1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Ngorongoro Krater & Lake Manyara

Voor wie iets minder tijd heeft is deze safarireis perfect. Met bekende plekken zoals Ngorongoro Krater en Lake Manyara krijgt u een goed beeld van de 2 bijzondere parken in het noordelijk deel van Tanzania. Een stukje extra cultuur proeft u in Arusha tijdens een interessante excursie. In Karatu nemen wij u mee op een mooie natuurwandeling.

Lokale markten
Safaritochten
Flamingo's
Tanzania-in-een-Masai-huis-Caroline
Caroline
Een reis door Tanzania is absoluut de moeite waard vanwege de ongetemde bush, eeuwenoude culturen en het paradijselijke Zanzibar.
Eva-Madikwe-Game-Reserve
Eva
Ik zou Tanzania zeker aanraden vanwege de overweldigende diversiteit aan wilde dieren, koraalriffen en de adembenemende Kilimanjaro.
Ingrid-Kenia-zebra
Ingrid
Wat ben ik verliefd op Afrika. Elk land heeft iets unieks. Ik adviseer u graag voor een droomreis naar Afrika.

Reis van dag tot dag: Ngorongoro Krater & Lake Manyara

Dag 1     Arusha

Dag 2     Arusha

Dag 3     Lake Manyara National Park  

Dag 4     Ngorongoro Krater   

Dag 5     Arusha

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Arusha

U arriveert op de luchthaven van Kilimanjaro en wordt opgewacht voor de transfer naar uw lodge die prachtig gelegen is buiten het drukke centrum van Arusha. 

 

Arusha is de safarihoofdstad van Tanzania. Gelegen aan de voet van Mount Meru, vlakbij het verborgen pareltje Arusha National Park. Maak een mooie stadswandeling en zie hoe safari-jeeps door de straten van Arusha rijden. Straatverkopers presenteren hun souvenirs en u zult gelijk zien dat verkopen in hun Afrikaanse bloed zit. Het is een marktstad waar koffie, tarwe en maïs wordt verkocht. Op dinsdag is een bezoek aan de Masaïmarkt een leuk uitstapje. 

 

Overnachting in Arusha.

Inclusief transfer

Dag 2 Arusha

Tanzania-Arusha-Lake-Duluti 1b34688d-ec13-4758-9813-c8411c2e5192

Begin de ochtend rustig en relaxt met een ontbijt in de tuin. In de middag heeft u genoeg tijd om de stad Arusha te verkennen. Er staat een leuke middagexcursie op het programma, met als start een lunch in een lokaal restaurant. Daarna maakt u een rondrit door de stad waar u een bezoek brengt aan de Clock Tower (gelegen precies halverwege Kaapstad en Cairo) en een lokale markt met houtsnijwerken. Misschien leuk om wat mee te nemen voor thuis.

 

De laatste stop is een bezoek aan de Tanzanite Experience. Hier wordt uitleg gegeven over de bijzondere en unieke edelsteen. Deze steen wordt gevonden in een kleine mijn vlakbij Arusha. 

 

Overnachting in Arusha.

Inclusief ontbijt, middagexcursie met privéchauffeur/gids en lunch in lokaal restaurant

Dag 3 Arusha – Lake Manyara National Park

Uw privéchauffeur/gids staat al op u te wachten, het safari avontuur gaat beginnen! U verruilt het drukke stadsleven voor rust in de natuur. Vertrek naar Lake Manyara National Park, waar je voor de lunch in je lodge aankomt. Onderweg passeert u koffie-, mais- en bananenplantages afgewisseld met lokale dorpjes waardoor u een goed beeld krijgt van het lokale leven. Na de lunch is er voldoende tijd om even te ontspannen rond de lodge. In de namiddag maakt u een gamedrive door Lake Manyara National Park.

 

In het Lake Manyara National Park liggen leeuwen te soezen in de bomen. Op uw reis door het park kijkt u uw ogen uit. Om u heen ziet u brede, oude bomen, watervallen, moerassen, graslanden en grote meren. Tweederde van het Lake Manyara National Park bestaat uit water. Het Manyara-sodameer is een paradijsje voor nijlpaarden en talloze vogels. Wanneer het opdroogt, ontstaat er een moeras waar de dieren graag doorheen banjeren op zoek naar eten. Na de gamedrive keert u terug naar de lodge voor het diner. 

 

Overnachting in Lake Manyara National Park. 

Inclusief ontbijt, landrover met privéchauffeur/gids, lunch, diner en safari-activiteit

Dag 4 Lake Manyara National Park - Ngorongoro Krater

9db0dbd0-a783-4805-98b4-721751e52ab2

U vertrekt vroeg in de ochtend naar de bodem van de Ngorongorokrater. Dit paradijs van 164 vierkante kilometer is gevormd door het instorten van een oude vulkaan meer dan 25 miljoen jaar geleden. De vruchtbare bodem heeft een weelderige vegetatie opgeleverd die maar liefst meer dan 30.000 inheemse zoogdieren heeft aangetrokken! De kans is dus groot dat u de "Big Five" tijdens uw safari. 

 

Overnachting bij Ngorongoro Krater. 

Inclusief ontbijt, landrover met privéchauffeur/gids, picknicklunch, diner en safari-activiteiten

 

Dag 5 Vertrek Ngorongoro Krater

Na een laatste blik op de krater rijdt u terug naar Arusha.

 

Inclusief ontbijt, landrover met privéchauffeur/gids 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën