1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Combinatiereis Hoogtepunten Vietnam en Angkor Wat

Van noord naar zuid langs hoogtepunten van Vietnam met als kers op de taart een paar dagen Cambodja om de wereldberoemde tempels van Angkor te bewonderen. In Hanoi proeft u lokale lekkernijen, u vaart door Halong Bay, ontmoet kleurrijke bergstammen in Sapa en verkent keizersstad Hue, voordat u neerstrijkt op het strand vlakbij Hoi An. Door naar de grote stad Ho Chi Minh City en de landelijke Mekongdelta, en dan het sluitstuk: Angkor Wat!

Wat maakt deze reis bijzonder
Tempelruïnes Angkor Wat
Veel hoogtepunten Vietnam
Incl. 3 binnenlandse vluchten
Vietnam-Gionne
Gionne
Vietnam is boeiend en afwisselend, dat heb ik wel ervaren tijdens mijn reizen voor Van Verre. Wilt u meer weten? Bel of mail mij.
Prijsindicatie vanaf € 2500,- per persoon
Reisduur: 19 dagen / 18 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Hoogtepunten Vietnam en Angkor Wat

Vietnam

Dag 1   Aankomst Hanoi
Dag 2   Hanoi
Dag 3   Hanoi - Halong Bay
Dag 4   Halong Bay - Lao Cai
Dag 5   Lao Cai - Sapa
Dag 6   Sapa

Dag 7   Sapa - Hanoi
Dag 8   Hanoi - Hue
Dag 9   Hue
Dag 10 Hue - An Bang
Dag 11 An Bang
Dag 12 An Bang
Dag 13 An Bang - Ho Chi Minh City

Dag 14 Ho Chi Minh City
Dag 15 Ho Chi Minh City - Mekongdelta

Cambodja
Dag 16 Mekongdelta - Siem Reap
Dag 17 Siem Reap
Dag 18 Siem Reap
Dag 19 Vertrek Siem Reap

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Hanoi

Vietnam-hanoi-street-food Vietnam-Hanoi-tempel-literatuur

De route vanaf de luchthaven naar uw hotel in Hanoi voert eerst door landbouwgronden waar rijst, pepers en andere gewassen verbouwd worden voordat u de eerste huizen van Hanoi ziet. De stad Hanoi is zowel bedrijvig als gemoedelijk tegelijk. U komt ogen te kort; overal rijden brommertjes, en de straten zijn vol met winkels, straatverkopers, kleurrijke markten, eerbiedwaardige pagodes en tempeltjes. Opvallend zijn de smalle hoge huizen, de zogenaamde rakethuizen. Het oude centrum, the Old Quarter, staat er vol mee. Dit is voor toeristen dé wijk om lekker rond te slenteren. Elk van de 36 straatjes in deze wijk was bestemd voor één ambacht. Ondertussen heeft de toerisme het overgenomen en vindt u hier souvenirwinkels en moderne eetcafés tussen de traditionele winkels. In het weekend wordt the Old Quarter omgetoverd tot een avondmarkt. Heel anders is de Franse wijk, met brede straten en grootse koloniale bouwwerken uit de tijd van de Franse overheersing. Hanoi is een groene stad met veel parken, boomrijke boulevards en meren. Vroeg op, maar erg leuk; ieder ochtend beoefenen de locals Tai Chi aan de oever van het Hoan Kiem meer.

 

Deze avond leert u tijdens een foodtour Vietnamese lekkernijen (her)kennen. Samen met uw gids wandelt u door de Old Quarters. Een heel andere kijk op dit deel van de stad, want nu is uw blik gericht op eten. Onderweg wijst uw gids u op (voor ons) vreemd voedsel dat verkocht wordt. U neemt plaats op hele lage krukjes, net als de Vietnamezen, en proeft de complex gekruide heerlijkheden van Vietnam. U probeert verschillende restaurantjes uit tijdens deze wandeltocht. Een aanrader is Bánh mì (het Vietnamese broodje met vlees, paté, groenten en heerlijke Vietnamese kruiden) dat ook buiten Vietnam flink aan populariteit wint. Uiteraard mag ook een kom Pho, de bekende Vietnamese noedelsoep, niet ontbreken. Echt Vietnamees soul food! Een mooie afsluiter is een kopje Egg Coffee, de zoet Vietnamese koffie met eierdooier en gecondenseerde melk. Met een gevulde buik wordt u weer terug naar uw hotel gebracht.

 

Overnachting in Hanoi
Inclusief transfer, foodtour (inclusief Vietnamese lekkernijen en drankjes) en Engelssprekende gids

Dag 2 Hanoi

De meeste bezienswaardigheden in Hanoi zijn gemakkelijk te voet te bereiken. Is het erg warm? Kies dan voor een rit per cyclo (fietstaxi) of gewone taxi. De grote Tempel van de Literatuur mag u niet missen. Ook mooi vinden wij de Tran Quoc-tempel aan het West Lake, dit is een van de oudste pagodes van Vietnam. De roerige geschiedenis van Vietnam komt tot leven tijdens een bezoek aan het Hanoi Hilton. In deze voormalige gevangenis, waar Amerikanen gevangen zaten tijdens de Vietnamoorlog, is nu een museum gevestigd. Bijzonder is ook een bezoek aan het mausoleum van Ho Chi Minh (van begin september tot begin november wordt zijn lichaam gereinigd, en ook op maandagen is het mausoleum niet geopend). Achter het mausoleum is een park waar het 'Huis van oom Ho' staat. In dit eenvoudige huis op palen heeft Ho Chi Minh gewoond. Wandel door het park en bewonder de unieke houten éénzuilige pagode; middenin een lotusvijver.

 

Overnachting in Hanoi
Inclusief ontbijt

Dag 3 Hanoi – Halong Bay

Vietnam-Halong-Bay-Verkoopster Vietnam-HalongBay-traditionele-junk_1_480251 Vietnam-Lan-Ha-Bay-hidden-beach

Vanuit de stad is het maar een paar uur rijden naar de kust. Daar stapt u aan boord van een traditioneel schip voor een boottocht door Halong Bay; een van de meest schilderachtige baaien van Vietnam. Meer dan 3.000 karststenen eilanden die loodrecht oprijzen uit zee. Volgens een legende is Halong Bay ontstaan doordat een draak hier in zee landde en een deel van het land met zijn staart onder water liet verdwijnen. Alleen de hoger gelegen delen zijn boven het water blijven uitsteken. U wordt aan boord welkom geheten met een drankje. Het schip vaart af, en al gauw ziet u niets anders dan het blauw van de zee, het groen van de karsteilanden en andere wit geschilderde traditionele schepen met toeristen om u heen. Terwijl het schip voortglijdt geniet u van een lunch met vis, schelpdieren en zeevruchten; de specialiteiten van deze regio. U vaart langs fameuze rotspieken met namen als Cho Da (stenen hond) en Ga Choi (vechtende hanen). Het schip passeert vele kleine en grote eilanden en dan gaat u voor anker om de grote Surprise Cave te bezoeken. Met een bootje (tender) wordt u er naartoe gebracht. Om bij de ingang van de grot te komen wandelt u over 100 steden treden. Geen zin om te klimmen? Ga dan kajakken over zee en verken binnenmeren van eilanden waar de grote schepen niet kunnen komen. Einde van de dag vangt u op het zonnedek de laatste zonnestralen. Deze avond ligt het schip voor anker in een baai en deint rustig mee op bewegingen van de zee. U wordt letterlijk in slaap gewiegd.

 

Overnachting in Halong Bay
Inclusief ontbijt, lunch, diner, transfer, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 4 Halong Bay – Hanoi

Vroeg op voor een licht ontbijt. Wilt u Tai Chi oefenen? Grijp dan nu uw kans en neem deel aan de les op het dek. Het schip meert af en u wordt met de tender naar Titov eiland gebracht. Maak een fijne ochtendwandeling. Waagt u zich aan de stevige klim naar de top van de rotspunt voor een adembenemend 360 graden uitzicht over de baai? Het strand van Titov eiland nodigt ook uit om even lekker te ontspannen en zwemmen in zee. Terug aan boord is het tijd om uw spullen te pakken voordat u geniet van een uitgebreid brunchbuffet, inclusief traditionele Vietnamese noedelsoep (Pho). Het schip vaart ondertussen terug naar de haven. Nog even op het dek genieten van het uitzicht. In de haven wordt u opgewacht door uw chauffeur die u naar het centrum van Hanoi brengt. We raden aan om in één van de vele gezellige restaurantjes in Hanoi wat te eten voordat u deze avond wordt opgehaald in het centrum van Hanoi en naar het treinstation wordt gebracht. Van daar reist u met de nachttrein naar Lao Cai in het hoge noorden.

 

Overnachting in de trein
Inclusief ontbijt, brunch, transfers, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 5 Lao Cai - Sapa

Vroeg in de ochtend arriveert de trein in Lao Cai. Een uurtje voor aankomst wordt u gewekt. Trek de gordijnen van uw coupé open en verwonder u over het verschil in uitzicht. Gisteren vertrok u uit de volgebouwde stad, en nu is het ruimte en groen wat u door uw raam ziet. Met een kopje koffie/thee wordt u rustig wakker, terwijl u geniet van het landschap dat voorbijraast. Bij aankomst in Lao Cai neemt uw chauffeur u eerst mee naar een lokaal restaurantje voor een goed ontbijt. Kiest u voor de Vietnamese Pho (een soort noedelsoep) of wordt het toch een stokbroodje? En dan naar één van de bergstammenmarkten. Het is een feest van kleur wanneer de vele verschillende etnische minderheden, zoals de Bloemen H'mong, Phu La, Zwarte Dao, Tay en Nung zich verzamelen op de markt om in- en verkopen de doen. Iedere stam heeft een eigen klederdracht. Vooral de kleding van de dames is uitbundig versierd. Struin rustig rond, kijk uitgebreid om u heen, en vergeet niet om foto’s te maken. Vijf dagen per week zijn er markten in de omgeving van Sapa; iedere dag in een ander dorpje. Dus welke u precies bezoekt, is afhankelijk van de dag waarop de trein aankomt. Na de lunch in een lokaal restaurant, staat er een wandeling op het programma. Op rustig tempo wandelt u door de landelijke omgeving, langs rijstterrassen, riviertjes en door dorpjes. Grote kans dat u in een traditioneel huis een kopje thee wordt aangeboden. Is de markt in de buurt van een wat bredere rivier, dan maakt u vandaag ook een boottochtje. Zo niet, dan wordt er een langere wandeling gemaakt voordat u naar uw hotel in de regio rond Sapa wordt gebracht.

 

Overnachting nabij Sapa
Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, evt. boottocht, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 6 Sapa

Vietnam-Sapa-wandelen-bruggetje Vietnam-Sapa-vrouw-in-klederdracht8_2

Te voet verkent u het gebied rondom Sapa, grote kans dat u vandaag vrijwel geen andere toeristen tegen zult komen. Langs tuinen, akkertjes en door groene pijnboombossen wandelt u naar het dorp Ma Cha waar de etnische minderheid de Zwarte H’mong woont. Dit kleine dorp ligt ver van alle westerse beschavingen. U wandelt verder over smalle onverharde paadjes langs rijstvelden en geniet onderweg van het weidse uitzicht over het landschap. Op route stopt u bij een lokale school, neemt u een kijkje in een lokaal huis en verkent u een grot. Na de lunch wandelt u verder naar het dorp Taphin, waar u de kerk bewondert. Na de lunch bij een Rode Dao familie brengt uw chauffeur u naar de Muong Hoa vallei. U wordt hoog op een helling afgezet, zodat u bijna alleen maar hoeft af te dalen. De vallei is bedekt met rijstterrassen zover het oog rijkt. U zoekt u weg naar beneden langs de terrassen. Onderweg vertelt uw gids u over de rijstteelt in dit gebied. Vanuit het dorp Lao Chai, waar de Zwarte H’mong leven, wandelt u naar Ta Van, waar de mensen van de Giay minderheid wonen. Bijzonder om te zien zijn de verschillen in traditionele kledendracht. Ook in Giay staat een katholieke kerk. Slenter door het dorp, om van dichtbij te zien hoe de locals leven. Hier wacht uw chauffeur u op om u naar uw hotel te brengen.

 

Overnachting nabij Sapa
Inclusief ontbijt, lunch, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 7 Sapa - Hanoi

Reiservaringen delen, en reisverhalen aanhoren. Dat kan prima tijdens de rit per bus naar Hanoi. Vanuit uw hotel wordt u per privé-transfer naar het busstation in Sapa gebracht. Daar staat uw minibus op u te wachten; een vorm van openbaar vervoer die voornamelijk door toeristen wordt gebruikt. In het busje heeft u voldoende tijd om reisverhalen te delen met de andere passagiers. De rit naar Hanoi duurt zo’n 6 uur. Een tip voor 's avonds: het Waterpoppen Theater. Een typisch Vietnamees volksspel.

 

Overnachting in Hanoi
Inclusief ontbijt en transfers

Dag 8 Hanoi – Hue

vietnam-centraal-vietnam-hue-tempel

Vanuit Hanoi vliegt u naar Hue. Natuurlijk wordt u naar de luchthaven gebracht en in Hue opgewacht door een chauffeur die u naar uw hotel zal brengen.

 

Van 1802 tot 1945 was Hue de hoofdstad van Vietnam en zetelden de Vietnamese keizers hier. De stad heeft een rijk verleden en veel historische monumenten die hieraan herinneren. Eén van de meest indrukwekkende is de keizerlijke citadel. De Parfumrivier deelt de stad in tweeën. Verspreid door Hue staan meerder pagodes. U ziet deze torens al van verre. Leuk om te doen: maak 's avonds een tochtje per cyclo (fietstaxi) langs de verlichte boulevard.

 

Overnachting in Hue
Inclusief ontbijt, transfers en binnenlandse vlucht

Dag 9 Hue

In Hue is veel te doen en bezichtigen, dus u moet kiezen. Wat niet mag ontbreken is een bezoek aan de Keizerlijke Citadel. In deze enorme vesting leefde de keizerlijke familie geheel afgezonderd van de rest van de stad. Dit grote complex heeft verwantschap met de Verboden Stad in China. Binnen de muren ziet u tempels, paleizen, vijvers, tuinen en de Verboden Purperen Stad. U kunt hier gemakkelijk twee uur ronddwalen. De kleurrijke Dong Ba-markt is hier niet ver vandaan. Hier doen de inwoners van Hue hun dagelijkse boodschappen. Stap in een rijkelijk versierde drakenboot voor een boottochtje over de Parfumrivier en laat u afzetten bij de zeven verdiepingen tellende Thien Mu-pagode. Net buiten de stad liggen de keizerlijke graftombes. De tombes hebben meer weg van een paleis dan van een begraafplaats. Bijzonder indrukwekkend vonden wij de tombe van Lang Tu Duc en de tombe van Lang Minh Mang. De bijzondere architectuur gaat hier mooi samen met de natuur.

 

Overnachting in Hue
Inclusief ontbijt

Dag 10 Hue – An Bang

Op weg naar An Bang rijdt u over de Wolkenpas met een panoramisch uitzicht over de fraaie kust. Tijd voor een fotostop! Daarna door naar de grote stad Danang, waar u het Cham museum kunt bezoeken. In dit kleine museum zijn de mooiste beelden van het Cham Koninkrijk tentoongesteld; deze cultuur heeft nauwe verwantschap met het Hindoeïsme. Iets ten zuiden van de stad stopt u bij de Marble Mountains; vijf bergrotsen van marmer die oprijzen uit het vlakke land. Op de top van de Waterberg ziet u kleurrijke pagodes, tempels en altaren in grotten. Een heerlijke plek om even rond te dwalen over de smalle paadjes in de schaduw van de bomen. Vele pelgrims gingen u voor naar deze bijzondere plek. Gelukkig hoeft u niet omhoog te klimmen in de hitte; er is een lift die u naar de top van de berg brengt. Aan de voet van de bergrotsen is een dorp ontstaan, waar men leeft van het uithakken van kunstige beeldhouwwerken van marmer.


In An Bang verblijft u vlakbij het brede zandstrand. An Bang ligt echter ook slechts een paar kilometer van het UNESCO-werelderfgoed Hoi An. Wij vinden dit een geweldige combinatie. Stap op de fiets en verken de omgeving. U trapt langs rijstvelden, door dorpjes en langs de rivier. Fiets langs de Thu Bon-rivier naar het centrum van Hoi An, met chique Chinese huizen, kleurrijke tempels en de beroemde Japanse overdekte brug. ’s Avonds is het autovrije centrum van Hoi An sfeervol verlicht met honderden gekleurde lampions. Tip: laat voordelig kleding, schoenen of tassen op maat maken bij één van de vele kleer-/schoenmakers in Hoi An. Geniet ’s avonds van de ongedwongen sfeer in An Bang; er wordt live muziek gespeeld terwijl u op uw typisch Vietnamese gerecht wacht.


Overnachting in An Bang
Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur

Dag 11 en 12 An Bang

Vietnam-Hoi-An-An-Bang-strand Vietnam-Hoi-An-kleurrijke-huizen-An-Bang_1_480311 Vietnam-An-Bang-zandstrand1

Kiest u deze dagen voor luieren op het brede strand van An Bang? Een heerlijke plek om even te ontsnappen aan de drukte van de stad. Rust uit in een hangmat, bestel een drankje bij één van de vele restaurantjes of neem een kijkje bij de vissersboten die op het strand liggen. Meer actie? Ga op verkenning in het stadje Hoi An. Stap op de fiets voor een tocht langs de rivier, door rijstvelden en dorpjes. Of maak een uitstapje naar de ruïnes van de Cham-stad My Son; gelegen in een uitbundig groene omgeving. Verder van Hoi An (op ongeveer een uur rijden) wandelt u in de heuvels van Ba Na over een gouden brug op 1400 meter boven zeeniveau. De brug wordt gedragen door twee gigantische stenen handen. Een modern kunstwerk dat veel toeristen trekt. Of vaar naar Cham Island, waar u een dagje kunt gaan snorkelen. Er zijn vele mogelijkheden!

 

Overnachtingen in An Bang
Inclusief ontbijten

Fietsexcursie Kim Bong in Hoi An
Hoi An

Fietsexcursie Kim Bong in Hoi An

Per fiets verkent u deze ochtend het platteland rond Hoi An. U ontmoet uw gids in de lobby van uw hotel. Uw...

Wandelen in Hoi An
Hoi An

Wandelen in Hoi An

Het oude centrum van het charmante stadje Hoi An is het beste te voet te verkennen. U wordt opgehaald bij uw...

Dag 13 An Bang – Ho Chi Minh City

Per binnenlandse vlucht reist u van Centraal- naar Zuid-Vietnam. U wordt naar de luchthaven van Danang gebracht, en vliegt naar Ho Chi Minh City. Wat een wereldstad! Vanaf de luchthaven rijdt u de metropool Ho Chi Minh City binnen. De straten van het voormalige Saigon krioelen van verkeer en mensen. De stad is zowel modern als traditioneel. De Dong Khoi Street was in Frans-koloniale tijd hét uitgaansgebied. Diverse historische gebouwen zijn hier nu omgebouwd tot hotels. Tot toeristische bezienswaardigheden behoren monumentale gebouwen zoals het postkantoor en de Notre Dame-kathedraal. In de wijk Cholon, oftewel Chinatown, bewondert u Chinese tempels en huizen. In de Benh Thanh-markthal zijn de meest uiteenlopende zaken te koop. Een goede plek om bijzondere souvenirs te kopen.

 

Overnachting in Ho Chi Minh City
Inclusief ontbijt, transfers en binnenlandse vlucht

Dag 14 Ho Chi Minh City

Koloniale grandeur in Ho Chi Minh City Vietnam-HoChiMinhCity-markt1 De Cu Chi tunnels in Ho Chi Minh City

Vroeg op pad om de drukte voor te zijn bij de bekende Cu Chi-tunnels. Tijdens de beruchte Vietnamoorlog dienden de Cu Chi-tunnels als schuilplaats voor de Vietcong. De tunnels zijn bij elkaar zo’n 250 kilometer lang en bevinden zich op verschillende niveaus. Het is ongelooflijk wat daar gepresteerd is. De ingangen waren niet te zien. Uw gids schuift wat zand weg en er verschijnt een luikje waar de slanke Vietnamezen in verdwenen. Een bezoek aan dit verdedigingsbolwerk is buitengewoon boeiend. Met levensgrote poppen laat men zien hoe het er ten tijde van de Vietnamoorlog aan toe ging in dit gebied. Een deel van de tunnels is ruimer gemaakt, zodat de ‘grote' westerse toeristen er ook in passen.

Voor de lunch bent u terug in Ho Chi Minh City. De middag kunt u zelf indelen. Onze tip: Duik in de roerige geschiedenis van Vietnam en bezoek het indrukwekkende oorlogsmuseum waar een beeld wordt geschetst van de Vietnamoorlog.

 

Overnachting in Ho Chi Minh City
Inclusief ontbijt, privé auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 15 Ho Chi Minh City – Mekongdelta

Als u de stad uit rijdt en de eerste brug over gaat maakt de bebouwing plaats voor groene akkers en waterwegen. De Mekongdelta is het vruchtbaarste deel van Vietnam. Het is een labyrint van rivieren en kanalen, met honderden grote en kleine eilanden. Onderweg stopt u bij een kleurrijke Cao Dai kerk. In Cai Be aangekomen verruilt u de auto voor de boot om diep de delta in te gaan. Uw gids vertelt u de legendes van de rivier terwijl u geniet van het verfrissende windje en de omgeving. U vaart aan grote handelsboten met hun waar voorbij. De één ligt vol met ananassen, de ander met mango's. U gaat aan wal om een kijkje te nemen bij een lokaal snoepfabriekje waar van allerlei lekkers wordt gemaakt van kokos. Natuurlijk mag u ook proeven. Ook stopt u bij een imker om thee met honing te drinken. U vaart een stukje verder het eilandje An Binh. Hier worden de watertjes een stuk smaller en ziet u het dagelijkse leven van de lokale vissers van dichtbij. Het prachtige Vietnamees-Franse huis van meneer Cai Cuong is opengesteld voor onze nieuwsgierige ogen. Een korte boottocht in een kleine traditionele roeiboot, een sampan, is een erg leuke manier om de nog smallere waterwegen te verkennen. Vervolgens stapt u weer op de grotere boot en vaart u naar de lokale familie bij wie u een nacht zult doorbrengen. Als er nog tijd is, kunt u nog een fietstocht maken met de leenfietsen van de homestay over de smalle paadjes door de kleine kwekerijen en boomgaarden van dit prachtig groene eiland. Als u het leuk vindt mag u uw gastvrouw helpen met de bereiding van uw diner. Zij kan u de fijne kneepjes van de Vietnamese keuken laten zien.


Overnachting in de Mekongdelta
Inclusief ontbijt, diner, boottocht, fietstocht, privé-auto/busje met chauffeur en Engelssprekende gids

Dag 16 Mekongdelta - Siem Reap

Vietnam-Mekongdelta-bootjes9_1

Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van de gastvrije familie. U stapt weer in een boot, u bent tenslotte in een waterrijk gebied. Bij An Binh's garden drinkt u een kopje thee en proeft wat van de vers geplukte vruchten die hier zo goed groeien. Er wordt op deze plek altijd een muziekstukje opgevoerd. Verder over de Co Chien rivier passeert u een pottenbakkerij. Van de lokale klei worden hele aparte voorwerpen gemaakt. U vaart naar de grote stad Vinh Long waar u eerst nog de Tien Chaupagode bezoekt; een boeddhistisch heiligdom waar taferelen zijn geschilderd die de hel moeten voorstellen.

 

Dan weer terug naar Ho Chi Minh City voor de middagvlucht naar Siem Reap. In Siem Reap wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. Sinds de ontdekking van het enorme tempelcomplex Angkor is het kleine Siem Reap uitgegroeid tot een wereldberoemde plaats. Het is een charmante, overzichtelijke stad, gelegen aan de gelijknamige rivier. In de stadskern staan nog vrij veel gebouwen uit de Frans koloniale tijd. Bezoek de bedrijvige Psar Chaa; op deze overdekte markt doen de locals hun inkopen. In het gebied rond 'pubstreet' zijn veel internationale restaurants en bars te vinden. Leuk om ’s avonds te doen: een Apsara dansvoorstelling bijwonen. Er zijn veel restaurants waar u tijdens uw diner deze traditionele dans kunt zien.


Overnachting in Siem Reap
Inclusief ontbijt, boottocht, Engelssprekende gids, entreegelden, transfers en interazië vlucht

Dag 17 Siem Reap

Deze dag zal zeker één van de hoogtepunten van uw reis door Cambodja zijn! Per tuktuk bezoekt u de wereldberoemde tempels van Angkor; door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed. Het complex is zo groot dat het onmogelijk is om alles in één dag te zien. Vandaag bewondert u de drie bekendste tempels: Angkor Wat, Angkor Thom en Ta Prohm. Zeer tot de verbeelding sprekend zijn de Bayon tempel en stadspoorten van Angkor Thom vanwege de gigantische stenen gezichten die deze bouwwerken sieren. De tempel Ta Prohm wordt langzaam ingenomen door de natuur. Dikke boomwortels en lianen overwoekeren deze tempel wat een mysterieuze sfeer oplevert. Veel tempels liggen nog verscholen in de jungle. U tuft met uw tuktuk door het groene gebied van de ene ruïne naar de andere ruïne, en bezoekt ook enkele van de minder bekende tempels waar niet zoveel toeristen komen. Deze dag vol hoogtepunten eindige met een zonsondergang bij Angkor Wat. Een geliefde afsluiting van een indrukwekkende dag.

 

Overnachting in Siem Reap
Inclusief ontbijt, vervoer per tuktuk, Engelssprekende gids en entreegelden

Nachtmarkt en Streetfood
Siem Reap

Nachtmarkt en Streetfood

Een streetfoodtour is een speelse manier om de Cambodjaanse keuken te leren kennen. U wordt einde van de...

Dag 18 Siem Reap

De tempels van Angkor nabij Siem Reap

Eén dag is absoluut niet voldoende om de enorme tempelcomplexen van Angkor te bekijken. Zet deze dag uw ontdekkingstocht voort. Onze aanraders: Srah Srang (ook wel het koninklijke bad genoemd) en Preah Khan (deels overwoekerd door reusachtige boomwortels). Andere mooie ruïnes zijn nog Banteay Kdei en Ta Keo. Nog verder dit gebied in, is de Roulos Group zeker een bezoek waard. Maar niet alleen de tempels maken een bezoek aan Siem Reap interessant. Ga ook eens fietsen over het platteland buiten de stad of maak een boottocht naar de drijvende dorpen op het Tonlé Sap meer.


Overnachting in Siem Reap
Inclusief ontbijt

Dagtocht Angkor per tuktuk
Siem Reap

Dagtocht Angkor per tuktuk

Deze dag zal zeker één van de hoogtepunten van uw reis door Cambodja zijn! Per tuktuk bezoekt u de...

Fietstocht door het achterland
Siem Reap

Fietstocht door het achterland

Een heerlijke fietstocht van circa 20 kilometer door het buitengebied rondom Siem Reap is een hele leuke...

Dag 19 Vertrek Siem Reap

Na een boeiende rondreis langs veel van de hoogtepunten van Vietnam en Angkor Wat is het helaas tijd om naar huis te reizen. U wordt naar de luchthaven van Siem Reap gebracht.

 

Inclusief ontbijt en transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen