1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Mount Fuji

Tijdens je reis door Japan mag de Mount Fuji niet ontbreken! Maak een wandeling door het National Park Okuniwa aan de voet van de berg. Neem de kabelbaan naar het beste uitkijkpunt en maak een boottochtje op het Kawaguchi-meer. Slaap in een traditionele ryokan.

Ongerepte wildernis Okuniwa NP
Verblijf traditionele ryokan
Niet te missen Mount Fuji
Japan-cultuur-kimono-Evelyn
Evelyn
In Japan ben je écht op reis, het is zo anders dan bij ons. Zowel grote steden, als authentieke cultuur en prachtige natuur om te wandelen.

Reis van dag tot dag: Mount Fuji

Dag 1      Aankomst Kawaguchiko

Dag 2      Vertrek Kawaguchiko

100% maat werk

Dag 1 Tokyo - Kawaguchiko

Zicht op de imposante Mount Fuji

Vroeg op! Je gaat op eigen gelegenheid naar de Shinjuku busterminal. In 1 uur en 45 minuten reis je naar de busterminal Kawaguchiko-eki, oftewel het Kawaguchi-meer.

 

Bij aankomst staat je gids op je te wachten. Je wandelt een uur door het Okuniwa Nature Park, dat op een hoogte van 2.227 meter ligt. Bijzondere planten groeien hier en misschien zie je een glimp van de Mount Fuji. Een must-see als je naar Japan gaat, maar wolken hullen de berg vaak in een mysterieuze sluier. Na deze hike ga je verder naar het 5e station, waar vandaan de echte klimmers naar de top van de berg gaan. De gids brengt je terug naar het station en je reist naar je hotel.

Het Kawaguchiko-meer is onderdeel van Fuji Five Lakes, gelegen ten noorden van Mount Fuji. Vanaf de noordkant van Lake Kawaguchiko heb je bij helder weer een goed uitzicht op de heilige berg. Rondom het meer zijn veel faciliteiten voor toeristen. Je kunt uitstekend wandelen rondom het meer, er zijn vele onsen (warmwaterbronnen), diverse musea en het amusementspark Fuji Q Highland.

 

Overnachting in een ryokan in Kawaguchiko.

Inclusief bus van Shinjuku naar Kawaguchiko, tour onder begeleiding van Engelssprekende en transport en entreegelden, lunch, diner

Dag 2 Kawaguchiko

Mount Fuji-8ef00f46(6)

Deze dag is ter vrije besteding. Verken op eigen houtje de omgeving van Kawaguchiko. Wij raden aan om naar het Kubota Itchiku Museum te gaan. Hier worden stoffen voor kimono’s geverfd met de bijzondere shibori techniek (een soort tie-dye).

Hangen er wolken rond de Mount Fuji? Ga naar het Kawaguchiko Kunstmuseum om schilderijen en foto’s van de heilige berg te bewonderen. Heel fotogeniek vinden wij het piepkleine dorp Saiko Iyashi no Sato Nenba. Er staan slechts een stuk of twintig huizen, alle met rieten dak. De huizen zijn omgetoverd tot musea, cafés en galeries. Maak een relaxed boottochtje op het meer. Of neem de Kachi Kachi kabelbaan naar een uitkijkpunt. Kortom: genoeg keuzes; je verveelt je niet!

 

Ga terug naar Kawaguchiko Station om de bus te nemen terug naar Shinjuku in Tokio. Op eigen gelegenheid naar je hotel.

 

Inclusief ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën