1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Trek van Kalaw naar Inle Lake

Een sportieve wandeling/trek door het hooggelegen gebied tussen het voormalige Britse bergstation Kalaw en het prachtige Inle Lake. U loopt door een gebied waar weinig toeristen komen. Het landschap is heel mooi: glooiend gebergte, groententuinen, bossen, kortom: zeer afwisselend. En dan niet te vergeten de kleurrijke bergstammen, u kijkt uw ogen uit.

De trek is voor een ieder met een goede gezondheid en conditie goed te doen, mede ook vanwege het relatief koele klimaat. Birma is een uniek land, maar u zult na afloop merken dat u over een trek door zo’n authentiek gebied de meeste (grote) verhalen heeft bij thuiskomst.

Overnacht bij lokale bewoners
Ontdek het Engelse verleden
Een boottocht over Inle Lake
Renee2
Renée
Myanmar vind ik een ontdekking! Wat heb ik genoten: al die glans en die aardige mensen, die blij zijn dat je komt. U weet me te vinden.

Reis van dag tot dag: Trek van Kalaw naar Inle Lake

Dag 1            Naar Kalaw

Dag 2            Kalaw

Dag 3            Hti Thein

 

Dag 4            Inle Lake

Dag 5            Inle Lake           

Dag 6            Inle Lake

100% maat werk

Dag 1 Heho - Kalaw

U wordt bij de luchthaven van Heho opgewacht door uw chauffeur. De tocht naar Pindaya voert langs akkers waar aardappelen, kool, etc wordt verbouwd en door bergdorpjes, waar 's morgens vaak kleurrijke markten zijn. Hier even rondwandelen tussen de kleurrijke bergbewoners. En dan door naar Pindaya, een rustig plattelandsstadje, dat beroemd is geworden door zijn berg met kalksteengrotten. U heeft hier de tijd om de grot te bezichtigen.

 

Tussen de stalactieten en stalagmieten staan rond de achtduizend boeddhabeelden in vele soorten en maten opgesteld. Zo ongelooflijk indrukwekkend en mooi! Ook heel leuk om te bezoeken als de tijd het toelaat: Een papierfabriekje, waar u zelf ook bloembladeren in de papierbrij mag leggen: en dan maar wachten tot het opgedroogd is en u uw eigen papieren tafellaken mee kunt nemen. Vervolgens gedeeltelijk dezelfde route terug en dan westwaarts, door naar Kalaw. U bent alles bij elkaar vanaf de luchthaven zo rond de 5 uur onderweg.

 

Informatie Kalaw:

De indrukwekkende bergpartijen, vruchtbare valleien en autonome bergstammen gecombineerd met het aangename (koele) klimaat maakten dit plaatsje in het Shan-bergplateau al in de 19de eeuw tot een populair vakantiegebied. De Britten stichtten in Birma tal van bergstations, die tijdens de hete zomermaanden een geliefd toevluchtsoord werden. Kalaw is zo’n bergstation. Het ligt op een hoogte van ruim 1300 meter. Het lijkt alsof je in Engeland bent: heuvelachtig groen landschap, hier en daar Engelse huizen en niet te geloven (u bent in Azie!): afrikaantjes, dahliah’s, margrieten, kortom wat bij u in de tuin groeit, treft u daar aan. En nog vele Engels-koloniale huizen. Bezienswaardigheden zijn: Nee Paya, een mooie goudkleurige boeddha en de katholieke Christ the King-kerk. Verder is er niet zoveel te zien in het stadje, de omgeving is mooi.

 

Overnachting in Kalaw.

Inclusief privé-auto/busje met chauffeur.

 

Dag 2 Kalaw

P1110072(8) Myanmar-Kalaw-trek1(8)

Deze dag is ter vrije besteding. We raden u aan om een wandeling te maken, zowel de omgeving als het relatief koele klimaat lenen zich daar uitstekend voor. Zo kunt u langs Palaung-nederzettingen met hun indrukwekkende longhouses. De wandelingen zijn goed te doen voor een ieder met een normale, gezonde conditite. U kunt zo’n wandeling prima bij uw hotel boeken, er gaat dan een gids mee.

Wij vinden deze wandeling een absolute aanrader! Ook kunt u bij uw hotel fietsen huren, de omgeving leent zich uitstekend hiervoor.

 

Tip: Als u het leuk vindt om een stukje met een lokale trein te reizen, dan gaat u naar het mooie oude treinstationnetje van Kalaw voor een treintochtje van ongeveer een half uur á drie kwartier naar Aungban. Bijzonder leuk, u zit tussen de lokale bevolking (heel simpel allemaal). Het treinkaartje kost een habbekrats. De trein schommelt door het prachtige landschap.

U kunt vanaf Aungban een taxi terug nemen naar Kalaw.

 

Overnachting in Kalaw.

Inclusief ontbijt.

Dag 3 Kalaw - Hti Thein

Deze trek is door een ieder met een goede gezondheid goed te doen, maar u loopt wel in een bergachtig gebied, uw conditie moet wel goed zijn. De nachtrust zal eveneens niet zo verkwikkend zijn als in een hotel. Het gebied leent zich wel heel goed voor treks: redelijk koel en u wandelt van het hogere Kalaw naar het lager gelegen Inle Lake. Vanochtend begint de boeiende trektocht onder begeleiding van een gids (met een beetje geluk spreekt hij een beetje Engels, maar met handen en voeten kom je ook een eind).

Alles bij elkaar loopt u zo rond de 6,5 a 7 uur. Best pittig, morgen wordt het makkelijker.

 

Het eerste stuk is per auto/busje, u wordt naar het startpunt van uw trektocht gebracht (hoger gelegen dan Kalaw). Het landschap is bergachtig, de weg bestaat grotendeels uit hobbels en kuilen. Vanaf het dorp Bawningone gaat u lopen, ongeveer 12 km. U wandelt naar het dorp Kone Hla, waar u de traditionele manier van leven goed kunt meemaken. Hier leven de Danu (bergstam). Het is een authentiek gebied, waar de lokale bewoners u met nieuwsgierige blikken verwelkomen. U luncht in het dorp, in een lokaal huis.

 

Dan het tweede traject van ongeveer 10 km: genieten van de prachtige landschappen met daarin bergstamdorpjes. In Hti Thein-dorp gaat u naar het klooster, u overnacht hier of bij een lokale familie. U slaapt op een matras op de grond, er zijn dekens. Koopt u ergens onderweg voorafgaande aan de deze tocht, een doek, u kunt zich daar dan in wikkelen komende nacht (dekens en kussens gaan zo weer de kast in voor de volgende gasten). Het sanitair is primitief. Neemt u voor deze trek een handdoek mee (alleen tijdens trek is dat nodig). Kortom: de accommodaties zijn hier simpel (behelpen), zo is praktisch altijd het toilet buiten (afgeschermdl) en kunt u zich wassen bij een kraantje, hopelijk afgeschermd. Het hoogste punt vandaag is 1400 boven zeeniveau.

 

Overnachting in Hti Thein.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, transfer naar startpunt, gids tijdens de trektocht.

Dag 4 Hti Thein - Inle Lake

Myanmar-Kalaw-werkersophetland(13)

U wandelt grotendeels bergafwaarts over een onverharde weg en door twee typische Pa'O-bergstamdorpen. Een minder leuke route dan de heenweg (via een onverharde weg), maar wel prachtige vergezichten. Al met al bent u zo'n 3 uur aan het lopen. Bij het dorp Indain gaat u lunchen. U bent dan op een heel bijzondere plek, die ook door de meeste Inle Lake-bezoekers op het programma staat. De uitbundige vegetatie doet denken aan een scène uit een van de Indiana Jones films. Dit half vervallen fantastisch mooie 17de-eeuwse pagode-complex, is bijzonder en zeer fotogeniek. Vervolgens wordt u naar uw hotel aan het Inle lake gebracht.

 

U maakt gelijk een bootexcursie van een halve dag op het meer. Een eerste kennismaking, per boot uiteraard, met het Inle Lake en haar bewoners. Het meest opvallend zijn wel de beenroeiers (camera in de aanslag!). De boottocht voert naar Innpawkhone Village, waar men bedreven is in zijdeweven. Ook bezoekt u Nanpan met zijn bootwerven en sigarenfabriekje (die enorm dikke typisch Birmese sigaren, cheroots). Vervolgens naar de Phaungdaw U-pagode en, als er tijd is, naar Leshae Village, waar men bijzondere Boeddhabeelden heeft staan. U vaart naar de beroemde drijvende tuinen. Hier worden voornamelijk tomaten geplant omdat deze het hele jaar door geoogst kunnen worden. De volgorde is afhankelijk van de locatie van uw hotel aan het meer.

 

Informatie Inle Lake:

Het Inle Lake is een meer, zoals u nergens anders zult aantreffen! Dorpen op palen, drijvende tuinen, beenroeiers, hoge bergen rondom en dan ook nog eens de bergstammen die rondom het meer leven (tot aan Pindaya en Kalaw toe). Het hooggelegen meer heeft een lengte van 22 kilometer en is het leefgebied van de Shans en de Intha’s. In maar liefst 17 dorpen op palen hebben zij zich volledig aangepast aan het leven op en rond het meer. Het is een vrij koel gebied. Tal van oude ambachten worden in de dorpen nog steeds in ere gehouden.

De vissers zijn wereldberoemd, omdat de omstandigheden hen hebben geleerd om met één been te peddelen.

Zo houden ze de armen vrij om het visnet uit te gooien en hebben ze al staande geen problemen om over de drijvende tuinen heen te kijken.

 

Men verbouwt er tomaten, kool, bonen en ook verschillende soorten bloemen. Met wier, dat zij uit het water vissen, worden de tuinen regelmatig opgehoogd of uitgebreid. U blijft zich verbazen en u blijft fotograferen! En dan zijn er de kleurrijke bergbewoners, die niet op het meer leven, maar rondom. Zij bieden hun waren op marktjes aan, heel leuk om te zien, de meesten dragen hun traditionele kleding.

De markten zijn 1 x in de 5 dagen (5-daagse week hanteert men hier i.p.v. 7 dagen), het is dus niet in te plannen met onze kalender welke wanneer is. Maar er zijn veel markten, het lukt meestal wel om een markt te bezoeken (daarnaast komt u ook in dorpen waar men leeft, u zult dus altijd wel bergstammen zien. Aanrader: heeft u er tijd voor en zin er in, huurt u dan fietsen. Vele hotels verhuren deze (op het vasteland gelegen hotels), zo niet, dan kunt u naar Nyaung Shwe gaan hiervoor (dit plaatsje is de toegangspoort tot het Inle Lake, hier vandaan vertrekken ook alle boten). Maakt u een fietstocht naar een winery (jawel!): een heel leuk doel voor uw uitstapje.

Verdwalen kan eigenlijk niet.

 

Overnachting aan het Inle Lake.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, privé-boot met bootsman (geen gids).

Dag 5 Inle Lake

Deze dag is ter vrije besteding.

 

Overnachting aan het Inle Lake.

Inclusief ontbijt.

Dag 6 Inle Lake - Heho

U wordt bij uw hotel opgehaald en in ongeveer 3 kwartier door uw chauffeur naar de luchthaven van Heho gebracht.

 

Inclusief ontbijt, privé-transfer.

 

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën