1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Rondreis Heden en verleden Vietnam

De roerige geschiedenis van Vietnam heeft veel sporen achtergelaten. Van het vroegere Champa-rijk, de keizers van Hue, de kolonisatie door Frankrijk tot de Vietnamoorlog; het verleden van Vietnam komt uitvoerig aan bod. U kruipt door de tunnels van de Vietcong, bewondert Frans-koloniale gebouwen in Hanoi, dwaalt door de Verborgen Stad in Hue en reist over de Ho Chi Minh Trail. Zie hoe de hedendaagse Vietnamezen leven, en ontmoet locals met verhalen over het verleden.

Wat maakt deze reis bijzonder
Vinh Moc en Cu Chi tunnels
Volg de Ho Chi Minh Trail
Incl. 4 binnenlandse vluchten
Vietnam-Gionne
Gionne
Vietnam is boeiend en afwisselend, dat heb ik wel ervaren tijdens mijn reizen voor Van Verre. Wilt u meer weten? Bel of mail mij.
Prijsindicatie vanaf € 3000,- per persoon
Reisduur: 19 dagen / 18 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Heden en verleden van Vietnam

Dag 1   Aankomst Hanoi
Dag 2   Hanoi
Dag 3   Hanoi – Mai Chau
Dag 4   Mai Chau – Son La
Dag 5   Son La – Dien Bien Phu
Dag 6   Dien Bien Ph
Dag 7   Dien Bien Phu – Hue

Dag 8   Hue
Dag 9   Hue
Dag 10 Hue – Hoi An
Dag 11 Hoi An
Dag 12 Hoi An – Kham Duc
Dag 13 Kham Duc - Konkutu
Dag 14 Konkutu – Ho Chi Minh City

Dag 15 Ho Chi Minh City
Dag 16 Ho Chi Minh City – Con Dao
Dag 17 Con Dao
Dag 18 Con Dao
Dag 19 Con Dao – Ho Chi Minh City

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Hanoi

Vietnam-Hanoi-mausoleum2_1_479419 Frans koloniale villa's kom je veel tegen in Hanoi Vietnam-Hanoi-tank-Hanoi-Hilton_1_479455

Deze luxe individuele rondreis langs de hoogtepunten van Vietnam start in de hoofdstad Hanoi. Hier proeft u van de Franse grandeur uit de koloniale tijd en het echte Vietnamese straatleven in de smalle straatjes in het centrum. Vanaf de luchthaven wordt u naar uw hotel in het centrum gebracht. De route voert eerst door landbouwgronden waar rijst, pepers en andere gewassen verbouwd worden voordat u de eerste rakethuizen (lange smalle huizen) van Hanoi ziet. De stad Hanoi is zowel bedrijvig als gemoedelijk tegelijk. U komt ogen te kort; overal rijden brommertjes, en de straten zijn vol met winkels, straatverkopers, kleurrijke markten, eerbiedwaardige pagodes en tempeltjes. The Old Quarter is voor toeristen dé wijk om lekker rond te slenteren. Elk van de 36 straatjes in deze wijk was bestemd voor één ambacht. Ondertussen heeft de toerisme het overgenomen en vindt u hier souvenirwinkels en moderne eetcafés tussen de traditionele winkels. In het weekend wordt The Old Quarter omgetoverd tot een avondmarkt. Heel anders is de Franse wijk, met brede straten en grootse koloniale bouwwerken uit de tijd van de Franse overheersing. Hanoi is een groene stad met veel parken, boomrijke boulevards en meren.

 

Overnachting in Hanoi
Inclusief transfer

Foodtour
Hanoi

Foodtour

Aan het einde van de middag wordt u bij uw hotel opgehaald. Samen met uw gids wandelt u door de Old Quarters...

Dag 2 Hanoi

De hele dag op verkenning in de typisch Vietnamese stad Hanoi. Vanuit uw hotel rijdt u naar het mausoleum van Ho Chi Minh. Van september tot november wordt zijn lichaam gereinigd en is het mausoleum niet toegankelijk. Ook op maandagen is het mausoleum gesloten. U bezoekt dan het Fine Art Museum. Daarna naar het erachter gelegen Huis van oom Ho. Ho Chi Minh heeft hier gewoond in dit eenvoudige huis op palen, gelegen in het schaduwrijke park aan een karpervijver. Bewonder ook het fraaie presidentiële paleis van de buitenkant, daterend uit de Frans-koloniale tijd. In dezelfde omgeving ligt de unieke houten Pagode op één zuil, middenin een lotusvijver. Vervolgens naar de grote Tempel van de Literatuur. Het tempelterrein is verdeeld in vijf ommuurde tempelhoven. U bezoekt ook de kleurrijke Tran Quoc-tempel, een van de oudste pagodes in Vietnam, aan de oever van het West Lake. ‘s Middags naar het etnologisch museum en de voormalige gevangenis (oftewel het Hanoi Hilton), waar de Amerikanen gevangen zaten tijdens de Vietnamoorlog. Met een cyclo (fietstaxi) verkent u de straatjes van The Old Quarters. Na een rit van een uur slentert u verder door deze oude wijk met zijn talrijke (36!) ambachtsstraatjes en naar de Ngoc Son-tempel in het Hoan Kiemmeer. Een waterpoppen-voorstelling vormt het bijzondere sluitstuk van deze excursie.


Overnachting in Hanoi
Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, cyclo-ritje, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 3 Hanoi – Mai Chau

Vietnam-Mai-Chau-rijstveld_2

Vanuit Hanoi rijdt u in circa 4 uur naar Mai Chau. Het laagland rondom Hanoi is vrij uitgestrekt. Als u eenmaal het karstgebergte heeft bereikt wordt het landschap een stuk gevarieerder met traditionele huizen, bamboebossen en akkers. Halverwege de route stopt u bij een dorpje waar de Witte Thai wonen; één van de vele etnische minderheden in Vietnam. U strekt hier even de benen en maakt een korte wandeling voordat u weer de auto in stapt voor het laatste deel van de route naar Mai Chau. De weg voert omhoog, de Cun pas op. Eenmaal boven heeft u een geweldig uitzicht over de lieflijke vallei van Mai Chau die wordt omringd door hoog karstgebergte. In de dorpjes in het dal leven de locals veelal nog in huizen op palen. De valleibodem van Mai Chau is bedekt met rijstvelden, daartussen worden ook mais, suikerriet en andere groentesoorten verbouwd. Doordat de vallei van Mai Chau vrij vlak is, is dit een perfect gebied om wandelend of per fiets te verkennen. De smalle paadjes tussen de rijstvelden en door de dorpjes zijn hier uitermate geschikt voor. Deze middag heeft u voldoende tijd voor een wandeling of fietstochtje.


Overnachting in Mai Chau
Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 4 Mai Chau – Son La

Vietnam-Son-La-gevangenis1 Vietnam-Son-La-gevangenis-ondergronds4_1_479495

Op route naar Son La, een rit van circa 4 uur, heeft u volop gelegenheid om te stoppen voor wandelingen door het landschap en de dorpen. In deze regio leven diverse bergstammen, zoals de Kinh, Dao, H’Mong en Thai, die nog dagelijks in traditionele kleding aan het werk zijn. Al wandelend door de natuurlijke omgeving heeft u volop de kans ze te begroeten.

 

De provincie Son La, waar de gelijknamige stad gelegen is, is bedekt met bergen en terrasvormige rijstvelden. Op het Moc Chau-plateau ziet u de koeien grazen die de traditionele Moc Chau-melk produceren. Door de hoogte is het klimaat hier zeer geschikt voor het verbouwen van thee. Loopt u gerust eens zo'n plantage op om de thee van dichtbij te bekijken. De beekjes die vanaf het plateau naar beneden stromen, monden uit in watervallen. Natuur en geschiedenis zijn de redenen voor een verblijf in Son La. Bezoek het museum in de voormalige gevangenis, in het centrum van de stad. Tijdens de Franse bezetting werden hier politieke gevangenen ondergebracht.


Overnachting in Son La
Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 5 Son La – Dien Bien Phu

De bergen in, richting de grens met Laos met als eindbestemming de stad Dien Bien Phu. Tijdens de rit van circa 4 uur slingert u door het berglandschap. Bij dorpjes en mooie stukjes natuur kunt u even stoppen om de benen te strekken. Vlak buiten de stad bedekken rijstterrassen de bergehellingen. Tijd voor een fotostop!

 

De geschiedenis is tastbaar in de stad Dien Bien Phu, waar in 1954 een veldslag was die er toe leidde dat de Fransen zich terugtrokken uit Vietnam. Deze nederlaag van de Fransen was dé aanleiding voor de Amerikanen tot een interventie, oftewel de start van de Vietnamoorlog. Vijftig jaar later is een herdenkingsmonument aan deze bepalende slag opgericht. In het museum wordt beeldend gemaakt wat zich hier heeft afgespeeld. Een oude tank herinnert nog aan die tijd.


Overnachting in Dien Bien Phu
Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 6 Dien Bien Phu

Vietnam-Dien-Bien-Phu-loopgraven Vietnam-DienBienPhu-beeld_2 Vietnam-Dien-Bien-Phu-bunker-2

Deze dag staat in het teken van de geschiedenis van Dien Bien Phu. De ochtend begint met een bezoek aan de voormalige slagvelden. Hier besloten de Fransen het Vietnamese leger van Ho Chi Minh het dal in te lokken met 16.000 Franse militairen als lokaas. De Fransen hadden niet gerekend op de briljante leiding van generaal Vo Nguyen Giap. De Franse troepen werden omsingeld en daarmee kwam er een einde aan de jarenlange Franse overheersing. Een historisch zeer belangrijke gebeurtenis voor Vietnam. Later op de dag bezoekt u het hoofdkwartier van generaal Giap tijdens dit Dien Bien Phu-offensief. Om de dag ook een wat luchtigere wending te geven is het leuk om een paar omliggende dorpen te bezoeken waar u verschillende bergstammen zult ontmoeten, waaronder de Thai en H'mong mensen.


Overnachting in Dien Bien Phu
Inclusief ontbijt, lunch, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 7 Dien Bien Phu – Hue

Vanuit de noordelijke bergen naar centraal Vietnam. U wordt naar de luchthaven van Dien Bien Phu gebracht. Daar vandaan vliegt u via Hanoi naar Hue. Aangekomen in Hue staat er weer een chauffeur op u te wachten om u naar uw hotel te brengen.


Van 1802 tot 1945 was Hue de hoofdstad van Vietnam en zetelden de Vietnamese keizers hier. De stad heeft een rijk verleden en veel historische monumenten die hieraan herinneren. Eén van de meest indrukwekkende is de keizerlijke citadel. Dit grote complex heeft verwantschap met de Verboden Stad in China. Verspreid over Hue ziet u de torens van pagodes. Net buiten de stad liggen de keizerlijke graftombes. De Parfumrivier deelt Hue in tweeën. Leuk om te doen: maak 's avonds een tochtje per cyclo (fietstaxi) langs de verlichte boulevard.


Overnachting in Hue
Inclusief ontbijt, transfers en binnenlandse vluchten

Dag 8 Hue

Keizerlijke graftombes in Hue Vietnam-Hue-tempel12

Een boeiende dagtocht door de keizerlijke stad Hue. Uw dag begint ontspannen met een korte boottocht op een drakenboot over de Parfumrivier naar de Thien Mu-pagode. Deze pagode is herkenbaar aan de bijzondere zeven verdiepingen tellende toren. Er staan verschillende beelden die allemaal een andere god vereren. Nadat u de pagode heeft bezichtigd stapt u in uw auto/busje en gaat u naar het de indrukwekkende keizerlijke tombe van Ming Mang. Naar onze mening één van de mooiste graftombes die Hue rijk is. De bijzondere architectuur gaat hier mooi samen met de natuur. Prachtig in het voorjaar als alles mooi in bloei staat. Vervolgens naar de keizerlijke citadel met daarbinnen de Verboden Purperen Stad. In deze enorme vesting met paleizen, tempels, vijvers en tuinen kunt u zien hoe de keizerlijke familie in gehele afzondering leefde. Een stad binnen een stad. Einde van de dag struint u nog even rond op de kleurrijke Dong Ba-markt. Er wordt hier van alles verkocht: fruit, groente, vis, kleding, cosmetica. U kijkt uw ogen uit.


Overnachting in Hue
Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, boottochtje, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 9 Hue

De Vinh Moc tunnels liggen diep verscholen in de Vietnamese gedemilitariseerde zone; de scheiding tussen noord en zuid Vietnam ten tijde van de Vietnamoorlog. Het is ongeveer 2,5 uur rijden vanuit Hue. De dorpelingen van Vinh trokken zich terug in de tunnels toen hun dorp met de grond gelijk werd gemaakt. De tunnels zijn duizenden meters lang en drie verdiepingen diep. Hele families leefden hierin, sommigen wel drie jaar lang. Er zijn familiekamers (donkere gaten van 2 bij 4 meter), ziekenbedden, keukens en een ontmoetingsruimte. Omdat de tunnels bedoeld waren om in te leven, zijn ze ruimer dan de bekende Cu Chi tunnels. Al moeten mensen van boven de 1.65 toch wel gebukt lopen. Een wandeling door de tunnels is de beste manier om te zien in wat voor ontberingen de Vietnamese bevolking moest overleven. Kiest u zelf hoe lang u onder de grond wil blijven, er zijn wandelingen van 200 meter tot een kilometer. Door naar de Hien Luong-brug over de Ben Hai rivier (de rivier was de officiële grens). De in twee kleuren geschilderde stalen brug is een symbool van de hereniging, al herinnert hij ook aan de grote psychologische barrière die nog steeds tussen noord en zuid bestaat. Bij de brug is een klein museum waarin een duidelijk beeld wordt geschetst van de oorlog in deze regio. Als er tijd over is bezoekt u ook de nationale Truong Son begraafplaats. Hier worden duizenden gevallen Noord-Vietnamese soldaten herdacht.

 

Overnachting in Hue
Inclusief ontbijt, lunch, privé-auto/busje met chauffeur, boottochtje, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 10 Hue – Hoi An

Vietnam-Hoi-An-pakhuizen Vietnam-Hoi-An-japanse-brug Vietnam-Hoi-An-locals_1_479610

Op weg naar Hoi An rijdt u over de Wolkenpas met een panoramisch uitzicht over de fraaie kust. Tijd voor een fotostop! Daarna door naar de grote stad Danang, waar u het Cham museum kunt bezoeken. In dit kleine museum zijn de mooiste beelden van het Cham Koninkrijk tentoongesteld; deze cultuur heeft nauwe verwantschap met het Hindoeïsme. Iets ten zuiden van de stad stopt u bij de Marble Mountains; vijf bergrotsen van marmer die oprijzen uit het vlakke land. Op de top van de Waterberg ziet u kleurrijke pagodes, tempels en altaren in grotten. Een heerlijke plek om even rond te dwalen over de smalle paadjes in de schaduw van de bomen. Vele pelgrims gingen u voor naar deze bijzondere plek. Gelukkig hoeft u niet omhoog te klimmen in de hitte; er is een lift die u naar de top van de berg brengt. Aan de voet van de bergrotsen is een dorp ontstaan, waar men leeft van het uithakken van kunstige beeldhouwwerken van marmer.

 

Het schilderachtige stadje Hoi An was vroeger één van de belangrijkste havensteden van Zuidoost-Azië. Dat is goed terug te zien aan de chique Chinese huizen en kleurrijke tempels in het centrum. Hoi An is gelegen aan de oevers van de Thu Bon-rivier. Beroemd is de Japanse overdekte brug, één van de weinige houten boogbruggen die bewaard is gebleven. Doordat het stadje Hoi An vrijwel ongeschonden uit de Vietnamoorlog is gekomen, geeft het een heel goed beeld van het authentieke Vietnam voor de oorlog. Het lijkt hier of de tijd heeft stilgestaan. Niet voor niets is Hoi An door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed.

 

Overnachting in Hoi An
Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur

Dag 11 Hoi An

Deze dag is er (nog) geen excursie gepland. Gaat u voor een dagje ontspannen aan het zwembad of strand, of wil u toch weer op pad? Pak de fiets voor een tocht door de rijstvelden, langs de rivier en het strand. Maak een wandeling door het historische stadje Hoi An, of boek een excursie. Onze tips voor liefhebbers van geschiedenis: de mystieke ruïnes van My Son, de vroegere hoofdstad van het ooit machtige Champa rijk en het dorpje My Lai dat een belangrijke rol heeft gespeeld in de Vietnamoorlog.

 

Overnachting in Hoi An
Inclusief ontbijt

Cham-cultuur in My Son
Hoi An

Cham-cultuur in My Son

De mystieke ruïnes van de Cham stad My Son, de vroegere hoofdstad van het ooit machtige Champa rijk, liggen op...

De geschiedenis van My Lai
Hoi An

De geschiedenis van My Lai

Een zwarte bladzijde in de geschiedenis van Vietnam: in het dorpje My Lai werden op 16 maart 1968 zo’n 400...

Dag 12 Hoi An – Kham Duc

Vietnam-KonTum-bouwstijl_2_254237 Vietnam-Kon-Tum-locals1

Vanaf de kust rijdt u naar de hooglanden van Centraal-Vietnam. De eerste stop, niet ver buiten Hoi An, is bij een eeuwenoude toren van de Cham. Dit volk heeft ook de beroemde tempels van Angkor in Cambodja gebouwd. Weer in de auto rijdt u verder omhoog langs rijstvelden en koffieplantages. En dan rijdt u over de Ho Chi Minh Trail. In de Vietnamoorlog was dit een smokkelroute van de Vietcong om voedsel en wapens ter vervoeren. Langs deze weg bezoekt u één van de ananasplantages. Heeft u er wel eens over nagedacht hoe een Ananas groeit? Hier ziet u het antwoord op deze vraag. Eindpunt van deze dag is de plaats Kham Duc, vooral bekend vanwege de slag die hier in in 1968 plaatsvond. Deze slag was een belangrijke gebeurtenis tijdens de Vietnamoorlog. Kham Duc is een wat grotere plaats aan de Ho Chi Minh trail. Er zijn eenvoudige hotels, en lokale restaurantjes waar u echt Vietnamees kunt eten.

 

Overnachting in Kham Duc
Inclusief ontbijt, lunch, diner en privé-auto/busje met chauffeur

Dag 13 Kham Duc – Konkutu

De weg van Kham Duc naar Konkutu voert deels over de Ho Chi Minh Trail. Via haarspeldbochten steekt u de Loxo-pas over, en dan staat u voor de Dak Che waterval. Wat een natuurgeweld. U rijdt verder langs koffie- en rubberplantages door het gebied van de Gie en Trieng stammen. De locals van de centrale hooglanden dragen hun kleurrijke traditionele kleding alleen nog tijdens feestdagen, maar hun leven is nog steeds erg puur. Na de oorlog heeft het katholicisme invloed gekregen in dit afgelegen gebied. Dat is duidelijk terug te zien in de vele kerken die hier gebouwd zijn. De oorspronkelijke boeddhistische religie is ook nog steeds voelbaar. Samen met uw gids wandelt u door dorpjes om de locals van de hooglanden te ontmoeten. Dan door naar Plei Can, gelegen op het drielandenpunt waar de grenzen van Vietnam, Laos en Cambodja bijeen komen. In Plei Can bezoekt u de voormalige legerbasis om nog meer te weten te komen over de impact van de Vietnamoorlog op het leven van de locals. U leert nog meer over de geschiedenis tijdens een bezoek aan Phuong Hoang Airfield, door de Amerikanen Phoenix Airfield genoemd. Aangekomen in Konkutu ziet u een traditionele rong (gemeenschapshuis) van dichtbij. Deze gebouwen met rieten puntdak zijn kenmerkend voor de dorpen in deze regio. 's Avonds wordt u hier een traditionele maaltijd voorgeschoteld, vers bereid door uw gastvrouw.


Overnachting in Konkutu
Inclusief ontbijt, lunch, diner, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 14 Konkutu – Ho Chi Minh City

De Cu Chi tunnels nabij Ho Chi Minh City Vietnam-HoChiMinh-koloniale-grandeur Vietnam-HoChiMinh-oorlogsmuseum

Deze ochtend strekt u de benen en verkent u de directe omgeving van Konkutu. Vanaf het dorp maakt u een wandeling langs de Dakbla rivier van circa 3 kilometer. Dan stapt u in een bootje waarmee u stroomafwaarts terug naar het dorp vaart. Leun achterover en neem de groene omgeving in u op. Vanaf Konkutu wordt u naar de luchthaven van Pleiku gebracht waar vandaan u naar Ho Chi Minh City vliegt. Daar wordt u opgewacht door een chauffeur die u naar uw hotel brengt.


Het voormalige Saigon heet sinds 1976 officieel Ho Chi Minh City. De locals houden het echter nog steeds op ‘Saigon’. Ho Chi Minh City is een chaotische metropool met ruim acht miljoen inwoners die vrijwel allemaal een scootertje hebben. Het krioelt in de straten met mensen en verkeer. De stad is zowel modern als traditioneel. De Dong Khoi Street was in Frans-koloniale tijd hét uitgaansgebied. Diverse historische gebouwen zijn hier nu omgebouwd tot hotels. In de Benh Thanh-markthal zijn de meest uiteenlopende zaken te koop. Een goede plek om bijzondere souvenirs te kopen.


Overnachting in Ho Chi Minh City
Inclusief ontbijt, boottocht, transfer, binnenlandse vlucht, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 15 Ho Chi Minh City

’s Ochtends vroeg rijdt u naar de bekende Cu-Chi tunnels. Tijdens de beruchte Vietnamoorlog dienden de Cu Chi-tunnels als schuilplaats voor de Vietcong. De tunnels zijn bij elkaar zo’n 250 kilometer lang en bevinden zich op verschillende niveaus. Het is ongelooflijk wat daar gepresteerd is. De ingangen waren niet te zien. Uw gids schuift wat zand weg en er verschijnt een luikje waar de slanke Vietnamezen in verdwenen. Met levensgrote poppen laat men zien hoe het er ten tijde van de Vietnamoorlog aan toe ging in dit gebied. Een deel van de tunnels is ruimer gemaakt, zodat de ‘grote' westerse toeristen er ook in passen. Terug naar Ho Chi Minh City. Deze middag maakt u een tocht door de stad. Allereerst naar het oorlogsmuseum. Dit museum is goed gedocumenteerd en laat u de ervaringen zien vanuit Vietnamees perspectief. Wij vonden dit erg indrukwekkend. Om de narigheid van de oorlog los te laten maakt u nog een wandeltocht door het centrum van Ho Chi Minh City langs historische Frans-koloniale gebouwen zoals de Notre Dam en het postkantoor. De dag eindigt in de bruisende wijk Chinatown, met bedrijvige markten en vele kleurrijke tempeltjes. Dwaal rond tussen de kraampjes en winkeltjes. De meest vreemde groenten, vruchten en kruiden worden hier verkocht. Tip: blijf in Chinatown voor het diner. Vraag uw gids een leuk restaurant aan te wijzen.


Overnachting in Ho Chi Minh City
Inclusief ontbijt, privé auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 16 Ho Chi Minh City – Con Dao

Vietnam-Con-Dao-zandstranden

Vandaag verruilt u stad voor strand, maar dan wel op een eiland met een heftige geschiedenis. Tijdens de bezetting werden vijanden van het Franse, en later Amerikaanse, regime gevangen gehouden op de eilanden van de Con Dao archipel. Indrukwekkend zijn de 'tiger cages'; kleine kooien waarin de gevangenen opgesloten werden. Ga hier zeker kijken! Vanaf u hotel wordt u naar de luchthaven van Ho Chi Minh City gebracht. Daar vandaan vliegt u naar het eiland Con Dao. Bij aankomst wordt u opgewacht door een chauffeur en naar uw hotel gebracht.


Overnachting op Con Dao
Inclusief ontbijt, transfers en binnenlandse vlucht

Dag 17 en 18 Con Dao

Op Con Dao overheerst de rust, het eiland is nog niet zo toeristisch. Het is bedekt met ongerepte natuur, en wordt omringd door baaien met brede zandstranden. De onderwaterwereld is nog vrijwel onaangetast en wordt beschermd. Er zwemmen ook schildpadden! Ga loungen op het strand, maak een wandeling of ga snorkelen. Geniet van deze laatste dagen in Vietnam.


Overnachtingen op Con Dao
Inclusief ontbijten

Dag 19 Con Dao – Ho Chi Minh City

Vanaf het eiland Con Dao vliegt u terug naar Ho Chi Minh City. Natuurlijk wordt u naar de luchthaven gebracht. Aansluitend kunnen wij een intercontinentale vlucht terug naar huis voor u boeken.

 

Inclusief ontbijt, transfer en binnenlandse vlucht

 

 

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen