1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Autorondreis Authentiek West-Maleisië

Eén van onze meest veelomvattende reizen door het moderne, gastvrije en kleurrijke Maleisië. Deze rondreis brengt u langs de mooiste plekken van zowel de westkant van West-Maleisië en de oostkant. U begint deze reis met een verblijf in Kuala Lumpur, een multiculturele metropool. Vervolgens door naar het kleurrijke Melaka en een hoger gelegen en koeler gebied, de Cameron Highlands. Daarna bezoekt u het eiland Penang, ook wel de Parel van de Oriënt genoemd. Vervolgens reist u naar de oostkust. De oostkust is minder welvarend en ontwikkeld dan de westkust. In het bijzondere resort Pasir Belanda maakt u kennis met de gewoontes en gebruiken van deze streek. Via een prachtige route eindigt u deze reis op de paradijselijke eilanden Lang Tengah en Redang. Dit is één van onze meest fascinerende en complete rondreizen door Maleisië.

Wat maakt deze reis bijzonder
Kleinschalige authentieke hotels
Cultuur, Steden en theevelden
Snorkelen bij prachtig koraalrif
Lara
Lara
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest en deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.
Prijsindicatie vanaf € 2200,- per persoon
Reisduur: 19 dagen / 18 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Authentiek West-Maleisië

Dag 1     Naar Kuala Lumpur

Dag 2     Kuala Lumpur

Dag 3     Melaka

Dag 4     Melaka

Dag 5     Cameron Highlands

Dag 6     Cameron Highlands

Dag 7     Penang

Dag 8       Penang

Dag 9       Pasir Belanda

Dag 10     Pasir Belanda

Dag 11     Pasir Belanda

Dag 12     Penarik

Dag 13     Penarik

Dag 14     Lang Tengah

Dag 15     Lang Tengah

Dag 16     Redang

Dag 17     Redang

Dag 18     Redang

Dag 19     Vertrek Redang

100% maat werk

Dag 1 Naar Kuala Lumpur

Maleisie-Kuala-Lumur-city-centre_1_487588

U wordt in de aankomsthal van de luchthaven opgewacht door onze vertegenwoordiger, deze persoon heeft een bordje bij zich met uw naam erop. Vervolgens heeft u een transfer naar uw hotel.

 

Informatie Kuala Lumpur:

De skyline van de hoofdstad Kuala Lumpur wordt gedomineerd door de bekende Petronas Twin Towers, de KL Menara Tower, glinsterende minaretten, kleurrijke hindoetempels en koloniale bouwwerken. Er zijn luxe winkelcentra en stoffige marktjes. Erg leuk is Chinatown; u kunt hier erg gezellig en lekker eten. Het park in het centrum van Kuala Lumpur is eveneens de moeite waard. Naast de ronddraaiende KL Menara Tower ligt het Bukit Nanas Forest Reserve; een klein stukje jungle middenin de stad met een canopy-walk (hangbruggen hoog tussen de boomtoppen). Een gemakkelijke manier om veel van de stad te zien is met de Hop-on-Hop-off bus. Deze bus rijdt langs vrijwel alle bezienswaardigheden van de stad, zoals het paleis, Chinatown, de prachtige vogeltuin en de Engels-historische gebouwen. U kunt op vaste plekken op- en afstappen. We raden aan om dit eerst te doen, dan heeft u een goede eerste indruk van de stad.

 

Overnachting in Kuala Lumpur.

Inclusief transfer

Dag 2 Kuala Lumpur

Deze dag is ter vrije besteding. Via Van Verre kunt u een aantal leuke excursies boeken.

 

Overnachting in Kuala Lumpur.

Inclusief ontbijt 

Kuala Lumpur, Culinaire wandeltocht
Kuala Lumpur

Kuala Lumpur, Culinaire wandeltocht

Proef het echte Maleisië! Eet zoals de lokale bevolking dat doet en proef heerlijke Indische, Chinese en...

Dag 3 Kuala Lumpur - Melaka

ca. 145 km / 2 à 3 uur

De komende dagen maakt u gebruik van een huurauto. De huurauto wordt ’s ochtends naar uw hotel gebracht. U rijdt vandaag naar Melaka.

 

Informatie Melaka:

Vanaf het centrum van Melaka wandelt u zo naar de restanten van het Portugese fort A'Famosa. Als u deze heuvel oploopt, komt u bij de St. Pauls Church. U heeft vanaf deze plek een mooi overzicht over de stad. In het centrum staan ook nog een kleine windmolen en het "Stadhuys"; overblijfselen van de Nederlandse overheersing. U kunt Melaka ook prima per fiets verkennen, op vrijwel iedere straathoek worden fietsen verhuurd voor een paar Ringgit. Een boottochtje over de rivier, die uitmondt in zee, is een leuke manier om te zien hoe men in Melaka leeft. Zo'n boottochtje boekt u ter plaatse bij een van de vele kantoortjes aan de rivier. Ook de Chinese cultuur is duidelijk aanwezig in de stad; in Chinatown kunt u heerlijk rondstruinen door de kleurrijke straten en eten bij de vele kleine eettentjes. In het weekend is hier een hele leuke avondmarkt. 


Overnachting in Melaka.

Inclusief ontbijt en autohuur

Dag 4 Melaka

Maleisie-Melaka-terrassen Christelijke kerk in Melaka

Deze dag is ter vrije besteding.

 

Overnachting in Melaka.

Inclusief ontbijt en autohuur

Fietsen nabij Melaka
Melaka

Fietsen nabij Melaka

Een bijzondere en leuke manier om de omgeving van Melaka te verkennen is per fiets! Tijdens deze 3 uur durende...

Dag 5 Melaka - Cameron Highlands

U rijdt in 2 à 3 uur richting Kuala Lumpur. Vervolgens door naar Tapah. Daar verlaat u deze weg en rijdt u de bergen in, een mooi kronkelende route door de prachtige natuur. Dan door de hoge bergen naar de Cameron Highlands. 

 

Informatie Cameron Highlands:

Dit gebied heeft uitgestrekte theeplantages. Het heeft een zeer gunstig klimaat voor thee- en groenteplantages, u zult deze dan ook overal zien. Op de vruchtbare grond worden veel aardbeien en tomaten gekweekt. Het gebied wordt ook wel "Malaysia's Green Bowl" genoemd. Cameron Highlands was vroeger de plaats, vanwege het koelere klimaat, waar de Engelsen in de koloniale tijd graag hun vrije tijd doorbrachten. Dit is dan ook nog duidelijk te zien aan vele gebouwen in de oud-Engelse stijl.


Overnachting in de Cameron Highlands.

Inclusief ontbijt en autohuur

Dag 6 Cameron Highlands

Cameronhighlands-theeplant22(13)

Vandaag gaat u de Cameron Highlands verder ontdekken met uw huurauto. U rijdt door de prachtige heuvels die groen bebost zijn of bedekt zijn met theeplantages. Een bezoek aan een theeplantage, waar u het proces mee kunt maken, hoe de thee behandeld wordt, is zeker een aanrader. De BOH theeplantage is de grootste en meest indrukwekkende theeplantage van de Cameron Highlands. Andere bezienswaardigheden zijn o.a. de ‘Butterfly Farm’ met een vlindertuin en een apart gedeelte waar verschillende dieren uit de Maleise jungle te bewonderen zijn of de ‘Honey Bee Farm’. Ook is het leuk om even een markt te bezoeken die u onderweg vast tegen zult tegenkomen. Hier worden met name de producten verkocht die in de Cameron Highlands worden gekweekt.

 

Overnachting in de Cameron Highlands.

Inclusief ontbijt en autohuur

Cameron Highlands, Mossy Forest Park
Cameron Highlands

Cameron Highlands, Mossy Forest Park

Vlakbij de Cameron Highlands vindt u het Mossy Forest Park, de naam zegt het al, een bos waar alle bomen...

Cameron Highlands, Mountainbiken
Cameron Highlands

Cameron Highlands, Mountainbiken

Vandaag gaat u op een avontuurlijke manier de hooglanden ontdekken: op de fiets. Het is wat heuvelachtig maar...

Dag 7 Cameron Highlands - Penang

U rijdt vandaag naar Penang. U kunt onder andere stoppen bij een vlinder- en bijenfarm en u ziet een aantal prachtige uitzichten. Dan over een prima weg via Ipoh noordwaarts. U rijdt over de 7 kilometer lange brug van het vasteland naar het eiland Penang. 

 

Informatie Penang:

Het eiland Penang biedt veel afwisseling in bezienswaardigheden en natuurschoon. Het beroemde strand van Batu Ferringhi ligt op een half uurtje rijden van de hoofdstad Georgetown. U vindt hier veel mooie hotels, restaurants en barretjes. Op de boulevard zijn diverse winkeltjes waar allerlei soorten dingen worden aangeboden. Leuk om langs te slenteren en het afdingen onder de knie te krijgen. Daarnaast biedt Penang meer dan alleen strand, restaurants en winkels. In Georgetown kunt u vele dagen door de drukke stad slenteren en de mooiste, verborgen tempels, pagodes en clanhouses ontdekken. Een bezoek aan het oude fort Cornwallis, de snake tempel en het mystieke China Town mogen bij een bezoek aan Penang niet ontbreken. 

 

Overnachting op Penang.

Inclusief ontbijt en autohuur

Dag 8 Penang

Maleisie-Penang-Kek-Lok-Si-tempel3 Penang-rickshawbluemansion

Vandaag kunt u met uw eigen huurauto het eiland Penang gaan verkennen. Indrukwekkend is een bezoek aan de Kek Lok Si tempel; de grootste Boeddhistische tempel van Zuidoost-Azië. De Kek Lok Si bestaat uit vele gebedshallen, pagodes, klokkentorens, met elk hun eigen bouwstijl. Een bezoek aan de pagode is ook de moeite waard, tijdens de klim van de 32 meter hoge tempeltoren komt u ontelbaar veel Boeddhabeelden tegen. Het wordt niet voor niets de 'pagode van de tienduizend Boeddha's genoemd. Erg leuk is de tocht per kabelspoortrein naar de top van de Penang Hill. De beklimming van de 780 meter hoge, steile Penang Hill is een belevenis. Het uitzicht boven over Georgetown en de Straat van Melaka is sensationeel. Op een heldere dag kun je zelfs Buttersworth op het vasteland zien liggen. Het hoogteverschil laat zich voelen. Het is boven aangenamer en koeler dan beneden. Natuurlijk mag ook een bezoek aan de hoofdstad van Penang, Georgetown niet ontbreken. Wandel door het mystieke China town en ontdek verborgen tempels, pagodes en clanhouses. Aan het einde van de middag wordt uw huurauto bij het hotel opgehaald.

 

Overnachting op Penang.

Inclusief ontbijt en autohuur

Penang, Hill and Temple
Penang

Penang, Hill and Temple

Deze excursie brengt u naar de Kek Lok Si tempel (paradijs in het westen), de grootste Boeddhistische tempel...

Penang, Kookworkshop
Penang

Penang, Kookworkshop

Wilt u de geheimen van de Maleisische keuken leren kennen? Dan is deze kookworkshop iets voor u! Rond 08.00...

Dag 9 Penang – Pasir Belanda

ca. 350 km / 5 à 6 uur

West-Maleisië-Pasir Belanda-riverside(13)

Na het ontbijt vertrekt u richting het oosten. Vandaag staat er een lange tocht op de planning, vroeg weg dus. Het is een prachtige route door ruige natuur naar Pasir Belanda gelegen in Kampung Banggol (vlak boven Kota Bharu).

  

Informatie Pasir Belanda:

Ervaar het leven in een authentieke Maleisische Kampung in het Pasir Belanda Resort. Gelegen in het dorpje Banggol op zo'n 10 minuten rijden van Kota Bharu. Voorheen gestart door een Nederlands stel, daarna een herstart gemaakt door een Maleisische eigenaar. De naam Pasir Belanda verwijst naar de Nederlandse wortels van dit fijne, kleinschalige resort; Belanda betekent namelijk Nederlands in de Maleisische taal. 

 

De comfortabele houten chalets (met veranda) zijn in een fruitboomgaard gelegen. Pasir Belanda vormt een uitstekende uitvalsbasis voor het verkennen van de omgeving. Slenter door het dorp en neem een kijkje bij de traditionele ambachten die hier nog veelvuldig beoefend worden zoals het maken van traditionele vliegers, batik schilderen en houtsnijden.

 

Overnachting in Pasir Belanda.

Inclusief ontbijt en autohuur

Dag 10 Pasir Belanda

Vandaag kunt u kiezen uit een breed scala aan activiteiten die door Pasir Belanda worden aangeboden. De activiteiten reserveert en betaalt u ter plaatse. Het zal uw verblijf in Pasir Belanda tot een onvergetelijke ervaring maken! U kunt bijvoorbeeld een Batik workshop volgen, in een klein, lokaal fabriekje ontwerpt en beschildert u uw eigen stukje stof. U kunt ook een kookworkshop houden waarbij u zelf leert een heerlijke Maleisische rijsttafel klaar te maken, of een workshop vlieger maken. Vliegeren is in dit deel van Maleisië een volwassen sport, maar ook erg leuk voor kinderen. 

 

Overnachting in Pasir Belanda.

Inclusief ontbijt en autohuur

Dag 11 Pasir Belanda

Maleisie-Pasir-Belanda-monnik Maleisie-Pasir-Belanda-fietsen_2_487682

Wat zult u vandaag gaan doen? Pasir Belanda organiseert zoveel leuke activiteiten. Maar goed dat u nog een extra dag in deze charmante accommodatie te besteden heeft.


Tip: Huur een fiets en verken de omgeving! Een erg leuke route van circa 20 kilometer voet u langs rivieren met kleurrijke vissersbootjes, door de buitenwijken van de stad Kota Bharu, langs rijstvelden en door kleine Kampungs (dorpjes). Een route van circa 4 uur.

 

Overnachting in Pasir Belanda.

Inclusief ontbijt en autohuur

Dag 12 Pasir Belanda - Penarik

ca. 115 km / 2,5 uur

Na het ontbijt vertrekt u voor de rit naar Penarik. Een mooie route door landelijk gebied. U rijdt langs rijen palmen, velden met koeien en kleine dorpjes en gedeeltelijk langs een rivier met kleurrijke vissersboten.

 

Informatie Penarik:

Het kleine vissersdorpje Penarik is aan de kustroute tussen Kota Bharu en Kuala Terengganu gelegen. Dagelijks komen de vissers hier aan land met hun vers gevangen vis. Aan de kust bevinden zich dan ook enkele eenvoudige visrestaurants. Penarik is lokaal bekend vanwege de gefrituurde inktvis; een lokale lekkernij waarvoor mensen vanuit omliggende plaatsen naar Penarik afreizen. Iedere vrijdag is er markt. Er wordt van alles verkocht; van groente en fruit tot kleding en speelgoed. De dorpelingen komen vrijwel allemaal naar de markt om hun wekelijkse inkopen te doen.

Overnachting in Penarik.

Inclusief ontbijt en autohuur

Dag 13 Penarik

Penarik-strand(13)

Dag ter vrije besteding.

 

Overnachting in Penarik.

Inclusief ontbijt en autohuur

Dag 14 Penarik - Lang Tengah

ca. 20 km / 20 min.

U rijdt naar de pier in Merang. Hier parkeert u uw auto op de grote parkeerplaats; uw huurauto wordt hier opgehaald. Vanaf de pier in Merang vaart u in ongeveer een half uur naar uw resort op Lang Tengah. U wordt bij de pier voor uw resort afgezet.

 

Informatie Lang Tengah:

Pulau (eiland) Lang Tengah is een idyllisch bounty eilandje behorende bij het 25 eilanden tellende National Marine Park. Vergeleken met buureilanden Perhentian en Redang is Lang Tengah vrij klein; op het eiland zijn bijvoorbeeld slechts 4 resorts te vinden. Buiten deze resorts zijn er verder geen winkeltjes of restaurantjes. Lang Tengah is daardoor perfect voor rustzoekers. Het eilandje is met tropisch regenwoud begroeit, en omgeven door baaien met poederwit zandstrand. Het kraakheldere, azuurblauwe water met prachtige koraalriffen is een paradijs om te duiken of te snorkelen. Op veel plaatsen kunt u direct vanaf het stand al mooi snorkelen.

Overnachting op Lang Tengah.

Inclusief ontbijt, autohuur en boottocht

Dag 15 Lang Tengah

Maleisie-Lang-Tengah-bootje-strand_1_487701 Maleisie-Lang-Tengah-onderwaterwereld_1_487720

Deze dag is ter vrije besteding.

 

Overnachting op Lang Tengah.

Inclusief ontbijt

Dag 16 Lang Tengah - Redang

U wordt vlakbij uw hotel met een speedboot opgehaald en vaart in circa een half uur naar Redang. Aangekomen bij de pier wordt u opgewacht door een medewerker van uw resort.

 

Informatie Redang:

Redang is verreweg het grootste eiland van de groep van negen eilanden waartoe het behoort en die samen een beschermd zee reservaat vormen. De onderwaterwereld rondom Redang is dan ook werkelijk adembenemend. U kunt hier uitzonderlijk goed duiken en snorkelen. U zult een grote verscheidenheid aan harde en zachte koralen, en ontelbare soorten vissen zien. De resorts op Redang bevinden zich allen aan de kust; u kunt zo het prachtige helderwitte zandstrand oplopen. Het langste strand van Redang is Long Beach. Hier bevinden zich dan ook veel resorts, en is het vrij druk. Maar er zijn ook meer afgesloten baaien waar u de rust kunt opzoeken. Het binnenland van Redang is bedekt met weelderige jungle. Er zijn diverse jungle tracks uitgezet die prima zelfstandig te doen zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld jungle tracks naar Kampung Air; het grootste dorp van Redang. Hier kunt u in een van de eenvoudige restaurantjes heerlijk vers gevangen vis eten.

 

Overnachting op Redang.

Inclusief ontbijt en boottocht

Dag 17 en 18 Redang

maleisie-redang-prachtig-strand_1_111999

Dagen ter vrije besteding.

 

Overnachtingen op Redang.

Inclusief ontbijten

Dag 19 Vertrek Redang

U wordt door het personeel van het resort met de tractor naar de pier gebracht. U vaart in ongeveer 1½ uur naar Shabandar jetty in Kuala Terengganu. Hier wordt u opgewacht, en vervolgens naar de luchthaven van Kuala Terengganu gebracht.

 

Inclusief ontbijt, boottocht en transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen