1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
Reisadvies op maat
Bel ons of kom langs, maak een afspraak
Vraag vrijblijvend een offerte aan
ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds
Cactustuin Salar de Uyuni
Latijns-Amerika-Peru-Cuzco-Vinicunca

12x de mooiste natuur ter wereld

Elza van Oort Algemeen 9-6-2023

Er zijn er zo veel schitterende plekken op de wereld: van ongerepte fjorden en eindeloze zoutvlaktes tot unieke berglandschappen en watervallen. Hierdoor wordt de keuze voor een volgende vakantiebestemming je niet makkelijker gemaakt. 

 

In deze blog zetten we 12x de mooiste natuur ter wereld voor je op een rij. Doe jij hiermee alvast inspiratie op voor jouw volgende verre reis? 

 

1. Great Barrier Reef in Australië

Een natuurwonder dat zich zowel boven- als onderwater afspeelt; het Great Barrier Reef! Dit grootste levende wonder ter wereld is voor duik- en snorkelliefhebbers een walhalla. Er zijn duizenden kilometers rif, waar meer dan 1500 soorten kleurrijke vissen en honderden soorten koraal leven. Van clownvisjes tot haaien, nergens anders vind je zoveel leven onderwater als hier. Daarbij komen er ook nog eens 30 soorten dolfijnen en walvissen voor. Voor je het weet zwemt er één aan je voorbij.

    
Wist je dat het Great Barrier Reef zelfs vanaf de ruimte zichtbaar is? Dit mooie natuurwonder staat toch ook op jouw bucketlist?

 

Tip: Een wel heel bijzonder verblijf is op het privé eiland Lady Elliot, dat zich bevindt in het meest zuidelijke puntje van het Great Barrier Reef. Het eiland is onder andere te bereiken met een klein vliegtuigje vanuit Hervey Bay. Doordat het koraal rondom Lady Elliot wordt beschermd, is het een van de beste plekken om het Great Barrier Reef te ontdekken. Er zwemmen meer dan 1.200 soorten kleurrijke vissen en zeedieren rond. Een kans om de bijzondere reuzenmanta te zien is er ook! 

 

2. Iguazú-watervallen in Argentinië en Brazilië

Een natuurwonder dat echt niet kan ontbreken in deze lijst, zijn de Iguazú-watervallen op de grens van Argentinië en Brazilië. Vanuit beide landen zijn deze watervallen, die zich over zo’n 2,7 kilometer verspreiden, te bezoeken. Maar vanuit Argentinië kun je dichterbij komen dan vanuit Brazilië. Het is een prachtig en oorverdovend spectakel om te zien! Iedere seconde klettert er zo’n 6,5 miljoen liter water naar beneden en door de nevel ontstaan er ook nog eens talloze regenbogen. 

De “Garganta del Diablo”, letterlijk vertaald “keel van de duivel” is 150 meter breed en 70 centimeter hoog, en daarmee is het de bekendste waterval van de Iguazú watervallen. Ben je op rondreis door Argentinië en staat een bezoek naar de Iguazú-watervallen op het programma? Vergeet dan niet om een poncho aan te trekken, want droog blijf je zeker niet.

 

3. Halong Bay in Vietnam 

Wat een plaatje is Halong Bay, bijna schilderachtig! Deze baai in het noorden van Vietnam bestaat uit prachtige kalkstenen rotseilanden die uit het water rijzen. Het zijn er maar liefst 1969! Sommige van deze rotseilanden hebben grotten die je kunt verkennen.

    

Er is natuurlijk maar één manier om dit natuurwonder te aanschouwen: vanaf het water. Vaar mee met een (meerdaagse) cruise en geniet van het prachtige uitzicht op de rotseilanden. Of ga zelf op avontuur door een kajak of kano te huren. Zo kom je op plekken waar je met een cruiseboot niet komt. Wil je langer dan een dag genieten van deze prachtige omgeving? Boek dan een cruise met overnachting. ’s Ochtends ontwaken met uitzicht over de rotseilanden, wie wil dat nu niet?

 

4. Salar de Uyuni in Bolivia 

’s Werelds grootste zoutvlakte, Salar de Uyuni, bevindt zich in Bolivia. Je zult misschien wel denken “zout, daar is toch niks aan?” Maar niks is minder waar. Het laagje water op het zout maakt dat de vlakte een enorme spiegel wordt. Dit geeft zo'n surrealistisch beeld. Terwijl je daar staat lijkt het net alsof de wereld oneindig is. Een magisch gevoel! Je kunt de leukste illusies creëren met zo’n grote witte oppervlakte en hierdoor de meest grappige foto’s maken. Bovendien kun je ’s nachts door de leegte duizenden sterren zien. Een enorm bijzondere plek als je het ons vraagt. 

    

Combineer Salar de Uyuni met de andere hoogtepunten van Bolivia of met een rondreis door Chili.

 

5. Rainbow Mountain in Peru 

Je kunt het misschien al raden, want de Rainbow Mountain heeft niet voor niks deze naam gekrgen. Deze berg, midden in de Andes gelegen, is namelijk zo kleurrijk als de regenboog. De Rainbow Mountain bestaat uit zeven kleuren die zijn ontstaan door de 14 mineralen, zoals zwavel, ijzer en koper, waar de berg uit bestaat. De oorspronkelijke naam van de berg is eigenlijk "Vinicunca".

   

Nog niet zo lang geleden wist nog niemand wat voor prachtig natuurwonder er onder een dikke laag sneeuw verscholen lag. Maar door de opwarming van de aarde kwamen de prachtige kleuren van deze berg tevoorschijn en komen mensen van alle uithoeken van de wereld om dit natuurwonder te aanschouwen. 

 

Maak vanuit Cuzco een dagtocht naar de Rainbow Mountain. Zorg er wel voor dat je al even aan de hoogte van de ligging van Cuzco gewend bent, want de beklimming van de berg, naar een hoogte van 5200 meter, kan best pittig zijn. Wordt de beklimming je te zwaar? Tegen betaling kun je een lift van een local op een paard krijgen. Deze excursie is een leuke toevoeging aan een rondreis door Peru

 

6. Milford Sound - Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland staat bekend om de mooie natuur die er in overvloed is. Hoewel het land in zijn geheel eigenlijk één groot natuurspektakel is, willen we Milford Sound in het specifiek even uitlichten. Dit natuurwonder, een ongerept fjord, ligt in het Fiordland National Park op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Hoewel het één van de mooiste plekken van het land is, is het ook één van de natste plekken van het land. Dacht je dat het in Nederland vaak regent, dan ben je waarschijnlijk nog nooit in Milford Sound geweest. Hier valt namelijk echt Heel Veel Regen. Omdenkend is dit juist alleen maar positief, want hierdoor zijn er klaterende watervallen en is de omgeving erg groen.

    

Tip: Aanschouw de spectaculaire natuur van Milford sound van dichtbij tijdens een overnight cruise. Terwijl je vaart over het inktzwarte water en langs imponerende kliffen en bergtoppen, vertelt de ervaren gids je van alles over het fjord. Stap ook nog in een kajak of tenderbootje en kom op plekken waar je met de cruise niet kunt komen. 's Avonds staat er een heerlijke maaltijd voor je klaar. Terwijl de zon ondergaat, geniet jij nog even lekker van een cocktail of biertje.

 

7. Galapagoseilanden van Ecuador 

Als we het hebben over een plek waar de natuur en de dieren écht uniek zijn, dan praten we natuurlijk over de Galapagoseilanden. Middenin de stille oceaan liggen 130 eilanden ter hoogte van de evenaar, ontstaan door een serie vulkaanuitbarstingen. Dit, en doordat de eilanden zo afgelegen liggen, heeft ervoor gezorgd dat er vele unieke dieren- en plantensoorten op de eilanden leven die nergens anders ter wereld voorkomen.

    

Dit maakt de Galapagoseilanden een waar natuurparadijs! Wat dacht je van zeldzame pinguïns, de landleguaan, vogels met blauwe voeten en de reuzenschildpad? Extra leuk is dat je vaak heel dichtbij deze bijzondere dieren kunt komen. Op de Galapagoseilanden zijn namelijk geen roofdieren, waardoor de meeste dieren nauwelijks natuurlijke vijanden hebben.

 

Voeg de Galapagoseilanden toe als toetje aan een rondreis Ecuador.

 

8. Banff National Park in Canada 

Als we het over het Banff National Park hebben, dan kunnen wij maar één ding zeggen en dat is “Wauw! Wat een natuurschoon!” In Banff National Park weet je niet waar je moet beginnen met kijken. Je treft er groene bossen, rotsachtige bergen met besneeuwde bergtoppen en helderblauwe meren. Als je tussen deze hoge bergen staat voel je je even heel klein!

    

In het park leven daarnaast ook veel dieren, zoals beren, elanden, herten, bevers en verschillende eekhoornsoorten. Eén ding is zeker, in dit meest bezochte nationale park van West-Canada raak je nooit uitgekeken. 

 

9. Bromo vulkaan in Indonesië 

Eén van de mooiste vulkanen van Azië vind je op het Indonesische eiland Java. Met een hoogte van 2.329 meter is het de meest iconische en meest bewandelde berg in Indonesië. De vulkaan bevindt zich tussen twee andere vulkanen en is omgeven door een spectaculair maanlandschap.

    

Voor een fantastische ervaring bezoek je de vulkaan tijdens zonsopkomst. Het kleurenpallet wat zich afspeelt, zal je versteld doen staan. De wolken vangen de eerste kleur op. Rood, roze, oranje en een scala van kleuren zie je en langzaam wordt ook de vallei verlicht. 

 

10. Dodevlei in Namibië

Middenin de Afrikaanse woestijn van Namibië ligt de Deadvlei, misschien wel de meest fotogenieke plek van heel Afrika. Het landschap dat bestaat uit witte kleivlakte met omliggende rode zandduinen en enkele dode bomen vormt een bijzonder, maar prachtig tafereel. De bomen die er ooit groeiden kunnen niet vergaan doordat het er zó droog is. Hun zwartgeblakerde skeletten zijn intussen al honderden jaren oud en staan er nog steeds.Het geheel is zo surrealistisch, het lijkt net alsof je in een schilderij loopt.

We vertellen het je alvast, je raakt hier niet uit gefotografeerd! En wil je er nog een toetje bovenop? Voor een magische zonsopkomst bezoek je ’s ochtends vroeg de Deadvlei. Het is fantastisch wanneer je als een van de eerste naar de zandduinen toe rijdt en de kleuren van de zonsopkomst bewondert! 

 

11. Grand Canyon in de Verenigde Staten 

Dit natuurwonder in de Verenigde Staten kent iedereen natuurlijk wel. Met een lengte van 450 kilometer is het misschien ook wel het bekendste nationale park van Amerika. En terecht, want de uitzichten zijn er verbluffend, zowel langs de North- als de South Rim. Bijzonder is ook om de canyon tijdens de zonsondergang te bekijken, elke minuut lijken de rotsen een andere kleur.

Tip 1: Wil je echt onder de indruk raken? Boek dan een onvergetelijke helikoptervlucht over dit fantastische natuurverschijnsel. Onze favoriete manier om de Grand Canyon te aanschouwen. Wat een verrassing als je opstijgt en daar opeens de diepe canyons opduiken. Je gaat verder dan je met de auto of te voet kunt komen. Een echte "once in a lifetime experience."

    
Tip 2: Maak de ervaring compleet door er een glamping overnachting aan toe te voegen op slechts een half uurtje rijden van het park. Hier word je helemaal één met de natuur. Je slaapt in een luxe tent met een comfortabel bed. Ideaal voor de natuurliefhebber die ook van een beetje comfort houdt.⁠

 

12. Krabi in Thailand

Tot slot mag Krabi in Thailand in dit lijstje ook zeker niet ontbreken. In deze provincie in het zuiden van Thailand vind je kilometerslange zandstranden, verlaten eilanden en vele fotogenieke baaitjes. Met helderblauw water, kalkstenen bedekt met weelderig groen die uit het water oprijzen en de longtailbootjes lijkt het hier wel een schilderij. Een waar paradijs! Je kunt hier snorkelen, duiken, rotsklimmen en kanoën.

    

 

Hebben wij je kunnen insprireren voor jouw volgende verre reis? Misschien wel naar Australië om te snorkelen of duiken in het Great Barrier Reef? Of wil je de bijzondere zoutvlakte “Salar de Uyuni” in Bolivia bezoeken? Of neem je misschien wel je camera mee naar de meest fotogenieke plekken van Afrika?

Neem contact met ons op en onze reisspecialisten helpen je graag bij het samenstellen van een rondreis op maat naar Azië, Afrika, Ocanië, Latijns-Amerika of Noord-Amerika.