1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Wandelen langs rijstterrassen

Op reis door het noordwestelijke berggebied van Vietnam komt u weinig andere toeristen tegen. In dit onbekende gebied leven bergstammen nog op traditionele wijze in dorpjes tussen de bergen bedekt met rijstterrassen. In de velden werken dames in kleurrijke klederdracht. De vlakke vallei van Mai Chau verkent u per fiets, en in Mu Cang Chai trekt u uw wandelschoenen aan om in alle rust dit uitzonderlijk mooie gebied te verkennen.

Uitzicht over rijstterrassen
Ontmoetingen met bergstammen
Fietsen en wandelen
Vietnam-Gionne
Gionne
Vietnam is boeiend en afwisselend, dat heb ik wel ervaren tijdens mijn reizen voor Van Verre. Wilt u meer weten? Bel of mail mij.

Reis dag tot dag: Wandelen langs rijstterrassen

Dag 1  Hanoi - Mai Chau 
Dag 2  Mai Chau - Mu Cang Chai
Dag 3  Mu Cang Chai

Dag 4  Mu Cang Chai - Tam Duong
Dag 5  Tam Duong - Sapa

100% maat werk

Dag 1 Hanoi - Mai Chau

Lokale vrouw plukt de rijst uit de rijstvelden. Medewerker Gionne tijdens een fietstocht in Mai Chau

Vanuit de grote stad naar het platteland. Samen met uw chauffeur en gids rijdt u in circa 4 uur naar Mai Chau. Het duurt een poosje voordat u de bedrijvigheid van Hanoi daadwerkelijk uit bent. Als u eenmaal het karstgebergte heeft bereikt, wordt het landschap mooier. U rijdt langs bamboebossen en akkers waar uiteraard rijst verbouwd wordt, maar ook suikerriet en diverse groenten. U stopt bij een dorpje waar de Witte Thai, één van de vele etnische minderheden in Vietnam, in traditionele huizen op palen wonen. Strek de benen en maak een korte wandeling door het dorp. Als u geluk heeft, ziet u dames in de traditionele kleurrijke klederdracht. Weer in de auto voert de weg omhoog, de Cun-pas op. Boven werpt u een eerste blik over de uitgestrekte vallei van Mai Chau. Verder door rijstvelden en dorpjes naar uw verblijf. Neem de tijd om u te installeren en stap dan op de fiets. De vallei van Mai Chau is perfect te verkennen per fiets. Tussen de vlakke rijstvelden liggen smalle, harde zandpaadjes. Samen met uw gids trapt u rustig voort door de landelijke omgeving. In de rijstvelden werken mensen met de traditionele Vietnamese Non La op hun hoofd. U fietst door dorpjes waar de Witte Thai leven en kippen rondscharrelen. U kijkt uw ogen uit.

 

Overnachting in Mai Chau.
Inclusief privé-auto/busje met chauffeur, fietshuur, Engelssprekende gids en entreegelden.

Dag 2 Mai Chau - Mu Cang Chai

Een lange rit van circa 8 uur brengt u vandaag van Mai Chau naar Mu Cang Chai. Gelukkig is er veel te zien op de route. De weg voert in de buurt van Mai Chau langs fruitboomgaarden, en later langs theeplantages. Langzamerhand rijdt u steeds meer de bergen in. Het landschap wordt steeds mooier; rijsterrassen zover het oog reikt! Langs de weg ziet u mensen van de bergstammen zoals de zwarte Thai, Meo, Muong en witte Thai in traditionele kleding onderweg van de markt naar huis.

 

Informatie Mu Cang Chai:
Niet veel toeristen weten de regio Mu Cang Chai te vinden, en dat is de charme van dit gebied. Dat én de hellingen vol rijstterrassen. Wij vinden dat de rijstterrassen van Mu Cang Chai tot de mooiste van Vietnam behoren. Er zijn vele uitzichtpunten waar vandaan u een panoramisch uitzicht over dit unieke landschap heeft. De rijst wordt vanaf mei geplant en in september/oktober geoogst. Vlak voor de oogst is de omgeving het meest fotogeniek, want dan staan de terrassen vol met wuivende rijsthalmen.

 

Overnachting in Mu Cang Chai.
Inclusief ontbijt, diner, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden.

Dag 3 Mu Cang Chai

Een Vietnamees meisje met een kindje op haar rug in Mu Cang Chai Lokale bewoners met klanten wandelen tussen de rijstvelden in Mu Cang Chai. Vietnam-Sapa-vrouwen-rijstveld_1

Vanuit de Ecolodge wordt u naar het dorp Sang gebracht. Hier wonen de H'mong nog op traditionele wijze. Wandelschoenen aan en op pad! Samen met uw gids wandelt u in rustig tempo over een smal pad op de grens van de provincies Yen Bai en Son La. Vanaf het pad heeft u spectaculaire uitzichten over de rijstterrassen in de Ngoc Chien-vallei. Neem de tijd om foto's te nemen! Door pijnbossen wandelt u de vallei in. U volgt de stroom van een riviertje. Na in totaal ongeveer 2 uur wandelen arriveert u bij een Thai-dorp, waar de mensen nog in huizen op palen wonen. Hier wordt een lokale lunch geserveerd. Neem ook de tijd om door de smalle straatjes in het dorp te wandelen. Kindjes zullen u nieuwsgierig gadeslaan, en u wordt vriendelijk begroet door de oudere dorpsbewoners. Deze middag heeft u twee keuzes: of u gaat vissen met bamboehengels of u gaat naar een natuurlijke warmwaterbron voor wat ontspanning in het warme water.

 

Overnachting in Mu Cang Chai.
Inclusief ontbijt, lunch, diner, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden.

Dag 4 Mu Cang Chai - Tam Duong

Een korte rit brengt u deze ochtend naar het startpunt van een wandeling langs rijstterrassen. Via een smal pad wandelt u ongeveer 7 kilometer naar een dorp van de H'mong-stam. Geen zin om te wandelen? Vraag uw gids dan om u met de auto naar het dorp te brengen. Vanaf het dorp heeft u weids uitzicht over de rijstterrassen. De H'mong begroeten u met een vriendelijke glimlach. U bezoekt een traditioneel huis en leert meer over de lokale gebruiken. Voordat u in de auto stapt voor de rit van 4 uur naar Tam Duong geniet u eerst van een lokale lunch.

 

Informatie Tam Duong:
Het bergdorpje Tam Duong is gelegen in de Lai Chau-vallei, omgeven door kalkstenen rotsen. Vanaf panoramische uitzichtpunten heeft u uitzicht over de terrasvormige rijstvelden die de vallei bedekken. In de vallei leven diverse etnische minderheden zoals de bergstammen Lu en H’Mong. Veel dames dragen hier gekleurde traditionele kleding. Wat direct opvalt, is de traditie van de Lu-bergstam waar de dames hun tanden zwart verven. Zij geloven dat alleen de duivel en wilde dieren witte tanden hebben en verven daardoor dagelijks hun tanden zwart. De verf is ook functioneel want het werkt als een beschermlaag om de tanden.

 

Overnachting in Tam Duong.
Inclusief ontbijt, lunch, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden.

Dag 5 Tam Duong - Sapa

Een huis op palen tussen de rijstvelden van Tam Duong Vietnam-Tam-Duong-Roskam-markt2

Bent u hier op donderdag, dan bezoekt u deze ochtend de weekmarkt in Tam Duong. Zo niet, dan rijdt u direct naar het dorp Ban Hon waar mensen van de Lu- en Thai-stammen wonen. Neem de tijd om rond te wandelen door de smalle straatjes in het dorp, en een praatje te maken met de dorpelingen. Dan in de auto naar Sapa, via de Heaven Gate en de Tram Ton-pas, de hoogste pas van Vietnam met panoramische uitzichten. Maak fotostops om de hoogste berg van Vietnam, de Fransipan, en de zilveren waterval te vereeuwigen. Deze middag heeft u, als u dat wilt, ook nog tijd om het bedrijvige stadje Sapa te verkennen.

 

Informatie Sapa:
Sapa is een rommelig bergstadje, ooit door de Fransen gesticht als vakantieoord vanwege het koelere klimaat hoog in de bergen. De stad ligt op 1600 meter hoogte, tegen de oostelijke helling van het Hoang Liengebergte. Hellende straatjes en steile trappen verbinden de diverse niveaus met elkaar. Het toerisme in Sapa groeit sterk, er wordt veel gebouwd aan nieuwe hotels. Dagelijks komen bergvolkeren uit de wijde omgeving naar Sapa om hier hun goederen te verhandelen.

 

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën