1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Rondreis het lokale leven in Cambodja

Ontmoetingen met de lokale bevolking staan centraal tijdens deze individuele rondreis door Cambodja. U gaat op foodtour en proeft echte Cambodjaanse lekkernijen, logeert een nachtje bij een lokale familie in Chambok, helpt een dagje op de boerderij van één van de bergstammen in Mondulkiri en gaat fietsen met een lokale student Engels. Maar een reis door Cambodja is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan de hoofdstad Phnom Penh en de tempels van Angkor bij Siem Reap. Bezoeken aan deze hoogtepunten worden afgewisseld met lokale ervaringen. Zo ervaart u het echte lokale leven in Cambodja en kunt u achteraf ook zeggen dat u geen hoogtepunten heeft overgeslagen. 

Wat maakt deze reis bijzonder
Start uw reis met een foodtour!
Het wereldwonder Angkor Wat
Maak een ritje op de ossenkar
Gionne (4)
Gionne
Bij Cambodja heb ik het gevoel van 'Azië van 25 jaar geleden', nog zo authentiek. En die cultuurschatten, ik kan het u zeker aanraden!
Prijsindicatie vanaf € 1900,- per persoon
Reisduur: 13 dagen / 12 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: het lokale leven in Cambodja

Dag 1      Aankomst Phnom Penh 

Dag 2      Phnom Penh

Dag 3      Chambok 

Dag 4      Phnom Penh

Dag 5      Mondulkiri

 

Dag 6      Mondulkiri

Dag 7      Kratie

Dag 8      Kratie

Dag 9      Siem Reap

 

 

 

Dag 10    Siem Reap

Dag 11    Siem Reap 

Dag 12    Siem Reap

Dag 13    Vertrek Siem Reap

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Phnom Penh

Leer de Cambodjaanse keuken kennen tijdens een steetfoodtour in Phnom Penh. Wij vinden dit een perfecte start van uw reis. 

 

Op een speelse manier leert u de Aziatische keuken kennen. U wordt einde van de middag bij uw hotel opgehaald en naar het centrum gebracht. Er zijn heel veel plekken in Phnom Penh waar streetfood-kraampjes de meest gevarieerde hapjes aanbieden. U wandelt langs de uitgestalde hapjes. Ondertussen wijst uw gids u de meest vreemde gerechten aan, en legt natuurlijk uit wat alles is. Grofweg gesteld lijkt de Cambodjaanse keuken sterk op de Thaise keuken, maar dan met minder pittige gerechten. Bij sommige kraampjes kunt u allerhande gefrituurde hapjes krijgen (waaronder natuurlijk loempia's), elders kiest u vlees/vis/groente uit voor op de barbecue. En dat wordt dan ter plaatse voor u gebakken. Ook de Khmer desserts mag u niet missen. Een goede afsluiting van uw bijeengeraapte en heel gevarieerde diner.


Overnachting in Phnom Penh.

Inclusief transfer, diner en Engelssprekende gids tijdens foodtour

Dag 2 Phnom Penh

Deze ochtend wordt u opgehaald per tuktuk met chauffeur/Engelssprekende gids voor een tour langs een aantal van de bezienswaardigheden van Phnom Penh. Allereerst tuft u naar het Koninklijke Paleis bestaande uit verschillende met goud versierde gebouwen met kunstig beeldhouw- en houtsnijwerk. U wandelt door naar de naastgelegen Zilveren Pagode, die zijn naam dankt aan de duizenden zilveren tegels op de vloer. In de pagode staan waardevolle Boeddhabeelden van o.a. goud en jade, en rijk versierd met edelstenen en diamanten. Indrukwekkend en triest zijn de herinneringen aan het gruwelijke regime van de overheerser Pol Pot in de jaren '70: de Killing Fields en de voormalige Tuol Sleng-gevangenis. Als u dit niet wil bezoeken, dan kunt u in overleg met uw gids het programma aanpassen. De Killing Fields liggen 17 kilometer buiten de stad. Op gruwelijke wijze zijn hier meer dan 17.000 personen gedood en in massagraven gedumpt. Een glazen monument met 8000 schedels, is een stille getuige van het leed. U bezoekt ook de gevangenis, gehuisvest in een voormalige school. In het museum krijgt u een goede indruk van alle gruwelijkheden die zich hebben afgespeeld tijdens het regime van de Rode Khmer. Tijd over? Dan is het prettig om de wat vrolijker kant van het dagelijks leven van de Cambodjanen te zien. Bezoek de Russische markt; een kleurrijke wirwar van marktkraampjes waar van alles te koop is.

 

Overnachting in Phnom Penh. 

Inclusief ontbijt, vervoer per tuktuk, Engelssprekende gids en entreegelden

Sunsetcruise
Phnom Penh

Sunsetcruise

en ontspannen boottocht over de Tonlé Sap rivier tijdens zonsondergang. Op eigen gelegenheid reist u naar de...

Dag 3 Phnom Penh- Chambok

IMG_6611_pwbq01(17) Cambodja-Bloemen-bloem3(17)

U trekt er op uit voor een leuke tweedaagse tocht naar het dorpje Chambok. Bij uw hotel in Phnom Penh wordt u 's ochtend opgehaald door uw chauffeur. Na 2 uurtjes rijden arriveert u in Chambok. Hier wordt u begroet door een Engelssprekende gids bij het Informatiecentrum. De gids zal u uitleg over de geschiedenis van de Chambok dorpen en laat u het huidige leven van de lokale bevolking zien. U luncht in het dorpje bij de lokale gemeenschap. De tour gaat verder per tractor naar het nabije gelegen Anlong Rorth. Na een korte wandeling omhoog door het bos bereikt u een uitkijkpunt. Geniet hier van het geweldige uitzicht over de dorpen. Op de wandeling terug naar beneden kunt u een heerlijke duik nemen in de rivier mocht u daar behoefte aan hebben. Vroeg in de avond komt u terug bij het informatiecentrum. Kindertjes uit het dorp voeren voor u een traditionele Khmer dans op. Het diner wat daar op volgt bestaat uit overheerlijke lokale gerechten. Uw gastgezin in de homestay heeft een eenvoudig bedje voor u klaargemaakt, waar u kunt bijkomen van de indrukken van vandaag.

 

Overnachting in een homestay in Chambok

Inclusief ontbijt, lunch, diner, transfer en Engelssprekende gids

Dag 4 Chambok- Phnom Penh

Na het ontbijt vertrekt u per ossenkar naar de voet van de Chambokberg. Daarvandaan volgt een wandeling van ongeveer 3 uur, met ranger. Sommige delen bestaan uit een pittige klim, maar het loont de moeite want u eindigt bij de imposante Chambok-waterval waar u een verfrissende duik kunt nemen. Hier wordt ook de lunch genuttigd. Als u het klimmen te veel vindt, dan slaat u het over, dan blijft u wat langer in of bij uw homestay. Na de lunch brengt de chauffeur u naar Phnom Penh.

 

Overnachting in Phnom Penh.

Inclusief ontbijt, lunch, transfer en Engelssprekende gids

Dag 5 Phnom Penh- Mondulkiri

De komende dagen heeft u de beschikking over een auto met chauffeur en Engelssprekende begeleider. Het reizen met een auto met chauffeur is een uitstekende manier om Cambodja te verkennen. U bent volledig flexibel, bepaalt uw eigen tempo en u kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt.

 

U wordt vroeg opgehaald voor de lange rit naar Sen Monorom in de afgelegen regio Mondulkiri. Hoe verder u van Phnom Penh verwijderd bent des te ongerepter het landschap is, met hier en daar een dorpje en rubberplantages. Onderweg zijn er niet veel interessante punten, u kunt wel altijd even stoppen om de benen te strekken of een foto te maken. De reis duurt ongeveer 6 uur.

 

Informatie Mondulkiri:
Mondulkiri is een bergachtig gebied, waar meer dan tien verschillende etnische stammen leven (zoals de Khmer, de Buong, de Lao en de Phnong). Pure authenticiteit! De hoofdstad van Mondulkiri, Sen Monorom, is een rustige provincieplaats. In dit kleine stadje vindt u een markt en wat lokale restaurants en winkeltjes. Het landschap van Mondulkiri wordt gekenmerkt door frisse, groene heuvels met loofbossen, naaldbossen, plantages, fruitboomgaarden, akkers en watervallen. Door de hoge ligging is de temperatuur een paar graden koeler dan elders in Cambodja. In Mondulkiri kunt u ook avontuurlijke trektochten maken, desgewenst met overnachting in de jungle.

 

Overnachting in Mondulkiri.

Inclusief ontbijt en privévervoer met chauffeur/Engelssprekende begeleider

Dag 6 Mondulkiri

Cambodja-Ratanakiri-waterval(8) Cambodja-Ratanakiri-huisjesoppalen(17) Cambodja-Ratanakiri-meisjegaathuisin(8)

Vandaag maakt u kennis met het leven van de Bunong-stam. U wordt bij uw hotel opgehaald en rijdt circa een half uur door glooiende heuvels, loof- en naaldbossen, plantages en boomgaarden naar het beginpunt van uw wandeling. Via vrij vlakke paden wandelt u door de landelijke omgeving naar de boerderij. Uw gids vandaag behoort tot de Bunong en vertelt (in zijn beste Engels) over het leven op de boerderij. Er wordt van alles verbouwd: ananas, pompoen, gember, mais, rijst, enzovoorts. Tijdens de wandeling plukt uw gids wat fruit voor u. Aangekomen op de boerderij maakt u kennis met de familie van uw gids, en leert u hoe het land bewerkt wordt. Als u wilt, kunt u ook meehelpen. Met een mand vol verse producten wandelt u terug. De mand wordt afgeleverd bij de vrouw van de gids die gelijk aan de slag gaat om een verse lunch voor u te bereiden. In de tussentijd wandelt u door het dorp en wordt u begroet door de Bunong. Vooral de kinderen vinden het zeer interessant een westerling te zien en zwaaien enthousiast als u voorbij loopt. Na de lunch gaat u met uw gids op bezoek bij de dorpsbewoners. De meeste families wonen in 'moderne' houten huizen, maar er zijn er ook die nog in traditionele huizen met rieten daken wonen. Zo'n huis bekijkt u van binnen. Uw gids laat u diverse ambachten zien die in het dorp beoefend worden. Voordat u teruggebracht wordt, bezoekt u ook nog een kleine waterval. Einde van de middag bent u weer bij uw hotel. 

 

Overnachting in Mondulkiri.

Inclusief ontbijt, lunch, transport en beperkt Engelssprekende gids

Dag 7 Mondulkiri- Kratie

U verlaat Mondulkiri en rijdt in enkele uren naar Kratie. Na aankomst is het eerst tijd voor de lunch. Een korte tocht per lokale ferry en u bent op het eiland Koh Trong (in de Mekongrivier gelegen). De auto gaat niet mee naar het eilandje, uw bagage wel. Er staan motortaxi's klaar om u naar het hotel te brengen. U gaat achterop en uw bagage wordt apart vervoerd. Tip: neem alleen spullen voor de nacht mee. De grote koffers kunnen in de auto achterblijven.

 

Informatie Kratie:
Het dorpje Kratie ligt aan de oever van de Mekongrivier. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat verzamelt de plaatselijke bevolking zich hier bij de eenvoudige eettentjes. Kratie is lange tijd alleen toegankelijk geweest via het water, al is het gebied nu ook via de weg bereikbaar. Vervoer over het water speelt nog steeds een belangrijke rol, u zult dat ervaren. Zo'n 15 kilometer buiten het dorp worden boottochtjes georganiseerd om de zeldzame Irrawaddy-dolfijn te spotten. Absolute zekerheid dat u ze ziet kunnen we u niet geven, maar de kans is wel redelijk groot.

 

Overnachting in Kratie.

Inclusief ontbijt en privévervoer met chauffeur/Engelssprekende begeleider

Dag 8 Kratie

IMG_4662_br4p2e(17) IMG_4223_icp7zq(17)

In de ochtend maakt u een prachtige fietstocht over het eiland Koh Trong (in de Mekongrivier gelegen). Een lokale gids fietst met u mee. De route is zo'n 9 km lang en gaat over smalle paden langs traditionele Khmerhuizen en -pagodes. Onderweg stopt u zo vaak u maar wilt om bijvoorbeeld fruit te eten en te kijken naar het productieproces van lokale produkten. Aan het eind van de middag vaart u op de rivier om de zeldzame Irrawaddy-zoetwaterdolfijnen te spotten (geen garantie dat u ze ziet, maar de kans is groot). De dieren kunnen tot drie meter lang worden. Er leven er nog ongeveer 80 in dit deel van de Mekongrivier. Prachtig om te zien van dichtbij! Als het donker is geworden wordt u teruggebracht naar uw hotel.

 

Overnachting in Kratie.

Inclusief ontbijt, fietstocht, boottocht, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 9 Kratie- Siem Reap

Een te gekke ervaring. Per motorfiets wordt u naar de ferry gebracht voor de korte overtocht. Op het vasteland wacht uw auto op u. De rit naar Siem Reap duurt ongeveer 7 uur. U krijgt een goede indruk van het vrij vlakke landschap van dit deel van Cambodja. Stop onderweg om foto's te maken en de benen te strekken. 


Informatie Siem Reap:

Sinds de ontdekking van het enorme tempelcomplex Angkor is het kleine Siem Reap uitgegroeid tot een wereldberoemde plaats. Het is een charmante, overzichtelijke stad met een mooie ligging aan de gelijknamige rivier. Het is een goede uitvalsbasis voor tochten door de landelijke omgeving per tuk tuk, fiets, ossenkar en/of boot. 

 

Overnachting in Siem Reap.

Inclusief ontbijt en privévervoer met chauffeur/Engelssprekende begeleider

Dag 10 Siem Reap

Cambodja-SiemReap-AngkorWat-boom1(17) IMG_1652(17)

Deze dag zal zeker één van de hoogtepunten van uw reis door Cambodja zijn! Per tuktuk bezoekt u de wereldberoemde tempels van Angkor; door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed. Het complex is zo groot dat het onmogelijk is om alles in één dag te zien. Uw gids neemt u mee naar de mooiste plekjes. U bezoekt de drie bekendste tempels: Angkor Wat, Angkor Thom en Ta Prohm. Maar ook staan een paar minder bekende ruïnes op het programma. U tuft met uw tuktuk door het bosrijke gebied van de ene ruïne naar de andere. Aan het eind van de dag maakt u, als de weergoden u gunstig gezind zijn, een mooie zonsondergang mee bij Angkor Wat. Een geliefde afsluiting van een indrukwekkende dag.

 

Overnachting in Siem Reap. 

Inclusief ontbijt, vervoer per tuktuk, Engelssprekende gids en entreegelden

Nachtmarkt en Streetfood
Siem Reap

Nachtmarkt en Streetfood

Een streetfoodtour is een speelse manier om de Cambodjaanse keuken te leren kennen. U wordt einde van de...

Dag 11 Siem Reap

Cambodjaanse studenten die toeristen het platteland laten zijn waar ze zijn opgegroeid, en zo een zakcentje verdienen en gelijk hun Engels oefenen. Dat vinden wij een goed initiatief. Een fietstocht van circa 20 kilometer door het buitengebied rondom Siem Reap is een hele leuke manier om een indruk van het lokale Cambodjaanse leven te krijgen. Met een tuktuk wordt u opgehaald en naar het beginpunt van de fietstocht gebracht. U rijdt over onverharde paden door kleine dorpjes en tussen de akkertjes en rijstvelden. De lokale kinderen vinden het geweldig om u te zien en van alle kanten hoort u een enthousiast ‘Hello!’. Uw gids laat u lokale activiteiten zien. U stopt bij een kleurrijke lokale markt waar uw gids u van alles vertelt over de producten die hier te koop zijn. Tijdens een andere stop ziet u hoe rijstwijn gebrouwen wordt. U leert meer over het hele proces en heeft ook de kans een slokje te proeven. Ook andere huisindustrieën komen aan bod. U bezoekt een gezin waarvan de vrouw des huizes manden weeft, en een klein fabriekje waar spaarvarkens in alle soorten en maten van klei gebakken worden. Na iets meer dan drie uur bent u terug op het startpunt van de fietstocht. Met de tuktuk wordt u weer terug naar uw hotel gebracht.

 

Overnachting in Siem Reap. 

Inclusief ontbijt, huur mountainbike, transfers per tuktuk, water en Engelssprekende student als gids

Koken met een lokale familie
Siem Reap

Koken met een lokale familie

Een echte authentieke kookworkshop; niet in een steriele kookstudio maar bij een lokale familie in huis...

Dag 12 Siem Reap

Deze ochtend gaat u het echte plattelandsleven van Cambodja ervaren. U wordt bij uw hotel opgehaald en rijdt naar het dorpje Krabey Riel, net buiten Siem Reap. Hier bezoekt u het huis van een lokale familie. Achter in de tuin kunt u zien hoe aan huis rijstwijn wordt gebrouwen. De volgende stop is de lokale markt van het dorp. Een kleurrijk geheel dat u met al uw zintuigen zult beleven. Een klein stukje verder staat de ossenkar al op u te wachten voor een kort ritje op dit historische voertuig. Ossenwagens werden in de Angkor periode al gebruikt door de Khmer. U stopt bij een Lotusveld voor een paar mooie foto’s. Na deze wiebelige rit gaat u op weg naar het Tonlé Sap meer. U maakt hier kennis met het dagelijks leven van de Cambodjanen die op het water wonen. Per longboot vaart u naar het dorp Mechrey. De lokale bevolking leeft hier in drijvende houten huizen. Vanaf uw boot ziet u de dagelijkse bezigheden in het dorp. Vissers halen hun netten binnen, vrouwen bereiden een maaltijd op de veranda, kinderen badderen in de rivier. U kijkt uw ogen uit. Waar het dorp zich precies bevindt, ligt aan de waterstand van dit grootste zoetwatermeer van Azië. De drijvende huizen worden namelijk meerdere malen per jaar verplaatst. U vaart weer terug naar de aanlegsteiger waar uw auto op u wacht.

 

Overnachting in Siem Reap. 

Inclusief ontbijt, rit per ossenkar, boottocht, privé-auto met Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 13 Vertrek Siem Reap

U wordt bij uw hotel in Siem Reap opgehaald en in circa 30 minuten naar de luchthaven Siem Reap gebracht.

 

Inclusief ontbijt en transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen