1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Rondreis Rondje Lombok

Een prachtig eiland, een eiland met een authentieke cultuur en afwisselende natuur. De route begint op het paradijselijke Gili Asahan, lekker snorkelen en even tot rust komen. Langs de mooie baaien aan de zuidkust en de golven van Kuta rijdt u landinwaarts naar de vele rijstvelden rondom Tetebatu. Onderweg naar de oostkust bezoekt u een Sasak-dorp ver weg van de hoofdweg. U reist verder naar Labuan Pandan vanwaar u kunt gaan snorkelen bij oa. Gili Kondo en Gili Bidari. Langs de Giant Trees brengt uw chauffeur u naar Senaru dat in de uitlopers van de Rinjani-vulkaan ligt. Hier kunt u een prachtige wandeling maken naar de Sendang Gile-waterval. Nog even snorkelen op Gili Air met zijn prachtige schildpadden onder water waarna de reis eindigt in het gezellige Senggigi.

Wat maakt deze reis bijzonder
Traditionele Sasak-dorpen
De machtige Rinjani-vulkaan
Snorkelen met schildpadden
indonesie-sumatra-bukit-lawang-collega-lisanne-apen-spotten
Lisanne
Indonesië is zo veelzijdig, ieder eiland is uniek. Van Jungle en vulkanische gronden naar wereldse tempels, koloniaal verleden, stranden en sawa's.
Prijsindicatie vanaf € 1150,- per persoon
Reisduur: 15 dagen / 14 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Rondje Lombok

Dag 1      Gili Asahan

Dag 2      Gili Asahan

Dag 3      Kuta

Dag 4      Kuta

Dag 5      Tetebatu

Dag 6      Tetebatu

Dag 7      Labuan Pandan

Dag 8      Labuan Pandan
Dag 9      Senaru

Dag 10    Gili Air

Dag 11    Gili Air

Dag 12    Gili Air

Dag 13    Senggigi

Dag 14    Senggigi

Dag 15    Vertrek Senggigi

100% maat werk

Dag 1 Praya – Gili Asahan

U wordt van de luchthaven opgehaald en naar de haven nabij Sekotong gebracht. Hier stopt u op de boot en vaart u in ongeveer 45 minuten naar Gili Asahan. Een van de nog minder bekende eilandjes voor de kust bij Sekotong. Een prachtig nog onbedorven eiland omgeven door witte stranden, wonderbaarlijk mooie koraalriffen en een rustige zee.

 

Overnachting op Gili Asahan.

Inclusief transfer, ferry

Dag 2 Gili Asahan

De kustlijn van Gili Asahan dff9288b-7caa-43cd-b25f-30de9a67539d

U kunt heerlijk snorkelen direct voor de deur van het hotel op Gili Asahan. Maar u kunt er ook voor kiezen om te gaan duiken, een stukje te gaan fietsen, wandelen of kajakken. Een klein tropisch paradijs!

 

Overnachting op Gili Asahan.

Inclusief ontbijt

Dag 3 Gili Asahan - Kuta

U vaart weer terug naar het vaste land en reist af naar Kuta, het plaatsje aan de zuidkust van Lombok. In tegenstelling tot het toeristische Kuta Beach op Bali, is Kuta op Lombok nog niet zo ontwikkeld. De witte stranden met palmbomen, baaien en blauwe zee zijn nog praktisch onaangetast. De stranden hebben ook licht zand, maar verwacht geen aangeharkt zand. De lokale bevolking maakt er (uiteraard) ook gebruik van, men probeert het netjes te houden, maar ja... motorfietsen en auto's worden zo dicht mogelijk bij het strand geparkeerd. Omdat het zuiden van Lombok droog is, is het qua landschap niet zo mooi.

 

Overnachting in Kuta.

Inclusief ontbijt, ferry, transfer

Dag 4 Kuta

Indonesie-Lombok-strand01shutterstock_382253494(13)

Een vrije dag om te genieten van zon, zee en strand. Wilt u liever toch wat ondernemen vandaag? Breng een bezoek aan Tanjung A'an. Een prachtige baai, niet ver van Kuta.

 

Overnachting in Kuta.

Inclusief ontbijt

Dag 5 Kuta - Tetebatu

De komende dagen heeft u de beschikking over een busje met chauffeur. U maakt een prachtige tocht door het binnenland van Lombok. Als u vroeg bent, kunt u een bezoek brengen aan de vissershaven van Awang met een vismarkt. U mag zeker het dorp Pringgasela niet overslaan, waar men bedreven is in de weefkunst. Lombok is bekend om zijn potten van aardewerk, dit kunt u zien in bijvoorbeeld Masbagik. Verder het binnenland in naar het dorp Loyok waar men gespecialiseerd is in bamboebewerking. Het houtsnijwerkdorp Beleka is leuk en u kunt een traditioneel Sasakdorp bezoeken met huizen met karakteristieke daken. Misschien neemt uw chauffeur u mee naar andere dorpjes, er zijn er verschillende: geeft u aan waar uw voorkeur naar uit gaat. Uw tocht eindigt in Tetebatu.

 

Informatie Tetebatu:

De omgeving van Tetebatu is prachtig! Heel veel sawa's (rijstvelden), tabaksvelden en pure natuur. Tetebatu ligt aan de zuidkant van de Rinjani-vulkaan, redelijk centraal op het eiland. Tetebatu is in de wijde omgeving de enige plaats waar een redelijke accommodatie te vinden is.

 

Overnachting in Tetebatu.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 6 Tetebatu

Indonesie-Lombok-binnenland-sjouwen Lombok-Tetabatu-Jongetje Indonesie-palmweerschijn-water

U heeft de hele dag de tijd om de omgeving van Tetebatu te verkennen. Wandel door de sawa's en tabaksvelden, maar vooral ook door de pure natuur. Een absolute aanrader is de wandeling naar de waterval. Het is een flinke wandeling, maar met een normale conditie prima te doen.

 

Overnachting in Tetebatu.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 7 Tetebatu – Labuan Pandan

U verlaat het groene Tetebatu en de chauffeur brengt u noordoostwaarts richting de kust. Het is mogelijk om via het Sasak-dorp in Limbungan te rijden. Een ontzettend slechte weg leidt u de berg op. In het dorp leven de mensen echt nog volgens de oude gewoonten, de mensen wonen in eenvoudige huisjes gedeeltelijk gebouwd van klei, bamboe en riet. U wandelt het dorp in en een van de bewoners dient zich vanzelf aan als gids. Na een bezoek aan Limbungan rijdt u weer de slechte weg naar beneden. In de verte ziet u ze kuststrook al. De weg voert langs de "giant trees", gigantisch grote bomen die hier zomaar langs de kant van de weg lijken te staan. Gaat u even de auto uit en kijk even rond. Hierna weer verder naar Labuan Pandan, het kleine dorpje aan de oostkust van Lombok. In totaal bent u ongeveer 6 uur onderweg.

 

Informatie Labuan Pandan:

Een klein dorpje gelegen aan de oostkust van Lombok. De plek is een goede uitvalsbasis om de Gili's aan de oostkust van Lombok te gaan bezoeken. Deze eilandjes, Gili Lampu, Gili Pasir, Gili Bidara en Gili Kondo, liggen op een klein half uurtje varen vanaf de kust van Labuan Pandan.

 

Overnachting in Labuan Pandan.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 8 Labuan Pandan

Labuan-Pandan-Vissersboot cbb806e7-2a4e-46b8-8bb9-2c71a1ab8241

Breng vandaag een bezoek aan de kleine eilandjes voor de kust van Labuan Pandan. Gili Pasir, Gili Kondo en Gili Bidara liggen op een half uurtje varen. Bestel 's morgens een lunchpakket waar u op een van de eilandjes lekker van kunt genieten. Eerst brengt de boot u naar Gili Pasir, een klein eilandje van ongeveer 4 x 4 meter waar u even kunt stoppen voor een foto, helemaal alleen op uw eigen eilandje. Hierna verder naar Gili Kondo. Op de rekken in zee ziet u nieuwe aanplant van koraal groeien. Gekleurde vissen zwemmen u voorbij. Hierna vaart u verder naar Gili Kondo. Ook hier ziet u weer veel verschillende vissen. In totaal bent u vandaag zo'n 5 uur onderweg. Eventueel kan dit ook ingekort worden, mocht u iets minder tijd hebben.

 

Overnachting in Labuan Pandan.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 9 Labuan Pandan - Senaru

U vertrekt vanuit het kustplaatsje Labuan Pandan, de weg vervolgt zich gedeeltelijk langs zee en langs kleine dorpjes. Na ongeveer anderhalf uur rijden buigt de weg af en u rijdt de bergen in, een prachtig groene omgeving. Het is mogelijk om onderweg langs de Sendang Gile-waterval te rijden. De chauffeur parkeert de auto en een lokale gids kan u naar beneden begeleiden. Het is een trap van ongeveer 300 treden naar beneden. De wandeling is niet heel zwaar naar beneden, u moet wel weer 300 treden omhoog! De waterval is prachtig. De toegang tot de waterval betaalt u ter plaatse.

 

Informatie Senaru:

Senaru is een traditioneel dorp aan de voet van Mount Rinjani. De omgeving is prachtig! Mount Rinjani is sinds 1997 een groot Nationaal Park dat over west-, oost- en centraal-Lombok verspreid ligt. Het is het op één na hoogste punt van Indonesië met een hoogte van 3726 meter. Voor de bevolking van Bali en Lombok is het een heilige plaats en woonplaats van goden. In de spectaculaire krater ligt een meer, het Segara Anak meer. Hier brengen pelgrims offers. U kunt in de omgeving heerlijk wandelen en genieten van prachtige vergezichten. In de buurt liggen diverse watervallen die u te voet kunt bereiken.

 

Overnachting in Senaru.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 10 Senaru - Gili Air

Indonesie-Bali-duiker3 Indonesie-Bali-Pemuteran-Schildpaddenfarm Een cimodo op Gili Air

Door het bergachtige landschap rijdt u naar Bangsal. U kunt een fotostop maken bij Malimbu Hill. Vanaf hier heeft u een panoramisch uitzicht over de drie Gili-eilanden en bij helder weer in de verte Mount Agung op Bali. Met een beetje geluk ziet u hier ook aapjes in de bomen springen. Vervolgens wordt u naar de haven van Bangsal gebracht en vaart u naar Gili Air.

 

Informatie Gili Air:

De drie noordelijke Gili-eilanden liggen voor de noordwestkust van Lombok: Gili Air, Gili Meno en Gili Trawangan. Alle drie de eilanden hebben prachtige, hagelwitte zandstranden. De eilanden zijn droog, er is geen mooie, weelderige begroeiing. De tuinen met bloeiende bloemen die u hier ziet, zijn het resultaat van (veel) sproeien. Er is geen zoetwater, al het water wordt per schip aangevoerd. De zwembaden zijn daarom veelal gevuld met zeewater, maar er zijn ook hotels die hiervoor het aangevoerde water gebruiken. Vergeet zeker uw snorkelset niet (of huur die ergens bij een strandtent), de onderwaterwereld rondom de drie eilandjes is namelijk prachtig. U heeft zelfs de kans om zeeschildpadden te zien. Vanaf alle eilanden kunt u per bootje schitterende duik- en snorkellocaties aandoen. Gili Air ligt het dichtst bij de kust en is het dichtst bevolkt. Daarnaast ligt Gili Meno, het kleinste eiland. Gili Trawangan is het eiland waar de meeste hotels zijn. Rondom het hele eiland loopt langs het strand een smal weggetje. Er heerst hier een gemoedelijke sfeer, ondanks dat het er al redelijk druk is met toeristen.

 

Overnachting op Gili Air.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, ferry

Dag 11 en 12 Gili Air

Deze dagen zijn ter vrije besteding. Geniet van de zon, het strand en de kleurrijke onderwaterwereld. We beloven u, dat wordt genieten!

 

Overnachtingen op Gili Air.

Inclusief ontbijten

Centraal Lombok: Gili Air Tour
Lombok

Centraal Lombok: Gili Air Tour

U wordt opgehaald door uw chauffeur. Hij brengt u naar de traditionele markt van Gunung Sari. Een kleurrijk...

Dag 13 Gili Air - Senggigi

Lombok-Senggigi-Strand-1

Heeft u genoten van Gili Air? Het is weer tijd om terug te gaan naar het vaste land, naar het prachtige strand van Senggigi. U bevindt zich op een deel van Lombok waar veel Balinezen leven en waar hun wonderlijke en kleurrijke cultuur het dagelijks leven grotendeels bepaalt. Senggigi 'downtown' is redelijk druk, maar de hotels liggen praktisch allemaal aan het strand, daar merkt u niets van de drukte op straat. Er zijn diverse restaurants, souvenirwinkels en ook bars. Wat wij ook onder Senggigi scharen zijn de aangrenzende dorpen (noordelijk) Mangsit en Klui. Hier is het echt rustig. Als u daar verblijft, kunt u een shuttlebusje of taxi nemen naar het centrum van Senggigi. Vanuit Senggigi kunt u uitstapjes maken het binnenland in.

 

Overnachting in Senggigi.

Inclusief ontbijt, ferry, transfer

Dag 14 Senggigi

Geniet deze een na laatste dag van het strand van Senggigi.

 

Overnachting in Senggigi.

Inclusief ontbijt

Dag 15 Senggigi - Praya

U wordt bij uw hotel in Senggigi opgehaald en naar de luchthaven gebracht.

 

Inclusief ontbijt, transfer

 

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen