1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Woeste Wild Coast

Reis af naar de middle of nowhere. Diepgroene, heuvelachtige landschappen en scheuren en gaten in het wegdek wisselen elkaar af. U komt langs traditionele Xhosa-dorpjes. Makkelijk te herkennen aan de rondvormige huisjes in turquoise, akkertjes en moestuinen. De ruige kust is een aaneenschakeling van zwarte rotsen, kliffen en ongerepte stukken zandstrand. Ontdek het pure Zuid-Afrika!

Slaap in authentieke dorpjes
Ongerepte natuur
Ontdek de Xhosa-cultuur
Eva-Madikwe-Game-Reserve(9)
Eva
Zuid-Afrika is een veelzijdig land dat je absoluut moet bezoeken vanwege het bruisende Kaapstad, spannende safari’s en prachtige kustlijnen.
Zuid-Afrika-Marakele-NP-Caroline_6_620038
Caroline
Tijdens een inspectiereis naar Zuid-Afrika is mijn liefde voor Afrika ontstaan. Het prachtige landschap, de mensen, de geuren en het heerlijke eten.
Een mooie klim op de zandduinen van Namibië
Ingrid
Wat ben ik verliefd op Afrika. Elk land heeft iets unieks. Ik adviseer u graag voor een droomreis naar Afrika.

Reis van dag tot dag: Woeste Wild Coast

Dag 1        Port Elizabeth
Dag 2        Cintsa
Dag 3        Coffee Bay
Dag 4        Coffee Bay

Dag 5        Port St. Johns
Dag 6        Port St. Johns
Dag 7        Vertrek Port St. Johns

100% maat werk

Dag 1 Naar Port Elizabeth

U reist af naar Port Elizabeth. De plek waar gouden stranden, moderne winkelcentra en heerlijke restaurants samenkomen. De temperatuur is hier het hele jaar door aangenaam, waardoor Port Elizabeth bovendien een ideale plek is om van het water te genieten.

 

Een markante bezienswaardigheid in Port Elizabeth is het piramidemonument. Dit gedenkteken is neergezet door gouverneur Donkin, ter ere van zijn vrouw Elizabeth, die op 28-jarige leeftijd in India is overleden. U raadt het al: Port Elizabeth is naar zijn vrouw vernoemd. Niet alleen is de inscriptie in het monument ontroerend, maar ook heeft u geweldig uitzicht over de haven en Algoa Bay. Dit stadsdeel heet Donkin Reserve en de negentiende-eeuwse Victoriaanse straten zijn uw wandeling dubbel en dwars waard. Het stadhuis van Port Elizabeth is ook een prachtig voorbeeld van de fraaie architectuur in deze havenstad.

 

Overnachting in Port Elizabeth.

Inclusief huurauto

Dag 2 Port Elizabeth - Cintsa

ca. 350 - 400 km / 5 uur

Zuid-Afrika-EastLonden-straatverkoop(12) De  prachtige kuststreek Wildcoast in Zuid-Afrika

Een klein paradijsje waar verlaten stranden en beboste duinen te vinden zijn, is Cintsa. Een perfecte plek om te paardrijden of in een open landrover op zoek te gaan naar de Big 5 in het betoverende Inkwenkwezi Game Reserve. De Cintsa-rivier splitst het dorp in tweeën. In Cintsa East, ten noorden van de rivier, valt voldoende te beleven. Zoekt u meer rust en stilte, dan zal het slaperige Cintsa West, ten zuiden van de rivier, u wellicht meer aanspreken. Hup, de wandelschoenen aan en op pad: de dichte begroeiing van inheems woud is een natuurlijk walhalla voor talrijke vogelsoorten. Bent u liever op het water? Ga dan met een kano de Cintsa-rivier op en peddel langs de groene oevers.

 

Overnachting in Cintsa.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 3 Cintsa – Coffee Bay

ca. 300 km / 4 uur

Via het binnenland rijdt u naar Coffee Bay. Het plattelandsdorp Qunu is een bezoek meer dan waard. In dit plaatsje in de vrijheidsstrijder Nelson Mandela opgegroeid. Na een korte stop vervolgt u uw weg naar de ‘middle of nowhere’. Coffee Baai is een plek waar zwarte rotskusten en ongerepte zandstranden samen komen. Hier en daar vindt u lokale dorpjes van de Xhosa en wat verdwaalde koffieplantages. Een imponerend stukje Zuid-Afrika.

 

Overnachting in Coffee Bay.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 4 Coffee Bay

Zuid-Afrika-Wildcoast-MamaTofu-QunuMandela-begraven_2_303921 Zuid-Afrika-Wildcoast-Qunu-Mandela-museum Zuid-Afrika-Eastern-Cape-Xhosavrouw_2

Trekpleister is de 'Hole in the Wall', een door erosie uitgeslepen gat in een rots aan zee. De woeste golven slaan enthousiast tegen de rotswand. Maak een prachtige wandeling van ong. 3 uur naar deze bezienswaardigheid. Deels over strand, langs mooie stukjes van de kust.

 

Overnachting in Coffee Bay.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 5 Coffee Bay – Port St. Johns

ca. 140 km / 3 uur

Vanwege het slechte wegdek hobbelt u naar Port St. Johns. De stad is gelegen aan een brede riviermonding, omgeven door kilometers zandstrand en dichte bossen, lokt het kleine Port St. Johns vooral lokale vakantiegangers. Port St. Johns schijnt vernoemd te zijn naar de Sao Joao, een Portugees koopvaardijschip dat hier in 1552 schipbreuk zou hebben geleden. Anderen menen dat de naam ontstond toen een handelsschip hier op St. Johns Dag (24 juni) passeerde. Hoe het ook zij, de kleine nederzetting groeide uit tot Britse havenstad op de vaarroute tussen Kaapstad en Maputo (Mozambique). Met de oprichting van het zwarte thuisland Transkei, verlieten veel blanken hun huizen en verpauperde de stad. Tegenwoordig sieren hotels, terrasjes en kleine winkels de levendige straten.

 

Overnachting in Port St. Johns.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 6 Port St. Johns

Zuid-Afrika-Port-St-Johns-Huisje 2e3c2681-8060-4568-b6de-407a9148ce87

Als u vogelliefhebber bent en houdt van wandelen, wordt u blij in het Silaka Nature Reserve, ten zuiden van Port St. Johns. Houd de verrekijker bij de hand, want misschien spot u wel een koekkoekklauwier of Knysna Loerie. Naast fauna geniet u van de flora in de dichte, mosachtige bossen en van plassen in dit rotsige landschap. Genieten dus van een veelzijdige wandeling.

 

Overnachting in Port St. Johns.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 7 Vertrek Port St. Johns

Er is een einde gekomen aan deze reis langs de afgelegen, maar bijzondere plekken van Zuid-Afrika. Verleng uw reis en reis door naar de hooglanden van Zuid-Afrika

 

Inclusief ontbijt, huurauto

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën