1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Rondreis Migratie in de Masai Mara

De Masai Mara is een van de bekendste wildparken ter wereld. Tijdens de migratieperiode is het volgen van honderdduizenden wildebeesten en zebra’s een lust voor het oog. Het Porini Bush Camp is een mobiel tentenkamp dat alleen tussen juli en oktober geopend is, tijdens de migratieperiode dus. Omdat er zoveel is te zien en te beleven verblijft u maar liefst 3 nachten in een mooie safaritent in de privéconcessie Ol Kinyei. Dagelijks trekt u er met een deskundige gids op uit op zoek naar leeuwen, cheeta’s, olifanten en om een blik op te vangen van de jaarlijkse migratie. Laat u op een van de ochtenden verwennen met een heus bushbreakfast. Na zoveel moois is het zalig om een paar dagen te relaxen aan het strand van Mombasa.

Wat maakt deze reis bijzonder
Dierenmigratie in de Masai Mara
Verblijf in luxe safaritent
Witte zandstranden van Mombasa
Ingrid-Kenia-zebra
Ingrid
Wat ben ik verliefd op Afrika. Elk land heeft iets unieks. Ik adviseer u graag voor een droomreis naar Afrika.
Prijsindicatie vanaf € 3300,- per persoon
Reisduur: 9 dagen / 8 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

De reis van dag tot dag: Migratie in de Masai Mara

Dag 1             Nairobi
Dag 2             Masai Mara Game Reserve
Dag 3             Masai Mara Game Reserve

Dag 4             Masai Mara Game Reserve
Dag 5             Mombasa zuidkust
Dag 6             Mombasa zuidkust

Dag 7             Mombasa zuidkust
Dag 8             Mombasa zuidkust
Dag 9             Vertrek Mombasa 

100% maat werk

Dag 1 Nairobi

Kenia-Nairobi-Markt

Nairobi is het vertrekpunt voor safaritochten door Kenia. Een drukke stad met diverse marktjes en musea. Op de luchthaven wordt u opgewacht door onze vertegenwoordiger. De eerste overnachting is meteen bijzonder, u slaapt in een safaritent in het Nairobi National Park! Hier maakt u uw eerste safaritocht en gaat u op zoek naar wild (safaritocht is afhankelijk van uw aankomsttijd).

 

Overnachting in de Nairobi.

Inclusief transfer en safari-activiteit (afhankelijk van uw aankomsttijd). Water, frisdrank, huiswijn, bier en gin & tonic zijn inclusief

Dag 2 Masai Mara Game Reserve

Na het ontbijt verlaat u Nairobi en wordt u naar de beroemde Masai Mara gereden, uw thuis voor de komende 3 nachten. Wat een heerlijk vooruitzicht! Het kleinschalige Porini Bush Camp mobiele tentenkamp ligt in de privéconcessie Ol Kinyei dat onderdeel uitmaakt van het Masai Mara Game Reserve. Voordeel is dat er veel wild is te spotten maar slechts een paar voertuigen rondrijden. Zo heeft u privé uitzicht op leeuwen, cheeta’s en ander wild, een unieke ervaring. Het slapen in een safaritent maakt het verblijf extra bijzonder, met name ’s nachts is spannend met al die bushgeluiden op de achtergrond. Soms is het niet makkelijk om de slaap te vatten.

 

Overnachting in Masai Mara

Inclusief ontbijt, landrover met gids, lunch, diner en safari-activiteiten. Water, frisdrank, huiswijn, bier en gin & tonic zijn inclusief

Dag 3 Masai Mara Game Reserve

Afrika-Kenia-MasaiMara-zonsondergang_1_312923 Alpha foto's  (13) Kenia-Masai-krijger_1_373831

Vroeg uit de veren want er staat een dagtocht door het Masai Mara Game Reserve op het programma. Een dag vol afwisseling is gegarandeerd. Ervaar hoe olifanten en antilopen rustig aan een nieuwe dag in de bush beginnen….jawel ook zij hebben een ochtendritueel! Geniet van giraffes die zich gracieus over de vlaktes voortbewegen met de kleintjes in hun kielzog. Natuurlijk wordt er gestopt zodat u onbeperkt foto’s kunt nemen. Hopelijk heeft u ondertussen al de migratie van dichtbij kunnen bewonderen. Tegen lunchtijd zoekt de gids een mooie plek voor de picknick. Daarna trekt u weer verder en komt ogen te kort want er is veel te zien. In de namiddag keert u weer terug naar Ol Kinyei, waar u op een spectaculaire plek de zon onder ziet gaan. Met een glaasje wijn in de hand en de prachtige geluiden uit de bush weet u……dit is Kenia!

 

Overnachting in Masai Mara

Inclusief ontbijt, landrover met gids, lunch, diner en safari-activiteiten. Water, frisdrank, huiswijn, bier en gin & tonic zijn inclusief

Dag 4 Masai Mara Game Reserve

Deze laatste dag in de bush gaat u op safari in de Mara Naboisho Conservancy waar ook een scala aan wild voorbijtrekt. Uw gids vertelt vol passie over het leven én overleven in de bush. Observeer een groep mannetjes Thomson gazelles die het gevecht met elkaar aangaan om indruk te maken op…. de vrouwtjes. En hoe vertederend is het niet om een cheeta-familie te volgen op hun weg door de bush? De ondeugende kleintjes maken het hun ouders vaak niet makkelijk. Na een onvergetelijke dag en weer een mooie zonsondergang arriveert u bij het Porini Bush Camp.

 

Overnachting in Masai Mara

Inclusief ontbijt, landrover met gids, lunch, diner en safari-activiteiten. Water, frisdrank, huiswijn, beer en gin & tonic zijn inclusief

Dag 5 t/m 8 Masai Mara Game Reserve - Nairobi - Mombasa strand

Kenia-Mombasa-Voetjes_1_391243 Kenia-Mombasa-Bootje_1_391261

Na mooie safaridagen gaat u de komende dagen op een andere manier ontspannen, namelijk aan het hagelwitte zandstrand van Mombasa. Lekker uitslapen, op het gemak ontbijten en genieten van een strandwandeling. Als het te warm wordt biedt de azuurblauwe oceaan uitkomst en verkoeling. Dommel weg op een comfortabel bed aan het zwembad en bestel een verse vruchtensap bij de barman. Toch zin in iets actiefs? Boek dan een duik- of snorkeltripje en ontdek de gekleurde onderwaterwereld. Kortom: ontspannen aan de kust.

 

Overnachting in Mombasa

Inclusief ontbijt en diner.

Dag 9 Mombasa, vertrek

U wordt bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht, waar uw reis eindigt.

 

Inclusief ontbijt, transfer

 

Einde van een prachtige reis!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen