1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Rondreis Java, Bali en Komodo

Op Java proeft u iets van het koloniale verleden in de botanische tuin van Bogor en in het centrum van Bandung. Langs dorpen en rijstvelden reist u per trein naar de Borobudur en Jogyakarta. Een tijdbesparende vlucht naar Bali, waar u in het hart van het eiland tussen de rijstvelden verblijft. Vanaf het eiland Flores vaart u met een privé-boot tussen eilanden waar de Komodovaraan leeft. Tot slot bijkomen van deze reis aan het strand van Sanur.

Wat maakt deze reis bijzonder
Komodovaranen spotten
Tweedaagse privé-boottocht
Hoogtepunten West-Java en Bali
Indonesie-Sumatra-collega-melany
Melany
Indonesië gaat nooit vervelen! Geweldige natuur, de meest vriendelijke bevolking, het lekkerste eten en een prachtige onderwaterwereld.
Prijsindicatie vanaf € 2200,- per persoon
Reisduur: 18 dagen / 17 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

De reis van dag tot dag: Java, Bali en Komodo

Java

Dag 1    Aankomst Jakarta, naar Bogor

Dag 2    Bogor

Dag 3    Bandung

Dag 4    Bandung

Dag 5    Borobudur

Dag 6    Borobudur

Dag 7    Jogyakarta

Bali

Dag 8    Denpasar, Ubud

Dag 9    Ubud

Dag 10  Ubud

Flores

Dag 11   Labuan Bajo

Dag 12   Komodoboot

Dag 13   Labuan Bajo

Bali

Dag 14   Sanur

Dag 15   Sanur

Dag 16   Sanur

Dag 17   Sanur

Dag 18   Vertrek Sanur

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Jakarta - Bogor

indonesie-java-bogor-buitenzorg Indonesie-Java-Bogor-Botanische-tuin

Welkom in Jakarta, de hoofdstad van Java. Op het vliegveld staat uw chauffeur voor de komende dagen al op u te wachten. In 2,5 uur rijdt u rechtstreeks naar Bogor. Als u heel vroeg in Jakarta arriveert, kunt u een stadstour door Batavia, de oude wijk van Jakarta maken. Of stop dan onderweg naar Bogor in Taman Mini, waar u typische huizen uit alle regio's van Indonesië op ware grootte aantreft.

 

Overnachting in Bogor.

Inclusief privé-auto/busje met chauffeur

Dag 2 Bogor

Ontmoetingen met de Indonesische bevolking in de botanische tuin

Deze dag is ter vrije besteding. Het hoogtepunt van een bezoek aan deze stad is de prachtige botanische tuin en het paleis Buitenzorg. Het paleis kunt u alleen door de tralies bewonderen want het is gesloten voor bezoekers. Door de botanische tuinen mag u gelukkig wel lopen. Duizenden soorten tropische planten en bomen groeien rondom bijzondere lotusvijvers. Wat een prachtige kleuren! Na deze relaxte stop kunt u nog een bezoek brengen aan de poppenmaker Pak Endai. Mooi om te zien hoe deze prachtige wayang golek-poppen met de hand worden gemaakt. Een leuk souvenir voor thuis.

 

Overnachting in Bogor.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 3 Bogor - Bandung

Heuvels vol theeplantages

indonesie-java-bandung-tahura-park Java-Bandung-Koloniaal-Gebouw Indonesie-Java-Bandung-fietsen8

De tocht naar Bandung leidt over de hoge Puncakpas met zijn uitgestrekte theeplantages. Bandung staat bekend om zijn nog vele koloniale huizen en gebouwen. De stad was een geliefde verblijfsplaats van de Hollanders vanwege het wat koelere klimaat. U ziet villa's uit de Nederlandse tijd, velen ook met Nederlandse namen, zoals Apeldoorn. Ook bijzonder is het vroegere gouvernementshuis. De bijnaam is Gedung Sate: de piek op het gebouw lijkt op een satéprikker. De Jalan (= straat) Braga stond in vroegere tijden bekend om zijn chique kledingzaken en mooie restaurants. Tegenwoordig zijn hier vele kunstgalerieën gevestigd met de meest uiteenlopende schilderijen. In de avond kunt u hier genieten van een hapje en drankje in een van de gezellige restaurants en bars.

 

Overnachting in Bandung.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 4 Bandung

Tip: woon een Anklung-voorstelling bij

In de omgeving van Bandung is veel te zien en te beleven. Sta vroeg op en rijd met uw chauffeur naar de kraterrand van de actieve vulkaan de Tangkuban Perahu, ten noorden van Bandung. U zult de zwaveldampen zien opstijgen en de zwavelgeur ook zeker ruiken. Of bezoek vandaag de minder toeristische krater Kawah Putih, ook wel de witte krater genoemd. In de omgeving van Kawah Putih kunt u ook een bezoek brengen aan de hotsprings Kawah Renganis, waar u een heerlijk warm bad kunt nemen. Zin in een kopje thee? Bezoek een van de theefabrieken in de omgeving van de kraters en schiet wat mooie plaatjes van de uitgestrekte theeplantages.

 

Het enorme stadsbos Tahura Djuanda is de moeite waard voor een korte of een lange wandeling door de natuur met oneindig veel vergezichten. Wandel langs grotten en watervallen en tussen de spelende aapjes door!

 

Overnachting in Bandung.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 5 Bandung - Borobudur

Hoogtepunt van uw reis: treinreis door de Preanger

Indonesie-Java-Borobudur-61_2 cc8e40fc-4cd8-4d2c-881f-2175be4feadc

De mooiste treinreis van Indonesië staat op het programma vandaag: van Bandung naar Jogyakarta. U zit op het puntje van uw stoel, vooral de eerste helft van de rit, door het gebied de Preanger, waar uitgestrekte rijstvelden en hoge rijstterrassen, met hier en daar een dorpje, aan u voorbijglijden. Na ongeveer 7 uur komt u aan in Kuto Arjo of Jogyakarta. Hier staat uw chauffeur al op u te wachten. Per auto rijdt u vervolgens oostwaarts naar Borobudur, dit duurt ongeveer 1,5 uur.

 

U bent nu in het mooie, landelijke gebied rondom de Borobudur. De omgeving kenmerkt zich door dorpjes waar nog vrij veel houten huizen zijn. Verken deze omgeving op de fiets of traditioneel met paard en wagen.

 

Overnachting bij de Borobudur.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, transfer, treinreis

Dag 6 Borobudur

Indrukwekkende Boeddhistische tempel

Vroeg op voor één van de hoogtepunten van deze reis: een bezoek aan de Borobudur. Dit grootste boeddhistische monument ter wereld is uitgeroepen tot Werelderfgoed. Hij bestaat uit 9 verdiepingen en maar liefst 1500 gebeeldhouwde reliëfs. U blijft uw ogen uitkijken en geniet van de groene omgeving. Vergeet niet om dit gebied te ontdekken. U ziet dorpjes, akkertjes, restanten van oude tempels, kortom: het landelijke leven van het oude Java.

 

In de middag kunt u een bezoek brengen aan de Bukit Rhema Gereja Ayam, oftewel de kippenkerk. Deze kerk in de vorm van een kip is gebouwd bovenop een helling. Even een flinke klim omhoog, maar wel een erg leuke beloning. Of huur een andong (paard en wagen) en bezoek bijvoorbeeld de kleine Boeddhistische tempel, Candi Mendut. Binnen in de tempel zijn 3 grote Boeddha's te vinden.

 

Overnachting bij de Borobudur.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 7 Borobudur - Jogyakarta

Eettentjes aan de Jalan Malioboro

Indonesie-Java-Jogyakarta-dansers_2_205530 Indonesie-Java-Jogyakarta-Waterpaleis1_1_457470 Indonesie-Java-Jogyakarta-riksha2_2_205978

U rijdt vandaag richting Jogyakarta. U kunt kiezen voor de snelle route, maar zelf vinden wij de landelijke route veel mooier. U stopt onderweg nog bij een paar tempels, komt langs allemaal smalle wegen en ziet de Merapi-vulkaan. Met een jeep kunt u de helling van de Merapi op. U ziet onder andere de gestolde lava die van de helling afstroomde. De jeeptour kunt u ter plaatse betalen.

De hindoeïstische tempel de Prambanan is ook een bezoekje waard. De prachtige reliëfs geven het Ramayana-epos weer.

 

Jogyakarta is een gezellig stadje waar u nog veel becak's (fietstaxi's) en andongs (paard en wagen) zult zien. Een bezoek aan de batik- en zilverwijk met hun kleine straatjes is zeker een aanrader. De Jalan Malioboro is de winkelstraat van deze hofstad. Veel kraampjes en winkeltjes waar de hele dag door veel gebeurt. In de avond kunt u een Ramayana-voorstelling bijwonen.

 

Aan het einde van de dag neemt u afscheid van uw chauffeur.

 

Overnachting in Jogyakarta.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Jogyakarta: Street Art tour
Java

Jogyakarta: Street Art tour

U maakt een stadswandeling van ongeveer twee uur door de smalle straatjes van de oude binnenstad van...

Dag 8 Jogyakarta - Denpasar - Ubud

Binnenlandse vlucht naar Bali

Van Jogyakarta vliegt u naar Denpasar, Bali. Hier is het nog een kleine 1,5 uur rijden naar het kunstenaarsstadje Ubud. Wandelend door Ubud komt u langs talrijke galeries en winkels boordevol schilderijen, tekeningen, beelden en houtsnijwerk. En elke dag van de week is er wel ergens een tempelfestival of viering met Balinese dans en muziek. Echter, toeristen weten Ubud niet alleen vanwege de kunst te vinden. Omdat Ubud centraal gelegen is op Bali, tussen bergen met rijstterrassen en rivieren, is het een goede uitvalsbasis voor dagtochten. Ook het enorme aanbod aan restaurants, spa’s, winkels en accommodaties draagt bij aan de populariteit van Ubud. Er is hier voor ieder wat wils.

 

Overnachting in Ubud.

Inclusief ontbijt, transfers, binnenlandse vlucht Jogyakarta - Denpasar

Dag 9 Ubud

Rijstvelden en kunstmarkten

indonesie-bali-ubud-rijstplukker

Houdt u van actie? Ga dan raften op een snelstromende rivier of mountainbiken in de bergen. U peddelt of trapt door gebieden die per auto niet te bereiken zijn. Een adrenalineshot gegarandeerd! Iets minder heftig kan ook. Trek uw wandelschoenen aan of ga fietsen (op een gewone fiets) over de vrij vlakke paden langs de sawa’s in de omgeving van Ubud. Erg leuk, al is het wel wat toeristisch, vonden wij Monkey Forest. In dit apenbos in Ubud leven drie groepen langstaartapen. Dus u ziet hier gegarandeerd apen van dichtbij. De apen zijn gewend aan mensen, en erg brutaal. Pas dus goed op uw spullen, alles wat glanst grijpen ze. Houdt u ook zo van Indonesisch eten? Volg dan een kookworkshop om zelf de meest heerlijke gerechten te leren bereiden. En daarna volgt natuurlijk het proeven van de gerechten!

 

Overnachting in Ubud.

Inclusief ontbijt

Dag 10 Ubud

Deze dag is ter vrije besteding. Er is zoveel te zien en te doen in Ubud zelf en in de omgeving, u verveelt zich geen moment. En een dagje aan het zwembad is ook wel eens prettig.

 

Overnachting in Ubud.

Inclusief ontbijt

Ubud: Op stap met een Balinees
Bali

Ubud: Op stap met een Balinees

Bali is zoveel meer dan alleen zon, strand en palmbomen!

Wie het leven op Bali wil ervaren, de cultuur beter...

Ubud: Quad-Tour
Bali

Ubud: Quad-Tour

U maakt een avontuurlijke quad-tocht door de jungle van Bali. De quad is er speciaal op gebouwd om op ‘off the...

Dag 11 Ubud - Denpasar - Labuan Bajo

Vliegen naar een nieuw avontuur

Flores-LabuanBajo-uitzicht_1_294062

We verlaten Bali en reizen door naar het plaatsje Labuan Bajo op Flores. Labuan Bajo is een rommelig havenstadje. In de hoofdstraat zitten een paar winkels en kleine restaurants en langs de kust treft u mooie stranden. U ziet hier geen strandstoelen en parasols; de stranden worden vooral gebruikt door de lokale bevolking en vissers. Vanaf het hoger gelegen deel kijkt u uit over de baai met honderden groene eilanden. Labuan Bajo is het uitgangspunt voor het bezoek aan de Komodo-archipel, waar de komodovaranen leven. Ook is het een uitstekende plek om te duiken en snorkelen. Als u vroeg arriveert, kunt u vanmiddag een excursie naar de spiegelgrot Batu Cermin maken.

 

Overnachting in Labuan Bajo.

Inclusief ontbijt, transfers, binnenlandse vlucht Denpasar- Labuan Bajo, Engelssprekende gids

Dag 12 Labuan Bajo - Komodo-archipel

Met uw privé-boot op fotojacht naar de Komodo-varaan

U wordt naar de haven gebracht en gaat aan boord van de boot om het bijzondere natuurgebied voor de kust van Labuan Bajo te verkennen. De Komodo-archipel bestaat uit talrijke eilanden. Op de eilanden Komodo en Rinca leven de reusachtige komodovaranen. Een enorm reptiel, die wel drie meter lang kan worden. De dieren jagen op vogels, zwijnen, herten en kleine zoogdieren. Het zijn behendige zwemmers en ze kunnen onverwacht snel zijn. U vaart eerst naar Rinca. Dit is het meest interessante eiland, omdat de kans om varanen te zien groter is dan op Komodo. Samen met de ranger maakt u een wandeling over het eiland (blijf altijd bij de ranger, beslist niet op eigen gelegenheid iets ondernemen). Vanaf de boot kunt u snorkelen. U overnacht op de boot voor de kust van Rinca of bij een eiland in de buurt. Aan boord van de boot wordt het diner geserveerd.

 

Overnachting aan boord van de Komodoboot.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, transfer, vervoer per boot, Engelssprekende gids

Dag 13 Komodo-archipel - Labuan Bajo

indonesie-flores-labuan-bajo-varen indonesie-flores-komodo-varaan-reus Indonesie-Flores-Ruteng-Markt_2_411011

U wordt gewekt door fluitende vogels en de deinende zee, dat is lekker wakker worden! Na het ontbijt maakt u een wandeling over het eiland Padar. Prachtige uitzichten over de azuurblauwe zee en de omliggende eilanden maken dit eiland een bezoek waard. U stapt weer aan boord en vaart verder naar het eiland Komodo. Samen met de ranger gaat u nogmaals op zoek naar Komodovaranen. Naast buffels, herten en zwijnen leven er op dit groene eiland ook veel vogels, waaronder kaketoes. U bent op één van de beste snorkelplekken van Indonesië, dus een duik onder water mag zeker niet ontbreken. Bij Pink Beach wordt de lunch geserveerd en heeft u de tijd om te snorkelen. Niet alleen de onderwaterwereld is bijzonder, maar het strand is ook echt roze. Nog even ontspannen voordat u terugvaart naar Labuan Bajo. Hier neemt u afscheid van de bemanning. U wordt van de haven opgehaald en naar uw hotel in Labuan Bajo gebracht (transfer).

 

Overnachting in Labuan Bajo.

Inclusief ontbijt, lunch, transfer, vervoer per boot, Engelssprekende gids

Dag 14 Labuan Bajo - Denpasar - Sanur

Genoeg Komodovaranen gespot? Vandaag vliegt u terug naar Bali voor nog een paar dagen zon, zee en strand. U verblijft in het plaatsje Sanur; de aangewezen plek om de reis te eindigen. De voetjes in het zand en lekker genieten van deze bruisende strandbestemming. Sanur heeft een kalme zee, omdat de zeebodem geleidelijk afloopt en de golven verder in het water breken. Langs het strand loopt de promenade met veel winkeltjes en restaurantjes. Hoewel Sanur veel richt op toeristen, heeft het plaatsje toch het Balinese karakter behouden.

 

Overnachting in Sanur.

Inclusief ontbijt, transfers, Engelssprekende gids, binnenlandse vlucht Labuan Bajo- Denpasar

Dag 15 Sanur

Relaxen aan het strand

indonesie-bali-tanah-lot-local indonesie-bali-tanah-lot-tempel2

U kunt deze dagen genieten van zon, zee, strand. Mocht u toch nog wat willen zien, dan kunt u een excursie maken. Zo kunt u een bezoek brengen aan de tempel Tanah Lot. Bezoek deze tempel, die op een rots in zee is gelegen, voor zonsondergang. U kunt dan mooie foto’s van de ondergaande zon nemen.

 

Een ander leuk uitstapje aan het einde van de middag is naar de Uluwatu tempel, die op de zuidwestpunt van Bali is gelegen. Er zijn veel brutale aapjes rondom de tempel en de zonsondergang is hier prachtig. Net na zonsondergang wordt de Kecakdans (apendans) opgevoerd bij de tempel.

 

Overnachting in Sanur.

Inclusief ontbijt

Dag 16 Sanur

Deze dag is ter vrije besteding. Als u wilt gaan shoppen dan is Kuta de plaats bij uitstek. U kunt de grote winkelcentra bezoeken waar vele bekende merken zich gevestigd hebben. Maar u kunt ook gewoon door de straatjes struinen, u komt dan veel verschillende soorten winkeltjes tegen, van souvenirtjes tot audio en kleding. Bent u even uitgekeken, gaat u dan even wat drinken of een hapje eten in een van de vele restaurantjes.

 

Overnachting in Sanur.

Inclusief ontbijt

Dag 17 Sanur

Bloemen worden geofferd in een tempel op Bali Indonesie-Bali-Sanur-gekleurbootje_3_286545 Indonesie-Bali-Sanur-kleurrijkestoffen

Deze dag is ter vrije besteding. Een tip voor vandaag: maak een leuke dagtocht naar Nusa Lembongan. Per grote catamaran (ook gedeeltelijk onder zeil) vaart u in ongeveer 1,5 a 2 uur naar Nusa Lembongan. Ter plaatse kunt u kiezen wat u wilt doen, zoals een eilandtocht, een boottocht mangrovebos plus fietstochtje, vaartochtje per glasbodemboot of snorkelen.

 

De bekendste plek voor het spotten van dolfijnen is Lovina, maar u hoeft hiervoor niet naar het noorden van Bali te reizen. Vanuit Benoa worden ook boottochten georganiseerd om dolfijnen te spotten nabij de zuidkust. Hopelijk ziet u de mooie dieren in de zee.

 

Overnachting in Sanur.

Inclusief ontbijt

Dag 18 Sanur - Vertrek van Denpasar

Met een koffer boordevol herinneringen terug naar huis. U wordt bij uw hotel in Sanur opgehaald en naar de luchthaven gebracht. Helaas is uw prachtige reis door Indonesië alweer ten einde.

 

Inclusief ontbijt, transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen