1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Glamping-tour zuidwest

Tijdens deze route langs de mooiste nationale parken van het zuidwesten, is zelfs uw overnachting een beleving. U slaapt in luxe tenten, privé-gelegen huisjes of zelfs een huifkar met eigen voorzieningen. Aanschouw de heldere sterrenhemel vanaf uw veranda en laat de roodgekleurde rotsen u verrassen tijdens de zonsopgang. Tijdens deze reis ervaart u pas echt hoe mooi de natuur kan zijn.

Slaap in luxe tenten
De mooiste sterrenhemel
Big 5 van nationale parken
Verenigde-Staten-Maine-Bar-Harbor
Anne
De Verenigde Staten is mijn favoriete bestemming vanwege de reismogelijkheden, variërend van Florida tot het zuidwesten, New England en de Deep South.
Noord-Amerika-zuidwest-Arches-National-Park_2_608006
Janine
Amerika heeft mijn hart gestolen vanwege de nationale parken die ik heb bezocht met een camper, zoals Zion, Bryce Canyon, Page, Moab & de Grand Canyon
Miami-beach-fietstour--6d21626b_1_621599
Lara
Amerika is een geweldige ervaring; ik heb hier een jaar gewoond en adviseer u graag bij het plannen van uw reis naar Amerika.
Amerika-New-York-Lisanne_1_582039
Lisanne
De geweldige landschappen in het westen, de grote steden als New York en San fransisco en de stranden van FLorida laten mij telkens terugkeren

Reis van dag tot dag: Glamping-tour zuidwest

Dag 1      Aankomst Grand Canyon

Dag 2      Grand Canyon

Dag 3      Monument Valley

Dag 4      Moab

Dag 5      Moab

Dag 6      Capitol Reef National Park

Dag 7      Capitol Reef National Park

 

Dag 8      Zion National Park

Dag 9      Zion National Park

Dag 10    Vertrek Zion National Park

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Grand Canyon National Park

Amerika-Grand-Canyon-National-Park

Welkom in de Grand Canyon! Deze 450 kilometer lange canyon is misschien wel het bekendste nationale park van Amerika. De Grand Canyon is verdeeld in de North Rim en South Rim, waarvan de South Rim de beste toegankelijkheid biedt. Langs de rand van de kloof liggen verschillende uitzichtpunten met ieder een eigen verbluffend uitzicht op diepe ravijnen en roestbruine rotsen zo ver u kunt zien. Aanschouw de canyon tijdens de zonsondergang, die elke minuut de rotsen een andere kleur lijkt te geven. Maar wilt u echt onder de indruk raken? Boek dan een onvergetelijke helikoptervlucht over dit fantastische natuurverschijnsel. Onze favoriete manier om de Grand Canyon te aanschouwen!

 

Overnachting nabij Grand Canyon National Park.                            

Inclusief huurauto

Dag 2 Grand Canyon National Park

Wie echt de Grand Canyon wil ontdekken, blijft een nachtje langer. De Grand Canyon leent zich voor de wandelaar uitstekend voor trekkingen. Doe uw wandelschoenen aan en daal een stuk af in deze gigantische kloof. Vergeet niet tijdig om te keren, want de weg terug omhoog is niet zo makkelijk als de afdaling. Iets minder ervaren? Kies dan voor een route langs de kloofrand. Een gratis shuttlebus rijdt langs de Rim en geeft de mogelijkheid om bij verschillende haltes in en uit de stappen.

 

Overnachting nabij Grand Canyon National Park.                            

Inclusief huurauto

Helikopter North Canyon Tour
Grand Canyon

Helikopter North Canyon Tour

Zonder twijfel de beste manier om de Grand Canyon te aanschouwen, is vanuit vogelperspectief. Een...

Jeeptour Grand Entrance
Grand Canyon

Jeeptour Grand Entrance

Tijd om meer te weten te komen over de Grand Canyon! Tijdens deze leuke jeeptour zal uw ervaren gids u alles...

Dag 3 Grand Canyon National Park – Monument Valley

Ca. 390 km / 4 uur

Amerika-Monument-Valley-Vlag 184cfb0e-a028-4280-88ec-aa9435d3a9ec

U verlaat de Grand Canyon Village via de Desert View Drive welke langs de kloof loopt. Hier passeert u nog verschillende uitkijkpunten. Vooral de Desert View Watchtower is de moeite waard. Vervolgens rijdt naar het bijzondere Monument Valley, gelegen op de grens van Arizona en Utah en misschien wel het meest herkenbare plaatje van de Verenigde Staten. De plek waar Forrest Gump zijn marathon abrupt eindigde en waar cowboys nog elk moment lijken te kunnen verschijnen. Het decor van Monument Valley is terug te zien in veel films en commercials. De lange vlaktes met gigantische, platte, zandstenen rotsen, ook wel mesa’s genoemd, zorgen voor een fotogeniek plaatje.

Monument Valley is een Navajo-reservaat, wat betekent dat het wordt beheerd door de Najavo-Indianen. Al generaties lang wonen en leven de Navajo’s in het gebied en eren de tradities van hun voorouders. Het volk is grotendeels afhankelijk van toerisme. Grijp de kans om meer te leren over hun cultuur. Maak onder begeleiding van een Navajo een jeeptour door het gebied of ga paardrijden. Helemaal bijzonder is het om te overnachten in een echte traditionele ‘Hogan’.
In tegenstelling tot de staat Arizona, doet Monument Valley aan zomer-winter tijd. Het verschil met Nederland is daardoor altijd 8 uur.

 

Overnachting nabij Monument Valley.

Inclusief huurauto

Dag 4 Monument Valley – Moab

Ca. 235 km / 2,5 uur

U rijdt vandaag in 2,5 uur van Monument Valley naar de plaats Moab, de uitvalsbasis voor een aantal bijzondere natuurgebieden. Niet voor niets wordt deze populaire plaats jaarlijks druk bezocht. Moab is de perfecte uitvalsbasis voor de omliggende natuurgebieden. De populairste parken zijn hier Arches National Park, dat zich kenmerkt door de rode rotsen en ontelbare, natuurlijk gevormde bogen, en Canyonlands National Park, met grillige rotsformaties, canyons en vergezichten. Liefhebbers van outdoor activiteiten hoeven zich hier niet te vervelen. De talloze off-road routes lenen zich uitstekend voor een avontuurlijke jeeptocht of mountainbiketour. Maar ook leuk is het suppen of raften op de Colorado-River.

 

Overnachting nabij Moab.

Inclusief huurauto

Dag 5 Moab

Arches en Canyonlands National Park

Amerika-Verenigde-Staten-Zuidwest-Moab-autoroute Amerika-Moab-Arches-National-Park-1_1_511290 Amerika-Moab-Under-Canvas-1

Of u nu kiest voor een avontuurlijke jeeptour of eigen vervoer, de omliggende parken zijn zeker een bezoek waard. Nergens ter wereld zijn zoveel natuurlijk gevormde bogen bij elkaar te vinden als in Arches National Park. Een verharde weg die dwars door het park loopt brengt u gemakkelijk bij verschillende parkeerplekken, waar vandaan u te voet de bezienswaardigheden kunt bezoeken. Tip: start de dag vroeg, dan bent u de drukte, maar ook de hoge temperaturen voor!

Het gigantische Canyonlands bestaat uit vier delen: Island in the Sky, The Needles, The Maze en Rivers. Deze laatste zijn enkel toegankelijk voor wandelaars en 4WD voertuigen. Island in the Sky is het best bereikbaar. Langs de verharde weg liggen verschillende, adembenemende uitzichtpunten over het gebied. Voor de Needles parkeert u de auto en vervolgt u het avontuur via één van de verschillende wandelpaden met diverse niveaus. De paden leiden langs torenhoge rotspilaren, maar ook langs graslanden, rotstekeningen en bogen. Island in the Sky en The Needles liggen al snel 200 kilometer uit elkaar en zijn daarom wel lastig met elkaar de combineren.

 

Overnachting nabij Moab.

Inclusief huurauto

Dag 6 Moab – Capitol Reef National Park

Ca. 230 km / 2,5 uur

Vandaag rijdt u dwars door Utah van Moab naar het Capitol Reef National Park. Vlak nadat u Moab uitgereden bent, komt u bij de afslag naar Dead Horse Point State Park. Dit onbekende staatspark is voornamelijk bekend om waanzinnige uitzichten over de Coloradovallei, waar u de groene rivier ziet kronkelen door de canyons. Inclusief een bezoek aan Dead Horse State Park bent u ongeveer 3,5 uur onderweg.

 

Capitol Reef heeft haar naam te danken aan de witte zandsteen koepel die doet denken aan het Capitool in Washington. Maar het park biedt zo veel meer! Veruit het populairst is de voormalige nederzetting Fruita, het groene hart van Capitol Reef. De Fremont-River en Sulphur Creek die hier doorheen lopen hebben voor vruchtbare grond gezorgd, die Mormoonse families hebben omgetoverd tot een oase van fruitboomgaarden. Pluk hier in de zomer de lekkerste vruchten en wandel langs de historische gerestaureerde gebouwen. Leuk is de Fremont-River Trail, een korte wandelroute langs de rivier met aan het einde uitzicht over de vallei.


Er is een groot contrast met de andere kant van het park, waar felrode rotswanden, canyons en indrukwekkende rotsformaties overheersen. De verharde Scenic Drive brengt u langs verschillende uitkijkpunten en populaire wandelroutes zoals de Hickman Bridge Trail en de Grand Wash Trail.

 

Overnachting nabij Capitol Reef National Park.
Inclusief huurauto

Dag 7 Capitol Reef National Park

Amerika-Capitol-Reef-1 Amerika-Capitol-Reef-Hickman-Bridge_2_511363

Vandaag is er voldoende tijd om Capitol Reef National Park te bezoeken. Volg de wandelpaden langs de mooiste delen van het park, rijdt langs de hoge rotswanden en geniet van deze mooie omgeving!

 

Overnachting nabij Capitol Reef National Park.
Inclusief huurauto

Dag 8 Capitol Reef National Park – Zion National Park

Ca. 300 km / 3 uur

Vertrek vroeg voor uw route naar Zion National Park. Vandaag rijdt u namelijk langs het bijzondere Bryce Canyon National Park. En dat mag u niet missen. Jarenlange erosie heeft Bryce Canyon gemaakt tot wat het is, een uniek kunstwerk van duizenden rotspilaren die uit de grond lijken op te rijzen. De bijzondere mix van vurige kleuren en puntige rotsen die ook wel ‘Hoodoos’ worden genoemd, maken de canyon een absolute must-see. Van bovenaf is Bryce prachtig, maar ga ook zeker de canyon in. Langs de rand van de kloof loopt de Rim Road. Vanaf deze weg kunt u op verschillende plekken afdalen. Vanaf Bryce Canyon is het daarna nog een kleine 2 uur rijden naar Zion National Park.

 

Zion National Park is het mekka voor natuur-en wandelliefhebbers. De rode rotsformaties waar Utah bekend om staat, worden in Zion National Park omringd door een waanzinnige vallei waar de Virgin-River dwars doorheen loopt, Er zijn diverse canyons en een gevarieerde begroeiing. Het park kent talloze avontuurlijke wandelroutes met ieder een eigen hoogtepunt. De Zion Canyon Scenic Drive is de hoofdweg die dwars door het park loopt en u naar de verschillende bezienswaardigheden en startpunten van wandelroutes brengt. Tussen maart en oktober is deze route niet toegankelijk voor auto’s en maakt men gebruik van de gratis shuttlebussen die elke tien minuten rijden.

Erg leuk om te doen is al fietsend ontdekken wat Zion National Park te bieden heeft! In tegenstelling tot de shuttlebus kunt u overal stoppen en vermijdt u de wachtrijen bij de bushalte.

 

Overnachting nabij Zion National Park.
Inclusief huurauto

Dag 9 Zion National Park

Amerika-Zion-National-Park-Onderweg-1 Amerika-Zion-National-Park-Hiken_2_497916 Zion-National-Park-11

Sta vroeg op want Zion heeft ontzettend veel te bieden. Verschillende hoogtepunten die wij echt de moeite waard vinden zijn: het uitzichtpunt op de Court of Patriarchs met nabij de wandelroute naar de Emerald Pools, de Wheeping Rock en dieper in het park de Temple Of Sinawava. Deze laatste stop heeft twee indrukwekkende trails welke zeker de moeite waard zijn. De één loopt pal langs de Virgin-River en de ander dwars door de Narrows, het smalste gedeelte van de Zion Canyon waar de ondiepe rivier uw wandelpad vormt.

Zin in een uitdaging? Ga dan voor de spannende trek naar Angels Landing. De route is 8,7 kilometer retour maar niet weggelegd voor mensen met hoogtevrees. Na flink klauteren langs diepe afgronden met aan het einde een smal pad waar slechts kettingen ondersteuning bieden, wordt u getrakteerd op een waanzinnig uitzicht en een lading trots.
Niet zo’n durfal maar toch een mooi uitzicht? Wandel dan naar de Canyon Overlook.

 

Overnachting nabij Zion National Park.
Inclusief huurauto

Fietsen door Zion
Zion National Park

Fietsen door Zion

Een fantastische manier om op eigen tempo Zion te bezoeken! Vanuit Springdale kunt u direct de Pa'rus trail...

Dag 10 Vertrek Zion National Park

Er is een einde gekomen aan uw reis langs de mooiste parken van het zuidwesten. Rijdt door naar Las Vegas of wellicht vervolgt u uw reis richting San Francisco! Is dit uw eindpunt? Dan zal u waarschijnlijk terugvliegen vanaf Las Vegas.

 

Inclusief huurauto

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën