1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Fietsen door de Mekongdelta

Fietsen gaat makkelijk over de vlakke paden die de eilanden in de Mekongdelta doorkruizen. Op rustig tempo trapt u langs fruitboomgaarden, marktjes, tempels en door dorpjes. Van dichtbij ziet u hoe de locals op, aan en van het water leven. De vele waterwegen steekt u over via smalle bruggen of met wiebelige ferry’s. U fietst van de ene naar de andere plaats in de delta. En uw koffer? Die wordt achter u aan gebracht.

Vijf dagen fietsen
Overnachting in homestay
Drijvende markt Cai Rang
Vietnam-Gionne
Gionne
Vietnam is boeiend en afwisselend, dat heb ik wel ervaren tijdens mijn reizen voor Van Verre. Wilt u meer weten? Bel of mail mij.
Verenigde-staten-noordoost-amerika-route66_1_606125
Mariska
Wat een fijn land is dit. Je bevindt je echt in Azië, heel authentiek. Traditionele bergvolkeren, mooie natuur en rijstvelden.
Azie-Vietnam-Hoi-An_1_613460
Danique
De diversiteit van het land, de ene keer groen, de andere keer water, heeft mij verliefd doen worden op Vietnam.

Reis van dag tot dag: Fietsen door de Mekongdelta

Dag 1    Ho Chi Minh City – Mekongdelta, Vinh Long (15 km fietsen)
Dag 2    Mekongdelta, Vinh Long – Tra Vinh (45 km fietsen)
Dag 3    Mekongdelta, Tra Vinh – Can Tho (55 km fietsen)

Dag 4    Mekongdelta, Can Tho (30 km fietsen)
Dag 5    Vertrek Mekongdelta, Can Tho (20 km fietsen)

100% maat werk

Dag 1 Ho Chi Minh City – Mekongdelta, Vinh Long (15 km fietsen)

Vietnam-Mekongdelta-Fietsen_2_416049

Als u de stad uit rijdt en de eerste brug over gaat verandert de bebouwing in groene akkers en waterwegen. De Mekongdelta is het vruchtbaarste deel van Vietnam. Het is een labyrint van rivieren en kanalen, met honderden grote en kleine eilanden. Na zo’n drie uur rijden stapt u uit in Cai Be. Daar verruilt u de auto voor de fiets om dieper de Mekongdelta in te gaan. Het is niet zwaar fietsen; de vlakke, smalle paadjes voeren u langs kleine kwekerijen en door fruitboomgaarden. Op rustig tempo trapt u langs houten huizen over de groene eilanden. Even stoppen voor een wandeling door een dorpje; daar gebruikt u weer andere spieren voor! Uw gids kent dit gebied op zijn duimpje, en vertelt u honderduit over de leefwijzen van de deltabewoners. Met wiebelige ferry-bootjes steekt u de waterwegen over, van eiland naar eiland. Uw eindbestemming vandaag is de homestay op het eiland Vinh Long. Hier verblijft u in het gastenverblijf op het erf van een lokale familie. Leer de fijne kneepjes van de Vietnamese keuken van uw gastvrouw. Zij nodigt u uit te helpen met het bereiden van het diner. Geen zin om te koken? Leun dan achterover op de veranda om naar uw gastheer te luisteren die verhalen over het leven in de delta vertelt.

 

Overnachting in Vinh Long.
Inclusief lunch, diner, transfer, fietshuur, bootovertochten, bagagetransport, Engelssprekende gids en entreegelden.

Dag 2 Mekongdelta, Vinh Long – Tra Vinh (45 km fietsen)

Met fiets en al steekt u per lokale ferry de Mekongrivier over naar het eiland An Binh. Al fietsend over het eiland ziet u het dagelijkse leven van de locals van dichtbij. Zo nu en dan steekt u een wel heel smal bruggetje over met de fiets. Toch maar even afstappen? Op uw gemak rijdt u naar het goed onderhouden Vietnamees-Franse huis van meneer Cai Cuong dat is opengesteld voor nieuwsgierige ogen. In An Binh's garden drinkt u een kopje thee en proeft u de diverse vruchten die hier zo goed groeien. En dat terwijl er een traditioneel muziekstukje wordt opgevoerd. Weer op de fiets om verder te trappen naar de bonsai-tuin van Mr. Sao Giao; een rustige plek om te lunchen omringd door groen en geurende bloemen. Voldaan stapt u weer op de fiets naar de volgende bestemming: het dorp Long Phuoc. Onderweg stopt u bij een kleine tempel en lokale huisindustrieën. In de delta worden veel producten op kleine schaal vanuit huis gemaakt zoals bijvoorbeeld kokossnoepjes, rijstnoedels en honing. Men vindt het altijd leuk om bezoekers te laten zien wat er gemaakt wordt, en hoe dat in zijn werk gaat. En dan kunt u meteen wat lokaal lekkers inslaan of een leuk souvenirtje aanschaffen. Aangekomen in Long Phuoc stapt u op de boot naar Tra Vinh; uw eindbestemming van vandaag.

 

Overnachting in Tra Vinh.
Inclusief ontbijt, lunch, fietshuur, bootovertochten, bagagetransport, Engelssprekende gids en entreegelden.

Dag 3 Mekongdelta, Tra Vinh – Can Tho (55 km fietsen)

Vietnam-Mekongdelta-local-koken vietnam-can-to-fietsen

Heeft u al zadelpijn? Het unieke landschap in de Mekongdelta zorgt er hopelijk voor dat u hier snel niet meer aan denkt. Vanaf Tra Vinh fietst u naar Tra On, naar het punt waar de rivieren Mang Thit en Hau samenkomen. Dagelijks wordt hier op de rivier handel gedreven. De drijvende markt van Tra On is niet heel groot, maar daardoor niet minder fotogeniek. Er wordt met name fruit verhandeld. Er liggen boten vol met bergen mango’s, bananen, doerians, sinaasappels, enzovoorts. Het is een spektakel van kleur en geur. Hoe vroeger op de ochtend u in Tra On bent, hoe bedrijviger de markt zal zijn. Dus spreek met uw gids af vroeg te vertrekken, en trap lekker door. Vanuit Tra On volgt u de Hau rivier stroomopwaarts naar de Phuoc Hau pagode. Deze gerestaureerde tempel is niet uitbundig versierd, maar mooi door eenvoud. Als u door de tuinen met bamboe bomen slentert is de plechtige sfeer tastbaar. Weer op de fiets om naar het dorp Binh Minh te fietsen met op route een stop in een Khmer dorpje. De Khmer hebben de beroemde Cambodjaanse tempels van Angkor gebouwd, en ook hier staat een duizend jaar oud Theravada heiligdom. In Binh Minh wordt u opgewacht, en vanaf daar wordt u per auto naar Can Tho gebracht.

 

Informatie Can Tho:
Met meer dan 4 miljoen inwoners is Can Tho de grootste stad van de Mekongdelta. De boulevard langs de Can-Tho rivier is 's avonds erg bedrijvig. Locals komen hier samen. Neem plaats op een terrasje van een van de vele restaurants om dit schouwspel op uw gemak te bekijken. In de vroege ochtend sporten de locals op de boulevard: fitness, Tai Chi, dansles. U kijkt uw ogen uit! Een oriëntatiepunt is het grote gouden beeld van Ho Chi Minh.

 

Overnachting in Can Tho.
Inclusief ontbijt, lunch, transfer, fietshuur, bagagetransport, Engelssprekende gids en entreegelden.

Dag 4 Mekongdelta, Can Tho (30 km fietsen)

Deze dag begint niet op de fiets, maar in een auto die u naar Thoi Long brengt. Daar stapt u op de fiets om deze regio te verkennen. In de dorpjes wordt van alles met de hand gemaakt. U ziet hoe de ‘non la’, de Vietnamese punthoed, geweven wordt. Ronde vellen rijstpapier liggen langs de weg te drogen in de zon. De daken van veel huizen worden gedekt met palmbladeren. Even een smalle waterweg oversteken om te zien hoe dit nog met de hand gedaan wordt. Over de smalle landweggetjes en bruggetjes fietst u verder naar het volgende dorp. De kleiovens die hier gemaakt worden, zijn onmisbaar voor het bereiden van de dagelijkse maaltijd. De mensen in de Mekongdelta leven op, aan en van het water. Vandaar dat ze ook heel handig zijn in het knopen van visnetten. In een kleine werf ziet u hoe de houten boten met de hand worden gemaakt. Wat een vakwerk! Op de fiets door naar de Thuan Hung tempel, voordat u de rivier weer oversteekt naar het eiland Tan Loc. Hier fietst u langs traditionele huizen naar een fruitboomgaard met een 300-jaar oude boom waar u gaat lunchen. Tip: kies voor de pannenkoeken! Deze middag fietst u naar de markt in Thom Rom. Parkeer de fietsen en ga te voet verder. Er wordt van alles verkocht: vis, schildpad, slang en nog meer producten die u thuis niet op de markt zult vinden. U kijkt uw ogen uit. Weer op de fiets om terug naar Can Tho te fietsen. Wat heeft u veel gezien en geleerd vandaag!

 

Overnachting in Can Tho.
Inclusief ontbijt, lunch, fietshuur, transfer, Engelssprekende gids en entreegelden.

Dag 5 Vertrek Mekongdelta, Can Tho (20 km fietsen)

Kleine ferry in de Mekongdelta Vietnam-Mekongdelta-vrouwen Vietnam-Mekongdelta-bruggetje_1_475318

Per boot naar de bruisende drijvende markt van Cai Rang. Midden op de rivier liggen boten voor anker. Aan een bamboepaal hangt het product dat de handelsboot verkoopt. Het is een kleurrijk spektakel en zeer fotogeniek. Uw bootje zigzagt tussen de grote handelsboten door. Even later laat u het grote water achter u en vaart u over smallere waterwegen. Bij één van de eilanden gaat u aan wal om een stukje te wandelen en te zien hoe het dagelijkse leven in de Mekongdelta eraan toe gaat. Vervolgens wordt u naar Cai Son gereden. Per fiets trapt u over smalle dorpspaden, lang kanaaltjes en door boomgaarden waar allerlei soorten fruit worden verbouwd. Het erf van meneer Ba Cong staat vol fruitbomen, u wordt hier uitgenodigd om een kopje thee te drinken. Het is hier heerlijk stil. Fietsend terug naar de plek waar de auto op u staat te wachten om u naar uw volgende bestemming te brengen.

 

Inclusief ontbijt, lunch, boottocht, transfer, fietshuur, Engelssprekende gids en entreegelden.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën