1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Rondreis Veelzijdig Sumatra en West-Maleisië

Een mooie combinatie van de jungle op Sumatra en het modernere West-Maleisië. Even acclimatiseren in de metropool Kuala Lumpur voor u naar het Indonesische eiland Sumatra reist. U maakt kennis met de Batak-cultuur rondom het Tobameer en orang oetans spotten in de jungle. U vliegt vanaf Sumatra rechtstreeks naar het eiland Penang in West-Maleisie. Een echt cultuur-eiland met vele tempels en overblijfselen uit de VOC-tijd. U sluit de reis af met zon, zee en strand op het eiland Langkawi.

Wat maakt deze reis bijzonder
Jungle en orang oetans
Batak-cultuur & VOC-geschiedenis
Relaxt einde aan het strand
Indonesie-Sumatra-collega-melany
Melany
Indonesië gaat nooit vervelen! Geweldige natuur, de meest vriendelijke bevolking, het lekkerste eten en een prachtige onderwaterwereld.
Prijsindicatie vanaf € 2000,- per persoon
Reisduur: 17 dagen / 16 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag Veelzijdig Sumatra en West-Maleisië

West-Maleisië

Dag 1    Aankomst Kuala Lumpur

Dag 2    Kuala Lumpur

Sumatra

Dag 3    Tobameer

Dag 4    Tobameer

Dag 5    Tobameer

Dag 6    Brastagi

Dag 7    Bukit Lawang

Dag 8    Bukit Lawang

 

Dag 9    Bukit Lawang

West-Maleisië

Dag 10  Penang

Dag 11  Penang

Dag 12  Penang

Dag 13  Langkawi

Dag 14  Langkawi

Dag 15  Langkawi

Dag 16  Langkawi

Dag 17  Vertrek Langkawi

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Kuala Lumpur

Maleisie-KualaLumpur-straatbeeld_1 Maleisie-KualaLumpur-chinatown-eten_2 Local naast zijn kraampje in Chinatown

Welkom in Kuala Lumpur. De skyline van de hoofdstad Kuala Lumpur wordt gedomineerd door de bekende Petronas Twin Towers, de KL Menara Tower, glinsterende minaretten, kleurrijke hindoetempels en koloniale bouwwerken. Er zijn luxe winkelcentra en stoffige marktjes. Erg leuk is Chinatown; u kunt hier erg gezellig en lekker eten. Het park in het centrum van Kuala Lumpur is eveneens de moeite waard. Naast de ronddraaiende KL Menara Tower ligt het Bukit Nanas Forest Reserve; een klein stukje jungle middenin de stad met een canopy-walk (hangbruggen hoog tussen de boomtoppen). Een gemakkelijke manier om veel van de stad te zien is met de Hop-on-Hop-off bus. Deze bus rijdt langs vrijwel alle bezienswaardigheden van de stad, zoals het paleis, Chinatown, de prachtige vogeltuin en de Engels-historische gebouwen. U kunt op vaste plekken op- en afstappen. We raden aan om dit eerst te doen, dan heeft u een goede eerste indruk van de stad.

 

Overnachting in Kuala Lumpur.

Inclusief transfer

Dag 2 Kuala Lumpur

Deze dag is ter vrije besteding. Wij bieden een aantal leuke excursies in Kuala Lumpur aan. Kijkt u eens in ons excursieaanbod of misschien is één van onderstaande iets voor u.

 

Overnachting in Kuala Lumpur.

Inclusief ontbijt

Kuala Lumpur, Culinaire wandeltocht
Kuala Lumpur

Kuala Lumpur, Culinaire wandeltocht

Proef het echte Maleisië! Eet zoals de lokale bevolking dat doet en proef heerlijke Indische, Chinese en...

Dag 3 Kuala Lumpur – Tobameer, het eiland Samosir

We verlaten Maleisië even en maken per vliegtuig de overstap naar Sumatra. De komende dagen heeft u de beschikking over een minibus met chauffeur. Op deze manier maakt u op een heel goede en prettige wijze kennis met het Indonesische eiland.

 

U wordt in 4 uur naar de haven van Prapat gebracht. Hier stapt u op de boot naar het eiland Samosir.

 

U logeert in een eenvoudig hotel, fraai gelegen aan de oever van het Tobameer. Vraag of er deze avond of de volgende avond een Batak-voorstelling is. De Batak-bevolking is namelijk zeer muzikaal en ze zingen de leukste en vrolijkste liedjes (ook Nederlandse). Wij kunnen u voorspellen: vanaf dat moment krijgt u het Indonesië-gevoel.


Overnachting op het eiland Samosir.

Inclusief ontbijt, transfer, vlucht, privé-auto/busje met chauffeur en ferry overtocht

Dag 4 & 5 Tobameer, het eiland Samosir

Sumatra-Tobameer-lokale man2_1 Sumatra-Tobameer-7

Er is genoeg te zien op het eiland, dus ga er zeker op uit. Vanuit het hotel kunt u naar de Batak-dorpen in de omgeving wandelen, maar uw chauffeur kan u ook begeleiden. Of huur een brommertje, fiets, gemotoriseerde betjak of boot om de bezienswaardigheden te bezoeken. Wij vinden het ook een aanrader om een kano te huren, het water is rustig en u komt op plekken waar niemand anders komt.

 

Verspreid over het landschap ziet u mooie graven, die 'huisjes voor altijd' worden genoemd. Aan deze woningen voor de (voor)ouders wordt vaak meer aandacht en geld besteed dan aan de eigen woningen. U bezoekt het dorp Tomok met de graftombe van koning Sidabutar. In het dorp Ambarita leert u van een gids over de geschiedenis van de Bataks en het kannibalisme. 

 

Overnachting op het eiland Samosir.
Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Tobameer: Fietsexcursie Tobameer
Sumatra

Tobameer: Fietsexcursie Tobameer

Fietsen is een leuke manier om het eiland Samosir te leren kennen. Samen met uw gids fietst u door lokale...

Dag 6 Tobameer, het eiland Samosir – Brastagi

Terug naar het "vasteland". Bij de Si Piso-Piso-waterval nog een laatste blik op het eiland Samosir en dan het binnenland in. Er zijn onderweg enkele interessante plaatsen. Zo bezoekt u het Karo-Batakdorpje Dokan met enkele mooie traditionele huizen. Inclusief de stops onderweg bent u vandaag ongeveer 5,5 uur onderweg.

 

Brastagi is een hooggelegen bergdorp middenin het Batakgebied. Kenmerkend voor dit gebied zijn de traditionele huizen met opvallende zadeldaken. De vulkanen Sibayak en Sinabung domineren het landschap. Een aanrader is een bezoek aan de kleurrijke markt waar veel fruit en bloemen worden verkocht. Brengt u ook een bezoek aan de grote boeddhistische tempel Lumbini die net buiten Brastagi is gelegen.

 

Overnachting in Brastagi.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, eventueel veerboot

Dag 7 Brastagi - Bukit Lawang

Sumatra-BukitLawang-Orangoetang14_2 Bukit-Lawang-Thomas-Leaf-Monkey_1_404995 Sumatra-Bukit-Lawang-Jungle-17

In de ochtend brengt u eerst een bezoek aan het Karo-Batakdorpje Peceren. U ziet hier enkele typische huizen op palen met hoge puntdaken en versierd met houtsnijwerk. Daarna rijdt u in ongeveer 4,5 uur via een bergachtige weg naar Bukit Lawang. De weg is smal en er zijn veel rubber- en palmolieplantages langs de weg.

 

Informatie Bukit Lawang:

Bukit Lawang ligt aan de Bohorok-rivier in het Gunung Leuser National Park. Een spectaculair junglegebied en één van de weinige plekken in Azië waar u orang-oetans in het wild kunt spotten. Voorheen was hier een rehabilitatiecentrum; de apen, die uit hun gevangenschap bevrijd zijn, werden hier voorbereid op een zelfstandig leven in de jungle. Maakt u vanmiddag of morgenochtend een trekking door de jungle. U dient hiervoor goed ter been te zijn; het pad door het regenwoud is soms steil en glibberig. Er is ook een gemakkelijkere eco-trail, in ongeveer twee uur loopt u langs vele soorten fruitbomen, rubberbomen en palmen.

 

Overnachting in Bukit Lawang.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 8 Bukit Lawang

Het verblijf aan Bukit Lawang is niet compleet zonder een ontmoeting met de orang-oetans. Een lokale gids neemt u mee de jungle in en maakt de weg vrij door de dichte begroeiing van het tropische regenwoud. Het pad is soms steil en glibberig, dus u dient goed ter been te zijn en een redelijke conditie en stevige schoenen zijn ook geen overbodige luxe. Maar de beloning is groot als u na een pittige wandeling een orang-oetan (of misschien wel meer) tussen de boomtoppen ziet slingeren. De trekking duurt ongeveer 3 uur.
Inbegrepen: Lokale gids en entreegelden.

 

Overnachting in Bukit Lawang.

Inclusief ontbijt, excursie jungle trekking van 3 uur

Dag 9 Bukit Lawang

Indonesie-Sumatra-Bukit-Lawang-Kayak

Deze dag is ter vrije besteding. Misschien wilt u een leuke excursie doen of maakt u zelf nog een wandeling door het park?

 

Overnachting in Bukit Lawang.

Inclusief ontbijt

Bukit Lawang: Fietstocht
Sumatra

Bukit Lawang: Fietstocht

Heeft u zich altijd al afgevraagd hoe gember, kruidnagels of kardemom groeit? Of wilt u wel eens zien hoe tofu...

Dag 10 Bukit Lawang - Penang

We laten de jungle achter ons en rijden naar de hoofdstad van Sumatra: Medan. Hier stapt u op het vliegveld, terug naar Maleisië, naar het eiland Penang.

 

Het eiland Penang biedt veel afwisseling in bezienswaardigheden en natuurschoon. Het beroemde strand van Batu Ferringhi ligt op een half uurtje rijden van de hoofdstad Georgetown. U vindt hier veel mooie hotels, restaurants en barretjes. Op de boulevard zijn diverse winkeltjes waar allerlei soorten dingen worden aangeboden. Leuk om langs te slenteren en het afdingen onder de knie te krijgen. Daarnaast biedt Penang meer dan alleen strand, restaurants en winkels. In Georgetown kunt u vele dagen door de drukke stad slenteren en de mooiste, verborgen tempels, pagodes en clanhouses ontdekken. Een bezoek aan het oude fort Cornwallis, de snake tempel en het mystieke China Town mogen bij een bezoek aan Penang niet ontbreken. 

 

Overnachting op het eiland Penang.

Inclusief ontbijt, transfers en vlucht

Dag 11 & 12 Penang

Maleisie-Penang-Kleurrijke-Huizen De Kek Lok Si tempel in Penang

Vandaag kunt u per taxi het eiland Penang gaan verkennen. Indrukwekkend is de Kek Lok Si tempel (paradijs in het westen); de grootste Boeddhistische tempel van Zuidoost Azië. De tempel bevindt zich in Air Itam, een voorstadje van Georgetown.

 

Erg leuk is de tocht per kabelspoortrein naar de top van de Penang Hill. De beklimming van de 780 meter hoge, steile Penang Hill is een belevenis. Het uitzicht boven over Georgetown en de Straat van Melaka is sensationeel. Op een heldere dag kun je zelfs Buttersworth op het vasteland zien liggen. Het hoogteverschil laat zich voelen. Het is boven aangenamer en koeler dan beneden.

 

Natuurlijk mag ook een bezoek aan Georgetown, de hoofdstad van Penang, niet ontbreken. In deze bedrijvige stad is de geschiedenis voelbaar. Bezoek Fort Cornwallis met o.a. een in Nederland gegoten kanon uit de VOC-tijd. Wandel door het mystieke Chinatown en ontdek verborgen tempels, pagodes en clanhouses.

 

Overnachting op het eiland Penang.

Inclusief ontbijt

Dag 13 Penang - Langkawi

Per boot reist u af naar Langkawi. Een boottocht van ongeveer 3 tot 4 uur. Langkawi is voor een groot deel nog bedekt met dichte jungle en wordt door prachtige stranden omringd. Behalve strand, zijn er genoeg andere dingen te doen. Een aanrader is een bezoek aan de Seven Falls: een mooie hoge waterval waar u heerlijk kunt afkoelen. De nabijgelegen kabelbaan die u naar de heel hoog gelegen "skywalk" brengt is erg leuk (maar niet geschikt als u hoogtevrees heeft). Bezoek ook eens de rijstvelden van Laman Padi, de krokodillenboerderij en het enorme aquarium. In het plaatsje Pantai Cenang zijn diverse leuke restaurantjes en winkeltjes te vinden. Het eiland is prima op eigen gelegenheid te verkennen met een taxi, brommer of huurauto. Vanaf Langkawi worden ook allerlei boottochtjes aangeboden. Bij het nabijgelegen eilandje Pulau Payar zijn prachtige koraalriffen te vinden; ideaal om te snorkelen of duiken!

 

Overnachting op het eiland Langkawi.

Inclusief ontbijt, transfers en ferry overtocht

Dag 14 t/m 16 Langkawi

Local met aap op zijn fiets in Penang Langkawi-Tokaygecko(8) langkawi-stoelenophetstrand(8)

Deze dagen zijn ter vrije besteding. Ontdek de onderwaterwereld, bezoek de waterval of de rijstvelden van Laman Padi.

 

Overnachtingen op het eiland Langkawi.

Inclusief ontbijt

Langkawi, Sunset Dinner Cruise
Langkawi

Langkawi, Sunset Dinner Cruise

U wordt aan het einde van de middag bij uw hotel opgehaald.’s Avonds vertrekt u voor een ontspannen cruise...

Dag 17 Vertrek Langkawi

U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven van Langkawi gebracht. Helaas zit uw reis door Maleisië en Sumatra er alweer op. Nog niet genoeg gezien? We breiden de reis graag voor u uit.

 

Inclusief ontbijt en transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen