1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Combinatiereis: Cambodja naar Thailand

Een korte rondreis door Cambodja en Thailand vol indrukwekkende bouwwerken en culturele belevenissen en ook nog tijd om te relaxen. Dit zijn de ingrediënten van deze rondreis. Het beroemde complex Angkor Wat bezoekt u als eerste. U kunt er een of twee volle dagen voor uittrekken. Met een lokale boot vaart u van Siem Reap naar Battambang. In Phnom Penh staat het recente verleden op het programma. Door naar Koh Kong waar u gaat varen en hiken door de jungle naar een van de vele watervallen. Vanaf hier is een korte rit naar de grens met Thailand waar u de laatste dagen heerlijk zult uitrusten op een tropisch eiland. Voordat u doorreist naar de bruisende hoofdstad van Thailand: Bangkok.

Wat maakt deze reis bijzonder
Tempels Angkor Wat in Cambodja
Mooi strand op eiland Koh Chang
Stap op de fiets in Bangkok
Gionne (4)
Gionne
Bij Cambodja heb ik het gevoel van 'Azië van 25 jaar geleden', nog zo authentiek. En die cultuurschatten, ik kan het u zeker aanraden!
Prijsindicatie vanaf € 1850,- per persoon
Reisduur: 14 dagen / 13 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: via Cambodja naar Thailand

Cambodja

Dag 1      Aankomst Siem Reap
Dag 2      Siem Reap
Dag 3      Siem Reap
Dag 4      Battambang
Dag 5      Battambang

 

Dag 6      Phnom Penh

Dag 7      Phnom Penh
Dag 8      Koh Kong
Dag 9      Koh Kong

Thailand
Dag 10    Koh Chang

Dag 11    Koh Chang
Dag 12    Koh Chang
Dag 13    Bangkok
Dag 14    Vertrek Bangkok

100% maat werk

Dag 1 Siem Reap

U wordt van de luchthaven Siem Reap opgehaald en naar uw hotel in Siem Reap gebracht. Sinds de ontdekking van het enorme tempelcomplex Angkor is het kleine Siem Reap uitgegroeid tot een wereldberoemde plaats. Het is een charmante, overzichtelijke stad met een mooie ligging aan de gelijknamige rivier. Het is een goede uitvalsbasis voor tochten door de landelijke omgeving per tuk tuk, fiets, ossenkar en/of boot. 

 

Overnachting in Siem Reap.

Inclusief transfer

Nachtmarkt en Streetfood
Siem Reap

Nachtmarkt en Streetfood

Een streetfoodtour is een speelse manier om de Cambodjaanse keuken te leren kennen. U wordt einde van de...

Dag 2 Siem Reap

Cambodja-SiemReap-beeldenmetblauw(17) _MG_4326(17)

Deze dag zal zeker één van de hoogtepunten van uw reis door Cambodja zijn! Per tuktuk bezoekt u de wereldberoemde tempels van Angkor; door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed. Het complex is zo groot dat het onmogelijk is om alles in één dag te zien. Uw gids neemt u mee naar de mooiste plekjes. U bezoekt de drie bekendste tempels: Angkor Wat, Angkor Thom en Ta Prohm. Maar ook staan een paar minder bekende ruïnes op het programma. U tuft met uw tuktuk door het bosrijke gebied van de ene ruïne naar de andere. Aan het eind van de dag maakt u, als de weergoden u gunstig gezind zijn, een mooie zonsondergang mee bij Angkor Wat. Een geliefde afsluiting van een indrukwekkende dag.

 

Overnachting in Siem Reap.

Inclusief ontbijt, tuktuk, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 3 Siem Reap

Eén dag is absoluut niet voldoende om de prachtige tempelcomplexen van Angkor te bekijken. Zet deze dag uw ontdekkingstocht voort. Onze aanraders: Srah Srang (ook wel het koninklijke bad genoemd) en Preah Khan (deels overwoekerd door reusachtige boomwortels). Andere mooie ruïnes zijn nog Banteay Kdei en Ta Keo. Nog verder dit gebied in, is de Roulos Group zeker een bezoek waard. Maar niet alleen de tempels maken een bezoek aan Siem Reap interessant. Ga ook eens fietsen over het platteland buiten de stad of maak een boottocht naar de drijvende dorpen op het Tonlé Sap meer. Leuk om ’s avonds te doen: een Apsara dansvoorstelling bijwonen. Er zijn veel restaurants waar u tijdens uw diner deze traditionele dans kunt zien.

 

Overnachting in Siem Reap.

Inclusief ontbijt

 

Mechrey & Prek Toal
Siem Reap

Mechrey & Prek Toal

Een fantastische tocht door een drijvend dorp en een uitgestrekt natuurgebied. U wordt 's ochtends per tuktuk...

Dag 4 Siem Reap - Battambang

IMG_2047(17) IMG_2334_h0t1at(17)

U wordt bij uw hotel in Siem Reap opgehaald en naar de pier van Siem Reap gebracht. U reist per boot van Siem Reap naar Battambang; deze tocht wordt wel bestempeld als de mooiste boottocht die er in Cambodja te maken is. U wordt vroeg in de ochtend bij uw hotel opgehaald voor een transfer naar de pier. Vanaf het water ziet u het dagelijks leven van de Cambodjanen langs de kant. U ziet de mensen zichzelf, hun dieren, hun kleren en hun groenten wassen. Kindertjes zwaaien en plonzen in het water. Houten hutjes staan vlak langs de kant of zijn zelfs op het water gebouwd. De natuur is prachtig. De boottocht duurt 6 tot 8 uur. Dit is afhankelijk van de waterstand. Let wel: het betreft een lokale overkapte boot, echt simpel. U zit op houten bankjes, de boot stopt op heel veel plekken (waar mensen er op of er af willen, stopt de stuurman). U wordt de pier van Battambang opgehaald en naar uw hotel in Battambang gebracht.

 

Overnachting in Battambang.

Inclusief ontbijt,  transfers en boottocht

Dag 5 Battambang

De landelijke omgeving van Battambang is interessant, u zult dit merken tijdens uw dagtocht vandaag per auto. Zo bezoekt u kleine huisindustrieën, waar u de mensen aan het werk ziet. Er worden dingen gemaakt als: sigaren, rijstwijn, noedels en rijstcake. Ook dit soort bezoeken maakt het reizen zo leuk, u ziet hoe de bevolking leeft. Ook bezoekt u een beeldhouwer, die zich (zoals praktisch iedere kunstenaar in dit boeddhistische land) richt op verfraaiing van tempels. Op de vismarkt wordt, behalve verse vis, Prohoc verkocht, een typische Khmer-specialiteit. Bestel het eens in een restaurant. Op uw route ligt eveneens de mooie Memorial Wat Samrong Knong (wat = tempel), neem de tijd. Een pre-Angkoriaanse Ek Phnom tempel ligt ook op de route. Voordat u terug naar uw hotel wordt gebracht kunt u het lokale vervoer per bamboetrein uitproberen. Er ligt een spoor midden tussen de rijstvelden, onderweg ziet u hoe er op traditionele manier steen wordt gebakken. Uw chauffeur wacht u op het eindpunt weer op. Terug naar Battambang.

 

Overnachting in Battambang.

Inclusief ontbijt, privé-auto met chauffeur/ Engelssprekende gids, rit per bamboetreintje en entreegelden

Dag 6 Battambang - Phnom Penh

IMG_2883(8) Cambodja-PhnomPenh-killingtree(17) Cambodja-PhnomPenh-scootermetaanhanger(8)

In de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel. De eerste stop op de route is Kampong Loeung. Dit grote, drijvende dorp aan de zuidkant van het Tonle Sap meer ligt prachtig tussen de rijstvelden en moerassen. Opvallend genoeg zijn de meeste bewoners hier van Vietnamese afkomst. U kunt hier een boottocht van ongeveer 1 uur door het netwerk van drijvende huizen, winkeltjes, benzinestations en scholen maken (ter plaatse betalen). Vervolgens rijdt u door naar de provincie Kampong Chhnang, bekend om zijn aardewerk van fijne klei. De naam van de provincie zegt het al. Kampong Chhnang betekent: de haven van aardewerk. De mensen hier vermaken zich buiten het oogstseizoen met het maken van potten, vazen en diverse andere soorten keramiek. Het is een ingewikkeld proces en fascinerend om te zien. De laatste stop is Phnom Oudong. Oudong was de hoofdstad van Cambodja van 1618 tot 1866. Tijdens de Vietnamoorlog werd deze stad zwaar gebombardeerd door de Amerikanen en is vervolgens ernstig beschadigd door het leger van de Rode Khmer. Voor een prachtig uitzicht over de omgeving kunt u de heuvel beklimmen met de trap met 509 treden. Bovenop zijn nog een aantal stupa's van oude koningen te vinden. Dan rijdt u verder naar uw hotel in Phnom Penh.

 

In Phnom Penh vindt u hippe koffie-tentjes, bakkerijen met Franse broden, moderne boetieks en restaurants, wijnhuizen en micro-brouwerijen. Hoofdstad Phnom Penh is de grootste en meest moderne plaats van Cambodja.

 

Overnachting in Phnom Penh.

Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur

Dag 7 Phnom Penh

Deze ochtend wordt u opgehaald per tuktuk met chauffeur/Engelssprekende gids voor een tour langs een aantal van de bezienswaardigheden van Phnom Penh. Allereerst tuft u naar het Koninklijke Paleis bestaande uit verschillende met goud versierde gebouwen met kunstig beeldhouw- en houtsnijwerk. U wandelt door naar de naastgelegen Zilveren Pagode, die zijn naam dankt aan de duizenden zilveren tegels op de vloer. In de pagode staan waardevolle Boeddhabeelden van o.a. goud en jade, en rijk versierd met edelstenen en diamanten. Indrukwekkend en triest zijn de herinneringen aan het gruwelijke regime van de overheerser Pol Pot in de jaren '70: de Killing Fields en de voormalige Tuol Sleng-gevangenis. Als u dit niet wil bezoeken, dan kunt u in overleg met uw gids het programma aanpassen. De Killing Fields liggen 17 kilometer buiten de stad. Op gruwelijke wijze zijn hier meer dan 17.000 personen gedood en in massagraven gedumpt. Een glazen monument met 8000 schedels, is een stille getuige van het leed. U bezoekt ook de gevangenis, gehuisvest in een voormalige school. In het museum krijgt u een goede indruk van alle gruwelijkheden die zich hebben afgespeeld tijdens het regime van de Rode Khmer. Tijd over? Dan is het prettig om de wat vrolijker kant van het dagelijks leven van de Cambodjanen te zien. Bezoek de Russische markt; een kleurrijke wirwar van marktkraampjes waar van alles te koop is.

 

Overnachting in Phnom Penh.

Inclusief ontbijt, vervoer per tuktuk, Engelssprekende gids en entreegelden

Kookcursus
Phnom Penh

Kookcursus

Wilt u zelf de heerlijkste gerechten uit de Cambodjaanse keuken leren bereiden? Dan is de kookcursus van La...

Sunsetcruise
Phnom Penh

Sunsetcruise

en ontspannen boottocht over de Tonlé Sap rivier tijdens zonsondergang. Op eigen gelegenheid reist u naar de...

Dag 8 Phnom Penh - Koh Kong

Collared-Kingfisher(13)

De rit van Phnom Penh naar Koh Kong duurt 5 tot 6 uur. De eerste twee uur rijdt u door de drukke binnenstad en later door de buitenwijken van Phnom Penh. En dan verder door het platteland met rijstvelden en dorpjes, voordat u afslaat naar Koh Kong. De rit voert over een goed begaanbare éénbaansweg. De laatste twee uur rijdt u door het met jungle begroeide landschap van de het Cardamom gebergte. U passeert drie bruggen, tot u bij de vierde brug aankomt. Bij de Tatai brug stapt u op de boot voor een korte tocht naar uw accommodatie.Tot het eind van de middag heeft u tijd voor u zelf. Laat de natuurlijke omgeving op u inwerken en luister naar de junglegeluiden. U mag gratis gebruik maken van de kajaks die bij de lodge liggen. Bij zonsondergang maakt u een boottocht. De zon kleurt van diep geel naar oranje en rood. Als de zon is verdwenen vaart u rustig terug door het weelderige groen. De bergen kleuren mee met het vallen van de nacht. Leunt u lekker achterover en laat alles op u inwerken. 

 

Overnachting in Koh Kong.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, transfer en boottochten

Dag 9 Koh Kong

Vandaag staat er een mooie tocht door de jungle naar de Toek Sap waterval op het programma. Allereerst moet u Tatai hill beklimmen. Wees gerust, dit doet u met een pick-up truck. Eenmaal boven volgt u een relatief vlak pad door de groene jungle. Als het pad een tijdje niet gebruikt is, zal u gids met zijn machete de weg vrij maken. In rustig tempo wandelt u door de jungle. Onderweg vertelt uw gids u over de dieren die hier leven, en over het gebruik van diverse planten door de lokale bewoners. Geniet van de jungle-geluiden om u heen. Na ongeveer twee uur wandelen volgt een korte afdaling langs de zijde van de waterval. De poelen onderaan de waterval lenen zich uitstekend voor een frisse duik. Ondertussen wordt iets verder beneden, aan de rivier, uw barbecue lunch bereidt. Na de lunch vaart u per boot terug naar de lodge. Tijdens het regenseizoen vaart u terug naar de lodge voor uw lunch.

 

Overnachting in Koh Kong.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, wandelexcursie en boottocht met Engelssprekende gids

Dag 10 Koh Kong – Koh Chang

Thailand-Kochang-ferryboot(8) Thailand-KoChang-vissersdorp2(8) Ko Chang (73)

Na het ontbijt vaart u terug naar de Tatai brug. Daar wacht een chauffeur op u die u naar de grens met Thailand zal brengen. U loopt zelf de grens over. Aan de Thaise kant staat een andere auto voor u klaar om u verder naar Koh Chang te brengen. De ferry naar het eiland Koh Chang is ook inbegrepen. Al met al bent u zo'n 6 uur onderweg na de grensformaliteiten.

 

Informatie Koh Chang:

Koh Chang (olifanteneiland) is het op één na grootste eiland van Thailand. Ondanks het kristalheldere water en de paradijselijke stranden heeft het massatoerisme Koh Chang (gelukkig) nog niet echt gevonden. Het ruige binnenland bestaat uit bergen, oerwouden en indrukwekkende watervallen. Het binnenland is moeilijk begaanbaar. Koh Chang is het grootste eiland van de ongeveer 50 eilanden die samen het nationaal zeepark vormen. Een bezoek aan enkele van de bounty-eilanden is echt een aanrader. U kunt tijdens het snorkelen ontelbare vissen, geweldige sponsen en complexe koraalriffen bezichtigen.

 

Overnachting op Koh Chang.

Inclusief ontbijt, transfers en boottochten

Dag 11 t/m 12 Koh Chang

Thailand-KoChang-strand(13)

Deze dagen zijn ter vrije besteding.

 

Overnachtingen op Koh Chang.

Inclusief ontbijt

Dag 13 Koh Chang - Bangkok

U vaart vanaf Koh Chang naar het vasteland waar u bij de Laem Ngob pier wordt opgehaald en naar uw hotel in Bangkok gebracht. Deze transfer, inclusief de boot duurt zo'n 6 uur.

 

Informatie Bangkok:

De hoofdstad van Thailand is gelegen aan de Chao Phraya rivier. De Thai noemen Bangkok ook wel Krung Thep; de stad der engelen. Het is een drukke, uitbundige metropool met ruim acht miljoen inwoners. De stad heeft voor toeristen zeer veel te bieden, een mix van prachtige Thaise cultuur, kleurrijke markten en de vriendelijke glimlach van de Thai. U vindt in Bangkok midden in de drukte van de stad het Koninklijk paleis en de tempel Wat Phra Kaeo als een oase van rust. Er lopen oranje gekleurde monniken tussen de gouden tempels. U kunt door het complex slenteren en de sfeer van het oude Siam opsnuiven. Drink 's avonds eens een drankje in de Sirocco bar of in de Bayan Tree Sky bar, vanaf beide heeft u een prachtig uitzicht over de stad! En heeft u nog tijd over wanneer u in het weekend in Bangkok bent? Breng dan een bezoek aan de Chatchuak markt. Favoriet bij de lokale bevolking die hier zelfs dieren kunnen kopen. Laat u betoveren door deze overweldigende en indrukwekkende stad.


Overnachting in Bangkok.

Inclusief ontbijt, boottocht en transfer

Verrassende fietstocht
Bangkok

Verrassende fietstocht

Vandaag verkent u Bangkok per fiets! U gaat op eigen gelegenheid naar het beginpunt van de fietstocht. Vraagt...

Varen door de klongs
Bangkok

Varen door de klongs

U wordt rond 13.00 uur verwacht bij de Ta chang Pier om samen met uw gids over de waterwegen rondom Bangkok te...

Een ware tuktuk belevenis
Bangkok

Een ware tuktuk belevenis

Typerend voor Bangkok zijn de tuktuks die door de hele stad rond rijden. Maar ook de vele eetstalletjes die u...

Dag 14 Bangkok

U wordt bij uw hotel in Bangkok opgehaald en naar de luchthaven Bangkok gebracht

.

Inclusief ontbijt en transfer

 

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen