1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Grotten in tropisch regenwoud

Enorme grotten, verborgen in de jungle van het Mulu National Park. Tijdens deze reis bezoekt u de meest spectaculaire grotten, waarvan één zelfs zo groot is dat er een kathedraal in past. In een andere grot is een ondergrondse rivier, die kilometers diep zijn oorsprong vindt. Ook herbergt het Mulu National Park een grot, die de diepste ter wereld is. Deze reis voert naar het noordelijke deel van Sarawak; eigenlijk is het centraal Borneo, want Mulu ligt in het midden van Borneo.

Enorme verborgen grotten
De diepste grot ter wereld
Miljoenen vliegende vleermuizen
Lara
Lara
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest en deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.
Azie-maleisie-strand_2_605690
Evelyn
Maleisië heeft mijn hart gestolen. Ik heb 2,5 jaar in dit prachtige land gewoond en gewerkt. Ik heb de meest uiteenlopende plaatsen bezocht.
Gionne3
Gionne
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest ik deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.
Maleisie-Belum-Temenggor_2_621373
Julie
Ik heb vijf jaar in Maleisië mogen wonen en ben verliefd geworden op de natuur, diverse cultuur, gastvrije bevolking en de eilanden.
Afrika-Rwanda-theevelden_1_613677
Natalie
Maleisië is zo’n veelzijdig land. Geen enkel gedeelte is gelijk aan elkaar. Slapen in de jungle of in een oud Chinees Shophouse in Penang.

De reis van dag tot dag

Dag 1      Naar Mulu National Park

Dag 2      Mulu National Park

Dag 3      Vertrek Mulu National Park 

100% maat werk

Dag 1 Naar Mulu National Park

borneo-sarawak-mulu-vleermuizen(13)

Bij aankomst op de kleine luchthaven van Mulu wordt u opgewacht door een Engelssprekende gids. Het avontuur begint al zodra u de bus of tuktuk in stapt voor uw 10 minuten durende transfer naar de accommodatie. Na het inchecken heeft u even de tijd om zich op te frissen. Halverwege de middag gaat u samen met uw gids op pad in het Mulu National Park, bekend om zijn vele grotten. Het park heeft een oppervlakte van 52.866 hectare en is daarmee het grootste nationaloe park van Sarawak. Van de vijf indrukwekkende 'showcaves' zult u er maar liefst vier bezoeken. Alle grotten zijn voorzien van trappen, paden, plankieren en gedimde verlichting zodat ze gemakkelijk te verkennen zijn. Vandaag bezoekt u de eerste twee, de naast elkaar gelegen Lang- en Deer cave. Een vrij vlakke route welke grotendeels over een hotel wandelpad voert u dwars door het regenwoud naar de twee grotten. Onderweg ziet u kleurrijke vlinders, bijzondere insecten, planten en verschillende stroompjes. Eerst de Lang Cave, in deze vrij kleine, dim verlichte grot ziet u een enorme hoeveelheid stalgmieten en stalactieten. Daarna door naar de Deer Cave. Vroeger kwamen hier herten om te drinken, nu zou deze grot beter Bat Cave genoemd kunnen worden. Miljoenen vleermuizen hangen hoog aan het plafond van deze immens grote grot. De entree is zelfs de één na grootste ter wereld! Het hoogtepunt bevindt zich echter buiten de grot. Bijna iedere avond, ongeveer rond 18:00 uur, vliegen de vleermuizen in grote groepen uit op zoek naar insecten. Vanaf de speciaal aangelegde uitkijkplaats is het zicht op deze uittocht spectaculair. Bij regenachtig weer blijven de vleermuizen overigens veelal wel in de grot. U wandelt weer terug naar de entree van het National Park.

 

Overnachting in Mulu National Park.

Inclusief ontbijt, diner, transfer, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 2 Mulu National Park

bloem555(8) Maleisie-Borneo-Sarawak-Mulu-caves(8) DSCN5114(8)

Bij de steiger stapt u in een traditionele longboot; een leuke start van deze excursie! U vaart over de Melinau rivier door weelderig groene jungle, en langs kleurrijke dorpjes, naar een Penan dorp (de Penan zijn de oorspronkelijke bewoners van dit gebied). Hier stopt u even kort om het dorp te bekijken en desgewenst wat handwerk aan te schaffen. Vervolgens vaart u nog zo’n 10 minuten verder naar de naast elkaar gelegen Wind- en Clearwater Cave. Via plankieren klimt u omhoog naar de Wind Cave. De naam heeft deze grot te danken aan de versmallingen in de grot waar u een heerlijk briesje zult voelen. Indrukwekkend is de Kings Chamber, een grote ruimte in de grot waar veel columns (stalagmieten en stalactieten aan elkaar gegroeid) te zien zijn. Vanuit de Wind Cave voert een 400 meter lang plankieren pad dat aan de rotswand is bevestigd, langs de rivier naar de Clearwater Cave; vernoemd naar de enorm lange ondergrondse rivier die door deze grot stroomt. Een steile trap leidt naar de prachtig begroeide ingang van deze grot. De Clearwater Cave is enorm groot en indrukwekkend. Door de weerkaatsing klinkt het stromen van de rivier alsof er een enorme waterval in de buurt is. Een wandelroute met veel trappen loopt in een lus door deze grot. Waar de rivier de grot verlaat is gelegenheid om te zwemmen in het heerlijk koele en glasheldere water (kleedruimte is aanwezig). Na de picknicklunch bij deze zwemplaats vaart u weer terug.

 

Overnachting in Mulu National Park.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, boottocht, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 3 Vertrek Mulu National Park

U wordt naar de luchthaven van Mulu gebracht.

 

Inclusief ontbijt en transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën