1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
Melany
Specialist Australië, Nieuw-Zeeland en Indonesië

Melany

Mijn bezochte Van Verre bestemmingen: Indonesië, Maleisië, Thailand, Singapore, Vietnam, Cambodja, Hong Kong, Dubai, IJsland, Zuid-Afrika, Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland.

Van kleins af aan reis ik al veel met mijn ouders. Van kamperen op de camping in Frankrijk tot een rondreis in Australië. Toen ik mijn vervolgopleiding moest kiezen, was het voor mij geen lastige keuze om te kiezen voor een toeristische opleiding. Hoe leuk is het om werk te kunnen combineren met je hobby!

Na mijn opleiding heb ik een mooie reis gemaakt door Zuid Oost Azië, waarbij ik onder andere Vietnam, Cambodja, Thailand en Indonesië heb bezocht. Tijdens deze reis heeft dit diverse continent echt mijn hart gestolen.

Naast reizen is duiken mijn grootste hobby. Bij het uitzoeken van de volgende bestemming, kijk ik altijd naar de duikmogelijkheden.

 

Melany in Vietnam    Melany duiken    Melany in Nieuw Zeeland

 

Mijn mooiste reis ooit 

Een van mijn favoriete reizen was een rondreis op Bali met mijn vriend. Bali is zo’n klein, maar fijn eiland waarbij je in een korte tijd onwijs veel kunt zien. Van de Balinese sawa’s, de prachtige groene rijstvelden, de hoge Sekumpum waterval tot de prachtige onderwaterwereld. Daarnaast is de Indonesische keuken één van mijn favorieten.

Ook heb ik een hele bijzondere wereldreis gemaakt. Tijdens deze reis zijn meerdere punten van mijn bucketlist afgevinkt, zoals het zwemmen met walvishaaien in Australië en stand up paddelen in de Stille Oceaan bij de eilanden van Frans Polynesië. Echt een droomreis!

 

Nusa Lembongan    Bali    Ankor Wat, Cambodja

 

 

Mijn reisblog
Onderwaterwereld Nusa-eilanden

Onderwaterwereld Nusa-eilanden

Wat te doen in Ipoh, Maleisië

Wat te doen in Ipoh, Maleisië

Great Ocean Road

Great Ocean Road

Ontmoet de Aboriginals

Ontmoet de Aboriginals

Mijn inspectiereis voor Van Verre

In september 2019 mocht ik op inspectiereis naar Sumatra, Indonesië. Ik heb de route van Medan tot Padang en de eilanden voor de kust van Padang gezien. Een prachtig eiland wat mij onwijs heeft verrast! Wat is Sumatra nog een puur en authentiek eiland. Een van mijn mooiste ervaringen is toch wel het oog in oog staan met orang-oetans in Bukit Lawang. Een bezoek aan het Barumun Nagari National Park was ook erg leuk, dit is een bijzonder park dat sinds 2015 verwaarloosde olifanten opvangt.

Sumatra, Indonesië    Barumun Nagari    Sumatra, Indonesië

Sumatra, Indonesië    Brastagi    Sumatra, Indonesië

 

 

        

 

Mijn favoriete Van Verre reizen
Lombok-Gili-Meno-Paard
Voorbeeldreis Bali

Rondreis Bali: Romantisch Bali en Gili

Zuid-westkust: Seminyak, breed zandstrand > Ubud, kunstenaarsdorp tussen rijstvelden > via Bratanmeer naar Lovina aan de Noordkust, spot dolfijnen > Padangbai > per boot naar bounty-eiland Gili Meno (Lombok).

Bali-Pemuteran-Menjangan1
Voorbeeldreis Bali

Bouwsteen Bali: Bali onderwater

Noord- en Oost-Bali

 

Gevarieerde duik- en snorkellocaties langs noord- en oostkust: Pemuteran, tegenover het eiland Menjangan, met spectaculair rif > Amed, scheepswrak > vanuit Padangbai naar Nusa Penida.

draagsteropBalineserijstvelden
Voorbeeldreis Bali

Bouwsteen Bali: Sawa-reis Bali

Noord- en Midden-Bali

 

Wandelen bij Blimbing, weelderig groene en eindeloze sawa’s > Munduk, tropisch regenwoud, koffieplantages, tweelingmeren > Jatiluwh, rijstterrassen zover het oog reikt.