1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Ontmoet de Chin-bevolking

Actief & authentiek Myanmar op en top! Bewandel de Mount Victoria en ontmoet de lokale bevolking van de Chin-staat. U bezoekt een deel van Myanmar, dat erg afgelegen is. Via hobbelwegen komt u aan bij deze bijzondere bergstammen die zich vooral kenmerken door de vrouwen met hun getatoeëerde gezichten. De Chin leven vooral van de jacht. Trofeeën hangen bij hun huizen en deze laten ze graag met vol entousiasme zien. De vrouwen bespelen neusfluit en harp en maken de kleurrijkste kleding die zij zelf dragen.

 

Ontmoet bijzondere Chin-vrouwen
Bezoek authentieke bergstammen
Trekking naar Mount Victoria
Renee2
Renée
Myanmar vind ik een ontdekking! Wat heb ik genoten: al die glans en die aardige mensen, die blij zijn dat je komt. U weet me te vinden.

Van dag tot dag: Ontmoet de Chin-bevolking

Dag 1      Bagan - Kampalet

Dag 2      Kampalet - Mount Victoria - Kampalet

Dag 3      Mindat

Dag 3      Vertrek Mindat

100% maat werk

Dag 1 Bagan – Kampalet

5b04f46e-9975-4ea8-9b48-14b15853cb89 11b80b9e-9cdd-49a7-a15e-aa44d4b39f01

Vandaag vertrekt u westwaarts richting Kampalet. De omgeving waar u doorheen rijdt is prachtig. Het wordt een lange reisdag, maar het uitzicht is dit meer dan waard. Na enkele uren rijden wordt het steeds bergachtiger.

U nadert de Chin-staat die zicht kenmerkt door de Chin-vrouwen met hun getatoeëerde gezichten. Zij leven in authentieke dorpen waar u onderweg stopt. Zo bezoekt u de dorpjes Chauk, Seik Phyu en Kanzanma. In Saw geniet u van een lokale lunch en dan nog het laatste stukje door een wat ruiger berggebied. Welkom in authentiek Myanmar!

 

Overnachting in Mountain Oasis resort in Kampalet. 

Dag 2 Kampalet – Mount Victoria – Kampalet

Een actieve dag vandaag! Na het ontbijt wordt u in ongeveer twee uur naar het basiskamp gebracht van waaruit de trekking naar de Mount Victoria begint. Mount Victoria is met haar ruim 3000 meter boven zeeniveau de hoogste berg van de Chin-staat.

 

De trekking duurt ruim 4 uur en is geschikt voor de getrainde loper. Ontdek de flora & fauna van dit gebied en maak kennis met de lokale bevolking.

 

De Chin-mensen leven vooral van de jacht op wilde koeien en herten, waarvan zij de trofeeën aan hun huis hangen. U kunt helemaal tot aan de top lopen, of er voor kiezen om het laatste stukje achterop de brommer te gaan en vervolgens naar beneden te wandelen. Opvallend is het aantal kerken in dit voornamelijk christelijke gebied. Na de wandeling wordt u vanaf het basiskamp weer teruggebracht naar Kampalet.

 

Overnachting in Kampalet.

Dag 3 Kampalet - Mindat

Chin-tattoo-12 Myanmar-Mindat-Bevolking Myanmar-Mindat-wassen

Na het ontbijt wordt u in ongeveer 2 uur naar Mindat gebracht. Onderweg stopt u bij lokale dorpen. De bewoners spreken hun eigen taal en vaak niet eens Birmees. Door de invloeden van het christendom spreken de mensen soms nog wel een woordje Engels. Een vraag die vaak direct gesteld wordt; are you christian?

De getatoeëerde gezichten van de Chin-vrouwen zijn opvallend, maar ook hun kleurrijke kleding en dagelijkse bezigheden zijn zo anders dan wat wij in de westerse wereld gewend zijn. Met geluk bespelen zij hun neusfluit of harp. Het verhaal achter de getatoeëerde gezicht is bijzonder. De vrouwen maakten zichzelf minder aantrekkelijk uit bescherming voor zichzelf. Op die manier zouden zij niet gekidnapt worden door andere bergstammen en hoefden zij niet de trouwen met koning. Omdat het inmiddels niet meer toegestaan is, ziet u de getatoeëerde gezichten alleen nog bij de oudere vrouwen.

Overnachting in een eenvoudig onderkomen in Mindat. 

Dag 4 Vertrek Mindat

Na het ontbijt en het bezoek aan de lokale markt wordt u weer teruggebracht naar Bagan. Onderweg stopt u om te lunchen in Saw. U arriveert ’s avonds in Bagan van waar u uw reis door Myanmar kunt vervolgen.

 

Ga bijvoorbeeld na het ontdekken van Bagan richting het noorden en ontdek Mandalay met haar koningssteden.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën