1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Rondreis Oerwouden, theeplantages en stranden

Eén van de meest favoriete reizen door West-Maleisië. U bezoekt op een rustig tempo de leukste bezienswaardigheden van de westkant van West-Maleisië. Cultuur, natuur en strand vormen de uitgangspunten van deze reis. U begint in Kuala Lumpur. Een drukke, levendige stad, beroemd om zijn immens hoge Twin Towers. In Taman Negara vindt u schitterende jungle. Vervolgens door naar de Cameron Highlands met zijn theeplantages, Orang Asli nederzettingen en groente- en fruit kwekerijen.
Het levendig Penang is een ander gezicht van West-Maleisië. De ‘Parel van de Oriënt’ met zijn Chinese Clanhuizen, schitterende tempels en talloze andere bezienswaardigheden zal u betoveren. U zult hier niet uitgekeken raken. Op Langkawi geniet u van rust, mooie stranden en wuivende palmbomen. Een perfecte kennismakingsreis door een puur, indrukwekkend en kleurrijk Aziatisch land.

Wat maakt deze reis bijzonder
Eeuwenoude jungle Taman Negara
Theevelden en steden
Genieten op het eiland Langkawi
Lara
Lara
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest en deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.
Prijsindicatie vanaf € 1600,- per persoon
Reisduur: 13 dagen / 12 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Oerwouden, theeplantages en stranden

Dag 1      Naar Kuala Lumpur

Dag 2      Kuala Lumpur

Dag 3      Taman Negara

Dag 4      Taman Negara

Dag 5      Cameron Highlands

 

 

Dag 6      Cameron Highlands

Dag 7      Penang

Dag 8      Penang

Dag 9      Langkawi

Dag 10    Langkawi

Dag 11    Langkawi

Dag 12    Langkawi

Dag 13    Vertrek Langkawi

100% maat werk

Dag 1 Naar Kuala Lumpur

U wordt in de aankomsthal van de luchthaven opgewacht door onze vertegenwoordiger, deze persoon heeft een bordje bij zich met uw naam erop. Vervolgens heeft u een transfer naar uw hotel.

 

Informatie Kuala Lumpur:

De skyline van de hoofdstad Kuala Lumpur wordt gedomineerd door de bekende Petronas Twin Towers, de KL Menara Tower, glinsterende minaretten, kleurrijke hindoetempels en koloniale bouwwerken. Er zijn luxe winkelcentra en stoffige marktjes. Erg leuk is Chinatown; u kunt hier erg gezellig en lekker eten. Het park in het centrum van Kuala Lumpur is eveneens de moeite waard. Naast de ronddraaiende KL Menara Tower ligt het Bukit Nanas Forest Reserve; een klein stukje jungle middenin de stad met een canopy-walk (hangbruggen hoog tussen de boomtoppen). Een gemakkelijke manier om veel van de stad te zien is met de Hop-on-Hop-off bus. Deze bus rijdt langs vrijwel alle bezienswaardigheden van de stad, zoals het paleis, Chinatown, de prachtige vogeltuin en de Engels-historische gebouwen. U kunt op vaste plekken op- en afstappen. We raden aan om dit eerst te doen, dan heeft u een goede eerste indruk van de stad.

 

Overnachting in Kuala Lumpur.

Inclusief transfer

Dag 2 Kuala Lumpur

KualaLumpur-tempelvoorskyscrapers(8) Petronastowers66(8) Maleisie-WestMaleisie-KualaLumpur-vogelpark21(8)

Deze dag is ter vrije besteding. Van Verre biedt een aantal leuke excursies in Kuala Lumpur.

 

Overnachting in Kuala Lumpur.

Inclusief ontbijt

Kuala Lumpur, Historisch Melaka
Kuala Lumpur

Kuala Lumpur, Historisch Melaka

U wordt ’s ochtends opgehaald bij uw hotel. U bezoekt vandaag het in 1403 gestichte sultanaat Melaka, in het...

Dag 3 Kuala Lumpur - Taman Negara

ca. 250 km / 6 uur (incl. ferry)

Maleisie-taman-negara-longtailboat

Vandaag reist u af naar Kuala Tahan. Eerst per auto en daarna per longtailboot de rivier over. Onderweg kijkt u uw ogen uit. Langs kleine dorpjes, diepe wouden en een waar vogelparadijs komt u na 2,5 uur varen aan in Kuala Tahan.

 

Informatie Taman Negara:

Taman Negara is één van de oudste regenwouden ter wereld; naar schatting zelfs 130 miljoen jaar oud. Dit prachtige groene regenwoud is relatief makkelijk bereikbaar vanaf Kuala Lumpur, vandaar dat dit gebied erg populair is bij natuurliefhebbers. U zult hier vele kleurrijke vogels, bijzondere insecten en kleine zoogdieren zien. U overnacht in het dorpje Kuala Tahan. In Kuala Tahan, vindt u naast het Mutiara Resort, nog enkele eenvoudige hotelletjes en diverse kleine eettentjes.

 

Ter plaatse kunt u excursies voor deze dagen boeken en betalen. Bij aankomst zullen zich al enkele excursie verkopers aandienen; laat u zich niet overrompelen, maar vergelijkt u rustig. Er zijn veel ervaren lokale gidsen die u de mooie plaatsen van de jungle kunnen laten zien.

 

Overnachting in Taman Negara.

Inclusief ontbijt, transfer en boottocht 

Dag 4 Taman Negara

TamanNegara-nieuwsgierig-aapje TamanNegara-red-flower Maleisie-Taman-Negara-jungle

Deze ochtend kunt u bijvoorbeeld samen met een lokale gids een wandeling naar Teresik Hill maken, vanwaar u een fantastisch uitzicht heeft. Daarna bijvoorbeeld naar de canopywalk (hoge loopbruggen tussen de boomtoppen, maar liefst 40 à 50 meter boven de grond gebouwd en zo’n 450 meter lang). Het is één van de grootste en meest spectaculaire canopywalk ter wereld. Vanuit uw accommodatie kunt u een pad volgen (staat aangegeven) naar de loopbruggen. U kunt dus ook gewoon ter plekke entree betalen, dit is stuk goedkoper dan een excursie met gids. Een aanrader voor deze middag: een boottocht naar de watervallen van Lata Berkoh. Er is bij de watervallen een poel waar u heerlijk kunt zwemmen. U kunt in Taman Negara trektochten maken van een paar uur tot een hele dag. En natuurlijk zijn er nog meer excursies die u kunt maken. U beslist dit zelf ter plaatse.

 

Overnachting in Taman Negara.

Inclusief ontbijt 

 

 

Dag 5 Taman Negara - Cameron Highlands

ca. 255 km / 5 uur

Cameronhighlands122 Cameronhighlands-Berinchangmossyforest2 Maleisie-Cameron-Highlands-aarbeien_1_486690

De komende dagen maakt u gebruik van een huurauto. U rijdt van Kuala Tahan naar de Cameron Highlands. 

 

Informatie Cameron Highlands:

Dit gebied heeft uitgestrekte theeplantages. Het heeft een zeer gunstig klimaat voor thee- en groenteplantages, u zult deze dan ook overal zien. Op de vruchtbare grond worden veel aardbeien en tomaten gekweekt. Het gebied wordt ook wel "Malaysia's Green Bowl" genoemd. Cameron Highlands was vroeger de plaats, vanwege het koelere klimaat, waar de Engelsen in de koloniale tijd graag hun vrije tijd doorbrachten. Dit is dan ook nog duidelijk te zien aan vele gebouwen in de oud-Engelse stijl.

 

Overnachting in de Cameron Highlands.

Inclusief ontbijt en autohuur

Dag 6 Cameron Highlands

Maleisie-Cameron-Highlands-theeplukken_1_486854 Maleisie-CameronHighlands-vlindertuin1_2

Vandaag gaat u de Cameron Highlands verder ontdekken met uw huurauto. U rijdt door de prachtige heuvels die groen bebost of bedekt zijn met theeplantages. Een bezoek aan een theeplantage, waar u het proces mee kunt maken, hoe de thee behandeld wordt, is zeker een aanrader. De BOH theeplantage is de grootste en meest indrukwekkende theeplantage van de Cameron Highlands. Andere bezienswaardigheden zijn o.a. de ‘Butterfly Farm’ met een vlindertuin en een apart gedeelte waar verschillende dieren uit de Maleise jungle te bewonderen zijn of de ‘Honey Bee Farm’. Ook is het leuk om even een markt te bezoeken die u onderweg vast tegen zult tegenkomen. Hier worden met name de producten verkocht die in de Cameron Highlands worden gekweekt.

 

Overnachting in de Cameron Highlands.

Inclusief ontbijt en autohuur

Cameron Highlands, Mountainbiken
Cameron Highlands

Cameron Highlands, Mountainbiken

Vandaag gaat u op een avontuurlijke manier de hooglanden ontdekken: op de fiets. Het is wat heuvelachtig maar...

Cameron Highlands, Mossy Forest Park
Cameron Highlands

Cameron Highlands, Mossy Forest Park

Vlakbij de Cameron Highlands vindt u het Mossy Forest Park, de naam zegt het al, een bos waar alle bomen...

Dag 7 Cameron Highlands - Penang

ca. 250 km / 4 à 5 uur

Penang-Ferringhibeach20(13)

U rijdt vandaag naar Penang. U kunt onder andere stoppen bij een vlinder- en bijenfarm en u ziet een aantal prachtige uitzichten. Dan over een prima weg via Ipoh noordwaarts. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan het paleis van de sultan en de prachtige moskee in Kuala Kangsar. U rijdt over de 7 kilometer lange brug van het vasteland naar het eiland Penang. 

 

Informatie Penang:

Het eiland Penang biedt veel afwisseling in bezienswaardigheden en natuurschoon. Het beroemde strand van Batu Ferringhi ligt op een half uurtje rijden van de hoofdstad Georgetown. U vindt hier veel mooie hotels, restaurants en barretjes. Op de boulevard zijn diverse winkeltjes waar allerlei soorten dingen worden aangeboden. Leuk om langs te slenteren en het afdingen onder de knie te krijgen. Daarnaast biedt Penang meer dan alleen strand, restaurants en winkels. In Georgetown kunt u vele dagen door de drukke stad slenteren en de mooiste, verborgen tempels, pagodes en clanhouses ontdekken. Een bezoek aan het oude fort Cornwallis, de snake tempel en het mystieke China Town mogen bij een bezoek aan Penang niet ontbreken. 

 

Overnachting op Penang.

Inclusief ontbijt en autohuur

Dag 8 Penang

Maleisie-Penang-haven-bootjes maleisie-penang-georgetown-fiets-geparkeert De Kek Lok Si tempel in Penang

Vandaag kunt u met uw eigen huurauto het eiland Penang gaan verkennen. Indrukwekkend is een bezoek aan de Kek Lok Si tempel; de grootste Boeddhistische tempel van Zuidoost-Azië. De Kek Lok Si bestaat uit vele gebedshallen, pagodes, klokkentorens, met elk hun eigen bouwstijl. Een bezoek aan de pagode is ook de moeite waard, tijdens de klim van de 32 meter hoge tempeltoren komt u ontelbaar veel Boeddhabeelden tegen. Het wordt niet voor niets de 'pagode van de tienduizend Boeddha's genoemd. Erg leuk is de tocht per kabelspoortrein naar de top van de Penang Hill. De beklimming van de 780 meter hoge, steile Penang Hill is een belevenis. Het uitzicht boven over Georgetown en de Straat van Melaka is sensationeel. Op een heldere dag kun je zelfs Buttersworth op het vasteland zien liggen. Het hoogteverschil laat zich voelen. Het is boven aangenamer en koeler dan beneden. Natuurlijk mag ook een bezoek aan de hoofdstad van Penang, Georgetown niet ontbreken. Wandel door het mystieke China town en ontdek verborgen tempels, pagodes en clanhouses. Aan het einde van de middag wordt uw huurauto bij het hotel opgehaald.

  

Overnachting op Penang.

Inclusief ontbijt en autohuur

Penang, Hill and Temple
Penang

Penang, Hill and Temple

Deze excursie brengt u naar de Kek Lok Si tempel (paradijs in het westen), de grootste Boeddhistische tempel...

Penang, Kookworkshop
Penang

Penang, Kookworkshop

Wilt u de geheimen van de Maleisische keuken leren kennen? Dan is deze kookworkshop iets voor u! Rond 08.00...

Dag 9 Penang - Langkawi

Maleisie-Langkawi-uitzicht-zee

U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven gebracht. U vliegt van Penang naar Langkawi. Bij aankomst op de luchthaven wordt u naar het hotel gebracht. 

 

Informatie Langkawi:

Langkawi is voor een groot deel nog bedekt met dichte jungle en wordt door prachtige stranden omringd. Behalve strand, zijn er genoeg andere dingen te doen. Een aanrader is een bezoek aan de Seven Falls: een mooie hoge waterval waar u heerlijk kunt afkoelen. De nabijgelegen kabelbaan die u naar de heel hoog gelegen "skywalk" brengt is erg leuk (maar niet geschikt als u hoogtevrees heeft). Bezoek ook eens de rijstvelden van Laman Padi, de krokodillenboerderij en het enorme aquarium. In het plaatsje Pantai Cenang zijn diverse leuke restaurantjes en winkeltjes te vinden. Het eiland is prima op eigen gelegenheid te verkennen met een taxi, brommer of huurauto. Vanaf Langkawi worden ook allerlei boottochtjes aangeboden. Bij het nabijgelegen eilandje Pulau Payar zijn prachtige koraalriffen te vinden; ideaal om te snorkelen of duiken!

 

Overnachting op Langkawi.

Inclusief ontbijt, transfers en boottocht

Dag 10 Langkawi

De komende dagen kunt u heerlijk tot rust komen op het mooie eiland Langkawi, maar er zijn ook veel leuke uitstapjes die u in en vanaf Langkawi kunt maken. Van Verre biedt een aantal mooie excursies.

 

Overnachting op Langkawi.
Inclusief ontbijt

Langkawi, Sunset Dinner Cruise
Langkawi

Langkawi, Sunset Dinner Cruise

U wordt aan het einde van de middag bij uw hotel opgehaald.’s Avonds vertrekt u voor een ontspannen cruise...

Dag 11 t/m 12 Langkawi

Maleisie-Langkawi-strand-bootjes Maleisie-Langkawi-adelaar_1_486967 Langkawi-Sevenwellswaterfall(8)

Dagen ter vrije besteding.

 

Overnachtingen op Langkawi.

Inclusief ontbijten

Dag 13 Vertrek Langkawi

De laatste dag van uw reis kunt u gebruiken om nog wat laatste inkopen te doen, nog even lekker bij het zwembad te liggen en u voor te bereiden op de terugreis naar Amsterdam. U wordt in de loop van de avond bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht.

 

Inclusief ontbijt en transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen