1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Familiesafari Tanzania

U staat aan het begin van een onvergetelijke familiereis door Tanzania. Bezoek de lokale stam, de Masai. Leer over hun rituelen, stap samen op de fiets en overnacht in een traditioneel Masai-huis. Na een bezoek aan deze bijzondere stam reist u naar het nationale park van Tarangire en de Serengeti. Wie spot er als eerste de Big 5? Houdt uw verrekijker bij de hand en kijk goed om u heen. De dieren verstoppen zich graag in het park, maar lopen ook op kleine afstand langs uw voertuig voorbij. Uw laatste stop is de Ngorongoro-krater. U daalt de krater in en heeft kans de zeldzame, zwarte neushoorn tegen te komen. Het is een onvergetelijke ervaring om samen dit safari-avontuur aan te gaan. 

Wat maakt deze reis bijzonder
Ontmoet de Masai
Op zoek naar the Big 5
Leuk voor jong en oud
Tanzania-in-een-Masai-huis-Caroline
Caroline
Een reis door Tanzania is absoluut de moeite waard vanwege de ongetemde bush, eeuwenoude culturen en het paradijselijke Zanzibar.
Prijsindicatie vanaf € 3050,- per persoon
Reisduur: 10 dagen / 9 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Familiesafari Tanzania

Dag 1             Aankomst Arusha

Dag 2             West Kilimanjaro

Dag 3             Tarangire National Park

Dag 4             Tarangire National Park

 

Dag 5             Karatu

Dag 6             Serengeti National Park

Dag 7             Serengeti National Park

 

 

Dag 8             Ngorongoro-krater

Dag 9             Ngorongoro-krater

Dag 10           Vertrek Ngorongoro-krater

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Arusha

Karibu Tanzania! Welcome at Kilimanjaro Airport. Deze luchthaven is het startpunt voor een onvergetelijke familie/safarireis die voert langs de verschillende parken van Tanzania.

 

U overnacht eerst een nachtje in de safarihoofdstad van Tanzania: Arusha. Gelegen aan de voet van Mount Meru, vlakbij het verborgen pareltje Arusha National Park. Maak een mooie stadswandeling en zie hoe safari-jeeps door de straten van Arusha rijden. 

 

Overnachting in Arusha.

Inclusief transfer

Dag 2 Arusha – West Kilimanjaro

Tanzania-Masai-Schaap Maasai-Boma-bezoek-familie-Speleers Yamaths-boma_1_422761

Samen met het gezin rustig van het ontbijt genieten en even acclimatiseren, om vervolgens met uw privégids richting West Kilimanjaro te gaan. Deze dag staat geheel in het teken van de Masai-stam: jullie worden op traditionele wijze verwelkomd en krijgen een heerlijke, lokale lunch voorgeschoteld.

 

Natuurlijk kunt u de middag doorbrengen aan het zwembad, maar wat is er leerzamer dan een middag op pad te gaan met een Masai-krijger? Wandel samen door de bush, leer de jachttechnieken en maak kennis met deze boeiende stam. Het is niet alleen toekijken en luisteren geblazen, maar jullie gaan zelf ook oefenen! Na gedane ‘arbeid’ eindigt u de dag met een sundowner op een heuvel, onder het genot van traditionele dans en zang. Een overnachting in een typische Masai-hut is een logische en mooie afsluiting van deze dag.

 

Overnachting West Kilimanjaro.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, 4x4 safari auto met Engelssprekende privégids/chauffeur en bezoek aan Masai-stam

Dag 3 West Kilimanjaro – Meserani Snake Park – Tarangire

Heeft elk gezinslid goed geslapen na de ontmoeting met de Masai van gisteren? En heeft u het prachtige uitzicht op de Kilimanjaro goed in u opgenomen? Dan rijdt u in de loop van de ochtend richting het zuidwesten. Misschien zijn jullie ze gisteren tijdens de wandeling al tegen gekomen, maar vandaag zien jullie ze gegarandeerd in Meserani Snake Park: slangen. Wie is bij jullie de durfal van het gezin die straks een slang gaat vasthouden?

 

U zet de reis voort; geniet van de enorme vlaktes en stelt zich voor hoe het leven hier is, als u her en der een kleine Masai nederzetting ziet liggen in de zinderende zon. Na aankomst in uw accommodatie kunt u nog rustig door mijmeren over het Afrikaanse leven.

 

Overnachting nabij Tarangire.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, 4x4 safari auto met Engelssprekende privégids/chauffeur en bezoek aan Meserani Snake Park

Dag 4 Tarangire National Park

Tanzania-Safari-Jumavanverrelogo_1_422981 04a7ee09-88a1-4c0a-9e27-519a16f6a2dd

Vandaag is de eerste safaritocht een feit! Tarangire National Park is een mooie binnenkomer, want het park staat bekend om de grootste concentraties wild van Tanzania die gedurende het hele jaar in het park blijven. En is dé plek met een hoge populatie olifanten (zo een 5500). Wow…spannend hoor als deze kolossen uw pad kruisen. De kinderen worden door de gids wegwijs gemaakt in het ‘wildlife’van Tanzania.

 

Hij zal ze het gedrag, hun karakteristieke eigenschappen en de gewoonten van de wilde dieren beschrijven. Wist u dat de naam van het park afkomstig is van de Tarangire-rivier? U ziet een afwisselend landschap dat wordt gedomineerd door enorme baobabs, acaciabossen en afgewisseld wordt door moerassen, vlaktes en rivieren. Niet alleen de kinderen, maar ook u hangt aan zijn lippen. 

Het is bijna een onvoorstelbare ervaring om de wilde dieren van zó dichtbij te zien en te ruiken.

 

Overnachting nabij Tarangire.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, 4x4 safari auto met Engelssprekende privégids/chauffeur en bezoek aan Tarangire National Park

Dag 5 Tarangire – Mto wa Mbu – Karatu

Fietsen met de Masai

U verlaat het gebied van de vele baobabbomen weer en rijdt richting Lake Manyara (ca. 1 uur rijden). Vlak voor het dorpje Mto wa Mbu verlaat u de verharde weg en komt u, na een korte rit door de bush, aan bij een klein Masai-dorp. Wat voor spannends staat hier nu weer op de planning? De familie Yamath heet u op rituele wijze welkom. Loop naar één van de hutten en leer meer over de dagelijkse gebruiken en tradities van deze interessante stam.

 

Tijdens de lunch kunt u vanaf het terras het dorpsleven aanschouwen. Het is onvoorstelbaar om te zien hoe jonge en oude mannen de grote trossen bananen vervoeren op hun fiets of pikipiki (bromfiets). Meng u in het dorpsleven en struin over de markt. Wie weet scoort u wel een leuk souvenir, maar vergeet niet af te dingen!

 

Vervolgens stapt u op de pedalen en maakt u een begeleide mountainbiketocht door de omgeving (ca. 2,5 uur). Aan de kinderen is ook gedacht: kleinere mountainbikes en helmpjes zijn aanwezig.

 

Overnachting in Karatu.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, 4x4 safari auto met Engelssprekende privégids/chauffeur, ontdek het Masai-leven en maak een begeleide mountainbiketocht

Dag 6 Karatu – Serengeti National Park

Op zoek naar Simba

Tanzania-Serengeti-Leeuw2(2)

Een nieuw avontuur begint wanneer u de wereldberoemde Serengeti binnen rijdt. Rijdend over de eindeloze vlaktes ziet u af en toe rotsachtige eilandjes in een zee van gras, de zogeheten “Kopjes”. Ze zijn het leefgebied voor een verscheidenheid aan dieren en planten. Voor de leeuwen is het een uitstekende uitkijkpost en een ideale plek om hun jongen te verbergen. De 4 à 5 uur durende rit levert u prachtige fotomomenten op, indrukwekkende vergezichten en alvast een voorproefje van de dierenwereld in dit machtige gebied. Maak er samen een spel van: wie spot de Simba als eerste? De komende nacht brengt u door op een unieke locatie in het centrale deel van de Serengeti. Het kamp zal u het unieke “Out of Africa”-gevoel geven; de zonsondergang aanschouwen vanaf uw tent en een diner onder een met sterren bezaaide hemel.

 

Overnachting in Serengeti National Park.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, 4x4 safari auto met Engelssprekende privégids/chauffeur en op safari in Serengeti National Park

Dag 7 Serengeti National Park

Haal de verrekijkers maar tevoorschijn en speur de vlaktes af. Ook uw privégids geeft zijn ogen goed de kost als hij in de verte wat bladeren ziet bewegen. Langzaam rijdt hij op zijn doel af, de beloning is groot: een giraffefamilie die in het ochtendgloren staat te grazen aan de acaciabomen. De uitleg van de gids hoe en waarom is even zo boeiend.

 

Overnachting in Serengeti National Park.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, 4x4 safari auto met Engelssprekende privégids/chauffeur en bezoek aan Serengeti National Park

Dag 8 Serengeti National Park – Ngorongoro-krater

Tanzania-Jeepbestuurder Tanzania-Ngorongoro-baobab(2) Tanzania-Serengeti-olifanten1_1_422631

Om nog een laatste blik op het wild in centraal Serengeti te werpen, maakt u in de ochtend nog een korte safaritocht. Zelfs op deze laatste dag kunnen jullie nog niet eerder door u gespotte roofdieren ontdekken. Als u de Serengeti verlaat, komt u weer in de prachtige omgeving van de Ngorongoro-krater. Masai gehuld in hun kleurrijke doeken hoeden er hun kuddes vee en wellicht treft u ook nog gazelles, giraffes, olifanten of zebra’s die uw pad kruisen. Het wild in Tanzania is namelijk niet gebonden aan de grenzen van een park.

 

Overnachting buiten Ngorongoro.

Inclusief ontbijt, lunch, diner en 4x4 safari auto met Engelssprekende privégids/chauffeur

Dag 9 Ngorongoro-krater

Op safari in een krater!

Een vroege wake up call is vereist want, terwijl de omgeving nog door een mistige gloed is omhuld, daalt u zo’n 610 meter af, de Ngorongoro-krater in. En dan in ene rijden jullie over de bodem van de krater! Deze bestaat voornamelijk uit grasland en bos, afgewisseld door bronnen, beekjes en het Magadimeer. En dan…. wat ziet u daar lopen? Een Masai daalt dagelijks met hun kuddes vee af in de krater om ze te laten drinken en alleen zij mogen zich in de krater verplaatsen zonder voertuig.

 

Jullie hebben geluk. In de Ngorongoro-krater is de kans groot om de zeldzame, zwarte neushoorn te spotten. Een absoluut hoogtepunt. Behalve de neushoorn herbergt de krater ook de overige vier van de “big five” en nog vele andere grote en kleinere roofdieren. U verlaat de krater en keert terug naar uw accommodatie. Geniet ’s middags van het zalige nietsdoen en een plons in het zwembad.

 

Overnachting buiten Ngorongoro.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, 4x4 safari auto met Engelssprekende privégids/chauffeur en bezoek aan Ngorongoro Krater

Dag 10 Vertrek Ngorongoro-krater

Helaas, aan alle goede dingen komt een eind. Geniet nog even van het moment met elkaar, want in de loop van de ochtend rijdt u naar Arusha. Maak onderweg nog een stop en koop een leuk souvenir als aandenken. Wat zullen jullie mooie herinneringen hebben gemaakt tijdens deze indrukwekkende familiereis.

 

Na deze safaridagen nog even ontspannen aan een wit zandstrand? Vlieg met ons mee naar Zanzibar.

 

Inclusief ontbijt en 4x4 safari auto met Engelssprekende privégids/chauffeur

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen