1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Van Vietnam naar Luang Prabang

Combineer Vietnam en Laos. Vanaf de noordelijke grensovergang reist u de bergen van Laos in. Na een tussenstop in Muang Khua, vertrekt u de volgende ochtend vroeg per longboot naar Nong Khiow. Een ontspannen start van uw reis door Laos. Na twee nachten in rustige bergdorpen reist u, via de Pak Ou-grotten, door naar koningshoofdstad Luang Prabang. Deze stad met tientallen kleurrijke tempels staat niet voor niets op de UNESCO-werelderfgoedlijst.

Over land van Vietnam naar Laos
Turquoise Kuang Si watervallen
Per boot naar Luang Prabang
Vietnam-Mekongdelta-Gionne
Gionne
Laos is een verrassend land, het voelt nog puur aan. Benieuwd naar mijn tips voor een reis door Laos?
Verenigde-staten-noordoost-amerika-route66_1_606125
Mariska
Nog een ongerept stukje Azië wat nog niet echt ontdekt is door het massale toerisme. Dit is pas echt avontuur.

Reis van dag tot dag: Van Vietnam naar Luang Prabang

Dag 1      Muang Khua

Dag 2      Nong Khiow 

Dag 3      Luang Prabang

Dag 4      Luang Prabang

Dag 5      Luang Prabang

Dag 6      Luang Prabang

100% maat werk

Dag 1 Grens Vietnam - Muang Khua

Laos-BoottochtnaarLuangPrabang-waterhuisje_1 Laos-BoottochtnaarLuangPrabang-dorpje1_1 Luang_Prabang-Boottochtje_1_405343

Bij Dien Bien Phu steekt u de grens over van Vietnam naar Laos. Aan de Laotiaanse zijde wordt u opgewacht door uw gids. Vanaf daar is het circa 1,5 uur rijden naar Muang Khua.

 

Informatie Muang Khua:
Het plaatsje Muang Khua is vooral een tussenstop op doorreis van of naar Vietnam. De plaats ligt in de noordelijke bergen van Laos, ingeklemd tussen de Nam Ou-rivier en de autoweg route 4. Hoewel Muang Khua aan twee belangrijke verkeersaders grenst, heerst er vooral rust. Verken de plaats te voet, bezoek de lokale markt en dwaal door de straatjes. Wandel ook naar de rivier en steek de brug over voor een weids uitzicht op Muang Khua.

 

Overnachting in Muang Khua

Inclusief transfer.

Dag 2 Muang Khua - Nong Khiow

Stap in de longtailboot en vaar langs de meest spectaculaire landschappen van Noord-Laos. U komt langs diverse dorpjes en hoge kalksteenformaties. Vraag uw schipper af te meren bij een dorpje om daar rond te wandelen. Onderweg wordt een echt Laotiaanse picknicklunch geserveerd op een verlaten strandje aan de rivier. Er is na de lunch tijd om een verfrissende duik in de rivier te nemen voordat u verder vaart naar de dam. Per tuktuk worden u en uw bagage naar de andere zijde van de dam gebracht. Daar wacht een zelfde soort boot op u voor het laatste stuk varen naar Nonh Khiow. 

 

De omgeving van Nong Khiow is spectaculair: groen, rotsachtig en weelderig begroeid. Als u tijd heeft, kunt u omhoog klimmen naar het Pha Daeng Peak uitzichtpunt, hier heeft u weids uitzicht over het indrukwekkende landschap. Ook zijn er genoeg andere schitterende wandelingen te ondernemen in de omgeving. Wandelschoenen aan, en gaan!

 

Overnachting in Nong Khiow

Inclusief ontbijt, lunch, transfer en boottocht

Dag 3 Nong Khiow - Luang Prabang

Luang-Prabang-Tempel1_1_405305 Luang-Prabang-Monniken-Rivier

Vanuit Nong Khiow rijdt u naar Luang Prabang. Een groot deel van deze route volgt u de Ou-rivier. Na ongeveer 3 uur stopt u bij de Pak Ou grotten. Via een trap bereikt u de twee hooggelegen grotten met duizenden goud geschilderde Boeddhabeelden in allerlei maten (van een paar centimeter tot ruim twee meter hoog). Vanuit de ingang van de grot heeft u een panoramisch uitzicht over de Mekong- en Ou-rivier. Uw reis naar Luang Prabang vervolgt u per boot. Het is nog zo’n twee uur varen. Langzamerhand veranderd de omgeving; de natuur maakt plaats voor de stad. 

 

Informatie Luang Prabang:

Luang Prabang is de koningshoofdstad van Laos en staat op de lijst van het UNESCO-werelderfgoed. U vindt hier eeuwenoude tempels en koloniale huizen die u gemakkelijk te voet kunt verkennen. Luang Prabang is een levendige stad waar u van vroeg tot laat reuring vindt. Het begint al met de monniken met hun bedelnappen in de ochtend. Neem zeker de moeite om hiervoor een keer om zes uur op te staan. Dit ritueel is een lust voor oog en camera. Met het schilderachtige centrum van Luang Prabang op de achtergrond zorgt het voor de mooiste foto's. Verder kunt u Phousi Hill beklimmen, wanneer u op de top aankomt heeft u een adembenemend uitzicht over Luang Prabang, de Mekong-rivier en de omliggende bergen.

 

Overnachting in Luang Prabang
Inclusief ontbijt, transfer, boottocht en Engelssprekende gids.

Dag 4 Luang Prabang

Sta vroeg op om deel te nemen aan het dagelijks ochtendritueel van de monniken. Zij lopen door de stad om de lokale bevolking te zegenen. Als gift krijgen ze kleefrijst, die ze in kommen bij zich dragen. Een bijzonder fenomeen en heel fotogeniek! Overdag neemt u, al dwalend over het schiereiland door de kleine straatjes en langs de ruim 40 tempels, het lokale leven in u op. Na elke hoek ziet u weer wat anders. En wat is het leven hier nog ontspannen! Bezoek ook het Nationaal Museum, wat voorheen het Koninklijk Paleis was. Veel pracht en praal voor Laotiaanse begrippen. 's Avonds kunt u genieten van een Frans wijntje op een terras. Of kiest u liever voor een Lao biertje bij een lokaal restaurantje?

 

Overnachting in Luang Prabang
Inclusief ontbijt

Prachtige tempels in Luang Prabang
Luang Prabang

De parel van de Mekong, citytour

Samen met uw Engelssprekende gids bezoekt u te voet de meest bekende en bijzondere tempels van Luang Prabang...

Fietsend door het platteland!
Luang Prabang

Fietsen door landelijk gebied

Vandaag verkent u de landelijke omgeving rondom Luang Prabang per fiets. Het begint al goed: met de fiets aan...

Dag 5 Luang Prabang

cb9fee8a-3fb2-4e33-a30a-a19f4d6e11e6

Een must voor iedere bezoeker aan Luang Prabang: de Kuang Si watervallen. De weg ernaartoe is al de moeite waard, onderweg passeert u teakhouten bossen en verschillende inheemse dorpen. Bij het Living Crafts Centre stopt u om te zien hoe de kleurrijke Laotiaanse stoffen gewoven worden. Eenmaal aangekomen bij de watervallen, maakt u een wandeling langs het turquoise water in de witte kalkstenen poelen die trapsgewijs omhoog gaan. Ook kunt u een verfrissende duik nemen; de natuurlijke zwembaden zijn hier perfect voor. Vergeet dan ook niet uw badkleding en handdoek mee te nemen. Bij de ingang van het park is een opvangcentrum voor zonneberen. Deze schattige beren worden met uitsterven bedreigd. In het opvangcentrum worden de zieke- en weesberen verzorgd. Op de terugweg stopt u bij een Buffelmelk-boerderij. De boerderij is opgezet door twee Australiërs om de lokale bevolking te helpen. U krijgt een rondleiding en wat meer informatie over wat ze doen. Ook kunt u de buffels voeren, badderen, en als er kleintjes zijn mag u ze een flesje melk geven.

 

Overnachting in Luang Prabang
Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden.

Dag 6 Luang Prabang

Na het ontbijt eindigt deze bouwsteen. Wat wordt uw vervolg? Reist u door naar het zuiden en ontdekt u Don Khone en het Bolaven Plateau? 

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën