1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Rondreis Ontdek Bali

Een gevarieerde rondreis over Bali. De reis start en eindigt aan het strand. Tussendoor gaat u wandelen door rijstvelden, bezoekt u kleurrijke tempels, ziet u spelende aapjes, gaat u snorkelen boven uitbundige koraalriffen en maakt u een boottochtje op zee om dolfijnen te spotten. Bijzonder: u slaapt ook een nachtje bij een lokale familie in een heel rustig dorpje. Kortom; dit is dé reis om het veelzijdig eiland Bali te ontdekken!

Wat maakt deze reis bijzonder
Start en eindig op het strand
Wandel tussen rijstvelden
Slaap bij een lokale familie
indonesie-sumatra-bukit-lawang-collega-lisanne-apen-spotten
Lisanne
Indonesië is zo veelzijdig, ieder eiland is uniek. Van Jungle en vulkanische gronden naar wereldse tempels, koloniaal verleden, stranden en sawa's.
Prijsindicatie vanaf € 1250,- per persoon
Reisduur: 16 dagen / 15 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Ontdek Bali

Dag 1    Aankomst Seminyak

Dag 2    Seminyak

Dag 3    Blimbing

Dag 4    Blimbing

Dag 5    Pemuteran

Dag 6    Pemuteran

 

Dag 7    Lovina

Dag 8    Lovina
Dag 9    Sidemen

Dag 10  Sidemen

Dag 11  Ubud

Dag 12  Ubud

Dag 13  Mambal

Dag 14  Sanur

Dag 15  Sanur

Dag 16  Sanur

Dag 17  Vertrek Sanur

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Seminyak

Tijdens de rit van de luchthaven Denpasar naar de kust kijkt u uw ogen uit. U bent echt in een andere wereld belandt. Wat een bedrijvigheid. Overal brommertjes, winkeltjes, tempeltjes, en vooral ook kleur. En dan die groene rijstterrassen. In één woord: prachtig! Eindpunt vandaag is het brede zandstrand van Seminyak.

 

Informatie Seminyak:

Souvenirwinkels, trendy restaurants, bruisende beachclubs; Seminyak heeft het allemaal. Deze populaire badplaats heeft kilometers strand. Voor de hotels heeft u de ruimte op het strand, maar waar de restaurants te vinden zijn is het strand volgebouwd met terrasjes, ligstoelen en parasols. Seminyak ligt aan de westkust van Bali. De zee aan deze kust is ruig, en de hoge golven nodigen uit om erin te springen. Aan deze zijde gaat ook de zon onder. Met uw voetjes omhoog, en een drankje in de hand, de zon in zee zien zakken. Een mooie afsluiting van de dag vinden wij.

 

Overnachting in Seminyak.

Inclusief transfer

Dag 2 Seminyak

Bali-Seminyak-strand

Een rustige start van uw reis om uw tempo aan te passen aan het Balinese ritme. Rustig aan, het is warm. En alles met een glimlach. Grijp uw kans om de eerste Aziatische lekkernijen te proberen met een enorm glas vers geperst vruchtensap erbij. Wat een verwennerij.  De komende dagen gaat u veel bekijken. Vandaag nog even niet. Of toch wel? Onze tip: ga voor zonsondergang naar de Tanah Lot tempel of naar de Uluwatu tempel (beide circa een uur per taxi). De tempel van Tanah Lot staat heel fotogeniek op een rots in zee. Wij vonden het heel mooi om de zon achter de tempel in zee te zien zakken. De Uluwatu tempel is op een klif aan zee gelegen. Er zijn veel aapjes rondom deze tempel. Bijzonder: net na zonsondergang wordt de Kecakdans (apendans) opgevoerd bij deze tempel. 

 

Overnachting in Seminyak.

Inclusief ontbijt

Dag 3 Seminyak - Blimbing

Vanaf de kust reist u verder de binnenlanden in. Blimbing is nog nauwelijks ontdekt door toeristen. U verblijft hier in alle rust. De glooiende omgeving is zeer geschikt om te wandelen. Onderweg geniet u van de weidse uitzichten over bergen en ravijnen. U wandelt over de dijkjes tussen de rijstvelden en door dorpjes waar u vriendelijk wordt begroet door de lokale bewoners. Grote kans dat u geen enkele andere toerist tegenkomt.

 

Overnachting in Blimbing.

Inclusief ontbijt en transfer

 

Dag 4 Blimbing

Bali-Blimbing-Rijstvelden_1_408428 Bali-Rijstvelden-Rijst-Plukken_2_325362

Deze dag kunt u een extra lange wandeling maken door de lieflijke en rustige omgeving. En na afloop bijkomen van de inspanning aan het zwembad met uitzicht over de glooiende rijstvelden.

 

Overnachting in Blimbing.

Inclusief ontbijt

Dag 5 Blimbing – Pemuteran

Vanuit Blimbing rijdt u naar de noordkust, door het groen, langs rijstvelden- en terrassen. Vraag uw chauffeur te stoppen in het dorpje Sanda. Vanaf het terras van het hotelletje Sanda Bukit Villa’s heeft u panoramisch uitzicht. Wat hebben we hier lekker zitten lunchen! Nog geen trek? Alleen een drankje kan natuurlijk ook. Vervolg uw weg noordwaarts, via het uitzichtpunt in Mayong met weer van die weidse uitzichten. U blijft foto’s nemen. Weer de auto in, en dan glinstert eindelijk de zee in de verte. Het laatste stuk naar Pemuteran rijdt u langs de kust met af en toe een glimp van de zee aan uw rechterhand. 

 

Informatie Pemuteran:

Houdt u van snorkelen en duiken? Dan is Pemuteran de plaats voor u. De resorts liggen aan het smalle, zwarte lava-strand. Voor de kust is een kunstmatig rif aangelegd, dat nog aan het groeien is. Hier kunt u oefenen met snorkelen voordat u naar Menjangan gaat. Dit eiland ligt schuin tegenover Pemuteran, en heeft volgens ons een van de mooiste onderwaterriffen bij Bali. Zeeschildpadden voelen zich hier ook thuis. Reef Seen Divers heeft een project opgezet om de zeeschildpadden te beschermen. Eieren worden van locals gekocht en in de kwekerij uitgebroed. Als er een nest is uitgekomen kunt u (tegen betaling) de koddige kleine schildpadjes uitzetten in zee

 

Overnachting in Pemuteran.

Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur

Dag 6 Pemuteran

Indonesie-Bali-Pemuteran-Schildpaddenfarm Bali-Pemuteran-Menjangan Pemuteran-Menjangan-Vissen_3_362061

Boek de dag van aankomst in Pemuteran een snorkel- of duiktrip naar Menjangan voor de volgende ochtend. Het rif bij Menjangan bestaat uit harde en wuivende koralen die de meest exotische vissen aantrekken. Ook zeeschildpadden zwemmen hier graag rond. Vanaf uw bootje plonst u het water in. U laat zich meevoeren met de zachte stroming boven het rif, en hoeft alleen maar om u heen te kijken. Rustig dobbert u naar de pier waar uw boot op u wacht. ’s Middags is er tijd het achterland te verkennen. Bezoek het dorp Pejarakan waar hindoes en islamieten gebroederlijk naast elkaar leven van mais- en druiventeelt, winning van zeezout en visvangst. In een pearl-farm ziet u hoe parels gekweekt en bewerkt worden. En natuurlijk kunt u ze hier ook kopen.

 

Overnachting in Pemuteran.

Inclusief ontbijt

Pemuteran: Paardrijden
Bali

Pemuteran: Paardrijden

In Menjangan forest, op 15 tot 20 minuten rijden van Pemuteran kunt u een avontuurlijke tocht door de bossen...

Dag 7 Pemuteran - Lovina

Heeft u nog niet genoeg van al dat gekleurde koraal en de enorme variatie aan vissen? Ga dan deze ochtend nog een snorkel- of duiktrip maken. In de middag gaat u per taxi naar Lovina; een rit van ongeveer anderhalf uur.

 

Hoofddoel van een bezoek aan Lovina zijn de dolfijnen die regelmatig gezien worden voor de kust. Ga voor zonsondergang met een bootje de zee op. Dan is de kans het grootst om deze majestueuze dieren te zien. Als u geluk heeft zwemmen de dolfijnen met uw bootje mee, en ziet u ze springen, spelen en blazen. Een erg leuke ervaring! Op de stranden van Lovina ligt donker zand en ze zijn daardoor niet zo aantrekkelijk. Er zijn wel wat bedjes met parasols, maar niet heel veel. In het levendige centrum van dit kustplaatsje kunt u kiezen bij welk restaurant u op het terras gaat zitten.

 

Overnachting in Lovina.

Inclusief ontbijt

 

 

 

Dag 8 Lovina

Indonesie-Bali-Lovina-boeddhistischetempe2l_2 Lovina-Offeren1_1_408503

Bezoek het boeddhistische klooster bij Banjar, in het achterland van Lovina. Het klooster is voor Bali heel bijzonder, want het is het enige boeddhistische klooster op het eiland. Het lijkt op de bekende Javaanse tempel Borobodur, maar dan in het klein. Vlakbij kunt u ontspannen in de hotsprings. De drie bronnen zijn idyllisch gelegen in het groen. Neem een bad in de drie baden, van heet naar warm. U komt er verkwikt uit. In de omgeving van Lovina kunt u ook goed wandelen.

 

Overnachting in Lovina.

Inclusief ontbijt

Dag 9 Lovina - Sidemen

Er wacht u een gevarieerde tocht vandaag. Door de berging naar het vulkanische Baturmeer. U bezoekt moedertempel Besakih, gebouwd op de helling van de heilige berg Gunung Agung. Dwaal rond door de tuinen, langs vijvers en door de vele gebouwen van dit kleurrijke en uitbundig versierde tempelcomplex. De kans is groot dat uw een offerfeest zult meemaken. In deze tempel worden namelijk vele goden, districten en Oudbalinese clans vertegenwoordigd. 

 

Informatie Sidemen:

Zo moet heel Bali er ooit uit hebben gezien. In Sidemen waant u zich in het oude Bali. Rijstterrassen lijken tegen de berghellingen geplakt en lopen door in valleien die doorkruist worden door snelstromende bergriviertjes. De heilige berg Gunung Agung torent boven alles uit. Volgens Balinezen is deze berg de ‘navel van de wereld’. Ze slapen met het hoofd richting de Agung. In het dunbevolkte Sidemen heerst rust, het is er puur. Er komen weinig toeristen, de mensen zijn gastvrij en u heeft de kans unieke festivals mee te maken.

 

Overnachting in Sidemen.

Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur

 

Dag 10 Sidemen

Bali-Rijstvelden-Rijst-drager1_1_408521

Sidemen is centraal gelegen in oost-Bali, en daardoor een uitstekende uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. In het ommuurde dorp Tenganan leven de Bali Aga (oorspronkelijke Balinezen). In dit autovrije dorp lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. U bent ook vlakbij vijvercomplex Tirtagangga; aangelegd op de plaats van een heilige bron. Het is het vroegere weekendverblijf van de raja. De tuin met waterbassins, fonteinen, bizarre beelden en figuurtjes is nu toegankelijk voor publiek. Neem uw badkleding mee voor een verfrissende duik in de koele poelen.

 

Overnachting in Sidemen.

Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur

Dag 11 Sidemen - Ubud

Naar de kunstenaarsstad Ubud. Wandelend door Ubud komt u langs talrijke galeries en winkels boordevol schilderijen, tekeningen, beelden en houtsnijwerk. En elke dag van de week is er wel ergens een tempelfestival of viering met Balinese dans en muziek. Echter, toeristen weten Ubud niet alleen vanwege de kunst te vinden. Omdat Ubud centraal gelegen is op Bali, tussen bergen met rijstterrassen en rivieren, is het een goede uitvalsbasis voor dagtochten. Ook het enorme aanbod aan restaurants, spa’s, winkels en accommodaties draagt bij aan de populariteit van Ubud. Er is hier voor ieder wat wils.

 

Overnachting in Ubud.

Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur

Dag 12 Ubud

Indonesie-Kinderen-raften1_3 Indonesie-Bali-Ubud-apenfamilie(8) DSC03804(8)

Houdt u van actie? Ga dan raften op een snelstromende rivier of mountainbiken in de bergen. U peddelt of trapt door gebieden die per auto niet te bereiken zijn. Een adrenalineshot gegarandeerd! Iets minder heftig kan ook. Trek uw wandelschoenen aan of ga fietsen (op een gewone fiets) over de vrij vlakke paden langs de sawa’s in de omgeving van Ubud. Erg leuk, al is het wel wat toeristisch, vonden wij Monkey Forest. In dit apenbos in Ubud leven drie groepen langstaartapen. Dus u ziet hier gegarandeerd apen van dichtbij. De apen zijn gewend aan mensen, en erg brutaal. Pas dus goed op uw spullen, alles wat glanst grijpen ze. Houdt u ook zo van Indonesisch eten? Volg dan een kookworkshop om zelf de meest heerlijke gerechten te leren bereiden. En daarna volgt natuurlijk het proeven van de gerechten!

 

Overnachting in Ubud.

Inclusief ontbijt

Ubud: Raften
Bali

Ubud: Raften

Raften op één van de snelstromende rivieren! U komt dan door een gebied, dat u niet vanaf de weg kunt zien. Na...

Ubud: Fietstocht
Bali

Ubud: Fietstocht

In Ubud kunt u een prachtige fietstocht door de sawa’s maken. U kunt ter plaatse in Ubud fietsen huren en de...

Dag 13 Ubud - Mambal

Een betere manier om in aanraking te komen met de Balinese bevolking is er niet: logeren bij de mensen thuis. Op het platteland, in het dorpje Mambal, verblijft u op een typisch Balinees woonerf dichtbij de Ayung-rivier. Uw gastvrouw Komag leidt u rond en met uw gids ontdekt u het Balinese platteland. De Balinezen wonen met meerdere gezinnen van één familie op een woonerf. Elk woonerf heeft z'n eigen tempeltje. Ga met de vrouw des huizes naar de lokale markt, waar ze ook een kraampje heeft, en wandel nog wat rond in het dorp. U zult hier weinig andere toeristen tegenkomen. In het dorp zijn vaak tot laat nog activiteiten als gamelan spelen en traditionele dansles.

 

Overnachting bij een Balinese familie in Mambal.

Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur en Engelssprekende gids

Dag 14 Mambal - Sanur

Na een goede nachtrust op het Balinese platteland wordt u deze ochtend vroeg gewekt door het gekraai van de hanen. Een nieuwe dag is aangebroken. Maak na het Balinese ontbijt een wandeling door het dorp. Via de Pura Dalem tempel loopt u naar de Ayung Rivier. Onderweg ziet u de lokale bevolking aan het werk op hun velden.

 

Rond het middaguur is het tijd om afscheid te nemen van de gastvrije familie bij wie u heeft gelogeerd. U rijdt naar het zandstrand van Sanur. Op het brede zandkleurige strand kunt u genieten van de rust en de kleurrijke vissersboten. Geniet met de voetjes in het zand van een typische Balinese maaltijd.

 

Overnachting in Sanur.

Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur en Engelssprekende gids

Dag 15 & 16 Sanur

Bali-bootjes-strand-VanVerre(13)

Vandaag staat er niets voor u gepland. Heerlijk om zo uw vakantie af te sluiten. Wilt u toch iets gaan doen? Bezoek de nabij gelegen Tanah Lot-tempel of maak een andere mooie excursie. Wat dacht u van een uitstapje naar het eiland Nusa Lembongan?

 

Overnachting in Sanur.

Inclusief ontbijt

 

Dag 17 Vertrek Sanur

Helaas het einde van uw reis door Bali. U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven van Denpasar gebracht.

 

Inclusief ontbijt en transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen