1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Autorondreis Westkust en Lesotho

Een perfecte reis voor uw tweede bezoek aan Zuid-Afrika. Bezoek de onbekende Westkust, de Noordkaap en het bergkoninkrijk Lesotho. Een reis met vergezichten over verlaten vlaktes, kleurrijke flora en een absoluut hoogtepunt: de Augrabies Watervallen. Trek uw wandelschoenen aan en geniet van de vele vergezichten van dit minder populaire stukje Zuid-Afrika.

Wat maakt deze reis bijzonder
De Augrabies Watervallen
Kleurrijke flora & fauna
Bezoek bergstammen in Lesotho
Eva-Madikwe-Game-Reserve(9)
Eva
Zuid-Afrika is een veelzijdig land dat je absoluut moet bezoeken vanwege het bruisende Kaapstad, spannende safari’s en prachtige kustlijnen.
Prijsindicatie vanaf € 2200,- per persoon
Reisduur: 19 dagen / 18 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Westkust en Lesotho

Dag 1     Aankomst Kaapstad

Dag 2     Kaapstad

Dag 3     Kaapstad

Dag 4     Paternoster

Dag 5     Clanwilliam

Dag 6     Clanwilliam

Dag 7     Springbok

 

Dag 8    Springbok

Dag 9    Augrabies Watervallen

Dag 10  Augrabies Watervallen

Dag 11  Kimberley

Dag 12  Bloemfontein

Dag 13  Malealea, Lesotho

 

Dag 14  Malealea, Lesotho

Dag 15  Tsehlanyane, Lesotho

Dag 16  Tsehlanyane, Lesotho

Dag 17  Clarens

Dag 18  Clarens

Dag 19  Vertrek Clarens

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Kaapstad

Welkom in het bruisende Kaapstad. Op Greenmarket Square vindt u de toeristische markt. Als u een souvenir voor thuis wilt kopen, slaagt u hier gegarandeerd. Het hart van Kaapstad is op Long Street. Struin langs de kledingetalages, drink een glaasje wijn onder een Victoriaans balkon en geniet van Afrikaanse livemuziek in het bekende restaurant: Mama Africa. Meer op zoek naar hippere bars en boetieks? Breng dan een bezoek aan Kloof Street, een mengelmoes van gezelligheid.

 

Overnachting in Kaapstad.

Inclusief transfer

Dag 2 Kaapstad

Zuid-Afrika-Kaapstad-Green-Market-Square_1_387133 Kaapstad-Kaap-de-Goede-Hoop_1_428321 Zuid-Afrika-Kaapstad-Kust-1

Cultuur is in Kaapstad gemakkelijk met natuur te combineren. De berg Lion's Head biedt een prachtig uitzicht over Kaapstad en de Tafelberg, een geliefde plek voor een zonsondergangpicknick (sundowner). Met een stevige wandeling kunt u de markante Tafelberg zelf beklimmen. Liever niet wandelen? Pak dan de kabelbaan naar boven. Zo kan iedereen genieten van het uitzicht over de stad en de baai. De Tafelberg is drie kilometer lang en behoort tot de oudste bergen ter wereld. Alleen al de weg er naartoe is het waard. Aan de voet van de bergketen liggen de Kirstenbosch Botanical Gardens, een kleurrijk geheel van meer dan negenduizend inheemse Zuid-Afrikaanse bloemen en planten. Natuurlijk vindt u hier ook de protea: de nationale bloem van Zuid-Afrika. Vergeet u vooral niet over de 'boomslang' te wandelen, een 130 meter lange houten loopbrug dat zich een weg kronkelt hoog tussen dichtbegroeide boomtoppen.

 

Overnachting in Kaapstad.

Inclusief ontbijt

Baie lekker! Eat like a local
Kaapstad

Baie lekker! Eat like a local

De cultuur van Zuid-Afrika leert u pas écht kennen als u traditionele gerechten hebt geproefd. Struin samen...

Dag 3 Kaapstad

27 jaar heeft Nelson Mandela gevangen gezeten op Robbeneiland. Vanuit het Victoria and Alfred Waterfront kunt u de boot nemen naar het voormalige gevangeniseiland. De gidsen zijn zelf oud-gevangen en kunnen u de beste informatie geven. Geschiedenis komt tot leven als u zelf voor zijn kleine cel staat.

 

Een andere populaire dagtrip is die naar Kaap de Goede Hoop, waarbij de reis niet onderdoet voor het eindpunt. U komt langs de vissershaven Houtbaai, met een grote Nederlandse gemeenschap en u ziet een enorme kolonie pinguïns bij Boulders Beach. De Kaappunt (Cape Point) biedt een prachtig panorama over de Indische en Atlantische Oceaan.

 

Overnachting in Kaapstad.

Inclusief ontbijt

Bezoek Robbeneiland
Kaapstad

Bezoek Robbeneiland

U gaat op eigen gelegenheid naar het Victoria and Alfred Waterfront. Hier kunt u de boot nemen naar het...

Dag 4 Kaapstad - Paternoster

ca. 150 km / 2 uur

West Coast Paternoster(11)

Uw huurauto wordt bij uw hotel afgeleverd. Op een uur rijden ten noorden van Kaapstad, op weg naar Paternoster, vindt u een oase van natuurschoon. Het witte strand met het helderblauwe water is niet het enige pareltje van het West Coast National Park: ook de kleine eilanden zoals Schaapen, Jutten, Marcus en Malgas horen bij het beschermde moerasgebied. Een aantrekkelijk gebied voor vogels. Maak een tussenstop en spot diverse vogels voor u uw weg vervolgt naar Paternoster, een authentiek vissersplaatsje met witte huisjes, rustieke vissersboten en helderwitte zandstranden.

 

Overnachting in Paternoster.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 5 Paternoster - Clanwilliam

ca. 175 km / 2,5 uur

We verlaten de kust en rijden naar het schilderachtige plaatsje Clanwilliam. Clanwilliam is gelegen aan de voet van de roestrode Cederbergen. Het is een van de oudste voortrekkersdorpjes van Zuid-Afrika. U vindt hier een aantal prachtige historische gebouwen. Sommige staan zelfs op de nationale erfgoedlijst, zoals het originele huis van de Jan Disselsvalleij boerderij, de Officierenresidentie en de Nederlands hervormde kerk.

 

Overnachting in Clanwilliam.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 6 Clanwilliam

Bijzondere rotsschilderingen in de omgeving van Cederbergen in Zuid-Afrika De prachtig natuur rondom Cederbergen in Zuid-Afrika

Bent u een theeliefhebber? De berghellingen van de Cederbergen zijn de enige plek ter wereld waar de rooibosplant kan groeien. Een bezoek aan de fabriek van de rooibos-theecoöperatie kunt u niet overslaan. U ziet hoe het proces van de theeproductie gaat en proeft rooibosthee die alleen hier zo lekker smaakt.

 

Maar natuurlijk is er meer! Het gebied leent zich voor prachtige wandeltochten. Meer dan tienduizend jaar geleden beschilderden de Bosjesmannen de wanden van de Cederberggrotten - en dat is vandaag nog steeds zichtbaar. Op uw wandeltocht passeert u gekloofde, rode rotsen en geniet u van de gevarieerde vegetatie. Bavianen, luipaarden en talloze vogelsoorten dwalen rond.

 

Overnachting in Clanwilliam.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 7 Clanwilliam – Springbok

ca. 350 km / 4 uur

Vandaag staat er een lange rit naar de Noordkaap van Zuid-Afrika op de planning. In de droge halfwoestijn van Namaqualand ligt Springbok. Een rustige stad waar u wandelt over Monument Street, het stadsmuseum in een oude synagoge bezoekt of de kopermijn waardoor de stad zo waardevol was.

 

Overnachting in Springbok.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 8 Springbok

Zuid-Afrika-Namakwaland Zuid-Afrika-Fauna-Antiloop3_3_296238 Zuid-Afrika-Westcoast_2

Het gebied lijkt onherbergzaam, maar de Tuin der Goden transformeert in augustus en september tot een kleurrijk bloementapijt met madeliefjes en lelies. In de vallei van de Noordkaap reist u gemakkelijk naar het Goegap Nature Reserve met wel zeshonderd verschillende bloemsoorten en dieren zoals duikers, bergzebra's en, u raadt het al, springbokken. Het uitzicht over Namaqualand is fenomenaal.

 

Overnachting in Springbok.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 9 Springbok – Augrabies Watervallen

ca. 300 km / 3,5 uur

Op naar het hoogtepunt van de Noordkaap: de Augrabies Watervallen. Misschien wel de meest spectaculaire watervallen van Zuid-Afrika. Het woeste water worstelt zich razendsnel door een nauwe kloof, de omgeving lijkt haast een maandlandschap. De Augrabies Falls werden door de Khoi bevolking 'Aukourebis' genoemd: plaats van het grote lawaai. Met een hoogte van slechts 56 meter, is het stortgeluid oorverdovend! De poel waarin het water terecht komt, is 130 meter diep. We hebben ons doen vertellen dat op de bodem talloze diamanten voor het oprapen liggen, maar duikers durven zich niet aan het wilde water te wagen.

 

Overnachting in Augrabies Watervallen.

Inclusief ontbijt, huurauto

 

 

Dag 10 Augrabies Watervallen

Zuid-Afrika-Northern-Cape-Augrabies(11)

De Augrabies Falls zijn niet de enige attractie in dit prachtige natuurpark. Ontdek het park te voet, per mountainbike of per kano. Er zijn diverse wandeltochten van 5 km tot 3-daagse tochten. U geniet hier van de vele vergezichten. Zo heeft u vanaf Ararat en Oranjekom zicht op de canyon, die 240 meter onder u ligt. De zwarte rotsen van Swart Rante zijn een scheidingslijn tussen enerzijds een kaal, ruig landschap en anderzijds een groen en vruchtbaar gebied. Bij Echo Corner ervaart u hoe het is als uw stem door een gigantisch, verlaten landschap galmt, alsof u de enige op de wereld bent.

 

Blijf tot de zonsondergang in het park, want zodra de zon ondergaat, kleuren de rotsen prachtig oranjerood: dit is wat u van uw Zuid-Afrika reis verwacht! In het noordelijk deel van het park leven neushoorns, maar wie weet ziet u ook andere zoogdieren zoals de puntlipneushoorn, springbok of perzikkopdwergpapegaai.

 

Overnachting in Augrabies Watervallen.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 11 Augrabies Watervallen – Kimberley

ca. 525 km / 5,5 uur

Vroeg op voor een rit van bijna 7 uur naar Kimberley. De geschiedenis van deze mijnstad leest als een avontuurlijk jongensboek. In 1867 was de 15-jarige Erasmus Jacobs aan het spelen op de boerderij van zijn vader, toen hij aan de oevers van de Oranjerivier plotseling een steen zag glinsteren. Hij nam het mee naar huis waar buurman Schalk van Niekerk de steen identificeerde als een diamant: Eureka werd de eerste diamant in Zuid-Afrika. Niet lang daarna werden meer diamanten gevonden en was de diamantenkoorts een feit. Wat begon als een kleine heuvel bij Coles Kopje, werd een steeds groter wordende krater. Eind 1880 kwam 95% van alle diamanten ter wereld uit de Kimberley-mijn en groeide de nederzetting uit tot een stad.

 

Overnachting in Kimberley.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 12 Kimberley – Bloemfontein

ca. 175 km / 2 uur

Bloemfontein stadhuis(12) Vrijstaat Bloemfontein Naval Hill Mandela (30)

Een ontspannen dag vandaag. U heeft alle tijd om deze ochtend de stad te verkennen, waarbij uiteraard een bezoek aan de ‘Big Hole’, Kimberleys gigantische diamantafgraving, niet mag ontbreken.

 

Informatie Bloemfontein:

Bloemfontein wordt de Stad van die Rose genoemd, naar de duizenden rode rozen die het centrum kleuren. Het mooiste uitzicht over Bloem, zoals de Zuid-Afrikanen hun stad met liefde noemen, heeft u vanaf Naval Hill. Het maakt deel uit van het Franklin Nature Reserve met springbokken, giraffen en zebra's. Duik de stad in en neem een kijkje in de historische gebouwen van deze juridische hoofdstad.

 

Overnachting in Bloemfontein.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 13 Bloemfontein – Malealea, Lesotho

ca. 200 km / 3 uur

We verlaten Zuid-Afrika en rijden door naar buurland Lesotho. Onderweg geniet u van eindeloze panorama’s en misschien heeft u geluk, ziet u een herder voorbijtrekken. Zijn gekleurde wollen kleed hangt beschermend op zijn schouders, zijn pony brengt hem van de ene naar de andere bergtop, langs rivieren en verlaten zandwegen. Zomaar een tafereel dat u de komende dagen in dit hooggelegen bergkoninkrijk kunt ervaren. Malealea ligt in het kloppende hart van Lesotho en wordt wel ‘Lesotho in een notendop’ genoemd.

 

Overnachting in Malealea.

Inclusief ontbijt, huurauto

 

Dag 14 Malealea, Lesotho

Lesotho-rondavel-huis_2_304403 Lesotho-Malelealea-Sangoma-1 Lesotho-Malelealea-PitsengCanyon_2_305342

Het adembenemende berglandschap leent zich om er op uit te trekken. Maak een bergwandeling of ontdek de omgeving per mountainbike. U kunt zelf kiezen of u met of zonder gids op pad wilt. Vooral de ponytrekkings zijn erg populair. De Basotho-pony is het inheemse vervoersmiddel voor de lokale bergbevolking. De sterke dieren klimmen beheerst en betrouwbaar over de hoge rotspaden en dragen u moeiteloos door het bergachtige landschap. Een mooie tocht is die naar de nabijgelegen Botsoala Watervallen.

 

Overnachting in Malealea.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 15 Malealea - Tsehlanyane, Lesotho

ca. 230 km / 4,5 uur

Van Malealea gaat u door naar een anders stukje Lesotho, Tsehlanyane. De bergen, rotsformaties en grotten bereiken hoogtes tussen 1940 en 3112 meter, met als gevolg niet alleen mooie vergezichten, maar ook een bonte verzameling bloemen en planten. Zeldzame, inheemse bossen weten hier te overleven en vormen een dicht berglandschap. In deze wildernis leven kleine dieren zoals de jakhals, bergadder, baviaan, stekelvarken en diverse vogelsoorten. Het Tsehlanyane Nationaal Park is puur natuur.

 

Overnachting in Tsehlanyane.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 16 Tsehlanyane, Lesotho

Lesotho-Malelealea-Paardrijden

Door het Tsehlanyane National Park stromen vier rivieren. In de zomer zorgt dit koele, heldere bergwater voor een frisse duik. Valley of the Pools heeft wel zestien zwemgaten in een wandelgebied van vijf kilometer. In de zomer stroomt het water van de vallei af naar beneden, maar in de wintermaanden bevriezen de watervallen. Een wandeltocht naar de driedubbele Lesaloto-waterval is een sportieve aanrader.

 

Overnachting in Tsehlanyane.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 17 Tsehlanyane, Lesotho – Clarens

ca. 90 km / 2 uur

Hopelijk heeft u genoeg gezien in Lesotho, want u rijdt weer terug naar Clarens in Zuid-Afrika. Dit schilderachtige, kleine dorp aan de voet van het Molutigebergte ligt op de grens met het Golden Gate Highlands Park en het bergkoninkrijk Lesotho. Dat is best indrukwekkend en wordt niet voor niks 'Juweel van de Vrijstaat' genoemd.

 

Overnachting in Clarens.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 18 Clarens

Even uitrusten na het harde werken, Clarens, Zuid-Afrika Vrijstaat Clarens (12)

Clarens is hip and happening. Het kleine dorp trekt steeds meer artistieke kunstenaars die hier hun creativiteit de vrije geest laten. Vooral rondom het dorpsplein en de zanderige achterstraatjes, slentert u van de ene naar de andere nijverheidswinkel en kunt u schilderijen en kunst kopen in kleine ateliers en galeries. Al dat wandelen maakt dorstig. Wat heerlijk dat Clarens ook veel gezellige cafés, terrasjes en restaurants heeft.

 

Overnachting in Clarens.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 19 Vertrek Clarens

ca. 400 km / 5,5 uur

Met de Drakensbergen op de achtergrond rijdt u naar Johannesburg. Op de luchthaven levert u uw huurauto in.

 

Inclusief ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen