1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
Terug Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Excursie
Hele dag

Vandaag staat een mooie en vooral kleurrijke hike op het programma. U gaat naar de 'Montaña de Siete Colores' oftewel 'Rainbow Mountain'. Sinds een aantal jaar kun je hier, vanuit Cuzco, met een dagtour naartoe. De dag begint vroeg als u rond 6 uur wordt opgehaald bij uw hotel in Cuzco. Zodra het busje de stad uit rijdt en de bergen inslaat kijkt u uw ogen uit. De route voert door kleine dorpjes met uitzichten op de Andes en langs een diepe canyon. Links en rechts staan honderden alpaca’s en lama’s te grazen. Kinderen lopen langs de route en zijn op weg naar school. Na ongeveer 2 uur rijden stopt het busje voor een simpel ontbijt bij een Peruaanse familie. Hierna is het nog een uurtje rijden naar het startpunt van de wandeling. Samen met de gids loopt u richting het uitzichtpunt over ‘Rainbow Mountain’. Er staan ook paarden bij het startpunt mocht u liever te paard de route af willen leggen. De wandeling duurt ongeveer 2 uur en is 5 km lang. Het eerste gedeelte van de route volgt een vlak pad met hier en daar een stukje heuvelopwaarts. Kijk goed om u heen, want de omgeving waarin u loopt is fenomenaal! Immense bergen met sneeuw op de toppen en gletsjermeren. In de verte ziet u zelfs de Ausangate berg, de hoogste berg in de regio. Het laatste stuk is het zwaarst. U loopt bergopwaarts en op hoogte, ca. 5100 m hoogte. Het ontneemt je letterlijk even de adem, maar als je eenmaal boven bent en die prachtig gekleurde berg voor u ziet, is het de inspanning meer dan waard. Wat een kleurenpalet!

Genoeg foto’s en filmpjes gemaakt? Dan is het tijd voor de afdaling terug naar het startpunt. U rijdt weer terug naar het dorpje voor een lekkere warme lunch, dat heeft u wel verdiend. Aan het einde van de middag bent u weer terug in Cuzco.

 

Het is een zware hike geschikt voor mensen met een goede conditie, dit heeft vooral met de hoogte te maken. Neem de tijd en wandel op uw eigen tempo, drink voldoende water en haal rustig adem. Dan haalt u zeker de top.

 

NB. Bovenstaand programma betreft de langere hike naar 'Rainbow Mountain', er is ook een kortere, minder intensieve, hike mogelijk waarbij u een bezoek brengt aan een andere regenboogberg, Palccoyo . Deze hike is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Beide tours kunnen ook privé geboekt worden. Naast deze dagexcursie is er ook een 2-daagse trekking naar Rainbow Mountain. Vraag ons naar de mogelijkheden.

 

Inclusief: vervoer, entree, ontbijt, lunch, gids

Engelstalig, samen met andere reizigers