1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Rondreis Actief en avontuurlijk Laos

De naam zegt het al; tijdens deze rondreis staan actie en avontuur centraal! In de noordelijke bergen zoeft u via ziplines door de jungle, u kajakt door stroomversnellingen en wandelt naar watervallen. In het Zuiden hobbelt u per jeep over het Bolaven Plateau en fietst u over het eiland Don Khone. U verblijft op bijzondere locaties zoals een bamboe-huisje, een boomhut en in een kamer die drijft op de rivier. Wat een actie en avontuur!

Wat maakt deze reis bijzonder
Kajakken, wandelen en fietsen
Slaap in een boomhut
Ongerept Noord- en Zuid-Laos
Vietnam-Mekongdelta-Gionne
Gionne
Laos is een verrassend land, het voelt nog puur aan. Benieuwd naar mijn tips voor een reis door Laos?
Prijsindicatie vanaf € 2800,- per persoon
Reisduur: 14 dagen / 13 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Actief en avontuurlijk Laos

Dag 1      Aankomst Chiang Khong

Dag 2      Nam Kan National Park

Dag 3      Luang Namtha

Dag 4      Luang Namtha

Dag 5      Oudomxai

 

 

Dag 6      Oudomxai

Dag 7      Luang Prabang

Dag 8      Luang Prabang

Dag 9      Luang Prabang

Dag 10    Bolaven Plateau

Dag 11    Bolaven Plateau

Dag 12    Don Khone

Dag 13    Don Khone

Dag 14    Vertrek Don Khone

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Chiang Khong

Na aankomst in de noordelijke stad Chiang Rai (Thailand) wordt u opgehaald en gelijk naar de grens met Laos gebracht. Voordat u de grens oversteekt, verblijft u nog een nachtje in Chiang Khong aan de Thaise zijde in een traditionele lodge. Hier ontmoet u bergbewoners van de Hmong en Lahu-stammen. U komt meteen in de stemming voor de rest van deze avontuurlijke reis, want u overnacht in een huisje in Hmong-stijl.

 

Overnachting in Chiang Khong

Inclusief transfer en diner

Dag 2 Chiang Khong - Nam Kan National Park

Nam-Kan-Zipline Chiang-Kong-Lanjia-Lodge Nam-Kan-Boomhut-Gibbons

Actie en avontuur staan vandaag op het programma! ’s Ochtends vroeg stapt u in een open pick-up. U hobbelt in het droge seizoen over stoffige wegen en in het natte seizoen door modderpoelen naar het nationale park. Bij aankomst maakt u met een lokale gids een trektocht van ong. drie uur door de jungle naar uw boomhut. En dat doet u niet alleen te voet; er zijn maar liefst 10 ziplines op de route die u vliegend vooruit helpen. Na alle belevenissen is de lunch in uw boomhut meer dan welkom. Genoeg van alle actie? Blijf deze middag in uw boomhut en geniet van het weidse uitzicht. Meer actie? Ga dan met uw gids mee om via de ziplines als een ‘gibbon’ van boom naar boom te slingeren in de omgeving van uw boomhut.

 

Informatie Nam Kan National Park:

Het oprichten van Nam Kan National Park in 2008 heeft de illegale houtkap aan banden gelegd. Hoewel er nog wel wat landbouw wordt bedreven in het gebied, worden er geen grote stukken land meer afgebrand om vruchtbare grond te verkrijgen. Een goed initiatief dat de rijke flora en fauna in dit 136.000 hectare grote jungle-gebied beschermd. De hoofdreden voor een verblijf in dit nationale park is het spotten van gibbons, maar er leven ook vele andere diersoorten zoals samba-herten, blaffende-herten, wilde zwijnen, civetkatten, reuzeneekhoorns, meer dan 100 soorten vogels en natuurlijk ook heel veel soorten reptielen en insecten.

 

Overnachting in een boomhut van Gibbon Experience

Inclusief alle maaltijden, water/koffie/thee, transfer en begeleiding van beperkt Engelssprekende gids.

Dag 3 Nam Kan National Park - Luang Namtha

Het gezang van gibbons in de vroege ochtend is bijzonder om te horen. Met dit zangtalent bakenen ze hun territorium af. Handig, want dan weet uw gids precies waar hij u naartoe moet brengen om de gibbons te zien. Er is dus kans dat u deze ochtend gibbons in hun natuurlijke omgeving zult zien. Nog voor het ontbijt maakt u met uw gids een wandel- en zipline-tocht naar een nog dieper in de jungle gelegen boomhut. Na het ontbijt begint u aan de terugreis. Een trektocht van circa 3 uur, met nog eens 7 ziplines op route, brengt u naar de Nam Nga-rivier. Zoek een fijne plek voor uw picknicklunch en neem een verfrissende duik, voordat u opgehaald wordt en u weg vervolgt naar Luang Namtha.

 

Informatie Luang Namtha:

Luang Namtha, een klein dorpje in het noorden en dé uitvalsbasis voor een trekking. U komt hier voornamelijk voor de omgeving, de natuur in dit gebied is fantastisch. Wandelend door het Nam Ha eco-park vindt u een grote diversiteit aan bomen, planten en dieren. Prachtige watervallen storten zich naar beneden, ook al kost het wel wat moeite om deze te bekijken. In deze omgeving komt u makkelijk in contact met de minderheidsgroepen die in de bergen rondom Luang Namtha werken. Hier kunt u een bijzonder stukje van het lokale leven proeven.

 

Overnachting in Luang Namtha

Inclusief ontbijt, lunch, water/koffie/thee, transfer en begeleiding van beperkt Engelssprekende gids.

Dag 4 Luang Namtha

Laos-Muang-La-Local Laos-VangVieng-kanotocht_1

Vanuit uw guesthouse wandelt u naar de rivier voor uw kajaktocht over de Nam Tha rivier. Samen met andere avonturiers peddelt u rustig met de stroom mee. U mag zelf kiezen of u alleen in een kajak wil varen, of uw kajak met iemand wil delen. De Nam Tha rivier kronkelt door verschillende soorten bos. Er komen hier nog vele dieren voor zoals de sunbear, het blaffende hert en een verscheidenheid aan vogels. Hopelijk ziet u ze ook! Al peddelend bereikt u de grens van het Nam Ha park bij het Lanten dorp Ban Sope Dute. Hierna volgen een paar spannende, maar veilige stroomversnellingen die u naar uw lunchplek brengen. Na een typische Lao picknick aan de rivier is er tijd voor een verfrissende duik. Het volgende kajaktraject voert naar het Khmu dorp Ban Sop Sim Noy. U eindigt de tocht waar de Nam Ha en Nam Tha rivieren samenkomen. Er staat een pick-up truck op u te wachten om u terug te brengen naar Luang Namtha. 

 

Overnachting in Luang Namtha

Inclusief ontbijt, lunch, transfer, kajaktocht en Engelssprekende gids

Op bezoek bij de Lanten bergstam
Luang Namtha

Op bezoek bij de Lanten bergstam

Vanuit Luang Namtha rijdt u in ongeveer 30 minuten naar Ban Jaluensouk. Dit is een dorp van de Khmu-stam én...

Dag 5 Luang Namtha - Oudomxai

Uw avontuur in de noordelijke bergen is nog niet ten einde. Vandaag rijdt u naar Oudomxai. De route slingert door de bergen en door dorpjes waar de Khmu- en Hmong-stammen wonen. Vraag uw chauffeur te stoppen om een wandeling door zo’n dorpje te maken om te zien hoe deze minderheden hoog in de bergen op traditionele wijze leven. Vaak kleden ze zich ook op traditionele wijze. En dan niet voor de toeristen, want die komen hier niet veel. Onderweg stopt u voor een lunch in een lokaal restaurant (eigen kosten). Na aankomst in het resort is de rest van de middag ter vrije besteding. Maak een wandeling naar het nabij gelegen Kamu-dorp, of laat u in de watten leggen in het resort. De massages in de Spa zijn een aanrader!

 

Overnachting in Oudomxai

Inclusief ontbijt, diner en privé-auto/busje met chauffeur

Dag 6 Oudomxai

Laos-BoottochtnaarLuangPrabang-kindjes2_1

Deze ochtend verkent u te voet de jungle rondom het Nam Kat Yorla Pa Resort. Per auto wordt u naar de Namkat waterval gebracht, waar u het kleine informatiecentrum bezoekt. Onderweg naar de waterval ziet u al een grote verscheidenheid aan bloemen, dieren, bamboebossen en andere boomsoorten. Vanaf de waterval maakt u een wandeling door de jungle. Via smalle paden volgt u met uw gids de uitgezette route die u ook over een aantal hangbruggen leidt. Terug bij de waterval heeft u waarschijnlijk wel zin om af te koelen in het verfrissende water voordat u weer in de auto stapt terug naar het resort. De middag is ter vrije besteding.

 

Overnachting in Oudomxai

Inclusief ontbijt, diner, transfers en Engelssprekende gids.

Dag 7 Oudomxai - Luang Prabang

De bergen uit en naar de stad. Langzamerhand daalt u af naar lager gelegen gebieden. Na een paar uur rijden bereikt u de Pak Ou-grotten. Per boot steekt u de rivier over om de grotten en duizenden Boeddhabeeldjes van dichtbij te bekijken. De beeldjes variëren van een paar centimeter hoog, tot wel 2 meter. Neem de tijd om vanuit de entree van de grot het uitzicht over de Mekong en Nam Ou-rivier in u op te nemen. De tocht naar Luang Prabang vervolgt u per boot. Gedurende deze twee uur durende boottocht kunt u achterover zitten en het landschap in u opnemen.

 

Informatie Luang Prabang:
De koningshoofdstad van Laos en te vinden op de lijst van het UNESCO-werelderfgoed. U vindt hier eeuwenoude tempels en koloniale huizen die u gemakkelijk te voet kunt verkennen. Luang Prabang is een levendige stad waar u van vroeg tot laat reuring vindt. Het begint al met de monniken met hun bedelnappen in de ochtend, neem zeker de moeite om hiervoor een keer om zes uur op te staan. Met het schilderachtige centrum van Luang Prabang op de achtergrond zorgt het voor de mooiste foto's. Verder kunt u de Phousi Hill beklimmen, wanneer u op de top aankomt, heeft u een adembenemend uitzicht over Luang Prabang, de Mekong-rivier en de omliggende bergen.

 

Overnachting in Luang Prabang

Inclusief ontbijt, transfer

Prachtige tempels in Luang Prabang
Luang Prabang

De parel van de Mekong, citytour

Samen met uw Engelssprekende gids bezoekt u te voet de meest bekende en bijzondere tempels van Luang Prabang...

Dag 8 Luang Prabang

2c790bf9-7c83-4581-b422-92cc921cbe3a Luang-Prabang-Monniken-Offer_1_412163

Vandaag verkent u op eigen gelegenheid de stad. Sta vroeg op om deel te nemen aan het dagelijks ochtendritueel van de monniken. Zij dwalen door de stad om de lokale bevolking te zegenen. Als gift krijgen ze kleefrijst, die ze in kommen bij zich dragen. Een bijzonder fenomeen en heel fotogeniek! Overdag neemt u al dwalend over het schiereiland door de kleine straatjes en langs de ruim 40 tempels het lokale leven in u op. Na elke hoek ziet u weer wat anders. En wat is het leven hier nog ontspannen! Bezoek het Nationaal Museum wat voorheen het Koninklijk Paleis was. Veel pracht en praal voor Laotiaanse begrippen. 's Avonds kunt u genieten van een Frans wijntje op een terras of kiest u liever voor een Lao biertje bij een lokaal restaurantje.

 

Overnachting in Luang Prabang

Inclusief ontbijt

Dag 9 Luang Prabang

Een actieve dag! Per fiets en te voet verkent u Luang Prabang en omgeving. Vroeg in de ochtend stapt op de fiets en trapt u naar de belangrijkste tempel van Luang Prabang: Wat Xieng Thong. Vervolgens is de drukbezochte markt aan de beurt. Hier worden de meest wonderlijke etenswaren te koop aangeboden, waaronder insecten en kikkers. Een ontspannen fietstocht leidt u naar dorpjes net buiten Luang Prabang. Hier draait het leven om het maken van traditioneel papier, pottenbakken of de beroemde Lao rijstwijn. U steekt met fiets en al de Mekong over om uw tocht te vervolgen. In de middag verruilt u de fiets voor uw wandelschoenen. U gaat wandelen bij de Kuang Si watervallen. Natuurlijk is er tijd om een verfrissende duik te nemen in een van de heldere poelen van de waterval. De wandeling gaat verder door de bamboe- en teakhoutenbossen vol bloemen en fladderende vlinders. U loopt door dorpjes en maakt kennis met de lokale mensen. Onderweg geniet u van de picknick-lunch die de gids voor u heeft meegenomen. U loopt daarna nog een stukje door langs akkers en andere dorpen. In de loop van de middag bereikt u de plaats waar de fietsen weer voor u klaar staan voor de terugrit naar Luang Prabang. Deze tocht gaat bijna geheel heuvelafwaarts, het gaat bijna vanzelf.

 

Overnachting in Luang Prabang

Inclusief ontbijt, lunch, transfers, fietshuur, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 10 Luang Prabang - Bolaven Plateau

Bolaven-Tad-Yuang-Waterval Laos-Bolaven-Plateau-Waterval

De reis vervolgt naar het zuiden van Laos. Per vliegtuig vliegt u naar Pakse. Als u Pakse verlaat, gaat de weg steeds verder de hoogte in naar het Bolaven Plateau. Het wordt steeds koeler naarmate u hoger komt; een welkome afwisseling. Het Bolaven Plateau is bekend vanwege de koffieplantages en watervallen. U bezoekt de Tad Fane-waterval. Deze dubbele waterval stort van 200 meter hoogte de diepte in. Door naar een volgende waterval: Tad Yang, en de levendige lokale markt in het traditionele dorp Paksong. Wandel hier op uw gemak rond en vergaap u aan de voor ons vreemde soorten groente, fruit en andere waren die hier verkocht worden.

 

Informatie Bolaven Plateau:

Het Bolaven Plateau is een bijzonder en kleurrijk gebied. Door de verschillen in hoogte zijn er natuurlijke plateaus ontstaan wat het gebied zo mooi maakt. Hier zijn een aantal spectaculaire watervallen uit voortgekomen. Verder staat Bolaven bekend om zijn koffie- en theeplantages. Tijdens een stop langs de kant van de weg proeft u misschien wel één van de lekkerste kopjes koffie die u ooit gehad heeft! Wat Bolaven helemaal het bezoeken waard maakt, zijn de etnische stammen die zich hier hebben gevestigd. Maak kennis met hun manier van leven volgens eeuwenoude gebruiken.

 

Overnachting op het Bolaven Plateau

Inclusief ontbijt, transfer, vlucht en privé-auto/busje met chauffeur

Dag 11 Bolaven Plateau

Per ouderwetse jeep verkent u het Bolaven Plateau. Een avontuurlijke tocht! Via een hobbelige zandweg komt u bij een van de vele watervallen. Doordat deze waterval moeilijk is te bereiken komen hier vrijwel geen andere toeristen. Heerlijk rustig! Als het geregend heeft kan de weg erheen ondergelopen zijn, maar met de jeep rijdt u hier zo doorheen. Aangekomen bij de waterval maakt u een wandeling. U geeft zelf aan hoe lang en hoe zwaar u wil wandelen. En daarna afkoelen in de poel onderaan de waterval. Weer in de jeep hobbelt u verder naar een andere waterval. Ook hier is het heerlijk rustig. Heeft u al trek? De jeep brengt u naar een koffieplantage waar u een typische Lao lunch geserveerd krijgt. Natuurlijk wordt er ook uitleg gegeven over het verbouwen van koffie. ’s Middags maakt u nog een mooie tocht met de jeep over het ruige Bolaven Plateau. U stopt in traditionele dorpjes. Al wandelend ziet u hoe de mensen hier leven.

 

Overnachting op het Bolaven Plateau

Inclusief ontbijt, lunch, koffie, fruit, vervoer per jeep en Engelssprekende gids

Dag 12 Bolaven Plateau - Don Khone

Uitzicht op de Li Phi watervallen op Don Khone

De weg vanaf het Bolaven Plateau voert naar beneden, naar Pakse. Daar slaat u af nog verder naar het zuiden, richting het 4000-eilandenrijk. Er is veel te zien onderweg! U rijdt langs dorpjes met spelende kinderen, kilometers rijstvelden en akkers met waterbuffels. Vlakbij Champasak bezoekt u de Wat Phou tempel; een indrukwekkende tempel-ruïne die gebouwd is in dezelfde stijl als de bekende Angkor Wat tempel in Cambodja. Door naar Khong Island. Dit is het grootste eiland van de 4000 eilanden en te bereiken via een brug. Op Khong Island wordt u opgewacht door de schipper die met u naar zijn traditionele longtailboot wandelt. Vanaf Khong Island vaart u circa 2 uur over de Mekong rivier naar Don Khone. Onderweg ziet u overal kleine en grotere eilanden, zwaaiende kindjes, kleine bootjes van lokale bevolking. U gaat van boord op Don Khone, vlakbij uw hotel.

 

Overnachting op Don Khone

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, boottocht en Engelssprekende gids

Dag 13 Don Khone

Vandaag verkent u Don Khone per fiets! U krijgt ter plaatse een kaart van het eiland en een routebeschrijving. Op eigen houtje verkent u het eiland. U trapt over onverharde zandpaden, langs rijstvelden, moestuintjes en door dorpjes. U fietst langs een brug die aan de zuidkant verbonden is met het eiland Don Det. Deze brug is aangelegd door de Franse kolonisten en deed ooit dienst als spoorbrug. De stoomtrein rijdt hier al lang niet meer. Wel kunt u deze nog zien, wanneer u even afstapt en de spoorbrug afloopt. Huur in de haven een bootje (met schipper) om Irrawaddy dolfijnen te spotten! In de vroege ochtend, of einde van de middag, heeft u de meeste kans een glimp op te vangen van deze zoetwaterdolfijnen. Stap weer op de fiets en trap door naar de Li Phi watervallen. Vooral net na het regenseizoen zijn deze watervallen spectaculair! Bij de watervallen is een weelderige tuin die uitnodigt tot een korte wandeling. U heeft alle tijd. Via de andere kant van het eiland fietst u weer terug naar uw hotel.

 

Overnachting op Don Khone
Inclusief ontbijt en fietshuur

Cruise tijdens zonsondergang
Don Khone

Zonsondergang cruise op de Mekong

Rond 4 uur wordt u opgehaald bij de dichtstbijzijnde pier van uw hotel. U stapt op de boot en begint uw...

Dag 14 Vertrek Don Khone

Vanaf Don Khone vaart u in een half uurtje naar het vasteland, onderweg kunt u nog voor een laatste keer genieten van het waterrijke gebied van de 4000 eilanden. Bij de pier staat uw auto met chauffeur te wachten om u verder te brengen. Allereerst rijdt u naar de enorme Phone Phapheng-waterval; wat een natuurgeweld. Terug in de auto voor de rit naar de grens met Cambodja. Rust u nog een paar dagen uit op het strand van Champasak?

 

Inclusief ontbijt en transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen