1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Familiereis Borneo en West-Maleisie

Veel waterpret tijdens deze reis. Boottochtjes door de jungle, raften en snorkelen; het staat allemaal op het programma. Grote kans dat jullie tijdens deze reis ook de Borneo Big 5 zullen spotten. Je kunt dan een vinkje zetten achter de orang-oetan, neusaap, krokodil, dwergolifant en neushoornvogel.

Wat maakt deze reis bijzonder
Orang-oetans ontmoeten
De Borneo Big 5 spotten in Sukau
Raften over de Kiulu-rivier
Lara
Lara
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest en deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.
Prijsindicatie vanaf € 2200,- per persoon
Reisduur: 15 dagen / 14 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Familiereis Borneo en West-Maleisie

West-Maleisië

Dag 1 Aankomst Kuala Lumpur

Dag 2 Kuala Lumpur

Borneo, Sabah

Dag 3 Sepilok

Dag 4 Sukau

Dag 5 Sukau

Dag 6 Kinarut

Dag 7 Kinarut

Dag 8 Kinarut

West-Maleisië

Dag 9 Penang

Dag 10 Penang

Dag 11 Penang

Dag 12 Langkawi

Dag 13 Langkawi

Dag 14 Langkawi

Dag 15 Vertrek Langkawi

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Kuala Lumpur

Maleisie-KualaLumpur-twintowers-overview_4_183429 Maleisie-KualaLumpur-colonialarea

Welkom in Kuala Lumpur! Na de lange vlucht gaan jullie gelijk door naar jullie hotel in Kuala Lumpur.

 

Informatie Kuala Lumpur:

Kuala Lumpur wordt in de volksmond ook wel KL genoemd. De stad is een mix van typisch Aziatische drukte en moderne wolkenkrabbers en shopping malls. De Petronas Twin Towers domineren de skyline van Kuala Lumpur. Jullie kunnen naar de top van deze toren! Of naar het naastgelegen mooie KLCC Park waar jullie heerlijk in de schaduw rond kunnen wandelen. 

 

Vergeet ook het gezellige Chinatown niet met haar knusse straatjes, winkeltjes en de avondmarkt op Petaling Street. Hier kunnen jullie heerlijk eten in één van de vele restaurantjes of bij de verschillende eetkraampjes. De wel bekende Hop-on-Hop-off bus rijdt ook in Kuala Lumpur rond. Het is de perfecte manier om in korte tijd veel van de stad te zien. 

Overnachting in Kuala Lumpur.

Inclusief transfer

Dag 2 Kuala Lumpur

kuala-lumpur-kinderen-2 Maleisie_KualaLumpur_vervoer_2_419437 Maleisie-WestMaleisie-KualaLumpur-vogelpark21_2

Jullie kunnen vandaag met het hele gezin op eigen houtje Kuala Lumpur gaan ontdekken.

Leuk is om te gaan picknicken. Dit kan perfect aan het meer in de Lake Gardens, het grootste park van Kuala Lumpur. Hier vind je ook het grootste vogelpark ter wereld met wel 5000 vogelsoorten!

 

Overnachting in Kuala Lumpur.

Inclusief ontbijt

Dag 3 Kuala Lumpur - Sepilok

Het jungleavontuur gaat beginnen!

orangutan-maleisie189 Apen-borneo-moederenkind

Op naar Borneo! Jullie worden naar de luchthaven gebracht en vliegen van Kuala Lumpur naar Sandakan. Snel de stad uit, en de jungle in. Vanaf Sandakan rijden jullie in een half uurtje naar Sepilok waar jullie een nachtje slapen in een houten chalet aan de rand van de jungle.

 

Overnachting in Sepilok.
Inclusief ontbijt, transfers en vlucht

Dag 4 Sepilok - Sukau

Sabah-SukauNP-fileearedtreefrog Borneo2008 292 Maleisie-sabah-sukauNP-olifant

Eindelijk gaat het echt gebeuren: jullie gaan de orang-oetans in Sepilok ontmoeten. Vanaf jullie resort wandelen jullie naar het orang-oetan centrum waar de apen al naar de voederplaats slingeren voor een lekker ontbijtje. Het wereldberoemde opvangcentrum is opgericht om de bedreigde orang-oetans te beschermen en voor te bereiden op een leven in het wild. De apen zijn bevrijd uit gevangenschap, gered uit gekapt oerwoud of achtergelaten door hun ouders. Het doel is om de dieren uiteindelijk weer vrij te laten in de natuur. 

 

Na de lunch worden jullie naar de haven van Sandakan gebracht waar jullie in een bootje stappen dat jullie naar Sukau brengt. Het is een mooie tocht langs de kust en even later de rivier op naar het Nationaal Park. De boot vaart door mangrovebossen terwijl de vogels langs de waterkant op de uitkijk staan op zoek naar een lekker visje. Bij aankomst in de lodge wordt er eerst van alles verteld over het gebied waar jullie gaan slapen, het Kinabatangan Wildlife Reservaat.


In de middag ligt er een kleinere boot klaar voor een tochtje over de rivier. Er wonen hier verschillende soorten apen, vogels, dwergolifanten, krokodillen en andere jungledieren. Wie spot als eerste een olifantenslurf of een neushoornvogel hoog in een boom? Na de eerste jungletocht is het alweer tijd voor het diner in de lodge. Eet smakelijk.

 

Overnachting in Sukau in het Kinabatangan Wildlife Reservaat.
Inclusief ontbijt, lunch, diner, transfer, boottochten, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 5 Sukau

Menunggul-rivier-Sukau Maleisie-WestMaleisie-Sabah-Sukau-apen Maleisie-WestMaleisie-Sabah-Sukau-krokodil

Wakker worden met de junglegeluiden om je heen. Zijn jullie klaar voor een nieuwe dag middenin de natuur? We stappen vroeg in de boot voor een tochtje over de rivier naar het Oxbow-meer. De dieren langs de waterkant zijn ook net wakker en gaan op zoek naar eten. Krokodillen liggen op de loer, otters zwemmen in het rond en aapjes spelen in de bomen. Wat een prachtig gebied!

 

Na genoeg dieren gespot te hebben, gaan jullie terug voor het ontbijt in de lodge. Hierna is het tijd voor een korte junglewandeling, met gids die alles verteld over de planten en dieren in dit gebied. Na de lunch staat er nog een boottocht op het programma. Altijd al willen weten welke dieren ’s nachts wakker zijn? Ga dan mee met de nachtsafari. Leren batik-verven is ook één van de opties. Heb je gelijk een leuk souvenir voor thuis.

 

Overnachting in Sukau in het Kinabatangan Wildlife Reservaat.
Inclusief ontbijt, lunch, diner, boottochten, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 6 Sukau – Kinarut

Maleisie-kota-kinabalu-kinderen-genieten-van-uitzicht

Jullie nemen afscheid van de dieren in Sukau en vertrekken per boot naar de kust van Sandakan. Door naar de luchthaven om per vliegtuig naar Kota Kinabalu af te reizen. Hier staat een chauffeur jullie op te wachten om naar het hotel in Kinarut te brengen.

 

Informatie Kinarut:
Kinarut is een klein dorpje voor de kust vlak onder Kota Kinabalu. Een relaxte plek om bij te komen en te genieten van de zon, de zee en het strand. In de omgeving vind je een paar winkeltjes en restaurantjes voor de lokale bevolking, maar je kunt hier natuurlijk ook aanschuiven. Iets verder uit de kust liggen een aantal eilandjes. Rondom deze eilandjes ligt het Tunku Abdul Rahman National Park. Een geweldige plek om met een bootje naartoe te varen om te gaan snorkelen of duiken. De koraalriffen worden hier beschermd, en de meest kleurrijke vissen voelen zich hier thuis.

 

Overnachting in Kinarut.
Inclusief ontbijt, lunch, boottocht, transfers, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 7 Kinarut

Kinderen-kajakken Pemuteran-Menjangan-Snorkelen_1_407794

Echte strandactiviteiten kunnen jullie doen in Kinarut. Huur bijvoorbeeld een kajak of duik de onderwaterwereld in.

Jullie kunnen ook een boottocht maken en gaan vissen midden op zee. Snorkelen tussen de kleurrijke vissen in het Tanku Abdul Raham Nationaal Park is ook een aanrader, maar ultiem is het wel om te gaan picknicken met het hele gezin op een onbewoond eilandje. Wat gaat het worden? Jullie kunnen het ter plaatse regelen bij jullie resort.

 

Overnachting in Kinarut.
Inclusief ontbijt

Dag 8 Kinarut

Maleisie-Kinarut-raften Tamparili brug in Kota Kinabalu

Vandaag gaan jullie raften met de hele familie. Hoe leuk is dat!

 

In de ochtend worden jullie opgehaald bij jullie hotel en naar het plaatsje Tamparuli gebracht. Jullie gaan raften over de Kiulu-rivier, dit is een rustige rivier met diverse (kleine) stroomversnellingen. Tijdens het raften komen jullie langs een regenwoud, rijstvelden, rubberplantages en kleine dorpjes. Onderweg kunnen jullie ook nog genieten van een lunch.

 

Overnachting in Kinarut.
Inclusief ontbijt en excursie raften

Dag 9 Kinarut - Penang

Maleisie_penang-klein-strandje

Jullie stappen wederom in het vliegtuig, naar Penang.


Informatie Penang:
Penang, een populaire en misschien ook wel de leukste bestemming van Maleisië. Het is een sfeervol eiland met een rijke cultuur, lekker eten en lieve mensen. Er is ontzettend veel te doen voor jong en oud op dit eiland. Een hoogtepuntje is wel de stad Georgetown, maar er is nog zoveel meer.  

 

Overnachting op Penang. 
Inclusief ontbijt, transfers en vlucht

Dag 10 Penang

De Kek Lok Si tempel in Penang Maleisië-Penang-Georgetown-streetart Azie-West-Maleisie-Penang-Buddhist-temple-Kek-Lok-Si-family

Lekker toeren met jullie eigen auto over het eiland Penang. Dit gaan jullie zeker te gek vinden want er zijn hier zoveel mooie dingen te zien en te doen. Mooie natuur en tempels komen jullie tegemoet.

Vergeet niet om einde dag al jullie spullen uit de huurauto te halen, het is tijd om hem weer in te leveren. Aan het einde van de dag wordt de auto opgehaald bij jullie hotel.

 

Overnachting op Penang.

Inclusief ontbijt en huurauto

Dag 11 Penang

Penang-fishermanjettyJelutong West-Maleisië-Penang-geit_1

Vroeg uit de veren deze ochtend. Met een goede reden, want jullie gaan fietsen en dat wil je niet op het heetste moment van de dag doen. Op een mountainbike fietsen jullie door de omgeving van Balik Pulau. Jullie stoppen bij een vissersdorpje, een geitenboerderij en een nootmuskaat-plantage. In een relaxed tempo fietsen jullie over verharde wegen en paden dus het is goed te doen.

 

Er zijn hier geen fietsstoeltjes aanwezig, kids vanaf 7 jaar kunnen mee. De tour is samen met andere reizigers, vaak in klein gezelschap van ongeveer 10 personen.

 

Overnachting op Penang.

Inclusief ontbijt en fietsexcursie

Dag 12 Penang - Langkawi

Maleisie-langkawi-ferry Maleisie-langkawi-naambord-adelaar

Het is weer inpakken geblazen om naar het volgende leuke plekje te gaan. Vanaf de luchthaven van Penang vertrekt het vliegtuig naar Langkawi. Op Langkawi staat de chauffeur al op jullie te wachten om jullie naar het hotel te brengen.

 

Informatie Langkawi:

Laat het paradijs maar komen. Langkawi is een archipel dat bestaat uit 99 eilanden met 5 verborgen eilandjes die pas zichtbaar worden met eb. Op dit tropische paradijsje kunnen jullie met het hele gezin genieten van verlaten stranden, kristalhelder water, bosrijke bergtoppen, heerlijk eten en echt even quality time pakken. Wie wil dat nou niet?

 

Overnachting op Langkawi.

Inclusief ontbijt en transfer

Dag 13 & 14 Langkawi

Maleisie-langkawi-speelgoed-op-strand Malesie-Langkawi-Kokosnoot Maleisie_langkawi-blauwe-boot-op-strand

Een dagje ter eigen besteding. Wat gaan jullie doen? Op zoek naar dieren in de jungle, varen door de mangrovebossen of gewoon lekker een dagje strand met het hele gezin? Er is genoeg te doen op dit veelzijdige eiland, dus aan jullie de keuze wat het gaat worden.

 

Langkawi is mooi, de onderwaterwereld eromheen is misschien nog wel mooier. Boek een leuke snorkeltrip vandaag of morgen en ontdek het met eigen ogen.

 

Overnachting op Langkawi.

Inclusief ontbijten

Dag 15 Vertrek Langkawi

Maleisie-Langkawi-rode-boot

Jullie gaan het tropische paradijs alweer verlaten. Bij het hotel worden jullie opgehaald en naar de luchthaven van Langkawi gebracht.

 

Inclusief ontbijt en transfer.

 

Hier houdt deze voorbeeldreis op. Natuurlijk is het mogelijk om de reis te verlengen of aan te passen zoals jullie willen. Neem hiervoor contact op met onze Maleisië specialist.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen