1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Moderne kunst op Naoshima

Als u geïnteresseerd bent in moderne kunst en architectuur dan is een bezoek aan het eiland Naoshima een aanrader. Bezoek de bekendste musea, zoals het Benesse House. Huur ter plekke een fiets; de afstanden zijn niet groot. 

"Museum-hopping" op de fiets
Museum Benesse House
Werk bekende Japanse kunstenaars
logo-linkedin
Japan
Een ander stukje Azië; dat is Japan. Nieuwsgierig naar onze leukste tips? Neem contact met ons op.
  • Van dag tot dag
  • Reis & prijsinfo
  • Routekaart
  • Offerte

Reis van dag tot dag: Moderne kunst op Naoshima

Dag 1    Okayama

Dag 2    Naoshima

Dag 3    Naoshima

Dag 4    Vertrek Naoshima

100% maat werk

Dag 1 Kyoto - Okayama

Japanse-tuin-Kurakaen-Okayama Kraaienkasteel-aan-de-overkant-Okayama-Japan Kraaienkasteel-Okayama-Honshu-Japan

U gaat op eigen gelegenheid naar het treinstation. U reist per hogesnelheidstrein, shinkansen, van Kyoto naar Okayama. De rit duurt 1 tot 1,5 uur.

 

Informatie Okayama:

Okayama was een belangrijke kasteelstad in de Edoperiode (1603-1867). De stad staat vooral bekend vanwege de Japanse tuin Korakuen. Dit is één van de drie mooiste landschapstuinen in Japan. De tuin is aangelegd in de 17e eeuw en was de plek waar de heersers zich vermaakten en hun gasten ontvingen. Door overstromingen in het begin van de vorige eeuw en bombardementen in de Tweede Wereldoorlog is de tuin beschadigd. Doordat de oorspronkelijke plannen nauwkeurig zijn bewaard gebleven kon de tuin weer in originele staat worden hersteld. Aan de overkant van de rivier staat het kasteel van Okayama. Dit kasteel staat ook wel bekend als het kraaienkasteel vanwege het zwarte exterieur. Het huidige kasteel is een replica van het origineel dat in de Tweede Wereldoorlog werd verwoest. In het kasteel is een tentoonstelling over de geschiedenis van het kasteel. Het enige gebouw dat de bombardementen heeft weerstaan is de Tsukimi Yagura uit 1620. Dit gebouw werd gebruikt voor het  aanschouwen van de maan.

 

Overnachting in Okayama.

Inclusief trein

Dag 2 Okayama - Naoshima

U reist met een lokale trein van Okayama naar het station Uno. U vaart met een ferry over naar het eiland Naoshima. U gaat op eigen gelegenheid naar het hotel.

 

Informatie Naoshima:

Het eiland Naoshima ligt voor de kust van Okayama, tussen het hoofdeiland Honshu en het eiland Shikoku in. Het eiland is bekend vanwege de moderne kunst en architectuur. De meeste kunst op het eiland is geplaatst door de Benesse Corporation. De musea zijn ontworpen door de Japanse architect Ando Tadao. Andere openbare gebouwen op het eiland zijn ontworpen door de architect Ishii Kazuhiro. De musea zijn gelegen aan de zuidkant van het eiland. Deze zijn te bereiken per bus. Naoshima kunt u ook uitstekend per fiets verkennen. Bij de ferryterminal in Miyanoura is het mogelijk om fietsen te huren.

Het Benesse House is het bekendste museum. Het complex is ontworpen door de architect Ando Tadao en bestaat uit 4 delen: Museum, Oval, Park en Beach. Ieder gedeelte wordt gekenmerkt door unieke kunststukken. In het museum ziet u kunstwerken van verschillende kunstenaars die zijn geïnspireerd door de natuurlijke omgeving van Naoshima. Ook buiten zijn verschillende kunstobjecten te zien. Deze staan verspreid door de tuin en aan de kust en zijn zo ontworpen dat deze opgaan in de natuurlijke omgeving.

 

Overnachting op het eiland Naoshima.

Inclusief ontbijt, diner, trein

Dag 3 Naoshima

Het eiland Naoshima voor de kust van Okayama- Japan

Vandaag heeft u de tijd om één of meerdere musea te bezoeken. In het Chichu Art Museum ziet u moderne kunst van onder andere Claude Monet, James Turrel en Walter de Maria. Het gebouw is een kunstwerk op zich; dit ontwerp van Ando Tadao is deels in een heuvel gebouwd en kijkt uit over de zuidkust van het eiland. De kunstwerken worden enkel door daglicht verlicht en wordt daardoor beïnvloed door de natuurlijke omstandigheden. In het nabijgelegen Lee Ufan Museum wordt het werk van de Koreaanse kunstenaar Lee Ufan tentoongesteld. Ook dit museum is ontworpen voor Ando Tadao. In het havenstadje Honmura, aan de oostkust, staat het Art House Project. Een verzameling van verlaten huizen, werkplaatsen, een tempel en een schrijn zijn omgevormd tot kunstinstallaties. De huizen staan verspreid door Honmura en zijn ontworpen door verschillende kunstenaars. In de Honmura Lounge komt u meer over dit project te weten. In Honmura staat tevens het Ando Museum. Bij het ontwerp van het interieur is veel gebruik gemaakt van beton, het materiaal dat de kunstenaar ook in veel van zijn andere ontwerpen gebruikt. Aan de andere kant van het eiland, in de havenplaats Miyanoura, staat het badhuis en tevens museum I Love Yu. Een unieke ervaring, waar u tijdens het baden de kunstwerken kunt aanschouwen.

 

Overnachting op het eiland Naoshima.

Inclusief ontbijt, diner

Dag 4 Vertrek Naoshima

U gaat op eigen gelegenheid terug naar de haven. Neem de ferry naar Takamatsu of reis terug naar Uno. De ferry kunnen wij niet vooraf reserveren, u betaalt dit ter plekke.

 

Inclusief ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Gerelateerde blogs:
Pumpkin in Naoshima
René, Van Verre

Japan voor (moderne) kunstliefhebbers

René, Van Verre Algemeen 25-11-2019

Voor de kunstliefhebbers onder ons is Japan een geweldig land om naar toe te gaan. Er zijn verschillende musea waar je kunt genieten van verschillende kunststromen. Tijdens de kunstweek daarom een aantal tips van niet te missen musea in Japan!