1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Rondreis Van zuid naar noord of andersom

Een uitgebreide rondreis: van de bruisende metropool Ho Chi Minh City in het zuiden naar de bedrijvige hoofdstad Hanoi in het noorden. Langs culturele hoogtepunten zoals het charmante stadje Hoi An en de keizerlijke stad Hue. Maar ook naar natuurgebieden zoals de landelijke Mekongdelta, Phong Nha National Park en Ninh Binh. Met de nachttrein reist u naar de bergen om bij Sapa bergstammen te ontmoeten. En een cruise door Halong Bay ontbreekt ook niet.

Wat maakt deze reis bijzonder
Cruise door Halong Bay
Nachttrein naar Sapa
Incl. 2 binnenlandse vluchten
Vietnam-Gionne
Gionne
Vietnam is boeiend en afwisselend, dat heb ik wel ervaren tijdens mijn reizen voor Van Verre. Wilt u meer weten? Bel of mail mij.
Prijsindicatie vanaf € 2700,- per persoon
Reisduur: 19 dagen / 18 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Van zuid naar noord of andersom

Dag 1   Aankomst Ho Chi Minh City
Dag 2   Ho Chi Minh City
Dag 3   Ho Chi Minh City - Mekongdelta
Dag 4   Mekongdelta – Hoi An
Dag 5   Hoi An
Dag 6   Hoi An
Dag 7   Hoi An – Hue

Dag 8    Hue
Dag 9    Hue – Phong Nha
Dag 10  Phong Nha
Dag 11  Phong Nha – Hanoi
Dag 12  Hanoi – Lao Cai
Dag 13  Lao Cai – Sapa
Dag 14  Sapa

Dag 15  Sapa – Hanoi
Dag 16  Hanoi – Halong Bay
Dag 17  Halong Bay – Ninh Binh
Dag 18  Ninh Binh
Dag 19  Ninh Binh – Hanoi

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Ho Chi Minh City

Vietnam-Ho-Chi-Minh-City-historisch-gebouw_1_477363

De eerste kennismaking met Vietnam is gedenkwaardig; vanaf de luchthaven rijdt u de metropool Ho Chi Minh City binnen. De straten van het voormalige Saigon krioelen van verkeer en mensen. De stad is zowel modern als traditioneel. De Dong Khoi Street was in Frans-koloniale tijd hét uitgaansgebied. Diverse historische gebouwen zijn hier nu omgebouwd tot hotels. Tot toeristische bezienswaardigheden behoren monumentale gebouwen zoals het postkantoor en de Notre Dame-kathedraal. In de wijk Cholon, oftewel Chinatown, bewondert u Chinese tempels en huizen. In de Benh Thanh-markthal zijn de meest uiteenlopende zaken te koop. Een goede plek om bijzondere souvenirs te kopen.

 

Deze avond leert u tijdens een foodtour Vietnamese lekkernijen (her)kennen. Met een lokale inwoner van Saigon gaat u op pad. Gezamenlijk struint u over de markt en ervaart u de stad met al uw zintuigen. Tijdens een foodtour is 'smaak' natuurlijk het belangrijkste zintuig. Op de markt proeft u de eerste lekkernijen zoals rijstkoekjes. Uw lokale gids vertelt gelijk ook meer over de bezienswaardigheden die u onderweg tegen komt en over de lokale (eet)cultuur. Bij een familiebedrijfje geniet u van een gevulde baguette; een overblijfsel uit de Frans-koloniale tijd. Ondertussen heeft u vast dorst gekregen, dus een vers suikerrietsapje gaat er wel in. Verderop proeft u weer enkele bekende Vietnamese gerechten waaronder de Green papaja salade en een Vietnamese hartige pannenkoek. Tijd voor het dessert. Uw smaakpapillen worden verwend met een heerlijk zoete Ché: fruit met kokos-crème. Als afsluiter staat een kopje Vietnamese koffie op het menu. En daarna voldaan terug naar uw hotel.

 

Overnachting in Ho Chi Minh City
Inclusief transfer, foodtour (inclusief Vietnamese lekkernijen en drankjes) en Engelssprekende gids

Dag 2 Ho Chi Minh City

Vroeg op pad om de drukte voor te zijn bij de bekende Cu Chi-tunnels. Tijdens de beruchte Vietnamoorlog dienden de Cu Chi-tunnels als schuilplaats voor de Vietcong. De tunnels zijn bij elkaar zo’n 250 kilometer lang en bevinden zich op verschillende niveaus. Het is ongelooflijk wat daar gepresteerd is. De ingangen waren niet te zien. Uw gids schuift wat zand weg en er verschijnt een luikje waar de slanke Vietnamezen in verdwenen. Een bezoek aan dit verdedigingsbolwerk is buitengewoon boeiend. Met levensgrote poppen laat men zien hoe het er ten tijde van de Vietnamoorlog aan toe ging in dit gebied. Een deel van de tunnels is ruimer gemaakt, zodat de ‘grote' westerse toeristen er ook in passen.

 

Voor de lunch bent u terug in Ho Chi Minh City. De middag kunt u zelf indelen. Onze tip: Duik in de roerige geschiedenis van Vietnam en bezoek het indrukwekkende oorlogsmuseum waar een beeld wordt geschetst van de Vietnamoorlog.

 

Overnachting in Ho Chi Minh City
Inclusief ontbijt, privé auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 3 Ho Chi Minh City - Mekongdelta

Locals in een bootje op de Can Tho rivier Vietnam-Mekongdelta-drijvende-markt-locals Vietnam-Mekongdelta-Vietnamees-meisje

Vanuit de drukke stad reist u naar de natuur van de Mekongdelta. Wanneer u de stad uit rijdt verandert de bebouwing in groene akkers en waterwegen. Het meest vruchtbare gedeelte van Vietnam, de Mekongdelta, is een labyrint van vele rivieren, kanalen en kleine eilandjes. Deze middag verkent u de Mekongdelta per fiets. U trapt over smalle paadjes, door bossen en stroompjes naar Gian Gua. Hier staat een 150 jaar oude boom met een altaartje tussen de wortels. Weer op de fiets rijdt u naar de fruitboomgaard van Uncle Hai. Hier kunt u de vele fruitsoorten die in de delta groeien proeven. Verder per houten boot, stroomafwaarts naar een groentetuin. De fietsen gaan mee op de boot. Vanaf de groentetuin fietst u terug naar de lodge waar u verblijft.

 

Overnachting in Can Tho
Inclusief ontbijt, diner, transfer en fietstocht met Engelssprekende gids

Dag 4 Mekongdelta – Hoi An

Een drijvende markt is een kleurrijk en bedrijvig gebeuren. Vroeg in de ochtend vaart u per traditionele sampan vanaf de lodge over de Ba Lang rivier naar de Can Tho rivier. Al snel ziet u de handelsboten voor anker ziet liggen midden op de rivier. U vaart tussen de grotere boten door, en ziet hoe de locals in kleine bootjes tussen de grotere boten door manoeuvreren en hun inkopen doen. U blijft foto's maken. U gaat aan land en wandelt naar de lokale markt in An Binh. U bezoekt een fabriekje waar rijst noedels gemaakt worden. Interessant om het hele proces te zien vanaf het vermalen van de rijst tot aan het in slierten snijden van grote rijstpannenkoeken.

 

U wordt naar de luchthaven gebracht. Deze middag vliegt u van Can Tho naar Danang. Vanaf de luchthaven wordt u naar uw hotel gebracht. De luchthaven van Danang ligt vlakbij Hoi An, waar u de komende nachten verblijft.

 

Het schilderachtige stadje Hoi An was vroeger één van de belangrijkste havensteden van Zuidoost-Azië. Dat is goed terug te zien aan de chique Chinese huizen en kleurrijke tempels in het centrum. Een aantal van deze huizen en tempels mag u van binnen bewonderen. Hoi An is gelegen aan de oevers van de Thu Bon-rivier. Beroemd is de Japanse overdekte brug, één van de weinige houten boogbruggen die bewaard is gebleven. Doordat het stadje Hoi An vrijwel ongeschonden uit de Vietnamoorlog is gekomen, geeft het een heel goed beeld van het authentieke Vietnam voor de oorlog. Het lijkt hier of de tijd heeft stilgestaan. Niet voor niets is Hoi An door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed.

 

Overnachting in Hoi An
Inclusief ontbijt, boottocht en wandeling met Engelssprekende gids, transfers en binnenlandse vlucht

Dag 5 Hoi An

Vietnam-Hoi-An-kleurrijke-lampionnen_1_477421

Kiest u vandaag voor ontspanning of actie, of beide? Stap op de fiets en rij langs de rivier, door rijstvelden en langs dorpjes naar het strand. Het is makkelijk fietsen over de vlakke paden, en de afstand van zo’n 5 kilometer heeft u zo afgelegd. Of fiets naar het stadje Hoi An, en dwaal dan verder te voet door de wirwar van straatjes. Koop bij het toeristenbureau een strippenkaart waarmee u in vijf huizen/tempels een kijkje kunt nemen. Tip: laat voordelig kleding, schoenen of tassen op maat maken bij één van de vele kleer-/schoenmakers in Hoi An. ’s Avonds is het autovrije centrum sfeervol verlicht met honderden gekleurde lampions. Geniet op een terrasje van het uitzicht over de rivier waarop talloze kaarsjes drijven.

 

Overnachting in Hoi An
Inclusief ontbijt

Cham-cultuur in My Son
Hoi An

Cham-cultuur in My Son

De mystieke ruïnes van de Cham stad My Son, de vroegere hoofdstad van het ooit machtige Champa rijk, liggen op...

Golden Bridge in Ba Na Hills
Hoi An

Golden Bridge in Ba Na Hills

De Gouden brug, in de heuvels van Ba Na, is een modern kunstwerk. Vanuit uw hotel rijdt u er in circa 1,5 uur...

Dag 6 Hoi An

Een ochtendje op de fiets. Samen met uw gids fietst u naar de steiger waar u met fiets en al op de boot stapt. De boot vaart over de rivier naar het nabijgelegen dorpje Kim Bong. U fietst door het dorp en stopt bij lokale mensen om het landelijke leven van de Vietnamezen in deze regio te ervaren. U heeft de tijd en kunt overleggen met de gids hoeveel u wilt fietsen. Op de terugweg, weer per boot, bezoekt u dorpjes waar de mensen gespecialiseerd zijn in keramiek en botenbouw. Hier werkt men nog met de hand, heel interessant om te zien! U bent voor de lunch terug in uw hotel.

 

Overnachting in Hoi An
Inclusief ontbijt, fiets- en boottocht met Engelssprekende gids

Dag 7 Hoi An - Hue

Vietnam-Hue-chineese-poort_2_477440 Vietnam-Hue-Da Nang-wierrook Vietnam-Hue-drakenboot

Vanaf Hoi An wordt u naar Hue gebracht, maar niet rechtstreeks. Op route maakt u interessante stops. Al voordat u de grote stad Danang bereikt, stopt u bij de Marble Mountains. Op de top van de Waterberg ziet u kleurrijke pagodes, tempels en altaren in grotten. Gelukkig hoeft u niet omhoog te klimmen in de hitte; er is een lift die u naar de top van de berg brengt. Dwaal hier rond over de smalle paadjes in de schaduw van de bomen. Aan de voet van de berg is een dorp ontstaan. Hier leeft men van het uithakken van kunstige beeldhouwwerken van marmer. Interesse in geschiedenis? Bezoek dan op route het Cham museum in Danang. Of rij gelijk door verder noordwaarts over het meest tot de verbeelding sprekende deel van deze route: de Wolkenpas. Een weg met haardspeldbochten brengt u naar grote hoogte, waar vandaan u weids uitzicht heeft over de kustlijn en de Zuid-Chinese Zee. Tijd voor een fotostop! Voorbij de pas is het niet ver meer naar Hue.

 

Van 1802 tot 1945 was Hue de hoofdstad van Vietnam en zetelden de Vietnamese keizers hier. De stad heeft een rijk verleden en veel historische monumenten die hieraan herinneren. Eén van de meest indrukwekkende is de keizerlijke citadel. De Parfumrivier deelt de stad in tweeën. Verspreid door Hue staan meerder pagodes. U ziet deze torens al van verre. Leuk om te doen: maak 's avonds een tochtje per cyclo (fietstaxi) langs de verlichte boulevard.

 

Overnachting in Hue
Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur

Dag 8 Hue

In Hue is veel te doen en bezichtigen, dus u moet kiezen. Wat niet mag ontbreken is een bezoek aan de Keizerlijke Citadel. In deze enorme vesting leefde de keizerlijke familie geheel afgezonderd van de rest van de stad. Dit grote complex heeft verwantschap met de Verboden Stad in China. Binnen de muren ziet u tempels, paleizen, vijvers, tuinen en de Verboden Purperen Stad. U kunt hier gemakkelijk twee uur ronddwalen. De kleurrijke Dong Ba-markt is hier niet ver vandaan. Hier doen de inwoners van Hue hun dagelijkse boodschappen. Stap in een rijkelijk versierde drakenboot voor een boottochtje over de Parfumrivier en laat u afzetten bij de zeven verdiepingen tellende Thien Mu-pagode. Net buiten de stad liggen de keizerlijke graftombes. De tombes hebben meer weg van een paleis dan van een begraafplaats. Bijzonder indrukwekkend vonden wij de tombe van Lang Tu Duc en de tombe van Lang Minh Mang. De bijzondere architectuur gaat hier mooi samen met de natuur.

 

Overnachting in Hue
Inclusief ontbijt

Oudheden en boottocht Hue
Hue

Oudheden en boottocht Hue

Een boeiende dagtocht door de keizerlijke stad Hue. Uw dag begint ontspannen met een korte boottocht op een...

Dag 9 Hue – Phong Nha

Vietnam-Phong-Nha-Cave-10 Vietnam-Phong-Nha-ziplinen_1_477517

Op weg naar Phong Nha bezoekt u ongeveer halverwege de Vinh Moc tunnels. Deze tunnels liggen diep verscholen, aan zee, in de Vietnamese gedemilitariseerde zone. De Vinh Moc tunnels waren de enige bescherming voor de Vietnamezen toen de stad Vinh met de grond gelijk werd gemaakt. De tunnels zijn duizenden meters lang en drie verdiepingen hoog. Maak een korte wandeling door de tunnels om te ervaren onder wat voor ontberingen de Vietnamese bevolking moest overleven. Hierna rijdt u nog naar de Hien Luong-brug over de Ben Hai rivier (de rivier was de officiële grens tussen Noord en Zuid Vietnam). De in twee kleuren geschilderde stalen brug is een symbool van de hereniging. Bij de brug is ook een klein museum waarin een duidelijk beeld wordt geschetst van de oorlog in deze regio. Weer in de auto voor het laatste stuk van de rit naar Phong Nha.

 

Diepe valleien, bossen, bergen van karststeen en meer dan 300 grotten wachten erop om verkend te worden in Phong Nha National Park. Er zijn kilometers ondergrondse gangen en rivieren met indrukwekkende stalactieten en stalagmieten. Voor Boeddhisten zijn de Phong Nha-grotten een bedevaartsoord, vanwege de tempels en inscripties van de oude Chams. Eeuwen later dienden de grotten als ziekenhuis en munitiedepot voor de Amerikanen tijdens de Vietnamoorlog. Tegenwoordig zijn de grotten een toeristische trekpleister. Een aantal grotten is opengesteld voor bezoek. In de natuur van Phong Nha National Park is het ook mooi wandelen of fietsen door de jungle en rijstvelden. Of stap in een kajak om in alle rust over smalle riviertjes te peddelen.

 

Overnachting in Phong Nha

Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur

Dag 10 Phong Nha

Een volle dag om het nationale park te verkennen. We nemen u mee naar twee grotten. Eigenlijk zijn er drie grotten die bezocht kunnen worden. U beslist zelf welke twee van de drie u gaat verkennen.

Varen door de Phong Nha Cave:
Vanuit het stadje Phong Nha vertrekken motorboten over de rivier naar de Phong Nha Cave. U ziet waterbuffels op de groene oevers, dorpjes, kerken en op de achtergrond prachtig groen karstgebergte. Na een half uurtje komt u bij de ingang van de 'grot van Tanden en Wind'. Hier worden de roeispanen gepakt om u rustig door de spectaculaire grot met gigantische stalactieten en stalagmieten te peddelen. De mooiste formaties zijn verlicht, wat deze tocht een sprookjesachtig tintje geeft. De boot vaart een stuk de grot in, en keert dan om. Halverwege de terugweg kunt u uitstappen om op uw eigen tempo terug te wandelen naar de uitgang van de grot.

Wandelen door de Paradise Cave:
De Paradise Cave is de langste droge grot in heel Azië. Deze grot heeft internationale bekendheid gekregen doordat National Geographic een expeditie in beeld heeft gebracht over een avonturiers die zo diep mogelijk deze grot in zijn gegaan. U volgt een stukje in hun voetsporen en wandelt over het dim verlichte houten wandelpad de grot in. Voor u bij de entree bent moet u wel even klimmen via een goed begaanbaar pad. Neem er de tijd voor want de natuur tijdens de klim is ook de moeite waard. De grot is spectaculair; wat een ruimte en tot de verbeelding sprekende rotsformaties!

Kajakken en zwemmen in de Dark Cave:
Waaghalzen en avonturiers opgelet! De Dark Cave is op twee manieren te bereiken: peddel er per kajak naartoe of roetsj per zipline naar de entree. Grote kans dat u nat wordt, dus trek badkleding aan. Binnen in de grot is het glibberig van de modder. Deze modder is goed voor de huid dus neem een modderbad! Peddel met uw kajak ook weg van de entree van de grot. Geniet hier van de weelderig begroeide karstbergen om u heen en neem een frisse duik in het heldere water.

Overnachting in Phong Nha
Inclusief ontbijt, lunch, excursie naar 2 grotten, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 11 Phong Nha – Hanoi

Vietnam-Hanoi-locals-fiets-fruit

Vanuit Phong Nha wordt u naar de luchthaven van Dong Hoi gebracht. U vliegt van Dong Hoi naar Hanoi. Daar wordt u weer opgewacht voor de rit naar uw hotel. De route voert eerst door landbouwgronden waar rijst, pepers en andere gewassen verbouwd worden voordat u de eerste huizen van Hanoi ziet. De stad Hanoi is zowel bedrijvig als gemoedelijk tegelijk. U komt ogen te kort; overal rijden brommertjes, en de straten zijn vol met winkels, straatverkopers, kleurrijke markten, eerbiedwaardige pagodes en tempeltjes. Opvallend zijn de smalle hoge huizen, de zogenaamde rakethuizen. Het oude centrum, the Old Quarter, staat er vol mee. Dit is voor toeristen dé wijk om lekker rond te slenteren. Elk van de 36 straatjes in deze wijk was bestemd voor één ambacht.

 

Ondertussen heeft de toerisme het overgenomen en vindt u hier souvenirwinkels en moderne eetcafés tussen de traditionele winkels. In het weekend wordt the Old Quarter omgetoverd tot een avondmarkt. Heel anders is de Franse wijk, met brede straten en grootse koloniale bouwwerken uit de tijd van de Franse overheersing. Hanoi is een groene stad met veel parken, boomrijke boulevards en meren. Vroeg op, maar erg leuk; ieder ochtend beoefenen de locals Tai Chi aan de oever van het Hoan Kiem meer.

 

Overnachting in Hanoi
Inclusief ontbijt, transfers en binnenlandse vlucht

Dag 12 Hanoi – Lao Cai

De meeste bezienswaardigheden in Hanoi zijn gemakkelijk te voet te bereiken. Is het erg warm? Kies dan voor een rit per cyclo (fietstaxi) of gewone taxi. De grote Tempel van de Literatuur mag u niet missen. Ook mooi vinden wij de Tran Quoc-tempel aan het West Lake, dit is een van de oudste pagodes van Vietnam. De roerige geschiedenis van Vietnam komt tot leven tijdens een bezoek aan het Hanoi Hilton. In deze voormalige gevangenis, waar Amerikanen gevangen zaten tijdens de Vietnamoorlog, is nu een museum gevestigd. Bijzonder is ook een bezoek aan het mausoleum van Ho Chi Minh (van begin september tot begin november wordt zijn lichaam gereinigd, en ook op maandagen is het mausoleum niet geopend). Achter het mausoleum is een park waar het 'Huis van oom Ho' staat. In dit eenvoudige huis op palen heeft Ho Chi Minh gewoond. Wandel door het park en bewonder de unieke houten éénzuilige pagode; middenin een lotusvijver. We raden aan om in één van de vele gezellige restaurantjes in Hanoi wat te eten voordat u naar het station gaat. U wordt 's avonds opgehaald in het centrum van Hanoi en naar het treinstation gebracht. Van daar reist u met de nachttrein naar Lao Cai in het hoge noorden.

 

Overnachting in de trein
Inclusief ontbijt en transfer

Kennismaking met Hanoi
Hanoi

Kennismaking met Hanoi

Een halve dag op verkenning in de typisch Vietnamese stad Hanoi. U bezoekt een aantal hoogtepunten. Eerst naar...

Dag 13 Lao Cai – Sapa

Vietnam-Sapa-klederdracht-locals Vietnam-Sapa-rijstterrassen-wandelen_1_477574

Vroeg in de ochtend arriveert de trein in Lao Cai. Een uurtje voor aankomst wordt u gewekt. Trek de gordijnen van uw coupé open en verwonder u over het verschil in uitzicht. Gisteren vertrok u uit de volgebouwde stad, en nu is het ruimte en groen wat u door uw raam ziet. Met een kopje koffie/thee wordt u rustig wakker, terwijl u geniet van het landschap dat voorbijraast. Bij aankomst in Lao Cai neemt uw chauffeur u eerst mee naar een lokaal restaurantje voor een goed ontbijt. Kiest u voor de Vietnames Pho (een soort noedelsoep) of wordt het toch een stokbroodje? En dan naar één van de bergstammenmarkten. Het is een feest van kleur wanneer de vele verschillende etnische minderheden, zoals de Bloemen H'mong, Phu La, Zwarte Dao, Tay en Nung zich verzamelen op de markt om in- en verkopen de doen. Iedere stam heeft een eigen klederdracht. Vooral de kleding van de dames is uitbundig versierd. Struin rustig rond, kijk uitgebreid om u heen, en vergeet niet om foto’s te maken. Vijf dagen per week zijn er markten in de omgeving van Sapa; iedere dag in een ander dorpje. Dus welke u precies bezoekt, is afhankelijk van de dag waarop de trein aankomt. Na de lunch in een lokaal restaurant, staat er een wandeling op het programma. Op rustig tempo wandelt u door de landelijke omgeving, langs rijstterrassen, riviertjes en door dorpjes. Grote kans dat u in een traditioneel huis een kopje thee wordt aangeboden. Is de markt in de buurt van een wat bredere rivier, dan maakt u vandaag ook een boottochtje. Zo niet, dan wordt er een langere wandeling gemaakt voordat u naar uw hotel in de regio rond Sapa wordt gebracht.

 

Overnachting nabij Sapa
Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, evt. boottocht, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 14 Sapa

Te voet verkent u het gebied rondom Sapa, grote kans dat u vandaag vrijwel geen andere toeristen tegen zult komen. Langs tuinen, akkertjes en door groene pijnboombossen wandelt u naar het dorp Ma Cha waar de etnische minderheid de Zwarte H’mong woont. Dit kleine dorp ligt ver van alle westerse beschavingen. U wandelt verder over smalle onverharde paadjes langs rijstvelden en geniet onderweg van het weidse uitzicht over het landschap. Op route stopt u bij een lokale school, neemt u een kijkje in een lokaal huis en verkent u een grot. Na de lunch wandelt u verder naar het dorp Taphin, waar u de kerk bewondert. Na de lunch bij een Rode Dao familie brengt uw chauffeur u naar de Muong Hoa vallei. U wordt hoog op een helling afgezet, zodat u bijna alleen maar hoeft af te dalen. De vallei is bedekt met rijstterrassen zover het oog rijkt. U zoekt u weg naar beneden langs de terrassen. Onderweg vertelt uw gids u over de rijstteelt in dit gebied. Vanuit het dorp Lao Chai, waar de Zwarte H’mong leven, wandelt u naar Ta Van, waar de mensen van de Giay minderheid wonen. Bijzonder om te zien zijn de verschillen in traditionele kledendracht. Ook in Giay staat een katholieke kerk. Slenter door het dorp, om van dichtbij te zien hoe de locals leven. Hier wacht uw chauffeur u op om u naar uw hotel te brengen.

 

Overnachting nabij Sapa
Inclusief ontbijt, lunch, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 15 Sapa - Hanoi

Reiservaringen delen, en reisverhalen aanhoren. Dat kan prima tijdens de rit per bus naar Hanoi. Vanuit uw hotel wordt u per privé-transfer naar het busstation in Sapa gebracht. Daar staat uw minibus op u te wachten; een vorm van openbaar vervoer die voornamelijk door toeristen wordt gebruikt. In het busje heeft u voldoende tijd om reisverhalen te delen met de andere passagiers. De rit naar Hanoi duurt zo’n 6 uur. Een tip voor 's avonds: het Waterpoppen Theater. Een typisch Vietnamees volksspel.

 

Overnachting in Hanoi
Inclusief ontbijt en transfers

Dag 16 Hanoi - Halong Bay

Vietnam-Halong-Bay-junk-1 Vietnam-Halong-Bay-boot-local Vietnam-Halong-Bay-strand-locals

Vanuit de stad is het maar een paar uur rijden naar de kust. Daar stapt u aan boord van een traditioneel schip voor een boottocht door Halong Bay; een van de meest schilderachtige baaien van Vietnam. Meer dan 3.000 karststenen eilanden die loodrecht oprijzen uit zee. Volgens een legende is Halong Bay ontstaan doordat een draak hier in zee landde en een deel van het land met zijn staart onder water liet verdwijnen. Alleen de hoger gelegen delen zijn boven het water blijven uitsteken. U wordt aan boord welkom geheten met een drankje. Het schip vaart af, en al gauw ziet u niets anders dan het blauw van de zee, het groen van de karsteilanden en andere wit geschilderde traditionele schepen met toeristen om u heen. Terwijl het schip voortglijdt geniet u van een lunch met vis, schelpdieren en zeevruchten; de specialiteiten van deze regio. U vaart langs fameuze rotspieken met namen als Cho Da (stenen hond) en Ga Choi (vechtende hanen). Het schip passeert vele kleine en grote eilanden en dan gaat u voor anker om de grote Surprise Cave te bezoeken. Met een bootje (tender) wordt u er naartoe gebracht. Om bij de ingang van de grot te komen wandelt u over 100 steden treden. Geen zin om te klimmen? Ga dan kajakken over zee en verken binnenmeren van eilanden waar de grote schepen niet kunnen komen. Einde van de dag vangt u op het zonnedek de laatste zonnestralen. Deze avond ligt het schip voor anker in een baai en deint rustig mee op bewegingen van de zee. U wordt letterlijk in slaap gewiegd.

 

Overnachting in Halong Bay
Inclusief ontbijt, lunch, diner, transfer, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 17 Halong Bay – Ninh Binh

Vroeg op voor een licht ontbijt. Wilt u Tai Chi oefenen? Grijp dan nu uw kans en neem deel aan de les op het dek. Het schip meert af en u wordt met de tender naar Titov eiland gebracht. Maak een fijne ochtendwandeling. Waagt u zich aan de stevige klim naar de top van de rotspunt voor een adembenemend 360 graden uitzicht over de baai? Het strand van Titov eiland nodigt ook uit om even lekker te ontspannen en zwemmen in zee. Terug aan boord is het tijd om uw spullen te pakken voordat u geniet van een uitgebreid brunchbuffet, inclusief traditionele Vietnamese noedelsoep (Pho). Het schip vaart ondertussen terug naar de haven. Nog even op het dek genieten van het uitzicht. In de haven wordt u opgewacht door uw chauffeur die u naar Ninh Binh brengt.


Ninh Binh wordt ook 'Halong bay op het land' genoemd. Niet zonder reden; het groen begroeide karstgebergte rijst steil uit het landschap met rijstvelden en waterwegen op. Bijzonder mooi! Een boottochtje door dit gebied is daarom ook een must. In de provincie Ninh Binh ligt ook de gelijknamige stad. Ninh Binh stad is een grote stad met een relatief klein centrum met wat restaurantjes én de opstapplaats voor de boottochtjes naar Tam Coc (letterlijk vertaald: drie grotten). Een leuk weetje is dat de dijk die Ninh Binh beschermt tegen overstromingen met behulp van Nederlandse kennis is aangelegd.


Overnachting in Ninh Binh
Inclusief ontbijt, brunch, transfer, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 18 Ninh Binh

Vietnam-Ninh-Binh-bootje_1

Verken de schilderachtige omgeving van Ninh Binh te voet of per fiets. De vlakke semi-verharde paadjes tussen de rijstvelden en langs watertjes zijn hier zeer geschikt voor. Een boottochtje is ook een leuke manier om de omgeving in u op te nemen. U hoeft niet zelf te roeien, maar wordt geroeid. Vaak nog op traditionele wijze: met de voeten! Voor liefhebbers van koken is het een aanrader om de fijne kneepjes van de Vietnamese keuken onder de knie te krijgen tijdens een kookworkshop.


Overnachting in Ninh Binh
Inclusief ontbijt

Varen en fietsen bij Tam Coc
Ninh Binh

Varen en fietsen bij Tam Coc

In de vroege ochtend, als het nog niet zo druk is, maakt u een boottocht van circa 1,5 uur door een van de...

Dag 19 Ninh Binh - Hanoi

Vandaag neemt u afscheid van Vietnam. Vanaf Ninh Binh wordt u naar de luchthaven van Hanoi gebracht. Het eerste deel van de route voert over smalle wegen door dorpjes en groen landschap. Daarna rijdt u de snelweg op, en is de route minder interessant totdat u de drukte van Hanoi in rijdt. Overal brommertjes, auto's en voetgangers. U kijkt uw ogen uit. U rijdt door de stad naar de luchthaven aan de andere kant van de stad. Helaas, het is tijd om naar huis te gaan.

 

Inclusief ontbijt en transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen