1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Hiken rond El Valle de Anton

Een heel andere kant van Panama dan die de meeste toeristen zien: de prachtige natuur bij El Valle de Anton. Het is hooggelegen, groen en koel.

De omgeving van El Valle de Anton vraagt om het maken van wandelingen. Twee hikes zijn al bij deze bouwsteen inbegrepen: naar India Dormida en een wildlife trekking.

Een prachtige, groene omgeving
Het slapende Indianenmeisje
Maak een wildlife trekking
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
In één reis genieten van strand, jungle, een moderne stad en uw trip afsluiten op een tropisch eiland? Wat mij betreft is Panama daarvoor hét land!
Peru-Machu-Picchu-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns-Amerika dan ook als thuiskomen.
1-Cocktails-met-zonsondergang_1_329393
Lara Huisenga
In het sfeervolle Latijns-Amerika voel ik me altijd direct thuis. Wat een heerlijk continent. Mijn ervaringen deel ik graag met u!

Reis van dag tot dag: Hiken rond El Valle de Anton

Dag 1     Aankomst El Valle de Anton

Dag 2     El Valle de Anton

Dag 3     El Valle de Anton

Dag 4     El Valle de Anton, vertrek

100% maat werk

Dag 1 Aankomst El Valle de Anton

El Valle de Anton is een bergdorp. Het ligt in de krater van een oude vulkaan. De omgeving is daardoor groen en vruchtbaar. Het dorp wordt omgeven door begroeide bergen, waarvan de India Dormida de bekendste is. El Valle de Anton is een gezellige plaats met enkele hotels en een flinke keuze qua restaurants. De omgeving is vooral geschikt voor het maken van hikes. El Valle de Anton ligt aan de rand van La Amistad National Park en er zijn bergen en vulkanen rondom. De planten, bloemen en bomen rondom El Valle de Anton zijn heel gevarieerd. Er leven veel vogels, er zijn watervallen en uitzichtpunten. El Valle de Anton ligt vrij hoog, dus het kan wat koeler zijn dan de meeste andere plekken in Panama.

 

Overnachting in El Valle de Anton.

Inclusief ontbijt

Dag 2 El Valle de Anton

Het verhaal achter de India Dormida, “het slapende Indianenmeisje” is prachtig, evenals de trekking! Als u de berg waar u gaat wandelen van een afstand ziet liggen, lijken de contouren op een slapende vrouw. Volgens de legende leefde Flor del Aire hier. Zij was de dochter van een belangrijk stamhoofd die tegen de Spaans koloniale overheersers streed. Flor werd verliefd op een Spaanse soldaat. Een strijder uit haar eigen kamp, Yavari, wilde echter ook graag met haar trouwen. Toen ze hem afwees en vertelde dat ze verliefd was op de Spanjaard, pleegde Yavari zelfmoord door van een bergtop af te springen. Flor schrok zo dat ze van huis wegliep en diep bedroefd, stierf ook zij in de bergen rond El Valle de Anton. De bergen waren zo ontroerd door dit verhaal dat ze de vorm van Flor hebben aangenomen: het slapende Indianenmeisje. U wandelt over de bergkam en heeft dus grotendeels een goed uitzicht vanaf de berg. U ziet het dorp El Valle en bij helder weer zelfs de Grote Oceaan in de verte. U loopt naar “het gezicht” van de Indiaan. Op de terugweg tijdens de afdaling ziet u diverse watervallen. De wandeling eindigt bij petrogliefen. Wonderlijke figuratieve afbeeldingen zijn in de rots uitgehakt. De hike duurt ongeveer 3,5 uur. Het is niet al teveel klimmen en dalen en goed te doen voor iedereen met een normale conditie. Deze excursie duurt een halve dag en is samen met andere reizigers.

 

Overnachting in El Valle de Anton.

Inclusief ontbijt, excursie inclusief transport per taxi, Engelssprekende begeleider, entreegeld

Dag 3 El Valle de Anton

Panama-Valle-de-Anton-4_1_360931 Panama-Valle-De-Anton-hike_1_362934 Panama-Valle-de-Anton-slaapend-indianen-meisje_1_363013

Samen met een gids maakt u een wandeling door de natuur rondom El Valle de Anton. De wandeling is voor iedereen goed te doen. U staat vaak stil. De gids vertelt van alles over planten die u onderweg ziet. Veel planten werden als medicijn gebruikt door de inheemse bevolking. Vlinders, vogels, bomen en bloemen; u komt onderweg van alles tegen. Ook speciaal naar zoogdieren kijkt de gids uit. Er kan zomaar een luiaard boven uw hoofd aan een tak bungelen. Drukker zijn de apen meestal die van boom naar boom slingeren. Bijzondere insecten of reptielen, u kunt van alles zien vandaag tijdens de wandeling. Deze excursie duurt ongeveer 2,5 uur en is op privébasis.

 

Wilt u nog meer wandelen? De bekendste wandelingen zijn de India Dormida en de Gaital Trail. De natuur is heel afwisselend: er is nevelwoud, regenwoud en subtropisch droogwoud. Andere leuke wandelingen zijn de Iguana Face van ongeveer twee uur, over een rotsachtig pad en de Turega Hike. Welke wandeling u ook doet, grote kans om alleen al aan de kant van de weg een luiaard in een boom te zien hangen of een toekan te horen krijsen en vervolgens klapwiekend te zien vliegen. De bekendste waterval bij Valle de Anton is El Macho. Nog leuker om de waterval te bekijken: er zijn vier canopy lijnen gespannen over de waterval heen. Het kost ongeveer een uur om naar boven te lopen en vervolgens naar beneden te zeilen. Vraag ons naar alle mogelijkheden, wij informeren u graag uitgebreid over de mogelijkheden.

 

Overnachting in El Valle de Anton.

Inclusief ontbijt, excursie inclusief: transport, Engelssprekende begeleider, entreegeld

Dag 4 Vertrek vanuit El Valle de Anton

U reist verder vanuit El Valle de Anton.

 

Inclusief ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën