1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Moderne kunst op Naoshima

Als je geïnteresseerd bent in moderne kunst en architectuur, dan is een bezoek aan het eiland Naoshima een aanrader. Bezoek de bekendste musea, zoals het Benesse House. Huur ter plekke een fiets; de afstanden zijn niet groot. 

"Museum-hopping" op de fiets
Museum Benesse House
Werk bekende Japanse kunstenaars
Japan-cultuur-kimono-Evelyn
Evelyn
In Japan ben je écht op reis, het is zo anders dan bij ons. Zowel grote steden, als authentieke cultuur en prachtige natuur om te wandelen.

Reis van dag tot dag: Moderne kunst op Naoshima

Dag 1    Okayama

Dag 2    Naoshima

Dag 3    Naoshima

Dag 4    Vertrek Naoshima

100% maat werk

Dag 1 Kyoto - Okayama

Duister kraaienkasteel

Japanse-tuin-Kurakaen-Okayama Kraaienkasteel-aan-de-overkant-Okayama-Japan Kraaienkasteel-Okayama-Honshu-Japan

Je gaat op eigen gelegenheid naar het treinstation. Per hogesnelheidstrein, shinkansen, reis je van Kyoto naar Okayama. De rit duurt 1 tot 1,5 uur. Op eigen gelegenheid ga je naar het hotel in Okayama.

 

Informatie Okayama:

Okayama was een belangrijke kasteelstad in de Edoperiode (1603-1867). De stad staat vooral bekend vanwege de Japanse tuin Korakuen. Dit is één van de drie mooiste landschapstuinen in Japan. De tuin is aangelegd in de 17e eeuw en was de plek waar de heersers zich vermaakten en hun gasten ontvingen. Aan de overkant van de rivier staat het kasteel van Okayama. Dit kasteel staat ook wel bekend als het kraaienkasteel vanwege het zwarte exterieur. Het huidige kasteel is een replica van het origineel dat in de Tweede Wereldoorlog werd verwoest.

 

Overnachting in Okayama.

Inclusief trein

Dag 2 Okayama - Naoshima

Fietsen over kunsteiland

Terug naar het station (op eigen gelegenheid). Je reist met een lokale trein van Okayama naar het station Uno, de trein doet er ongeveer 50 minuten over. Vervolgens vaar je met de ferry in ongeveer een kwartier over naar het eiland Naoshima. Op eigen gelegenheid naar het hotel.

 

Informatie Naoshima:

Het eiland Naoshima ligt voor de kust van Okayama, tussen het hoofdeiland Honshu en het eiland Shikoku in. Het eiland is bekend vanwege de moderne kunst en architectuur. De musea zijn gelegen aan de zuidkant van het eiland. Deze zijn te bereiken per bus. Maar Naoshima kun je ook uitstekend per fiets verkennen. Bij de ferryterminal in Miyanoura is het mogelijk om fietsen te huren.

 

De dag hier is ter vrije besteding. Een suggestie voor vandaag: je merkt meteen al dat je op een kunsteiland bent. Het kunstwerk van de enorme pompoen bij de haven kan niemand ontgaan! Ook bij Miyanoura, staat het badhuis en tevens museum I Love Yu. Een unieke ervaring, waar je tijdens het baden de kunstwerken kunt aanschouwen. Door naar het Ando Museum. Het gebouw zelf is al een kunstwerk op zich. Fiets of neem de lokale bus naar Tsutsuji-so en bewonder een iconisch kunstwerk van de beroemde kunstenaar Yayoi Kusama. Even uitrusten op het strand en of op de fiets of met de gratis pendelbus naar het Benesse House. Als je hier slaapt, is het bijbehorende Benesse Museum gratis toegankelijk.

 

Overnachting op het eiland Naoshima.

Inclusief ontbijt, trein

Dag 3 Naoshima

Het eiland Naoshima voor de kust van Okayama- Japan

Ook deze dag is ter vrije besteding.

 

Ga naar het Chichu Art Museum. Niet alleen de werken van lokale artiesten zijn hier te zien, maar ook bijvoorbeeld schilderijen van Monet. In het nabijgelegen Lee Ufan Museum wordt het werk van de Koreaanse kunstenaar Lee Ufan tentoongesteld. Ook dit museum is ontworpen voor Ando Tadao. In het havenstadje Honmura, aan de oostkust, staat het Art House Project. Een verzameling van verlaten huizen, werkplaatsen, een tempel en een schrijn zijn omgevormd tot kunstobjecten.

 

De mogelijkheid om er een dagje met een gids op uit te trekken is er ook rond Naoshima. Je kunt naar het eiland Teshima met ontelbare rijstvelden of naar het eiland Shodoshima waar een mediterrane sfeer hangt en veel olijven worden verbouwd. Maar de leukste excursie vinden wij de zeiltocht naar Teshima.

 

Overnachting op het eiland Naoshima.

Inclusief ontbijt

Zeiltocht
Naoshima

Zeiltocht

In de Setouchi-regio met de eilanden Naoshima, Teshima en Inujima hangt een mediterrane sfeer. De eilanden...

Dag 4 Vertrek Naoshima

Je gaat op eigen gelegenheid terug naar de haven. Neem de ferry naar Takamatsu of reis terug naar Uno. De ferry kunnen wij niet vooraf reserveren, je betaalt dit ter plekke.

 

Inclusief ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Gerelateerde blogs:
Pumpkin in Naoshima
René, Van Verre

Japan voor (moderne) kunstliefhebbers

René, Van Verre Algemeen 25-11-2019

Voor de kunstliefhebbers onder ons is Japan een geweldig land om naar toe te gaan. Er zijn verschillende musea waar je kunt genieten van verschillende kunststromen. Tijdens de kunstweek daarom een aantal tips van niet te missen musea in Japan!