1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Cambodja hoogtepunten

Als u aan Cambodja denkt zal het wereldberoemde tempelcomplex Angkor Wat het eerste zijn wat in u op komt. En terecht, Angkor is het absolute hoogtepunt van het land. Geen enkel andere tempel ter wereld kan de grootsheid evenaren van Angkor Wat. Deze moet u in uw leven een keer hebben gezien! Om u ook kennis te laten maken met een andere kant van Cambodja begint deze bouwsteen in Phnom Penh. De hoofdstad van Cambodja heeft veel Frans-koloniale gebouwen die de stad zijn bijzondere sfeer geven. Tijdens de stadstour laten we u de mooiste paleizen en tempels zien, maar ook de trieste geschiedenis van Cambodja in de Tuol Sleng-gevangenis en op de Killing Fields.

Angkor Wat per tuktuk
Stadstocht Phnom Penh
Fietstocht landelijk Siem Reap
Gionne (4)
Gionne
Bij Cambodja heb ik het gevoel van 'Azië van 25 jaar geleden', nog zo authentiek. En die cultuurschatten, ik kan het u zeker aanraden!
Verenigde-staten-noordoost-amerika-route66_1_606125
Mariska
Een land met een heftige geschiedenis wat nog voelbaar is in alles. Het is een fantastisch land om door rond te reizen.

Reis van dag tot dag: Cambodja hoogtepunten

Dag 1     Phnom Penh, aankomst

Dag 2     Phnom Penh

Dag 3     Phnom Penh - Siem Reap

 

Dag 4     Siem Reap

Dag 5     Siem Reap

Dag 6     Siem Reap, vertrek

100% maat werk

Dag 1 Phnom Penh

U arriveert per boot, vliegtuig of over land in Phnom Penh en wordt naar uw hotel gebracht. 

 

Overnachting in Phnom Penh.

Inclusief transfer 

Foodtour
Phnom Penh

Foodtour

Een streetfoodtour is een speelse manier om de Cambodjaanse keuken te leren kennen. U wordt einde van de...

Dag 2 Phnom Penh

Cambodja-PhnomPenh-royalpalaceenzilverpagode(17) Cambodja-PhnomPenh-tuolslenggevangenis(17)

Deze ochtend wordt u opgehaald per tuktuk met chauffeur/Engelssprekende gids voor een tour langs een aantal van de bezienswaardigheden van Phnom Penh. Allereerst tuft u naar het Koninklijke Paleis bestaande uit verschillende met goud versierde gebouwen met kunstig beeldhouw- en houtsnijwerk. U wandelt door naar de naastgelegen Zilveren Pagode, die zijn naam dankt aan de duizenden zilveren tegels op de vloer. In de pagode staan waardevolle Boeddhabeelden van o.a. goud en jade, en rijk versierd met edelstenen en diamanten. Indrukwekkend en triest zijn de herinneringen aan het gruwelijke regime van de overheerser Pol Pot in de jaren '70: de Killing Fields en de voormalige Tuol Sleng-gevangenis. Als u dit niet wil bezoeken, dan kunt u in overleg met uw gids het programma aanpassen. De Killing Fields liggen 17 kilometer buiten de stad. Op gruwelijke wijze zijn hier meer dan 17.000 personen gedood en in massagraven gedumpt. Een glazen monument met 8000 schedels, is een stille getuige van het leed. U bezoekt ook de gevangenis, gehuisvest in een voormalige school. In het museum krijgt u een goede indruk van alle gruwelijkheden die zich hebben afgespeeld tijdens het regime van de Rode Khmer. Tijd over? Dan is het prettig om de wat vrolijker kant van het dagelijks leven van de Cambodjanen te zien. Bezoek de Russische markt; een kleurrijke wirwar van marktkraampjes waar van alles te koop is. Deze excursie is op privé-basis.

 

Overnachting in Phnom Penh.
Inclusief vervoer per tuktuk, Engelssprekende gids en entreegelden

 

Sunsetcruise
Phnom Penh

Sunsetcruise

en ontspannen boottocht over de Tonlé Sap rivier tijdens zonsondergang. Op eigen gelegenheid reist u naar de...

Dag 3 Phnom Penh, Siem Reap

U wordt bij uw hotel in Phnom Penh opgehaald en naar Siem Reap gebracht via een landelijke route ten noorden van het grote Tonle Sap-meer. De tocht duurt ongeveer 7 uur. 

 

Overnachting in Siem Reap.
Inclusief transfer

 

Nachtmarkt en Streetfood
Siem Reap

Nachtmarkt en Streetfood

Een streetfoodtour is een speelse manier om de Cambodjaanse keuken te leren kennen. U wordt einde van de...

Dag 4 Siem Reap

DSC_2519(13)

Deze dag zal zeker één van de hoogtepunten van uw reis door Cambodja zijn! Per tuktuk bezoekt u de wereldberoemde tempels van Angkor; door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed. Het complex is zo groot dat het onmogelijk is om alles in één dag te zien. Uw gids neemt u mee naar de mooiste plekjes. U bezoekt de drie bekendste tempels: Angkor Wat, Angkor Thom en Ta Prohm. Maar ook staan een paar minder bekende ruïnes op het programma. U tuft met uw tuktuk door het bosrijke gebied van de ene ruïne naar de andere. Aan het eind van de dag maakt u, als de weergoden u gunstig gezind zijn, een mooie zonsondergang mee bij Angkor Wat. Een geliefde afsluiting van een indrukwekkende dag. Deze excursie is op privé-basis.

 

Overnachting in Siem Reap.

Inclusief vervoer per tuktuk, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 5 Siem Reap

Een fietstocht van circa 20 kilometer door het buitengebied rondom Siem Reap is een hele leuke manier om een indruk van het lokale Cambodjaanse leven te krijgen. Met een tuktuk wordt u opgehaald en naar het beginpunt van de fietstocht gebracht. U rijdt over onverharde paden door kleine dorpjes en tussen de akkertjes en rijstvelden. De lokale kinderen vinden het geweldig om u te zien en van alle kanten hoort u een enthousiast ‘Hello!’. Uw gids laat u lokale activiteiten zien. U stopt bij een kleurrijke lokale markt waar uw gids u van alles vertelt over de producten die hier te koop zijn. Tijdens een andere stop ziet u hoe rijstwijn gebrouwen wordt. U leert meer over het hele proces en heeft ook de kans een slokje te proeven. Ook andere huisindustrieën komen aan bod. U bezoekt een gezin waarvan de vrouw des huizes manden weeft, en een klein fabriekje waar spaarvarkens in alle soorten en maten van klei gebakken worden. Na iets meer dan drie uur bent u terug op het startpunt van de fietstocht. Met de tuktuk wordt u weer terug naar uw hotel gebracht. Deze excursie is samen met andere reizigers.

 

Na de lunch wordt u weer opgehaald bij uw hotel en naar de aanlegsteiger van de boot gebracht. Deze middag maakt u tijdens een boottocht kennis met het dagelijks leven van de Cambodjanen die op het water wonen nabij Siem Reap. Per longboot vaart u over het Tonlé Sap meer naar het dorp Mechrey. De lokale bevolking leeft hier in drijvende houten huizen. Vanaf uw boot ziet u de dagelijkse bezigheden in het dorp. Vissers halen hun netten binnen, vrouwen bereiden een maaltijd op de veranda, kinderen badderen in de rivier. U kijkt uw ogen uit. Waar het dorp zich precies bevindt, ligt aan de waterstand van dit grootste zoetwatermeer van Azië. De drijvende huizen worden namelijk meerdere malen per jaar verplaats. Einde van de middag wordt u weer terug naar uw hotel gebracht. 

 

Overnachting in Siem Reap.

Inclusief vervoer per tuktuk en auto, fietstocht, boottocht, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 6 Siem Reap

Na het ontbijt eindigt het arrangement.

 

Inclusief ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën