1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Autorondreis Compleet Panama met San Blas

OP DIT MOMENT ZIJN ER GEEN VLUCHTEN NAAR SAN BLAS EN KUNNEN WIJ DAT DEEL VAN DE REIS NIET UITVOEREN.

Tijdens deze rondreis ziet u heel Panama. U verblijft de eerste 2 nachten in Panama City, daarna vliegt u door naar de eilanden van Bocas del Toro. Trek in Boquete de wandelschoenen aan voor wandelingen in de bergen. Hierna vervolgt u de reis met uw eigen huurauto en reist u langs de weinig bezochte zuidkust van Panama. Na een bezoek aan de lokale bewoners in Pedasí bent u helemaal thuis in de lokale tradities van deze stad. Kies voor een hike door de mooie natuur in Valle de Anton en sluit af met een paar dagen strand op de San Blas eilanden.

Wat maakt deze reis bijzonder
Zeer compleet beeld Panama
Highlights + onbekende gebieden
Inclusief San Blas Eilanden
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
In één reis genieten van strand, jungle, een moderne stad en uw trip afsluiten op een tropisch eiland? Wat mij betreft is Panama daarvoor hét land!
Prijsindicatie vanaf € 3750,- per persoon
Reisduur: 18 dagen / 17 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Compleet Panama met San Blas

Dag 1       Aankomst Panama City

Dag 2       Panama City

Dag 3       Bocas del Toro

Dag 4       Bocas del Toro

Dag 5       Bocas del Toro

Dag 6       Boquete

 

 

Dag 7       Boquete

Dag 8       Boca Chica

Dag 9       Pedasí

Dag 10     Pedasí

Dag 11     El Valle de Anton

Dag 12     El Valle de Anton

Dag 13    Panama City

Dag 14    San Blas

Dag 15    San Blas

Dag 16    San Blas

Dag 17    Panama City

Dag 18    Vertrek Panama City

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Panama City

U wordt bij de luchthaven in Panama City verwelkomd en naar uw hotel in de oude stad gebracht.

 

Panama City is de hoofdstad van Panama en het is de grootste stad van het land. De stad is natuurlijk bekend vanwege het nabijgelegen Panamakanaal. De stad zelf is boeiend en wordt zelfs vergeleken met Miami. Er is een heel modern, zakelijk district. De skyline doet inderdaad niet onder voor de skyline van Noord-Amerikaanse steden. Er staan enorme wolkenkrabbers. Wandel over de Cinta Costera, een boulevard met palmbomen met een goed uitzicht op die imposante skyline. Dwaal rond door de straten van de Casco Viejo, het oude stadsdeel én bovendien het leukste stadsdeel van Panama City. Heel veel gebouwen in Spaans koloniale stijl zijn gerestaureerd en in hun oorspronkelijke kleuren geverfd.

 

Overnachting in Panama City.

Inclusief transfer

Dag 2 Panama City

26592f50-9ec1-4fce-aba3-416ae0ef487e

U kunt dagen, zelfs een week in Panama City verblijven en iedere dag op stap gaan. Er is ontzettend veel te doen in en om de stad. Denkt u aan Panama, dan denkt u aan het Panamakanaal. Bekijk het kanaal op de manier die u het meeste aanspreekt. Er is een nostalgische treinrit langs het kanaal, u kunt een stuk meevaren door de sluizen en op die manier ervaren wat een enorme hoogteverschillen overbrugd worden. Als u naar één van de enorme sluizencomplexen gaat, ziet u hoe grote tankers, containerschepen of een cruiseschip opgetild worden. Actiever bezig bent u tijdens een kanotocht over het kanaal. Bezoek één van de Nationale Parken bij de stad. Een interessant kijkje in het verleden heeft u in de stadjes San Lorenzo en Portobelo. Ga eveneens naar de Amador Causeway. Vier eilanden zijn met de stad verbonden door een weg die gemaakt is van het puin dat vrijkwam bij het uitgraven van het Panamakanaal. Huur een fiets of een raar fietskarretje en kijk hier rond. Breng eveneens een bezoek aan het Biomuseo. Alleen al het wonderlijk gevormde en kleurrijke gebouw is bezienswaardig.

 

Overnachting in Panama City.

Inclusief ontbijt

Stadswandeling
Panama-City

Stadswandeling

Maak kennis met de locals in Panama. Samen met uw gids gaat u met de bus naar het 5 mei Plein. U loopt vanaf...

Dag 3 Panama City - Bocas del Toro

U wordt bij uw hotel in Panama City opgehaald en naar de luchthaven gebracht. U vliegt met een binnenlandse vlucht van Panama City naar Bocas del Toro. Bij aankomst wordt u met een transfer naar uw hotel op dit tropische eiland gebracht.

 

De Bocas del Toro archipel bestaat uit zes kleine eilanden en een aantal rotsen en mangrove-eilanden in het Caribisch gebied. De eilanden zijn groen met witte zandstranden en palmbomen, het water is helderblauw. De oorspronkelijke bewoners van de eilanden leven er nog steeds: de Ngöbe-Buglé inheemse bevolking.  Maar het grootste deel van de bevolking stamt af van Afrikanen die hier ooit als slaaf kwamen. De bevolking van Bocas del Toro heeft een veel donkerder huidskleur dan de gemiddelde Panamees en ook de cultuur is er totaal anders. Er is veel muziek, er hangt een laid-back sfeer. U gaat vooral naar Bocas voor het strand, de onderwaterwereld en om te relaxen.

 

Overnachting op Bocas del Toro.

Inclusief ontbijt, transfers, binnenlandse vlucht

Dag 4 Bocas del Toro

Bungalows aan het water op Bocas del Toro - Panama 65ea639b-97d7-4669-952a-2d79eb58e813

De bekendste eilanden van Bocas del Toro zijn Colón en Bastimentos. Colón is het hoofdeiland met de luchthaven en Bocas Town. Het eiland is best groot en we adviseren om een fiets of een quad te huren en het eiland te gaan verkennen. In Bocas del Toro Town, meestal Bocas Town genoemd wonen bijna 8000 mensen. De houten gekleurde huizen doen echt Caribisch aan. Er is een botanische tuin, een groot, en u kunt gaan duiken of snorkelen. Er zijn veel restaurants en bars. ’s Avonds is er tot laat wat te beleven. Ga vanuit Bocas Town een dag met boot de zee op. Er zijn veel mooiere snorkelplekken en stranden dan bij de stad. Op het eiland Colón zijn ook rustiger plekken, zoals bijvoorbeeld bij het witte met palmbomen omzoomde strand van Bluff Beach. Ver weg van alle restaurants en winkels, met slechts een paar hotels. Aan de andere kant is een aantal hotels met huisjes op het water, ook heel rustig gelegen. Neem zo vanaf uw eigen terras een duik in het water om te snorkelen.

 

Overnachting op Bocas del Toro.

Inclusief ontbijt

Cacaoplantage
Bocas del Toro

Cacaoplantage

Bocas del Toro is meer dan snorkelen en mooie stranden. Een aanrader om ook een andere kant van Bocas del Toro...

Dag 5 Bocas del Toro

Snorkelen tussen het koraal en de bontgekleurde visjes

Veel mooie stranden zijn alleen per boot bereikbaar. Een aanrader is een dagtocht naar Playa Estrellas of Playa Boca del Drago op Colón of naar een ander eiland zoals Bastimentos of Zapatilla. Onderweg goed om u heen kijken, er kunnen zomaar enkele dolfijnen rond de boot springen.

 

Overnachting op Bocas del Toro.

Inclusief ontbijt

Expeditie Robinson en snorkelen
Bocas del Toro

Expeditie Robinson en snorkelen

U wordt opgehaald en naar de haven gebracht. In ongeveer 40 minuten vaart u naar Isla Zapatilla. Een rustig...

Dag 6 Bocas del Toro - Boquete

a1e06563-538e-461e-9792-c2857be6f135 cfe24b4b-d420-42ab-8d3a-4053309aba32 8757d262-7ce4-48fa-b711-a0290bf8025b

U wordt bij uw hotel in Bocas del Toro opgehaald en naar de haven gebracht. U vaart naar Almirante.

Bij de haven aldaar wordt u weer opgehaald en naar uw hotel in Boquete gebracht.

 

Boquete is een gezellig plaatsje tussen de groene hoge bergen van West-Panama. Het geeft haast een beetje een wintersportgevoel. Boquete is niet heel groot, er is één straat met talloze restaurants, winkels, hostels en supermarkten. Gezellig om hier door heen te slenteren. Er zijn allerlei soorten restaurants: Argentijns, Mexicaans, Panamees, Peruaans en fastfood. Drink een biertje in de brouwerij van het dorp. De omgeving van Boquete is groen. Er zijn veel koffieplantages. Bezoek er één en zie met eigen ogen hoeveel werk het is voordat een kopje koffie voor u ingeschonken kan worden. Proef verschillende soorten. Rond de koffieplantages is bos. U bevindt zich op grote hoogte, dus het is koel en aangenaam om een wandeling in de omgeving te maken. Neem zelfs een vestje mee voor de avonden.

 

Overnachting in Boquete.

Inclusief ontbijt, transfers, veerboot

Dag 7 Boquete

De paden op, de bergen in

U maakt een excursie naar de jungle. Vanuit het dorp Boquete wordt u in een truck hoog de bergen in gebracht naar Boquete Tree Trek. U maakt een wandeling door het regenwoud. Er is een pad, u hoeft zich niet een weg te banen door de jungle. Een gids begeleidt u en vertelt van alles over planten, bloemen, bomen en vogels. Wat deze wandeling zo leuk maakt, is dat u zes hangende bruggen over gaat. Van die wiebelige suspension bruggen dwars door het oerwoud. Vanaf de bruggen ziet u de jungle, de rivier diep onder u en diverse watervallen. Wij zagen quetzals tijdens deze wandeling. De wandeling is niet lang en het tempo ligt laag, omdat er zoveel te ontdekken is onderweg. Wel zijn er enkele kleine klimmetjes en afdalingen. Op het terrein van Boquete Tree Trek kunt u ook een koffietour, een theetour en een vogeltour doen. Ook is er een restaurant waar u een hapje kunt eten. Deze excursie duurt een halve dag en is samen met andere reizigers.

 

Overnachting in Boquete.

Inclusief ontbijt, excursie inclusief transport, begeleide wandeling

Raften
Boquete

Raften

Peddelen, peddelen en nog harder peddelen om de stroomversnellingen in de Chiriqui Viejo rivier te trotseren...

Ziplinen
Boquete

Ziplinen

Zweef tussen de boomtoppen van het tropisch regenwoud bij de ziplinetour in de bergen bij Boquete. Een...

Dag 8 Boquete - Boca Chica

58a2c7fb-9707-48c4-a252-0716dd78c1cd b6c209a7-a7fc-41bf-ad1f-5b58ad033202

U wordt bij uw hotel in Boquete opgehaald door een vertegenwoordiger en naar de luchthaven in David gebracht. Daar is een vestiging van het autoverhuurbedrijf. De komende dagen maakt u gebruik van een huurauto.

 

Vanaf Boquete rijdt u naar Boca Chica, dat aan de kust van de Pacific ligt. Een gevarieerde route door een landelijk gebied. Boca Chica is een klein en rustig vissersdorp met één modern, boutiqehotel en afgelegen stranden in de nabijheid. U heeft het gevoel hier aan het einde van de wereld te zijn. Het dorp zelf bestaat uit één langgerekte straat. Het is een aanrader om vanuit Boca Chica een boottocht te maken

 

Overnachting in Boca Chica.

Inclusief ontbijt, transfer, huurauto

Boottocht Boca Brava
Boca Chica

Boottocht Boca Brava

In Boca Chica gaat u aan boord van een boot. U vaart door een beschermd natuurgebied, tussen onbewoonde...

Dag 9 Boca Chica - Pedasí

Ca. 315 km / 5,5 uur

Het eerste deel van de rit nar Pedasí gaat grotendeels over de Panamericana. De weg is goed, maar op den duur een beetje saai. Bij het schiereiland Azuero rijdt u zuidwaarts, langs de stad Chitré.

 

Pedasí is een pittoresk dorp op het schiereiland Azuero. Langs de weg staan kleurige huizen in oude stijl. Nabij het dorp ligt een aantal stranden, zoals Playa La Garita en Playa El Toro. Snorkelen is hier een aanrader. In Pedasí zijn enkele hotels en restaurants. Pedasí is een prettige, rustige plaats om te verblijven en vandaaruit het schiereiland Azuero te ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld werkplaatsen aan huis waar pollera’s (de traditionele Panamese jurken), religieuze maskers en drums gemaakt worden en een hacienda waar rum en seco geproduceerd wordt.

 

Overnachting in Pedasí.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 10 Pedasí

Ga op bezoek bij de locals op het schiereiland Azuero

Panama-Azuero-Peninsula-Eva2_1_368673 f675db64-095c-47a2-a8de-9837fa80ccf1 34643c0b-0054-4f20-bea6-70bcd9359af3

Vandaag brengt u de dag door bij de echte locals. Op het schiereiland Azuero worden tradities in stand gehouden. Kleding en muziekinstrumenten worden al eeuwenlang op dezelfde manier met de hand gemaakt. U bezoekt geen grote fabriek, die zijn er niet eens, maar u gaat echt naar de mensen thuis. Deze excursie is favoriet bij de Van Verre medewerkers! Eerst gaat u naar een huis waar pollera’s gemaakt worden. Bijna iedere vrouw op Azuero heeft een echte pollera, een typische jurk uit deze streek. Verkiezingen van de mooiste pollera en danswedstrijden waar alle dames hun pollera dragen zijn populair bij de locals. Ook u mag een pollera aanpassen. Vervolgens gaat u naar een lokale man die maskers van papier-maché maakt. De maskers worden gebruikt bij religieuze processies. De laatste werkplaats die u bezoekt is van een local die drums maakt. Van hout met leer maakt hij grote en kleine drums. Hij is zeer muzikaal en geeft zelf ook een kleine demonstratie. Deze excursie duurt een halve dag en is samen met andere reizigers.

 

Overnachting in Pedasí.

Inclusief ontbijt, huurauto, excursie inclusief vervoer, Engelssprekende gids, entreegelden, water

Rumtour
Chitré

Rumtour

Dé nationale dranken van Panama zijn rum en seco. Op het schiereiland Azuero bij Hacienda San Isidro wordt de...

Schildpadden zoeken
Schiereiland Azuero

Schildpadden zoeken

Tussen juni en november komen duizenden zeeschildpadden aan land bij het kleine eiland Isla Canas. Dit...

Dag 11 Pedasí - El Valle de Anton

Ca. 215 km / 5 uur

Een redelijk lange rit heeft u voor de boeg. U rijdt het eerste deel over het schiereiland Azuero dezelfde weg terug. Langs de oostkust door een landelijk en heuvelachtig gebied. Vanaf Chitré bent u al snel weer op de Panamericana. U rijdt grote stukken door het groen, maar passeert ook dorpen en steden. Bij de stad Anton slaat u linksaf, de bergen in. De stad Anton zelf is niet interessant voor toeristen. Het laatste uur is de weg bochtig, bergachtig en van slechte kwaliteit. Wat een mooie huizen staan hier. Veel rijke Panamezen uit de hoofdstad hebben hier een tweede huis dat niet bepaald als “vakantiehuisje” bestempeld kan worden. Enorme villa’s met bloemrijke tuinen staan langs de weg. Maar ook felgekleurde huizen van de locals. De planten groeien bijna tot op de weg. El Valle de Anton is een bergdorp. Het ligt in de krater van een oude vulkaan. De omgeving is daardoor groen en vruchtbaar.

 

Overnachting in El Valle de Anton.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 12 El Valle de Anton

80d8f6dc-7e41-4e3d-9100-7a67baa6bb07 Panama-Valle-de-Anton-gids_1_367874

Het dorp wordt omgeven door begroeide bergen, waarvan de India Dormida de bekendste is. Bij het dorp zijn een vlindertuin en een orchideeëntuin. Een kleine dierentuin met allerlei dieren uit Panama is vooral een aanrader voor gezinnen. Maar de omgeving is vooral geschikt voor het maken van hikes. El Valle de Anton ligt aan de rand van La Amistad National Park en er zijn bergen en vulkanen rondom. De bekendste wandelingen zijn die naar de India Dormida en de Gaital Trail. Een paardrijdtocht of een spannende zipline-ervaring over El Macho waterval zijn ook aanraders. Iets heel anders is de Piedra Pintada, rotstekeningen van de inheemse bevolking. Bezoek ook de lokale markt met zowel etenswaren als souvenirs. El Valle de Anton is echt een plek om meer dan één nacht door te brengen. Alleen al in het dorp rondwandelen en de wilde bloemen bekijken is de moeite waard. El Valle de Anton ligt vrij hoog, dus het kan wat koeler zijn dan de meeste andere plekken in Panama.

 

Overnachting in El Valle de Anton.

Inclusief ontbijt, huurauto

India Dormida trekking
El Valle de Anton

India Dormida trekking

Het verhaal achter de India Dormida, “het slapende Indianenmeisje” is prachtig, evenals de trekking! Als u de...

Gaital Trail
El Valle de Anton

Gaital Trail

Verschillende hiking trails zijn er rondom El Valle de Anton te vinden. In het verleden zijn veel paden in de...

Dag 13 El Valle de Anton - Panama City

Ca. 130 km / 3 uur

De weg kronkelt omlaag. U gaat de bergen uit en ziet de kust en de oceaan in de verte liggen. Het grootste deel van de weg gaat over de Panamericana. Hoe dichter u bij Panama City komt des te drukker het wordt. U levert uw huurauto vandaag weer in.

 

Overnachting in Panama City.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 14 Panama City - San Blas

Yandup-Island-Lodge---Dorpsbezoek-tour-Playon-Chico-4_1_368710 Panama-San-Blas-Mangrove-tour2_1_367966 Panama-San-Blas-Eilanden-6_1_368692

U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven van Panama City gebracht. U vliegt, in ongeveer 1 uur, met een binnenlandse vlucht naar de San Blas Eilanden. Na aankomst stapt u in een bootje en vaart naar de lodge.

De lodge waar u de komende dagen verblijft wordt gerund door een Kuna familie. 

In overleg met de gidsen en gasten van de lodge worden per dag de excursies bepaald. U gaat elke dag twee keer op excursie, 1 keer in de ochtend en 1 keer in de middag. De indeling kan ter plaatse anders zijn dan omschreven in dit programma.

 

’s Avonds wordt het diner geserveerd in de lodge. Zodra de bel klinkt, weet u dat u aan tafel kunt.

 

Overnachting op de San Blas Eilanden.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, transfer, binnenlandse vlucht, tours

Dag 15 - 16 San Blas Eilanden

Snorkelen vanaf het strand en kennismaking met de Kuna Yala

De komende dagen staan er verschillende excursies op het programma. 


In de ochtend staat er vaak een snorkeltour op het programma naar één van de eilanden in de omgeving. Samen met de gids en andere gasten vaart u naar een idyllisch eiland. Snorkels kunt u huren bij de lodge.

Na even wat tijd om te rusten in de hangmat bij uw bungalow staat er in de middag weer een leuke excursie op de planning. Een bezoek aan de lokale bewoners op het nabijgelegen Playon Chico, een wandeling door het tropische regenwoud naar een prachtige waterval of een bezoek aan de tradtionele Kuna begraafplaats. De gids kan u alles vertellen over de bijzondere rituelen die de Kuna Yala nog steeds in ere houden.

Overnachtingen op de San Blas Eilanden.

Inclusief ontbijten, lunches, diners, 2 tours per dag

Dag 17 San Blas Eilanden - Panama City

Panama-City-boulevard_1_367984

Helaas zit uw verblijf op deze bijzondere plek er alweer op. Na afscheid genomen te hebben van de mensen in de lodge neemt u de boot terug naar Playon Chico. Het vliegtuigje die u terugbrengt naar Panama City staat al klaar. Geniet nog even van het prachtige uitzicht op de honderden eilandjes die u onder u voorbij ziet komen.

Na aankomst in Panama City wordt u bij de luchthaven opgehaald en naar uw hotel teruggebracht.

 

Overnachting in Panama City.

Inclusief ontbijt, transfers, binnenlandse vlucht

Dag 18 Vertrek Panama City

Uw mooie rondreis door Panama is ten einde gekomen. Het is tijd om afscheid te nemen van de schitterende natuur, de imposante stad, zijn bewoners en het lekkere eten.

 

Inclusief ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen