1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Rondreis Tanzania: Safari Tanzania

Houd uw camera in de aanslag en maak een complete safarireis door Tanzania. Er leven in Tanzania meer dan een miljoen dieren van antilopen en leeuwen tot flamingo's. Zie hoe groot de Baobab-bomen in het Tarangire Nationaal Park zijn en geniet van de eindeloze vlaktes van Serengeti. Stap in een jeep en laten u overrompelen door het vele schoon dat in Tanzania te vinden is. 

Wat maakt deze reis bijzonder
Bezoek de Masaïmarkt in Arusha
Maak elke dag een safari
Spot de Big Five
Tanzania-Safari-Ingrid
Ingrid
Wat ben ik verliefd op Afrika. Elk land heeft iets unieks. Ik adviseer u graag voor een droomreis naar Afrika.
Prijsindicatie vanaf € 5700,- per persoon
Reisduur: 9 dagen / 8 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Safari Tanzania

Dag 1             Arusha

Dag 2             Tarangire Nationaal Park

Dag 3             Tarangire Nationaal Park

Dag 4             Ngorongoro Krater

Dag 5             Serengeti Nationaal Park

Dag 6             Serengeti Nationaal Park

Dag 7             Serengeti N.P. / Ndutu Park

Dag 8             Serengeti N.P. / Ndutu Park

Dag 9             Arusha

100% maat werk

Dag 1 Arusha

52949436-cd76-442c-bb64-3e561e8b6a03 a7458f4d-95e4-4e91-9a9d-c9ab5fa1f761

Welkom in Tanzania! Uw chauffeur wacht u op bij de luchthaven en reist samen met u naar uw lodge. 

 

Arusha is de safarihoofdstad van Tanzania. Gelegen aan de voet van Mount Meru, vlakbij het verborgen pareltje Arusha National Park. Maak een mooie stadswandeling en zie hoe safari-jeeps door de straten van Arusha rijden. Straatverkopers presenteren hun souvenirs en u zult gelijk zien dat verkopen in hun Afrikaanse bloed zit. Het is een marktstad waar koffie, tarwe en maïs wordt verkocht. Op dinsdag is een bezoek aan de Masaïmarkt een leuk uitstapje. 

 

Overnachting in Arusha

Inclusief transfer

Dag 2 Arusha – Tarangire Nationaal Park

Na het ontbijt vervolgen we de reis naar Tarangire National Park, een lang smal natuurgebied met karakteristieke Baobab bomen. De Tarangire rivier heeft permanent water, wat verschillende diersoorten aantrekt. Gnoes, zebra’s, elanden, oryx, gazellen en antilopen zoeken in droge periodes naar water, en op hun beurt trekken zij leeuwen en luipaarden naar het natuurgebied. Regelmatig komen er flinke kuddes olifanten voorbij. 

 

Na de lunch maakt u een safari. Lang om bij te komen heeft u niet, want om u heen schieten verschillende diersoorten voorbij. Magisch om te zien hoe deze kolossale dieren rondtrekken.

 

Overnachting in Tarangire Nationaal Park.

Inclusief ontbijt, privé-landrover met gids, lunch, diner en safari-activiteiten

Dag 3 Tarangire Nationaal Park

0a601f89-6257-4c2c-a1ff-9045b312da88

Een volle dag op safari om het unieke wildleven van Tarangire te zien. Hoeveel verschillende diersoorten telt u vandaag? Na de ochtendsafari is het tijd om te picknicken in het park. Geniet in de schaduw van de reusachtige baobabbomen en het vele wild om u heen. Misschien heeft u zelfs tijd om uw mooiste foto's die u deze ochtend geschoten heeft even door te nemen. Even opladen voor het vervolg van uw safari!

 

Overnachting in Tarangire Nationaal Park.

Inclusief ontbijt, privé-landrover met gids, picknicklunch, diner en safari-activiteiten

Dag 4 Tarangire Nationaal Park – Ngorongoro Krater

Na het ontbijt verlaat u de glooiende heuvels van Tarangire en zet u koers naar de spraakmakende Ngorongoro. De Ngorongoro is een gedoofde vulkaan met een gigantische krater die bestaat uit grasland, moeras, bossen en duinen.

 

Bij aankomst ontvang u een lunchpakket en gaat u gelijk op safari. Raar? Welnee, want er wacht u een spectaculaire safari! U daalt de kraterrand af en speurt de middag in een landrover naar het omvangrijke wild dat zich hier op de bodem van de krater ophoudt. U zult beslist de kleurrijke en trotse Masai in het landschap zien, want zij drijven dagelijks hun vee naar de drinkplaats in de krater.

 

Niet alleen wild, ook de Masai-stam zult u tegenkomen. Masai-herders die hun vee naar de drinkplaatst in de krater drijven. Op de uitgestrekte grasvlakte turen jachtluipaarden de omgeving af, schieten jakhalsen voorbij en roze flamingo's staan in het water. Soms weet u niet waar u moet kijken als u zoveel dieren om u heen ziet.

 

Overnachting bij de Ngorongoro Krater

Inclusief ontbijt, privé-landrover met gids, picknicklunch, diner en safari-activiteiten

Dag 5 Ngorongoro Krater – Serengeti Nationaal Park

Tanzania-Serengeti-luipaard 6bac9bda-9f52-4659-9942-56a890dd9500 8e0ad55b-3aaf-4771-9220-a684a3245eda

Vroeg op pad voor de rit naar het bekendste park van Tanzania: Serengeti Nationaal Park. Langzaam ziet u het landschap veranderen van heuvelachtig naar een eindeloze vlakte. Onderweg ziet u ongetwijfeld groepen kori bustards en secretarisvogels, enkele van de grootste loopvogels ter wereld. 

 

U luncht in het restaurant van uw lodge of tented camp. Tijd om uit te buiken heeft u niet, want de Serengeti lonkt. Samen met uw gids speurt u in uw landrover over de vlakte naar wilde dieren en probeert u uw eerste glimp op te vangen van de grote kuddes. De komende dagen ervaart u de migratie en diversiteit van de Serengeti in al haar facetten.

 

Overnachting in Serengeti Nationaal Park

Inclusief ontbijt, privé-landrover met gids, lunch, diner en safari-activiteiten

Dag 6 Serengeti Nationaal Park

Wat staat er een mooie dag op het programma! Een complete safari in het Serengeti National Park. Let u vandaag tijdens de safari goed op of u luipaarden, verstopte leeuwen of andere dieren ziet. Geef uw ogen goed de kost, want voordat u het weet spot u vele soorten wild. Het is vandaag volop genieten van het rijke wildleven.

 

Overnachting in Serengeti Nationaal Park

Inclusief ontbijt, privé-landrover met gids, lunch, diner en safari-activiteiten

 

Dag 7 - 8 Serengeti Nationaal Park / Ndutu Nationaal Park

Tanzania-Serengeti-zebra

U vervolgt uw safari in het spoor van de migratie. Misschien heeft u geluk en pakt u het aangrenzende Ndutu Nationaal Park mee. Eén ding is zeker: volop wild vandaag. Vergeet niet af en toe omhoog te kijken. Vele vogels zitten op de tak van een boom te fluiten. U komt langzaamaan aan het einde van uw safari-avontuur.

 

Overnachting in Serengeti of Nduti Nationaal Park

Inclusief ontbijt, privé-landrover met gids, lunch, diner en safari-activiteiten

 

Dag 9 Serengeti Nationaal Park / Ndutu Nationaal Park - Arusha

Vandaag is uw safari-avontuur voorbij. U wordt naar de landingsbaan gebracht en vliegt terug naar Arusha. Als u wilt kunnen we uw reis verlengen op de witte zandstranden van Zanzibar.

 

Inclusief ontbijt, transfer, binnenlandse vlucht

 

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen