1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Stedentrip Twee Wereldsteden

Stedentrip liefhebbers opgelet: u heeft nu de kans om niet één, maar twee wereldsteden te bezoeken in één reis. Singapore en Kuala Lumpur; twee bruisende hoofdsteden die eigenlijk heel dicht bij elkaar gelegen zijn. Beide steden hebben een koloniaal verleden dat goed terug te zien is in de prachtige koloniale gebouwen, maar ook moderne winkelcentra en immense wolkenkrabbers zijn in beide steden te vinden.

Lijken Singapore en Kuala Lumpur op elkaar? Ja en nee. De overeenkomsten en verschillen zult u zelf ervaren tijdens deze bouwsteen.

Twee bruisende hoofdsteden
Koloniaal verleden
Immense wolkenkrabbers
Lara
Lara
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest en deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.
Azie-maleisie-strand_2_605690
Evelyn
Maleisië heeft mijn hart gestolen. Ik heb 2,5 jaar in dit prachtige land gewoond en gewerkt. Ik heb de meest uiteenlopende plaatsen bezocht.
Gionne3
Gionne
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest ik deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.
Maleisie-Belum-Temenggor_2_621373
Julie
Ik heb vijf jaar in Maleisië mogen wonen en ben verliefd geworden op de natuur, diverse cultuur, gastvrije bevolking en de eilanden.
Afrika-Rwanda-theevelden_1_613677
Natalie
Maleisië is zo’n veelzijdig land. Geen enkel gedeelte is gelijk aan elkaar. Slapen in de jungle of in een oud Chinees Shophouse in Penang.

Reis van dag tot dag: Stedentrip Twee wereldsteden

Dag 1  Aankomst Singapore

Dag 2  Singapore

Dag 3  Singapore – Kuala Lumpur

 

Dag 4  Kuala Lumpur

Dag 5 Vertrek Kuala Lumpur

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Singapore

aec773f3-5a5b-4aec-821c-3ad23dee2822

Per bus, trein of vliegtuig arriveert u in Singapore. Op eigen gelegenheid reist u per openbaar vervoer naar het hotel in Singapore dat Van Verre voor u geboekt heeft.

 

Informatie Singapore:

Singapore is een unieke en multiculturele stadstaat, zoals geen ander in de wereld. In deze welvarende stad komt alles samen, van historisch tot futuristisch, van westerse luxe tot oosterse sferen. De geschiedenis van de stad vindt u terug in de originele, koloniale gebouwen zoals het Parlementsgebouw en het Victoria Theatre. De immens hoge wolkenkrabbers stralen de welvaart van de stad uit. Een van de bekendste winkelstraten is ongetwijfeld Orchard Road. U vindt hier verschillende hypermoderne winkelcentra waar echt alles te koop is, tot de meest exclusieve en duurste merken. Chinatown is het culturele hart met zijn vele tempels, verkopers en kleine winkeltjes. Little India doet denken aan een Oosterse bazaar. Mocht u geen behoefte hebben aan drukte dan kunt u één van de natuurparken, dierentuinen of mooie botanische tuinen buiten het centrum bezoeken. Sentosa Island is ook een bezoek waard. Het is een eilandje vlak voor de kust van Singapore. Het is leuk om hier per kabelbaan heen te gaan en met de monorail terug. Er zijn verschillende goede musea, een groot aquarium, leuke strandjes en mogelijkheden tot wandelingen in de natuur. Bijzonder is het futuristische stadspark: Gardens by the Bay. Singapore heeft iedereen wat te bieden.

 

Overnachting in Singapore.

 

Dag 2 Singapore

Een heel handige manier om in Singapore de bezienswaardigheden te bekijken is met de Hop On Hop Off bus. Een voorstel om uw dag in te delen: ’s Morgens naar de Botanische tuin en de Orchideeëntuin. Neem ruim de tijd om deze mooie botanische tuin te bekijken. Daarna één bushalte verder naar de bekendste winkelstraat van Singapore: Orchard Road. Er zijn talloze shoppingmalls. Bezoek er in ieder geval één; ook dit hoort echt bij Singapore. Een leuk adresje voor de lunch: Food Republic op 435, Orchard Road. Hier heeft u het idee op een Aziatische markt te eten. Verder naar Little India om de Sri Veeramakaliamman tempel te bekijken en dan naar Arab Street met een mooie moskee. Aan het einde van de middag naar Marina Bay. Het is heel leuk (maar wel erg prijzig) om een drankje te drinken op het dakterras van het Marina Bay Sands Hotels. Wat een uitzicht! In plaats van een drankje op het dakterras, kunt u ook in het reuzenrad (één van de grootste ter wereld). Daarna doorlopen naar de Singapore River. Langs de bekende Merlion, een beeld dat een kruising tussen een vis en een leeuw voorstelt. Landinwaarts loopt u langs de oude hangbrug en langs het oude parlementsgebouw over de kades. Daarna kunt u een boottochtje met een klein bootje over de Singapore River maken. ’s Avonds lekker eten op één van de vele terrasjes langs de Singapore River. In de oude kleurrijke pakhuizen zitten veel restaurantjes.

 

Overnachting in Singapore.

Dag 3 Singapore – Kuala Lumpur

maleisie-kuala-lumpur-doorkijkje-naar-petronas-towers Maleisie-Kuala-Lumpur-Sultan-Abdul-Samad-gebouw Maleisie-Kuala-Lumpur-KL-tower-1

U neemt een taxi van uw hotel naar het busstation in Singapore. U vertrekt met een openbaar vervoer bus (een prima touringcar met airco en goede stoelen) naar Kuala Lumpur. Bij de grensovergang kan er controle zijn, u moet dan de bus uit en soms ook uw bagage laten zien. De rit duurt 4 tot 5 uur (Afhankelijk van de verkeersdrukte). Vanaf het station in Kuala Lumpur neemt u een taxi naar uw hotel.

 

Informatie Kuala Lumpur:

De skyline van de hoofdstad Kuala Lumpur wordt gedomineerd door de bekende Petronas Twin Towers, de KL Menara Tower, glinsterende minaretten, kleurrijke hindoetempels en koloniale bouwwerken. Er zijn luxe winkelcentra en stoffige marktjes. Van het ene uiterste in het andere.

Dag 4 Kuala Lumpur

Maleisie-Kuala-Lumpur-lokale-markt_1_443468 kuala-trengganu-lokale-markt-1

Proef het echte Maleisië! Eet zoals de lokale bevolking dat doet en proef heerlijke Indische, Chinese en Maleisische specialiteiten. Tijdens een wandeling van vier uur wandelt u in een rustig tempo samen met een Engelssprekende privé-gids naar traditionele coffeeshops, de beste eetkraampjes en over drukke (nacht)markten. U krijgt de kans om kenmerkende gerechten te proeven zoals roti canai, nasi lemak, ikan bakar, dim-sum, the-tarik en nog veel meer. Durft u het aan om een pittige curry te proberen? U verbrandt gelukkig tijdens het wandelen alvast wat calorieën. Onderweg laat uw gids u de ingrediënten zien waarmee deze heerlijke gerechten gemaakt worden. Een erg leuke manier om meer van Kuala Lumpur te zien terwijl u geniet van lokale lekkernijen.

 

Overnachting in Kuala Lumpur.

Inclusief ontbijt en culinaire wandeltocht (inclusief lunch of diner met drankjes)

Dag 5 Vertrek Kuala Lumpur

Na het ontbijt verlaat u de indrukwekkende stad Kuala Lumpur.

 

Inclusief ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën