1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Avontuurlijk Darién

Vanaf Panama City rijdt u in een kleine internationale groep naar een gebied waar zeer weinig toeristen komen: Darién. Darién vormt het grensgebied met Colombia. Het is vooral interessant voor vogelspotters; er zijn zoveel verschillende vogelsoorten te zien!  

Er zijn dorpen waar traditionele Kuna-stammen leven. U maakt wandelingen en autotochten. U slaapt in een tentenkamp.

Zeer weinig toeristen
Ideaal voor vogelspotters
Moerasland en jungle
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
In één reis genieten van strand, jungle, een moderne stad en uw trip afsluiten op een tropisch eiland? Wat mij betreft is Panama daarvoor hét land!
Peru-Machu-Picchu-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns-Amerika dan ook als thuiskomen.
1-Cocktails-met-zonsondergang_1_329393
Lara Huisenga
In het sfeervolle Latijns-Amerika voel ik me altijd direct thuis. Wat een heerlijk continent. Mijn ervaringen deel ik graag met u!

Reis van dag tot dag: Avontuurlijk Darién

Dag 1       Panama City

Dag 2       Darién

Dag 3       Darién

Dag 4       Darién

 

Dag 5       Darién

Dag 6       Darién

Dag 7       Darién

Dag 8       Darién - Panama City

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Panama City

U wordt naar het Riande luchthavenhotel gebracht; op vijf minuten rijden van de internationale luchthaven. Luchthavenhotel klinkt niet zo leuk, maar er is een tropische tuin met vogels zoals kolibries. U eet vanavond samen met eventuele andere deelnemers en uw gids. Tijdens het diner vertelt de gids van alles over het komende avontuur. U gaat naar een gebied waar nauwelijks toeristen komen. Tot voor kort was het gevaarlijk om er als toerist heen te gaan. Ook nu staat het toerisme nog in de kinderschoenen. Om deel te nemen aan deze tocht naar Darien dient u flexibel te zijn. Programmaonderdelen kunnen vervallen of wijzigen. Darién bestaat uit oerwoud en moerasland. Het vormt de grens tussen Panama en Colombia. Het Panamese deel is een Nationaal Park. Het gebied is moeilijk begaanbaar, er zijn haast geen wegen. Veel van het transport gaat lopend en per boot.

 

Overnachting in Panama City.

Inclusief transfer, diner

Dag 2 Van Panama City naar Darién

Panama-Darien-2_1_363209 Panama-Darien-5_1_363227 Panama-Darien-4_1_363245

Vandaag rijdt u via Nusagandi en door de Bayano regio naar Darién. U vertrekt al vroeg. De rit duurt zo’n vijf uur qua rijtijd, maar u stopt diverse keren. U rijdt over de Panamerican Highway. Het is een mooie route door een landelijk gebied. De Kuna Indianen, Guna Yala leven hier. De Guna Yala zijn één van de zeven stammen die nog in Panama leven. Ze houden sterk vast aan hun traditionele levenswijze en ze zijn autonoom. Dat wil zeggen dat ze hun eigen regering hebben . De Kuna vrouwen dragen kleurige jurken en een soort beenwarmers. Aan de voet van een gebergte maakt u een wandeling. Dit is het Nusagandi gebied. Het oerwoud is hier ongerept. Vele zeer bijzondere vogels ziet u hier. ’s Middags arriveert u bij het grootste meer van Panama: het Bayanomeer. Hier leven veel watervogels. Langs de waterkant loopt u een korte wandelroute. Vervolgens naar uw onderkomen in Darién. U slaapt in een tentenkamp. Het eten is een mix van Panamese en internationale gerechten.

 

Overnachting in een tent in het Canopy Camp.

Inclusief ontbijt, picknicklunch, diner, transport (in klein groepje)

Dag 3 Darién

0cc220e7-c68b-4bab-bf1d-5ec029b8e9cf b580764c-d1fa-4ddb-a429-8d7f303d32a5

Vroeg op en op pad om bijzondere vogels te spotten. Diverse soorten papegaaien leven bijvoorbeeld hier. Na het ontbijt loopt u Nando’s Trail. Ook hier zijn veel vogels te zien onderweg. De lunch vindt in het tentenkamp plaats. ’s Middags op zoek naar kolibries en tijd om te ontspannen. Aan het einde van de middag maakt u weer een wandeling en ook na het avondeten is er een begeleide hike. In het donker heeft u kans om totaal andere dieren te zien dan overdag. Denk aan uilen en nachtzwaluwen. Ook kleine nachtelijke zoogdieren kunt u tegenkomen.

 

Overnachting in een tent in het Canopy Camp.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, excursies (in klein groepje)

Dag 4 Darién

El Salto Road ligt vijftien minuten rijden vanaf het tentenkamp. De river Chucunaque loopt hier. De rivier wordt omgeven door tropisch droogwoud. Heel andere vogels zijn hier te ontdekken. U loopt een trail. Voor de lunch rijdt u weer terug naar het Canopy tentenkamp. ’s Middags wederom een trip met de auto. Deze keer rijdt u naar Las Lagunas. Er zijn wat akkers, kleine stroompjes, droogwoud en wederom veel vogels.

 

Overnachting in een tent in het Canopy Camp.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, excursies (in klein groepje)

Dag 5 Darién

79ad06e8-cf81-4a88-9a22-c601c627f520

Een bezoek aan de Tierra Nueva Foundation en aan Yaviza staan vandaag op het programma. De Tierra Nueva Foundation is een non profit organisatie die zich bezighoudt met de mensen die in dit gebied leven. Ze proberen te werken aan hun opleiding door een technische school en een landbouwschool op te richten. Rondom de gebouwen van de stichting, loopt u een trail. Er leven hier ook veel soorten vogels. Picknicklunch bij de Foundation. Na het eten rijdt u naar het zuidoosten. Dit is een moerassig gebied. U gaat helemaal tot het einde van de Panamerican Highway, tot aan Yaviza. In Yaviza leven zo’n 1000 mensen. Ze leven voornamelijk van de landbouw. Even rondkijken in dit dorp. De cultuur van de locals is hier goed bewaard gebleven. Daarna terug naar het tentenkamp voor het diner.

 

Overnachting in een tent in het Canopy Camp.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, excursies (in klein groepje)

Dag 6 Darién

Weer een dag die in het teken van vogelspotten staat! Op naar El Real de Santa Maria, een dorp aan de rand van het Nationale Park. Er wonen ongeveer 700 mensen en twee rivieren stromen door dit gebied. Per boot vaart u naar El Real. Aan de waterkant leven veel vogels zoals slangenvogels, aalscholvers, ibissen, reigers, oropendula’s enzovoort. Er is secundair regenwoud, er is een landingsstrip, een paar weggetjes, akkerbouw en het dorp. Rondom het dorp ziet u duiven, papegaai-achtigen, spechten, gieren, mierklauwieren en vele andere vogelsoorten. In het dorp zoekt u een plekje om te picknicken en even siësta te houden. Daarna verkent u de omgeving verder. Pas aan het einde van de middag keert u terug naar het Canopy Camp.

 

Overnachting in een tent in het Canopy Camp.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, excursies (in klein groepje)

Dag 7 Darién

b5f75785-aa90-40e3-aa11-2dd0ebede379 63dfb186-89f1-4a3e-8830-b9c49b251335

Op 30 minuten van het kamp ligt een waterrijk gebied dat beschermd is. Dit is het Serranía Filo del Tallo Hydrological Reserve. Via een trail loopt u naar de noordkant van het reservaat. U moet af en toe door kleine kreken heen en u klimt een stukje omhoog. Er zijn hier teakplantages. Bijzondere vogels leven in dit gebied. Voor de lunch terug naar het Canopy Camp. De middag is ter vrije besteding. Even helemaal niets doen. Op het terrein van het tentenkamp is ook al genoeg te ontdekken, maar als u nog een extra wandeling wilt maken, is dat ook mogelijk. Misschien wil u heel graag een bepaalde vogel zien, laat het uw gids weten en samen gaat u op pad.

 

Overnachting in een tent in het Canopy Camp.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, excursies (in klein groepje)

Dag 8 Darién

Helaas is het al weer tijd om in te pakken. Uw avontuur in Darién loopt ten einde. Na het ontbijt begint de terugreis richting Panama City. Onderweg stopt u bij het San Francisco Nature Reserve. Dit is een privé reservaat met bos. Maar liefst 1300 hectare groot en met fantastische mogelijkheden om vogels te spotten. Een Amerikaanse priester heeft het reservaat opgericht. De natuur is zeer gevarieerd. Er is primair en secundair regenwoud, velden, akkers, vijvers en moerassig gebied. Na de lunch rijdt  langs de Torti rivier terug naar het Bayanomeer. Aan het einde van de middag bent u terug in Panama City.

 

Inclusief ontbijt, lunch, excursie, transport (in klein groepje)

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën