1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
Fietstour door Bangkok met de familie
Afrika-Rwanda-overal-aap

Een reis door Thailand met een tiener

Natalie van Polanen Algemeen 5-10-2023

Hoe leuk is het om samen met je tiener een verre reis te gaan maken en hen bekend te maken met andere culturen. De geuren, kleuren en smaken kun je toch echt alleen aan hen overbrengen door het ze te laten ervaren.

 

Afgelopen zomer ben ik samen met mijn man en onze zoon Viggo, van bijna 17 jaar, naar Thailand geweest. En ik kan zeggen dat het een aanrader is voor jong en oud maar zeker ook voor deze leeftijdsgroep. Wij hebben een prachtige rondreis langs de hoogtepunten van  Thailand gemaakt.

 

Bangkok, de leukste plek om je Thailand reis te beginnen

In deze enorme grote stad is zoveel te doen. Tieners kijken hier hun ogen uit. Hoe leuk is het om een fiets excursie te doen door de smalle straatjes van Bangkok en te eten bij een lokaal tentje op plastic stoelen. Of neem een tuktuk en ontdek samen Chinatown. Daar ontdek dat er op de markt de meest gekke producten liggen als varkensneuzen, gemarineerde eenden of kippen, de ingewanden van diverse dieren maar ook alle soorten fruit. Je kunt ook een offer brengen bij één van de vele tempels die het land rijk is.

 

    

 

River Kwai met zijn rijke cultuur & natuur

Een bijzonder stukje over de Nederlanders in Thailand tijdens de Tweede Wereld Oorlog is te zien bij de River Kwai. Hier kom je erachter dat veel Nederlanders gewerkt hebben aan de Burma spoorlijn. Op de begraafplaats kun je dit goed zien door de vele Nederlandse slachtoffers die er zijn gevallen. Heel confronterend voor jong en oud, zijn de jonge leeftijden van de slachtoffers.

 

Het Hellfire Museum geeft het allemaal goed weer en een wandeling naar de Helffire Pass laat een klein stukje van het geheel zien. Aan het einde van de dag je je heerlijk uitleven in de rivier. Neem een hotel die aan de rivier ligt. Spring in de rivier en laat je meedobberen in het water. Niet alleen leuk voor tieners, maar ook voor volwassenen!

 

De Erawan waterval is zeker ook de moeite waard. De 7 niveaus zijn allemaal verschillend. Het vergt wel wat doorzettingsvermogen om niveau 7 te halen maar als je daar eenmaal bent, is het prachtig.

 

        

 

Chiang Mai

Deze noordelijke stad van Thailand is de tweede stad van het land, maar dan wel veertig keer kleiner. Je kunt veel afstanden lopend of met een tuktuk overbruggen. Ook de natuur is hier geweldig! Ga bijvoorbeeld ziplinen of fiets samen met een gids op een elektrische fatbike door de natuur. Super leuk om te doen! 

 

De avondmarkt in Chiang Mai is ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Er is van alles te koop: kleding, houtsnijwerk, sieraden, elektronica en natuurlijk eten.

 

    

 

Khao Sok is meer dan alleen regenwoud

Het regenwoud in het zuiden van Thailand is een mooie plek; alleen zien tieners dat niet altijd zo. Het is het regenwoud, dus het is er vaak bewolkt en in onze zomers kan het er regenen. Niet wat een tiener wil zien op vakantie.


Je kunt in Khao Sok samen een paar actieve dagen beleven. Ga bijvoorbeeld naar het prachtige Cheow Lan meer. Dit stuwmeer is prachtig gelegen. Je vaart in een houten longtailboot langs de rotsen en inhammen. Voor de lunch legt de boot aan bij een restaurant op vlotten gebouwd. Hier kun je ook zwemmen, kanovaren of genieten van de omgeving. Als je wilt, kun je hier zelf overnachten. Khao Sok leent zich ook voor jungle tochten, tuben of kajakken.

 

        

 

Relaxen aan het strand

Eindig je vakantie in Thailand op een heerlijk strand. Verblijf in een kleine plaats zodat je tiener zich ook makkelijk kan verplaatsen. Lamai Beach op Koh Samui is daar geschikt voor. Er ligt een prachtig zandstrand voor de deur met leuke eettentjes in de straten.

 

Een leuke excursie op Koh Samui is quad rijden. Dit gebeurt in het binnenland van Koh Samui. Eerst worden er instructies gegeven en daarna mogen de tieners (vanaf 12 jaar) zelf rijden. Ondertussen zie je de prachtige natuur en vergezichten van Koh Samui.

 

        

 

Wil je op een echt bounty eiland overnachten, ga dan naar Koh Tao en blijf hier een paar nachten. Je geniet van de rust, prachtige stranden en de mooie onderwaterwereld. Indien je liever niet wilt overnachten op Koh Tao, dan kun je ook met een speedboot een dagje die kant op. Let wel op want de speedboot doet er anderhalf uur over om er te komen. Voor tieners geweldig, voor sommige volwassenen wat minder.

 

Of Thailand geschikt is om met tieners naar toe te gaan? Zeker weten! Doordat je naar de bekende plekken reist, kom je veel gezinnen met andere tieners en kinderen tegen. Ze hebben op die manier altijd wel aanspraak. En die mobiel is dan snel vergeten.

 

Tips voor een rondreis door Thailand met je tiener

  1. Wissel de dagen af met bezienswaardigheden en rustmomenten. Die rustmomenten kunnen het zwembad of strand zijn, maar een tiener kan ook genieten van een momentje op zijn/haar telefoon op de kamer.
  2. In veel hotels is wifi. Maar niet overal is er goed bereik. Je kunt tegenwoordig op veel locaties een sim kaart kopen met onbeperkt data. Neem een extra telefoon mee waar je deze sim kaart in stopt.
  3. Kies indien mogelijk voor een familiekamer met 2 aparte kamers. Op die manier heeft je tiener zijn eigen ruimte zonder zijn ouders.
  4. Voor je de reis gaat boeken, laat de tieners mee kijken. Laat zien waar ze heen gaan en welke excursiemogelijkheden er zijn.

 

Wil jij ook met je tiener naar Thailand? Neem contact met ons op en onze landendeskundigen helpen je graag met het samenstellen van een leuke en afwisselende rondreis door Thailand

 

Natalie,

Van Verre