van deze grote vriendelijke reuzen. Babyolifantjes zonder moeder worden hier opgevangen en verzorgd. Maar ook volwassen olifanten hebben een plekje in dit weeshuis. Twee keer per dag worden de olifanten gewassen en lopen ze achter elkaar door het dorp naar de rivier. Het is grappig om die grote dieren stampvoetend door het smalle winkelstraatje van Pinnawela te zien lopen op weg naar hun dagelijkse wasbeurt.  Na het wassen krijgen de babyolifantjes de fles. Het weeshuis is een populaire toeristische attractie, u bent dus niet de enige die de dieren bezoekt. Wilt u op de foto of helpen met voeren dan betaalt u een bedrag aan de verzorger.

 

Gisteren nog niet naar de Temple of the Tooth geweest? Ga dan bij schemering naar de tempel waar monniken druk zijn met rituelen en offers brengen. Tijdens de culturele show wordt er flink op de trommels geslagen en dansen de mannen in het rond. Het lijken wel acrobaten. Ineens lopen de mannen over hete kolen en vliegt het vuur je om de oren als de vuurspuwers hun kunstjes vertonen. Een spectaculaire afsluiting van de dag!

 

Overnachting in Kandy.

Inclusief ontbijt, privé-auto/privé-busje met chauffeur

Dag 11 Kandy – Habarana, culturele driehoek

Een kruidige stop en meerdere grottentempels

Sri-Lanka-Dambulla-cavetempel3 DSC_0629_8q07q0(8) DSC_0607_gnw5xw(8)

Vanuit Kandy gaat de reis richting het noorden, naar Habarana. Een leuke stop onderweg is de kruidentuin in het plaatsje Matale. Altijd al willen weten waar chocolade van gemaakt wordt? En waar komt een kaneelstokje eigenlijk vandaan? U komt er hier achter. Ga mee met de rondleiding van een uur en leer meer over alles wat hier groeit en bloeit zoals: koffie, cacao, kaneel, nootmuskaat en aloe-vera. In het winkeltje kunt u wat lekkere kruiden meenemen om thuis een keer zelf de curry te maken die u in Sri Lanka zo lekker vond. De entree tot de kruidentuin is gratis. Na deze kruidige stop gaat de route verder naar de culturele driehoek van Sri Lanka. Het plaatsje Dambulla staat bekend om haar vijf grottentempels. Zin in wat actiefs in de middag? Maak dan de klim omhoog naar deze vijf grotten en de tientallen gouden Boeddhabeelden en bijzondere muurschilderingen. Kijk goed om u heen en spot op de route naar boven spelende aapjes in de bomen. De top bereikt? Dan is het tijd om weer in de auto te stappen en de reis te vervolgen naar de eindbestemming van vandaag, Habarana. U bent ongeveer 4 uur onderweg vandaag.

 

Informatie Habarana, culturele driehoek:

Naast Habarana zijn ook de plaatsen Anuradhapura, Dambulla, Sigiriya en Polonnaruwa onderdeel van de culturele driehoek. Deze regio staat bekend om de ruïnes, tempels, pagodes en stoepa’s. Naast cultuur snuiven kunt u hier ook nog op safari gaan in één van de nationale parken Minneriya en Kandulla. Er is dus genoeg te zien en beleven in dit gebied.

 

Dambulla

Koning Valagam Bahu heeft ooit de bijzondere rotstempels van Dambulla laten bouwen als bedankje. Beklim de 360 treden tellende trap naar de vijf grotten en ontdek binnen de tientallen gouden Boeddhabeelden en bijzondere muurschilderingen. Kijk goed om u heen en spot op de route naar boven spelende aapjes in de bomen. De top bereikt? Dan wordt u beloond met een prachtig uitzicht. Neem de tijd om een aantal grotten te bezoeken. Het is best mysterieus om ineens een enorme gouden boeddha te zien schitteren door de paar zonnestralen die naar binnen schijnen.

 

Polonnaruwa

Polonnaruwa was ooit de hoofdstad van Sri Lanka. De stad staat vol met goed bewaarde ruïnes, pagodes en enorme Boeddhabeelden. Het zijn misschien wel de mooiste ruïnes van Sri Lanka. Het is dan ook niet voor niks dat dit tempelcomplex op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Lang leden heersten koningen in deze stad maar in de tussentijd zijn de aapjes de baas. In en rondom de ruïnes houden de, af en toe brutale, aapjes de wacht. Verken deze mooie stad op de fiets of met de auto.

 

Sigirya

Er wonen geen leeuwen in Sri Lanka maar er is wel een leeuwenrots. De enorme rots van 200m hoogte doemt op vanuit de omliggende jungle. Hij valt ook meteen op tussen al dat groen. Waaraan dankt deze rots dan zijn naam? Aan de twee stenen klauwen aan de voet van de rots. Het uitzicht vanaf de top is fantastisch, maar om dat te kunnen zien moet u eerst een pittige klim naar boven maken. De weg omhoog begint met 430 treden met af en toe een platform om even te rusten. Ons advies is om de klim ’s ochtends vroeg of aan het einde van de middag te maken zodat het wat koeler is. U krijgt het waarschijnlijk al warm genoeg van de klim naar boven. Stop onderweg nog even bij de Cobrarots die vol staat met geel-rode fresco’s (rotstekeningen) voordat u aankomt op de top. Even bijkomen! Lang geleden stond hier een paleis van Koning Kasyapa. Daar is niet veel meer van over maar het uitzicht maakt alles goed. Regent het dan kunt u de klim beter niet maken want de treden kunnen dan erg glad zijn.

 

Nationale parken Minneriya, Kaudulla en Hurulu

Ga op olifantensafari in één van deze Nationale Parken en spot deze grote vriendelijke reuzen in het wild. In de periode juni tot oktober kunt u het beste Minneriya N.P. bezoeken en de beste tijd voor een bezoek aan Kaudulla is in de maanden juli tot december. Uw chauffeur zet u af bij de ingang waar u een jeep huurt voor een 3 uur durende safari door het park. Beide parken staan bekend om de olifanten maar er leven daarnaast nog veel meer dieren zoals apen, herten, wilde zwijnen en luipaarden. Met een beetje geluk zit u deze prachtige dieren tijdens de jeeptocht. De gids zal er alles aan doen om de dieren te spotten tussen de begroeiing. In de regentijd trekken de olifanten richting het Hurulu Ecopark waar het in die periode wat droger is. Hier is dan ook meer eten voor ze te vinden. In de maanden januari tot en met mei kunt u dus het beste een bezoek brengen aan dit park. De kans is heel groot dat u in één van deze parken olifanten gaat zien. Het is een hele bijzondere ervaring om een moeder met kind voorbij te zien sjokken door de jungle.

 

Overnachting in Habarana, culturele driehoek.

Inclusief ontbijt, privé-auto/privé-busje met chauffeur

Dag 12 Habarana, culturele driehoek

Op de trappers door de koningsstad Polonnaruwa. Kies een mooie fiets uit en ga terug in de tijd. Polonnaruwa staat vol met ruïnes, pagodes en enorme Boeddhabeelden. Het zijn de mooiste ruïnes van Sri Lanka. Het is dan ook niet voor niks dat dit tempelcomplex op de UNESCO werelderfgoedlijst staat.  Lang geleden heersten koningen in deze stad maar in de tussentijd zijn de aapjes de baas. In en rondom de ruines houden de, af en toe brutale, aapjes de wacht. Er zijn fietsen te huur voor alle leeftijden en voor de allerkleinsten zijn er kinderzitjes aanwezig. Omdat de bezienswaardigheden wat uit elkaar liggen bent u zeker 4 á 5 uur onderweg vandaag, afhankelijk van de fietssnelheid. Uw chauffeur brengt u daarna terug naar uw hotel.

 

Overnachting in Habarana, culturele driehoek.

Inclusief ontbijt, privé-auto/privé-busje met chauffeur

Dag 13 Habarana, culturele driehoek – Pasikudah

Nog niet alles gezien in de culturele driehoek? Dan heeft u op de route naar Pasikudah nog genoeg tijd om te stoppen. De route gaat namelijk dwars door de culturele driehoek. Onderweg ziet u verschillende aangelegde meren, zogenaamde tanks. Ze zijn vaak bedekt met de meest kleurrijke lotusbloemen. Een prachtig plaatje! De wegen van Sri Lanka zijn goed maar pas op voor overstekende koeien, dat is hier de normaalste zaak van de wereld. U bent vandaag ongeveer 4 uur onderweg, zonder stops, voordat u aankomt in het schattige Pasikudah.

 

Informatie Pasikudah:

Relaxen op een heerlijk witgeel strand. Dat kan perfect in Pasikudah. En ook van witgeel zand kun je de mooiste zandkastelen bouwen. Even alle indrukken verwerken die u de laatste dagen heeft opgedaan tijdens uw rondreis door het prachtige Sri Lanka. Dus kies een mooie strandstoel uit en geniet van even helemaal niks. De beste periode om aan de oostkust te verblijven is van mei tot en met september dus perfect tijdens de Nederlandse zomervakantie. Vanaf oktober tot en met april valt uw verblijf aan deze kant van Sri Lanka een beetje in het water vanwege het regenseizoen. U kunt dan het beste aan de zuidkust of aan de zuidwestkust verblijven.

 

Overnachting in Pasikudah.

Inclusief ontbijt, privé-auto/privé-busje met chauffeur

Dag 14 Pasikudah

DSC03182(8) SriLanka-Negombo-Lekkerophetstrand3.jpg(17)

Zin in wat actievers dan chillen op het strand? Er worden langs de kust van Pasikudah verschillende activiteiten op het water aangeboden. Van kanoën tot waterskiën en van een ritje op een bananenboot tot windsurfen, het kan allemaal. Snorkelen kan perfect bij Elephant Rocks. Regel ter plaatse een bootexcursie en ga op ontdekking onder water.

 

Overnachting in Pasikudah.

Inclusief ontbijt, privé-auto/privé-busje met chauffeur

Dag 15 Pasikudah

Vandaag heeft u de tijd om te snorkelen of om heerlijk te genieten van het strand.

 

Overnachting in Pasikudah

Inclusief ontbijt, privé-auto/privé-busje met chauffeur

Dag 16 Pasikudah

Heerlijk genieten aan het strand van Pasikudah, zandkastelen bouwen en spelen in de golven het kan hier allemaal.

 

Overnachting in Pasikudah

Inclusief ontbijt, privé-auto/privé-busje met chauffeur

Dag 17 Pasikudah - Anuradhapura

Drinkende en wassende olifanten spotten

Sri Lanka-Anuradhapura-monnik-beeld(8) Sri Lanka-Anuradhapura-liggende boeddha(8) Sri-Lanka-Anuradhapura-tempel5(8)

Op weg naar de culturele driehoek komt u langs het Minneriya National Park. Een must voor iedereen die van olifanten houdt. Ga mee met een jeeptour door het park en ga samen met de ranger op zoek naar wilde olifanten. In de maanden augustus en september verzamelt de grootste groep Aziatische olifanten ter wereld zich in dit park, dit wordt 'The Gathering' genoemd. Ze verzamelen zich bij het waterreservoir in het park om te drinken en zich te wassen. Een bijzondere ervaring om mee te maken. Is het gelukt om olifanten te spotten? Dan is het tijd om weer in uw auto of busje te stappen en verder te reizen naar Mihintale, een bedevaartplaats. Beklim hier de Aradhana Gala-rots want op de top heeft u een geweldig uitzicht over de omgeving. Hierna rijdt u door naar de koningsstad Anuradhapura. U bent vandaag ongeveer 5 uur onderweg (zonder stop in het Minneriya National park).

 

Informatie Anuradhapura, culturele driehoek:

Een bezoek aan Anuradhapura wordt vaak gezien als één van de hoogtepunten van een rondreis door Sri Lanka. De stad is onderdeel van de culturele driehoek en is opgedeeld in een oud en een nieuw gedeelte. Het is een bijzondere stad voor boeddhisten want jaren geleden is hier een boom geplant met een stekje van de heilige bo-tree. De originele bo-tree staat in India. Deze boom is zo bijzonder omdat Boeddha hier tot verlichting kwam. Het stekje in Anuradhapura, wat inmiddels tot een enorme boom is uitgegroeid, wordt dagelijks door honderden lokale bewoners bezocht om bloemen te offeren. De zee van kleurrijke bloemen ziet er prachtig uit net als de vrouwen in hun mooiste sari. Het levert mooie foto’s op.

 

Anuradhapura lijkt wel een openluchtmuseum. De ruïnes van de stad liggen verspreid over een gebied van maar liefst 8 km2. Wandel, fiets of stap in een tuktuk om de stad te doorkruisen en stop bij één van de vele stoepa’s (bolvormig bouwwerk), tempels of ruïnes. De Ruwanweliseya stoepa, ook wel Grote Stoepa genoemd,  is één van de hoogste ter wereld. De felle zon weerkaatst op de kraakwitte bol. Als u bij een tempel naar binnen gaat vergeet dan niet om uw schoenen uit te doen, ze worden netjes bewaakt. Sokken meenemen is een goed idee want de tegels kunnen door de warme zonnestralen behoorlijk heet worden.

 

Overnachting in Anuradhapura

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 18 Anuradhapura – Waikkal

Stop op de route naar Waikkal bij het Wilpattu National Park. Op ongeveer 2 uur rijden van Anuradhapura ligt het park. Misschien spot u onderweg al de eerste olifanten langs de weg. Ga mee met de jeepsafari om 14.30 uur en ga samen met de ranger opzoek naar wildlife in dit nationale park. Hongerige krokodillen, springende herten, kleurrijke pauwen en natuurlijk de grootste van allemaal de olifant. Met een beetje geluk ziet u één van de luipaarden die in het park rondloopt. Dat zou geweldig zijn! Na de safari stapt u weer in uw auto op weg naar Waikkal aan de westkust. Zonder de middagsafari in Wilpattu bent u 4 uur onderweg.

 

Overnachting in Waikkal.

Inclusief ontbijt, privé-auto/privé-busje met chauffeur

Dag 19 Waikkal

Een stukje Nederland in Sri Lanka

Sri-Lanka-Negombo-dutch-canal(8) DSC_0374_8hmd4v(8) DSC01788(8)

Hollandse roots zijn overal terug te vinden in de omgeving van Waikkal. Zo kunt u vanuit Negombo een boottocht maken over het "Dutch Canal". Dit kanaal is mede door de Hollanders aangelegd en loopt van de hoofdstad Colombo naar het plaatsje Puttalam. Advies van ons om in de ochtend of middag te gaan varen. Het kanaal loopt namelijk midden door de mangrove en rond die tijd spot u langs het water de meeste dieren. Kleurrijke ijsvogels fladderen van boom naar boom, watervogels staan langs de waterkant te wachten op een visje die voorbij zwemt en enorme varanen lopen er rond. Het is een mooi natuurgebied zo dichtbij de drukke stad Colombo.

 

Overnachting in Waikkal.

Inclusief ontbijt, privé-auto/privé-busje met chauffeur

Dag 20 Vertrek Waikkal

Uw chauffeur neemt de snelle route naar de luchthaven van Colombo. U bent ongeveer 1 uur en 20 minuten onderweg. U neemt afscheid van uw chauffeur.

 

Inclusief ontbijt, privé-auto/privé-busje met chauffeur

 

 

Einde van een prachtige reis!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen