1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Rondreis Hoogtepunten van Costa Rica

Liever niet zelf rijden? Dan is dit de perfecte reis voor u. U reist per transfer naar elke bestemming. De reis start met de jungle in Tortuguero National Park en de vulkanen Arenal en Rincón de la Vieja. Beide vulkanen zijn totaal anders. Dan naar het strand van Sámara en het nevelwoud van Monteverde. Via Manuel Antonio aan de zuidwestkust eindigt de reis in de hoofdstad San José. Een mooie eerste kennismaking met Costa Rica.

Wat maakt deze reis bijzonder
Stap in de minibus en geniet
Alle hoogtepunten verzameld
Perfect voor de schoolvakantie
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
Wie wildlife wil spotten in een uitbundig groene omgeving, moet naar Costa Rica gaan! Ik zag prachtige vogels, maar ook luiaards en walvissen.
Prijsindicatie vanaf € 2000,- per persoon
Reisduur: 14 dagen / 13 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Hoogtepunten van Costa Rica

Dag 1     Aankomst San José

Dag 2     Tortuguero National Park

Dag 3     Tortuguero National Park

Dag 4     Arenal National Park

Dag 5     Arenal National Park

Dag 6     Rincón de la Vieja

Dag 7     Rincón de la Vieja

Dag 8     Sámara

Dag 9     Sámara

Dag 10  Monteverde

Dag 11  Monteverde

Dag 12  Manuel Antonio National Park

Dag 13  San José

Dag 14  Vertrek San José

100% maat werk

Dag 1 Aankomst San José

U wordt bij de luchthaven van San José opgehaald en naar uw hotel in de stad gebracht.

 

Welkom in San José! De hoofdstad van Costa Rica, gelegen in het hart van het land. Het staat nu niet direct bekend als interessante stad voor een langer verblijf, maar dat is niet helemaal terecht.  Het is een hoofdstad zoals velen in de wereld met veel verkeer, hoge gebouwen en drukte. Het is een typisch Latijns-Amerikaanse stad met veel mensen op straat, muziek uit de speakers en kleurrijke gebouwen. Daarnaast is het ook een stad met veel parken, koloniale gebouwen, musea en markten. ‘La Chola’ staat midden in de winkelstraat: een bronzen beeld van een donkere Latina vrouw met rondingen. De Tico’s slaan op haar billen voor geluk, waarna ze een paar meter verderop een lot voor de loterij kopen.

 

Overnachting in San José.

Inclusief: transfer

Dag 2 San José - Tortuguero National Park

Tortuguero-Vissersbootje(12) Tortuguero-Leguaan-168306f2(6)

Vroeg in de ochtend wordt u bij uw hotel in San José opgehaald om uw jungleavontuur te beginnen. Eerst rijdt u naar Guápiles, waar u stopt voor een ontbijt. Probeer hier de traditionele Gallo Pinto, een typisch Costa Ricaans ontbijt van bonen en rijst. Een goede start van de dag!

 

Na het ontbijt rijdt u verder naar de pier in Guápiles. U stapt in de boot en vaart de dichtbegroeide jungle in. Bij uw accommodatie wordt u afgezet. Onderweg geniet u al van de prachtige natuur.

 

Denkt u bij Tortuguero ook aan Tortugas (schildpadden)? Dat komt omdat Tortuguero ‘land van de schildpadden’ betekent. Deze naam dankt het gebied en ook het dorp aan de vele schildpadden die hier aan land komen om eieren te leggen. Van de 7 soorten schildpadden ter wereld komen er 5 voor in Costa Rica. 4 hiervan komen in Tortuguero National Park aan land om eieren te leggen. De beste periode om de groene zeeschildpad aan land te zien komen is van juli tot en met oktober. Vanuit de accommodatie gaat u met een gids en andere reizigers op pad. U wandelt over het strand, in het donker, en gaat samen op zoek naar deze bijzondere dieren.

 

Bij aankomst in de accommodatie staat er een buffetlunch voor u klaar. Daarna is het tijd voor een wandeling. U brengt, onder begeleiding van een gids, een bezoek aan het lokale dorp. Leer meer over het natuurgebied, de mensen en dieren die hier wonen en kijk wat rond bij de winkeltjes.

 

Overnachting in Tortuguero National Park.
Inclusief ontbijt, lunch, diner, Engelssprekende gids/chauffeur, boottocht, dorpswandeling.

Dag 3 Tortuguero National Park

Na het ontbijt gaat u per boot de jungle in. De apen zijn al druk in de weer, de varanen liggen te genieten van de ochtendzon en de vogels fluiten vrolijk. U gaat vandaag op zoek naar zoveel mogelijk dieren en vogels. Ziet u de luiaard al hoog in de boom of een krokodil aan de waterkant? Het kan allemaal tijdens uw boottocht onder begeleiding van een gids.

 

Bij de accommodatie kunt u in de middag een wandeling maken met de gids. Zij vertellen u graag over de verschillende planten en bomen rondom de accommodatie. Ook is er een groenhuis op het terrein. U kunt hier zoeken naar kleine kleurrijke gifkikkers. Neem ook een kijkje bij de zoetwaterschildpadden.

 

In de middag vaart u nog een keer de jungle in. U zult merken dat de ervaring in de middag geheel anders is dan in de ochtend. Veel dieren vinden het warm. De luiaards liggen in een opgerolde bol te slapen en de apen houden zich rustig. De natuur is nog steeds prachtig!

 

Overnachting in Tortuguero National Park.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, Engelssprekende gids, ochtend en middag boottocht.

Cocktails met zonsondergang
Tortuguero National Park

Cocktails met zonsondergang

Een Katonga is geen kano, maar ook niet echt een boot. Het is een soort drijvende bar midden in de jungle. De...

Dag 4 Tortuguero National Park – Arenal National Park

ca. 135 km / 2 uur vanaf Guapiles

Vulkaan-Arenal-National-Park-6(17)

Na het ontbijt vertrekt de boot die u terugbrengt naar Guápiles. De lunch staat weer voor u klaar bij hetzelfde wegrestaurant als op de heenweg. U wordt na de lunch naar uw hotel nabij Arenal National Park gebracht.

 

Costa Rica is het land van de vulkanen. Eén van de meest bekende vulkanen is de Arenal. Aan de voet van de vulkaan ligt La Fortuna. Een druk en gezellig dorp waar toeristen en tico’s elkaar ontmoeten op het dorpsplein. De meeste accommodaties liggen aan de doorgaande weg van La Fortuna richting Arenal Volcano National Park. Daarnaast vindt u hier verschillende ‘hotsprings’ (warmwaterbaden). Een heerlijke plek om bij te komen na een stevige wandeling. Het water in de baden wordt op natuurlijke wijze verwarmd door de vulkaan.

 

Overnachting nabij Arenal National Park.

Inclusief: ontbijt, boottocht, lunch, transfer

Dag 5 Arenal National Park

Een vrije dag in de omgeving van de Arenal vulkaan. U wordt wakker met, hopelijk, een vrij uitzicht op de indrukwekkende vulkaan. Al kan het hier nog wel eens bewolkt zijn, dus het is even afwachten. Er is van alles te doen in deze regio. Wij kunnen een excursie voor u bijboeken of u kunt dit ter plaatse regelen. Vraag ons naar de mogelijkheden.

 

Overnachting nabij Arenal National Park.

Inclusief: ontbijt

Dag 6 Arenal National Park - Rincón de la Vieja

ca. 180 km / 4 uur

Rincon-de-la-Vieja-Hotsprings(5) Rincon-de-la-Vieja-Omgeving(5) Rincon-de-la-Vieja-Paardrijden_1_337932

Bij uw hotel nabij Arenal National Park wordt u opgehaald en naar uw hotel in Rincón de la Vieja gebracht.

 

Het rommelt en borrelt in Rincón de la Vieja National Park. Aan de voet van de vulkaan Rincón de la Vieja vindt u een gebied waar u zich een aantal dagen goed kan vermaken. Op de route ernaartoe passeert u grote finca’s (boerderijen) met grazende koeien en stoere cowboys.

 

Overnachting in Rincón de la Vieja.

Inclusief: ontbijt, transfer

Dag 7 Rincón de la Vieja

Een vrije dag in de omgeving van Rincón de la Vieja. Wij kunnen voor u verschillende excursies bijboeken. Een wandeling met een gids door het nationale park, paardrijden, mountainbiken of neem een taxi vanuit het hotel naar de ingang van het park en kies één van de uitgezette wandelroutes. Het is hier anders dan alle andere regio’s in Costa Rica. De vulkaan Rincón de la Vieja is actief en dat merk je aan alles. Wij raden u aan om in ieder geval de ‘Las Pailas Trail’ te gaan lopen. In ongeveer 3 uur wandelt u langs borrelende modderputten en hete gassen die uit de grond komen. Het is één van de droogste gebieden van Costa Rica maar ook hier kunt u dieren spotten. Vlinders, apen en leguanen kunt u zomaar tegenkomen onderweg.

 

Overnachting in Rincón de la Vieja.

Inclusief: ontbijt, transfer

Mountainbike tour Tropical Trails
Rincón de la Vieja

Mountainbike tour Tropical Trails

alleen vanuit Hacienda Guachipelin

 

Een vulkaan bedwingen op een stalen ros? Het kan in Rincon de la Vieja...

Dag 8 Rincón de la Vieja - Sámara

ca. 175 km / 4 uur

Samara-Strand-1-1e8f96c1(13) Samara-Strand-966d2e92(13)

Het is tijd om naar de westkust af te reizen. U wordt opgehaald bij uw hotel in Rincón de la Vieja en naar uw hotel in Sámara gebracht.

 

Sámara is een fijne plek aan de westkust om even bij te komen tijdens uw reis. Het is een gemoedelijk plaatsje met verschillende restaurants en wat winkels. Het brede strand loopt langzaam af in zee dus dat maakt het zwemmen heel aangenaam. Aan het einde van de middag komen de Tico’s naar het strand om te voetballen, picknicken en samen te zijn met familie en vrienden. Er zijn een aantal restaurants aan het strand waar u met uw voeten in het zand heerlijk kunt eten. De perfecte afsluiting van de dag!

 

Overnachting in Sámara.

Inclusief: ontbijt, transfer

Dag 9 Sámara

Een heerlijk dagje aan het strand van Sámara.

 

Overnachting in Sámara.

Inclusief: ontbijt, transfer

Snorkelen & dolfijnen spotten
Sámara

Snorkelen & dolfijnen spotten

Vandaag is het tijd om het water op te gaan. Voor de pacifische kust (westkust) van Costa Rica zwemmen  verschi...

Dag 10 Sámara - Monteverde

ca. 145 km / 5 uur

Hangbrug-Monteverde-2(11)

Op naar het nevelwoud van Monteverde. U wordt bij uw hotel in Sámara opgehaald en naar uw hotel in Monteverde gebracht.

 

Welkom in het mysterieuze nevelwoud van Monteverde en Santa Elena! Dit gebied is vaak gehuld in nevel waardoor het groener dan groen is. Daarnaast trekt het ontzettend veel dieren aan. Kleurrijke vlinders, gifgroene kikkers, verschillende soorten slangen en één van de meest bijzondere vogels ter wereld, de quetzal. Niet alleen de dieren kleuren het nevelwoud van Monteverde. De vele plantsoorten zoals orchideeën, varens en bromelia’s maken het een kleurrijk geheel. U bent hier in hoger gelegen gebied. Het is vaak wat frisser dan in de rest van Costa Rica. Santa Elena is het dorpje dat grenst aan het Monteverde Reserve. Hier vindt u de meeste accommodaties, en in het kleine centrum een aantal restaurants en winkels.

 

Overnachting in Monteverde.

Inclusief: ontbijt, transfer

Dag 11 Monteverde

Een vrije dag in en rondom Monteverde. Wij geven u graag een aantal tips.

 

Het Monteverde Cloud Forest kunt u vanaf grote hoogte bewonderen in het Selvatura Park. Een route van 14 hangbruggen brengt u dichterbij de natuur en alles wat hier leeft. Opzoek naar iets meer spanning en avontuur? Ga dan voor de Canopy tour en slinger van boom naar boom.

 

Breng een bezoek aan de vlindertuin waar u meer dan 40 soorten vlinders van dichtbij kunt bekijken. Van rups tot de meest kleurrijke vlinders. Liefhebbers van bloemen kunnen hun hart ophalen in de orchideeëntuin.

 

Liefhebber van koffie? Dan bent u in Monteverde aan het goede adres. Er zijn verschillende koffieplantages te vinden in deze regio. Wij kunnen een tour voor u boeken naar één van de kleinschaligere plantages waar ze op een duurzame manier koffie produceren. U volgt het proces van koffieboon tot kopje koffie. Natuurlijk eindigt de tour met het proeven van de koffie.

 

Als de nacht valt in Monteverde worden sommige dieren juist actief. Het moment om samen met een gids op pad te gaan en deze nachtdieren te spotten. Wij zagen de laatste keer een tarantula spin, een kinkajoe, kikkers, slangen en vleermuizen.

 

Wij kunnen verschillende excursies voor u boeken. Vraag ons naar de mogelijkheden.

 

Overnachting in Monteverde.

Inclusief: ontbijt, transfer

Canopy (Selvatura Park)
Monteverde

Canopy (Selvatura Park)

Slingeren van boom tot boom te midden van het groene nevelwoud. Monteverde is één van de beste plekken om dit...

Dag 12 Monteverde - Manuel Antonio National Park

ca. 180 km / 4,5 uur

Manuel-Antonio-Kids-Playing(8) Manuel-Antonio-13-Capuchin-Monkey(5)

U wordt bij uw hotel in Monteverde opgehaald en naar uw hotel nabij Manuel Antonio National Park gebracht.

 

Manuel Antonio National Park beschikt over een bijzondere combinatie van natuur. Tropisch regenwoud, wit zandstrand en koraalrif voor de kust. Het is een klein park maar wel populair bij toeristen. Het kan daarom erg druk zijn. Het is een goed begaanbaar park met geasfalteerde paden. Ondanks de vele bezoekers zijn er ook hier veel dieren te zien. Luiaards hangen in de boom, leguanen relaxen op het strand en aapjes slingeren tussen de bomen. De meeste accommodaties en restaurants liggen aan de weg die Quepos met Manuel Antonio verbindt.

 

Overnachting nabij Manuel Antonio National Park.

Inclusief: ontbijt, transfer

Dag 13 Manuel Antonio National Park - San José

ca. 165 km / 3,5 uur

Helaas alweer uw laatste vakantiedag in Costa Rica. Terug naar de hoofdstad. U wordt opgehaald bij uw hotel in Manuel Antonio National Park en naar uw hotel in San José gebracht.

 

Overnachting in San José.

Inclusief: ontbijt, transfer

Dag 14 Vertrek San José

U wordt bij uw hotel in San José opgehaald en naar de luchthaven gebracht.

 

Einde van een prachtige reis!

 

Inclusief: ontbijt, transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen