1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Rondreis Hoogtepunten Lombok

Tijdens deze rondreis bezoekt u alle interessante plekjes op Lombok en één van de Gili-eilanden. U begint in Kuta, aan de stille zuidkust. Prachtige stranden strekken zich hier uit. Nog meer rust vindt u bij Sekotong of op Gili Nanggu, leuk om hier een uitstapje naartoe te maken. Daarna de binnenlanden in, naar het plaatsje Tetabatu. Onderweg bezoekt u authentieke Sasak-dorpjes, waar de autochtone bewoners van Lombok leven. Heerlijk genieten op één van de drie Gili-eilandjes. De kans dat u zeeschildpadden ziet tijdens het snorkelen, is zeer reëel. Deze reis eindigt op het bekendste strand van Lombok: Senggigi.

Wat maakt deze reis bijzonder
Hagelwitte stranden
Adembenemende onderwaterwereld
Authentiek binnenland
indonesie-sumatra-bukit-lawang-collega-lisanne-apen-spotten
Lisanne
Indonesië is zo veelzijdig, ieder eiland is uniek. Van Jungle en vulkanische gronden naar wereldse tempels, koloniaal verleden, stranden en sawa's.
Prijsindicatie vanaf € 750,- per persoon
Reisduur: 11 dagen / 10 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Hoogtepunten Lombok

Dag 1      Aankomst Kuta

Dag 2      Kuta

Dag 3      Sekotong

Dag 4      Sekotong

Dag 5      Tetebatu

Dag 6      Tetebatu

Dag 7      Gili Air

Dag 8      Gili Air

Dag 9      Senggigi

Dag 10    Senggigi

Dag 11    Vertrek Senggigi

100% maat werk

Dag 1 Praya - Kuta

Welkom op Lombok. Vanaf de luchthaven wordt u naar uw hotel in Kuta gebracht, het plaatsje aan de zuidkust van Lombok. In tegenstelling tot het toeristische Kuta Beach op Bali, is Kuta op Lombok nog niet zo ontwikkeld. De witte stranden met palmbomen, baaien en blauwe zee zijn nog praktisch onaangetast. De stranden hebben ook licht zand, maar verwacht geen aangeharkt zand. De lokale bevolking maakt er (uiteraard) ook gebruik van, men probeert het netjes te houden, maar ja... motorfietsen en auto's worden zo dicht mogelijk bij het strand geparkeerd. Omdat het zuiden van Lombok droog is, is het qua landschap niet zo mooi.

 

Overnachting in Kuta.

Inclusief transfer

Dag 2 Kuta

Indonesie-Lombok-zuidkust(13)

Een vrije dag om te genieten van zon, zee en strand. Wilt u liever toch wat ondernemen vandaag? Breng een bezoek aan Tanjung A'an. Een prachtige baai, niet ver van Kuta.

 

Overnachting in Kuta.

Inclusief ontbijt

Dag 3 Kuta - Sekotong

U reist verder naar Sekotong, een nog bijna onontdekt plaatsje aan de zuidwestkust van Lombok. Een ideale plaats als u in een authentiek deel van Lombok wilt verblijven. De stranden in dit gebied zijn spectaculair en nog heel rustig. Sekotong is tevens een uitstekend uitgangspunt om te gaan duiken of snorkelen. U maakt kennis met de grote variëteit aan zeeleven die Indonesië te bieden heeft. Een aanrader is een bootje te huren en een bezoek aan het nabij gelegen eilandje Gili Nanggu te brengen, ook wel "The Paradise Island"genoemd. Op dit eilandje kunt u heerlijk genieten van de serene kalmte en het mooie strand. Ook Gili Nanggu is een ideale locatie om te snorkelen in het kristalheldere, turquoise water. Geniet van de prachtige onderwaterwereld met talrijke soorten tropische vissen en met een beetje geluk ziet u zelfs een zeeschildpad!

 

Overnachting in Sekotong.

Inclusief ontbijt, transfer

Dag 4 Sekotong

Lombok-GiliTrawangan-onderwater3(8) P1000299(8) P1000358(8)

Bent u een onderwaterliefhebber? Sekotong is een prima locatie om te duiken of te snorkelen. Het heeft een ongerepte kust met prachtige stranden, waar nog veel onbekende duikspots te vinden zijn. Neemt u voldoende tijd om de mooie riffen hier uitgebreid te verkennen. Met een traditionele vlerkpauw vaart u naar een van de 20 duiklocaties. Als u geluk heeft kunt u hier schildpadden, roggen, inktvissen, murenes, hengelaarsvissen, spookfluitvissen en misschien zelfs witpuntrifhaaien zien. Het is een bekende locatie in de wereld van de onderwaterfotografie, vanwege de grote diversiteit aan flora en fauna. Drie beroemde duikplaatsen van Sekotong zijn The Highway, Sunken Island en Gili Pentangan.

Het rif van The Highway bevindt zich op 18 meter diepte en eindigt op de zandbodem op een diepte van 32 meter. U treft hier verschillende roggen, manta's, witpuntrifhaaien en diverse andere soorten vissen. The Highway ligt ten noorden van Sekotong en is een ideale duiklocatie voor ochtendduiken.

 

Sunken Island, ten westen van Sekotong, is een aflopende klif vol met koralen. Rond de koralen op lagere diepte vindt u onder andere tandbaarzen, vleermuisvissen, trompetvissen, inktvissen en steenvissen. En met een beetje geluk zwemt u ook langs een manta of zelfs langs een adelaarsrog!

 

Gili Tentangan is een onbewoond eilandje met prachtige stranden die doorlopen tot ver onder de waterspiegel. Er bevinden zich diverse rotspartijen waar een aantal koraalduiveltjes brutaal omheen zwemmen. Blijft u niet te lang kijken want rond de rotspartijen zijn ook sepia's te zien. Bij de koraalblokken vol grote gorgonen en kleurig zacht koraal kunt u paarsgerande naaktslakken en diklipvissen vrolijk zien rond spartelen. Het weelderig begroeide rif wordt zo nu en dan afgewisseld met kale, beschadigde plekken. Vermoedelijk aangericht door dynamietvissers. Tussen de duiken door is van alles te doen, van luieren op het strand tot een leuk ritje langs de schitterende kustlijn.

 

Overnachting in Sekotong.

Inclusief ontbijt

Dag 5 Sekotong - Tetebatu

De komende dagen heeft u de beschikking over een busje met chauffeur. We beginnen de dag met een dagtocht over Lombok. Lombok is bekend om zijn potten van aardewerk, dit kunt u zien in bijvoorbeeld Masbagik. Door naar het dorp Loyok waar men gespecialiseerd is in bamboebewerking. Het houtsnijwerkdorp Beleka is leuk en u kunt een traditioneel Sasakdorp bezoeken met huizen met karakteristieke daken. U mag zeker het dorp Pringgasela niet overslaan, waar men bedreven is in de weefkunst. Misschien neemt uw chauffeur u mee naar andere dorpjes, er zijn er verschillende: geeft u aan waar uw voorkeur naar uit gaat. Uw tocht eindigt in Tetebatu.

 

Informatie Tetebatu:

De omgeving van Tetebatu is prachtig! Heel veel sawa's (rijstvelden), tabaksvelden en pure natuur. Tetebatu ligt aan de zuidkant van de Rinjani-vulkaan, redelijk centraal op het eiland. Tetebatu is in de wijde omgeving de enige plaats waar een redelijke accommodatie te vinden is.

 

Overnachting in Tetebatu.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 6 Tetebatu

Indonesie-Lombok-binnenland-dokar(8) Indonesie-Lombok-wandelen-sawah(8) Indonesie-Lombok-ikat(8)

U heeft de hele dag de tijd om de omgeving van Tetebatu te verkennen. Wandel door de sawa's en tabaksvelden, maar vooral ook door de pure natuur. Een absolute aanrader is de wandeling naar de waterval. Het is een flinke wandeling, maar met een normale conditie prima te doen.

 

Overnachting in Tetebatu.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 7 Tetebatu – Bangsal – Gili Air

Via het Narmada-paleis reist u naar de hoofdstad van Lombok: Mataram. Struin hier de grote markt over voordat u per boot naar één van de Gili-eilanden, Gili Air, afreist.

 

Informatie Gili Air:

De drie noordelijke Gili-eilanden liggen voor de noordwestkust van Lombok: Gili Air, Gili Meno en Gili Trawangan. Alle drie de eilanden hebben prachtige, hagelwitte zandstranden. De eilanden zijn droog, er is geen mooie, weelderige begroeiing. De tuinen met bloeiende bloemen die u hier ziet, zijn het resultaat van (veel) sproeien. Er is geen zoetwater, al het water wordt per schip aangevoerd. De zwembaden zijn daarom veelal gevuld met zeewater, maar er zijn ook hotels die hiervoor het aangevoerde water gebruiken. Vergeet zeker uw snorkelset niet (of huur die ergens bij een strandtent), de onderwaterwereld rondom de drie eilandjes is namelijk prachtig. U heeft zelfs de kans om zeeschildpadden te zien. Vanaf alle eilanden kunt u per bootje schitterende duik- en snorkellocaties aandoen. Gili Air ligt het dichtst bij de kust en is het dichtst bevolkt. Daarnaast ligt Gili Meno, het kleinste eiland. Gili Trawangan is het eiland waar de meeste hotels zijn. Rondom het hele eiland loopt langs het strand een smal weggetje. Er heerst hier een gemoedelijke sfeer, ondanks dat het er al redelijk druk is met toeristen.

 

Overnachting op Gili Air.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, bootovertocht

Dag 8 Gili Air

Gili-Air-Vissersboot

Deze dag is ter vrije besteding. Geniet van de zon, het strand en de kleurrijke onderwaterwereld. We beloven u, dat wordt genieten!

 

Overnachting in Gili Air.

Inclusief ontbijt

Centraal Lombok: Gili Air Tour
Lombok

Centraal Lombok: Gili Air Tour

U wordt opgehaald door uw chauffeur. Hij brengt u naar de traditionele markt van Gunung Sari. Een kleurrijk...

Dag 9 Gili Air - Senggigi

Heeft u genoten van Gili Air? Het is weer tijd om terug te gaan naar het vaste land, naar het prachtige strand van Senggigi. U bevindt zich op een deel van Lombok waar veel Balinezen leven en waar hun wonderlijke en kleurrijke cultuur het dagelijks leven grotendeels bepaalt. Senggigi 'downtown' is redelijk druk, maar de hotels liggen praktisch allemaal aan het strand, daar merkt u niets van de drukte op straat. Er zijn diverse restaurants, souvenirwinkels en ook bars. Wat wij ook onder Senggigi scharen zijn de aangrenzende dorpen (noordelijk) Mangsit en Klui. Hier is het echt rustig. Als u daar verblijft, kunt u een shuttlebusje of taxi nemen naar het centrum van Senggigi. Vanuit Senggigi kunt u uitstapjes maken het binnenland in.

 

Overnachting in Senggigi.

Inclusief ontbijt, bootovertocht

Dag 10 Senggigi

Indonesie-Lombok-Senggigi-vissersbootjes_1 Indonesie-Lombok-Senggigi-verkoopster_1

Geniet deze een na laatste dag van het strand van Senggigi.

 

Overnachting in Senggigi.

Inclusief ontbijt

Dag 11 Senggigi - Praya

Er is een einde gekomen aan deze reis. U wordt bij uw hotel in Senggigi opgehaald en naar de luchthaven gebracht.

 

Inclusief ontbijt, transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen