1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Rondreis Japan: Landelijk Kyushu en Shikoku

Je start in cultureel Kyoto, voordat je naar het eiland Shikoku reist. De mooiste kastelen en landschapstuinen van Japan tref je hier aan. Maar ook wandelmogelijkheden, onsen en het bijzondere kunsteiland Naoshima. Daarna naar het zuidelijke eiland Kyushu. Er is prachtige natuur, er zijn verscholen dorpjes en indrukwekkende historische bezienswaardigheden. Maar Kyushu staat vooral bekend om de sfeervolle, Japanse stijl pensions met hun onsen; warmwaterbaden.  Ook voor de actieveling is er genoeg te doen, zoals een hike in Aso National Park.

Wat maakt deze reis bijzonder
Nederlands verleden in Nagasaki
Relax in mooiste hotspringresort
Foodtours om van te watertanden
Japan-cultuur-kimono-Evelyn
Evelyn
In Japan ben je écht op reis, het is zo anders dan bij ons. Zowel grote steden, als authentieke cultuur en prachtige natuur om te wandelen.
Prijsindicatie vanaf € 2950,- per persoon
Reisduur: 15 dagen / 14 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Landelijk Kyushu en Shikoku

Honshu

Dag 1    Kyoto, aankomst

Dag 2    Kyoto

Dag 3    Kyoto

Shikoku

Dag 4    Takamatsu

Dag 5    Takamatsu

Dag 6    Kotohira

Dag 7    Matsuyama

Honshu

Dag 8    Okayama

Kyushu

Dag 9    Kumamoto

Dag 10  Kumamoto

Dag 11  Nagasaki

Dag 12  Fukuoka

Dag 13  Fukuoka

Honshu

Dag 14  Osaka

Dag 15  Osaka, vertrek

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Kyoto

Welkom in de cultuurhoofdstad van Japan

Ginkaku_ji_tempel_Kyoto_Honshu_Japan_1_634360

Onze lokale vertegenwoordiger ontvangt je op de luchthaven om je te verwelkomen in het prachtige, maar ook bijzondere Japan. Je krijgt van de vertegenwoordiger alle benodigde reisdocumenten overhandigd en hij/zij zal zaken die niet duidelijk zijn toelichten.

 

Kyoto is de voormalige keizerlijke hoofdstad en kent een lange en rijke geschiedenis. Neem de tijd om de stad te verkennen, er is zóveel moois te ontdekken! De stad is rijk aan prachtige tempels en heiligdommen. Kyoto vormt absoluut een hoogtepunt van je reis!

 

Overnachting in Kyoto.

Inclusief ontbijt, meet and greet, trein

Dag 2 Kyoto

Ga fietsen in Kyoto

Kyoto is goed te voet of per fiets te verkennen (fietshuur nog niet inbegrepen). En de bezienswaardigheden die iets buiten de stad zijn gelegen, zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Maar de bezienswaardigheden in Kyoto zijn niet allemaal in één dag te bezoeken, je zult keuzes moeten maken. Bezoek vandaag bijvoorbeeld het Nijo-kasteel. Het kasteel staat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst en is één van de best bewaard gebleven kastelen in Japan met een prachtig interieur. Het staat bekend om de nachtegaalvloer (als je erop loopt hoor je vogelachtige piepgeluiden) om indringers te verjagen. Wil je liever een mooie wandeling maken? Bewandel dan het Filosofenpad.

 

Overnachting in Kyoto.

Inclusief ontbijt

Inkijkje in de Japanse cultuur
Kyoto

Inkijkje in de Japanse cultuur

Waar denk je aan als iemand “Japanse cultuur” zegt? Tempels, sushi, geisha’s in kimono’s, samoerai, manga...

Dag 3 Kyoto

H_4754b Maiko_Kyoto_Japan_534183

Kyoto heeft zo ontzettend veel mooie tempels, het is moeilijk om een keuze te maken welke je vandaag gaat bekijken. Wij raden de Kinkakuji-tempel aan, ook wel bekend als het Gouden Paviljoen. De bovenste twee verdiepingen zijn volledig bedekt met bladgoud. Dit zorgt voor adembenemende foto's.

 

Overnachting in Kyoto.

Inclusief ontbijt

Dag 4 Kyoto - Takamatsu

Je reist in ongeveer 2,5 uur per trein van Kyoto naar Takamatsu. Naar en vanaf het station neem je een taxi.

 

Een van de mooiste landschapstuinen van Japan; die vind je volgens kenners in Takamatsu. Via een lange, overdekte winkelstraat loop je langs de ruïnes van het kasteel naar de Ritsurin Koen-tuin. In deze mooie tuin kun je een wandeling maken langs verschillende vijvers, oude bomen, bonsaibomen en paviljoenen.

 

Overnachting in Takamatsu.

Inclusief ontbijt, trein

Dag 5 Takamatsu

Tip: ga naar het kunsteiland Naoshima

Takamatsu-2_mini

Het is een culturele dag vandaag. Reis met de ferry naar het kunsteiland Naoshima. De tickets voor de ferry dien je ter plaatse aan te schaffen. Huur bij aankomst een fiets om het eiland, dat vol staat met moderne kunst en bijzondere architectuur, te verkennen. Het Benesse House is het bekendste museum. Het complex is ontworpen door de architect Ando Tadao. In het museum zie je kunstwerken van verschillende kunstenaars die zijn geïnspireerd door de natuurlijke omgeving van Naoshima. In de middag neem je de ferry terug naar Takamatsu.

 

Overnachting in Takamatsu.

Inclusief ontbijt

 

Dag 6 Takamatsu - Kotohira

Je reist naar het station van Takamatsu. De trein brengt je in 75 minuten van Takamatsu naar Kotohira. Bij aankomst ga je op eigen gelegenheid naar de ryokan om je bagage neer te zetten.

 

Kotohira is een rustig stadje dat bekend staat vanwege zijn tempel in de bergen. Ga hiken naar Kompira-san, een Shinto-boeddhistisch bouwwerk. Er is een heiligdom voor zeevaarders. Je kunt de tempel alleen bereiken door 1368 traptreden op te klimmen. Kom je niet zo ver, dan ga je 785 treden op tot het hoofdgebouw en loop je niet verder dan de binnenruimte.

 

Je verblijft in een typisch Japanse ryokan met een lage tafel en stoelen, tatami matten op de vloer, shoji schuifdeuren en futons op de vloer. Een onsen, een warmwaterbad in de buitenlucht, ontbreekt ook niet. En wat voor één! Je hebt vanuit het water uitzicht op de Mount Kompira.

 

Overnachting in Kotohira.

Inclusief ontbijt, trein

Dag 7 Kotohira - Matsuyama

Origineel kasteel en hotspringresorts

Kasteel-van-Matsuyama_2_343579 Matsuyama-1

Van Kotohira reis je met de trein in ongeveer 75 minuten naar Matsuyama. Bij aankomst kan je tussen 10.00 en 14.30 je bagage alvast vooruit sturen naar Dogo Onsen. Je betaalt dit ter plekke.

 

Matsuyama staat bekend om zijn kasteel. Dit is één van de nog maar 12 originele kastelen in Japan. Het kasteel is gelegen op Mount Katsuyama en vanaf hier heb je een mooi uitzicht over de stad en de zee. Je kunt het kasteel bereiken via een kabelbaan of stoeltjeslift. Mocht je zin hebben in een actieve wandeling, dan kun je de berg beklimmen in ongeveer 15 minuten.

 

Later vanmiddag ga je naar Dogo Onsen Honkan, een historisch houten warmwaterbad. De bekende Japanse film “Spirited Away” is op deze plek gebaseerd. Naast de onsen is er ook een heel andere bron van vermaak: een winkelcentrum.

 

Overnachting in Matsuyama.

Inclusief ontbijt, trein

 

Dag 8 Matsuyama - Okayama

Prachtige tuin en kraaienkasteel

Bezoek vanochtend Ishite-ji, de 51e posttempel langs de Shikoku-bedevaartsroute. Ishite-ji is de meest indrukwekkende tempel van de 88 boeddhistische tempels in Shikoku, met zijn Niomon-ingangspoort en zijn merkwaardig uitziende binnenste heiligdom.

 

In plaats daarvan kan je ook naar Kurashiki gaan. Dit was de rijsthoofdstad van Japan Er staan nog prachtige oude huizen en pakhuizen in de Bikan and Canal Area.

 

Met een limited express trein reis je in iets minder dan 3 uur van Matsuyama naar Okayama. De transfers naar het station en bij aankomst naar het hotel regel je zelf.

 

Okayama was een belangrijke kasteelstad in de Edoperiode (1603-1867). De stad staat vooral bekend vanwege de Japanse tuin Korakuen. Dit is één van de drie mooiste landschapstuinen in Japan. De tuin is aangelegd in de 17e eeuw en was de plek waar de heersers zich vermaakten en hun gasten ontvingen. Aan de overkant van de rivier staat het kasteel van Okayama. Dit kasteel staat ook wel bekend als het kraaienkasteel vanwege het zwarte exterieur. Het huidige kasteel is een replica van het origineel dat in de Tweede Wereldoorlog werd verwoest.

 

Overnachting in Okayama.

Inclusief ontbijt, trein

Dag 9 Okayama - Kumamoto

Japan-Kumamoto-Suizenji Kumamoto kasteel Japan-Kumamoto-Beelden_1_471702

Op eigen gelegenheid ga je naar het station. In iets minder dan 2,5 uur reis je per trein van Okayama naar Kumamoto. Het is een mooie rit met aan de ene kant bergen en aan de andere kant de Ariake Zee.

 

Kumamoto heeft een kasteel met weelderige tuinen. In de Shuizen-ji Joju-en tuin staan veel bonsai-bomen.

 

Overnachting in Kumamoto.

Inclusief ontbijt, trein

Dag 10 Kumamoto

Trek er op uit naar Mount Aso

Als het weer goed is, dan kun je een hike maken bij Mount Aso. Start vroeg en reis in ongeveer 70 minuten per trein naar het station van Mt. Aso. Dit is een klein plattelandsstadje omringd door vijf bergpieken. Het is een vulkanisch gebied. Er zijn diverse wandelpaden, een vulkaanmuseum en de Mt. Aso ropeway. Loop ook even naar de Aso Shrine, een Shinto-heiligdom en een galerij met traditionele winkels.

Als de vulkaan actief is, dan kun je naar het Aso Daikanbo National Park gaan om daar te wandelen.

Ter plekke in Mt. Aso neem je een lokale bus of taxi (nog niet bij de reissom inbegrepen).

Aan het eind van de dag reis je met de trein weer terug naar Kumamoto.

 

Overnachting in Kumamoto.

Inclusief ontbijt, trein

Dag 11 Kumamoto - Nagasaki

Indrukwekkende herinneringen aan de atoombom

Japan-Mount-Aso-Vulkaan Japan-Mount-Aso-Zonsondergang

Op eigen gelegenheid ga je naar het treinstation. Per hogesnelheidstrein, shinkansen, reis je van Kumamoto naar Shin-Tosu. Hier stap je over op een limited express-trein naar Nagasaki. De totale reis duurt circa 2,5 uur. Je gaat bij aankomst op eigen gelegenheid naar het hotel.

 

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Nagasaki is het "Nagasaki Atomic Bomb Museum", dat de gebeurtenissen van de noodlottige dag in augustus 1945 waarop de atoombom gegooid werd en de nasleep ervan belicht. Bezoek ook het "Peace Park” en het "Atomic Bomb Hypocenter” hier. Een ander fascinerend aspect is de "Urakami-kathedraal", een overblijfsel van de oorspronkelijke kathedraal die werd vernietigd door de bom.

 

Maar ook de historische band met Nederland is goed terug te zien in Nagasaki. In het verleden was dit de enige haven die open was voor buitenlandse handel.

 

Ga 's avonds naar de top van Mt. Inasa voor een diner mét uitzicht. Of proef de chanpon (noedelsoep) in Chinatown.

 

Overnachting in Nagasaki.

Inclusief ontbijt, trein

Dag 12 Nagasaki - Fukuoka

Foodtour in Fukuoka

Je reist in ongeveer 2 uur per trein van Nagasaki naar Fukuoka. Je gaat op eigen gelegenheid naar het station en bij aankomst naar je hotel.

 

Voor velen is dit het begin- of eindpunt van hun bezoek aan het eiland Kyushu. Fukuoka bestaat uit twee delen, in 1889 zijn de steden Hakata en Fukuoka samengevoegd. Het centrum heet nog steeds Hakata. Rondom de ruïnes van het Fukuoka-kasteel kan je een mooie wandeling maken.

 

Vanmiddag staat er een foodietour op het programma. Volg een foodie-lover door de straten van Fukuoka. De tour begint om 15.30 uur. De eerste stop is bij de vismarkt. Vervolgens ga je naar de kelderverdieping van een warenhuis, een zogenaamde “depachika”. Hier zijn delicatessenwinkels, banketbakkers en eetkraampjes gevestigd. Tot slot naar de yatai streetfood stalletjes. Deze excursie duurt 3 uur en is samen met andere reizigers.

 

Overnachting in Fukuoka.

Inclusief ontbijt, trein, excursie

Dag 13 Fukuoka

Fietstour door Fukuoka

Japan-Fukuoka-Brug Kawachi_Wisteria_Garden_Fukuoka_Japan_370818

Bezoek de Shofukuji Tempel, de eerste boeddhistische tempel in Japan uit 1195 en Kushida-jinja, het belangrijkste heiligdom van de stad waar het jaarlijkse Hakata Gion Yamakasa Festival plaatsvindt.

 

Ga vervolgens naar de drukke Yanagibashi Rengo Ichiba Vismarkt, die zijn oorsprong vindt in 1916. Na de drukte is het goed toeven in het rustige Ohori Park met een vijver. Voor de avond adviseren wij om een bezoek te brengen aan de Fukuoka Tower, die 234 meter hoog is en een prachtig uitzicht biedt over de stad, de oevers van Momochi Seaside Park en de nabijgelegen eilanden.

 

Overnachting in Fukuoka.

Inclusief ontbijt

Dag 14 Fukuoka - Osaka

Paradijs voor lekkerbekken

De bullettrain brengt je in 2,5 uur van Fukuoka naar Osaka. De transfers naar het station en bij aankomst naar het hotel regel je zelf.

 

Osaka: voor Bourgondiërs is deze stad de ultieme hotspot! Osaka staat bekend om zijn vele bijzondere gerechten.

 

We hebben een foodtour in het programma opgenomen. De tour begint om 17:00 uur. Het motto van de inwoners van Osaka is kuidaore:  "jezelf failliet eten". Je gaat op stap met een Engelssprekende begeleider. Bij de eerste stop proef je een nieuwe tempurastijl met experimentele combinaties zoals tempura van asperges en kaas op het menu. Vervolgens naar een restaurant dat gespecialiseerd is in wagyu rundvleesgerechten. Na een wandeling door de sfeervolle achterafstraatjes is de laatste stop een klein teppanyaki-restaurant waar je heerlijke gyoza en negiyaki kunt proberen. De foodtour duurt ongeveer 3,5 uur en er gaan maximaal zes personen mee.

 

Overnachting in Osaka.

Inclusief ontbijt, trein, excursie

Foodtour met een local
Osaka

Foodtour met een local

De foodtour begint om 16.45 uur. Osaka is een paradijs voor fijnproevers. Het motto van de inwoners van de...

Dag 15 Vertrek Osaka

Japan-Fukuoka-Kasteel Japan-Fukuoka-Food Wijk-Dotonbori-Osaka(3)

Je wordt bij je hotel in Osaka opgehaald door je privéchauffeur en naar de luchthaven gebracht (transfer).

 

Je reis door Kyushu en Shikoku zit er alweer op. Toch nog niet genoeg gezien? Verleng jouw reis. Neem eens een kijkje bij onze Japan bouwstenen of neem contact op.

 

Inclusief ontbijt, transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen

Deze rondreis is goed te combineren met deze bouwsteen:
Beppu-Hotsprings-2
Het eiland Kyushu

Bouwsteen Japan: Natuur en hotsprings op Kyushu

Kyushu

 

Beppu, hotspring hoofdstad van Japan > Kurokawa Onsen, lieflijk dorp, met diverse onsen > schitterende treinreis door de natuur van Kyushu van Yufuin naar Fukuoka