1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Rondreis Uitgebreid Java verkennen

Een mooie reis over Java waarbij u niet alleen de steden Bandung en Jogyakarta, de Borobudur tempel en de Bromo vulkaan bezichtigt, maar meer van het eiland ziet. U bezoekt het vissersdorp Pangandaran met een Nationaal Park en de Green Canyon, het mystieke Baturaden met oerbos en heetwaterbronnen en het hooggelegen imposante Diëngplateau. Voordat u naar Bali gaat, ervaart u het plantageleven in Kalibaru. Een complete reis om Java goed te leren kennen. U maakt twee treinreizen tijdens deze rondreis.

Wat maakt deze reis bijzonder
Mooie treinreis landelijk Java
Mystiek Baturaden
Slapen bij plantages
indonesie-sumatra-bukit-lawang-collega-lisanne-apen-spotten
Lisanne
Indonesië is zo veelzijdig, ieder eiland is uniek. Van Jungle en vulkanische gronden naar wereldse tempels, koloniaal verleden, stranden en sawa's.
Prijsindicatie vanaf € 1550,- per persoon
Reisduur: 17 dagen / 16 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: uitgebreid Java verkennen

Dag 1     Jakarta

Dag 2     Bogor

Dag 3     Bandung

Dag 4     Bandung

Dag 5     Pangandaran

Dag 6     Pangandaran

 

Dag 7     Purwokerto, bezoek Baturaden

Dag 8     Wonosobo met Diëngplateau

Dag 9     Borobudur

Dag 10   Borobudur

Dag 11   Jogyakarta

Dag 12   Malang

Dag 13    Malang

Dag 14    Bromo

Dag 15    Kalibaru

Dag 16    Kalibaru

Dag 17    Naar Bali

 

100% maat werk

Dag 1 Jakarta

Indonesie-Java-Jakarta-vuilnisproject.kindje Java-Jakarta-Haven

Welkom in de hoofdstad Jakarta! Een stad waar nog veel koloniale herinneringen te zien zijn. Bezoek de zeilhaven Sunda Kelpa in de oude wijk Batavia, hoe de stad in de Nederlandse tijd heette. Hier meren de Makassaarse schepen aan en worden goederen met de hand aan boord gesjouwd. Loop vervolgens naar Fatahillah Square, het historische deel van de stad en bekijk de Hollandse pakhuizen. Bij Café Batavia waant u zich even in vroegere tijden en kunt u genieten van een kopje koffie. Wel iets duurder dan u gewend bent in Indonesië, maar de inrichting maakt veel goed.

 

Overnachting in Jakarta.

Inclusief privé-auto/busje met chauffeur

Dag 2 Jakarta - Bogor

Na een nachtje Jakarta rijdt u door naar Bogor. Het hoogtepunt van een bezoek aan Bogor is de prachtige botanische tuin en het paleis Buitenzorg. Het paleis kunt u alleen door de tralies bewonderen want het is gesloten voor bezoekers. Door de botanische tuinen mag u gelukkig wel lopen. Duizenden soorten tropische planten en bomen groeien rondom bijzondere lotusvijvers. Wat een prachtige kleuren! Na deze relaxte stop kunt u nog een bezoek brengen aan de poppenmaker Pak Endai. Mooi om te zien hoe deze prachtige wayang golek-poppen met de hand worden gemaakt. Een leuke souvenir voor thuis.

 

Overnachting in Bogor.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 3 Bogor - Bandung

Java-Bandung-Muziekvoorstelling GEDUNG SATE-BANDUNG_1 Indonesie-Java-Bandung-straat

Heeft u gisteren geen tijd gehad om de botanische tuin te bezoeken? Doe dit in de ochtend en reis daarna verder naar Bandung. Onderweg kunt u nog stoppen bij een andere mooie plantentuin, die van Cibodas.

 

Informatie Bandung:

Bandung staat bekend om zijn nog vele koloniale huizen en gebouwen. De stad was een geliefde verblijfsplaats van de Hollanders vanwege het wat koelere klimaat. U ziet villa's uit de Nederlandse tijd, velen ook met Nederlandse namen, zoals Apeldoorn. Ook bijzonder is het vroegere gouvernementshuis. De bijnaam is Gedung Sate: de piek op het gebouw lijkt op een satéprikker. De Jalan (= straat) Braga stond in vroegere tijden bekend om zijn chique kledingzaken en mooie restaurants. Tegenwoordig zijn hier vele kunstgalerieën gevestigd met de meest uiteenlopende schilderijen. In de avond kunt u hier genieten van een hapje en drankje in een van de gezellige restaurants en bars.

 

Overnachting in Bandung.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 4 Bandung

In de omgeving van Bandung is veel te zien en te beleven. Sta vroeg op en rijd met uw chauffeur naar de kraterrand van de actieve vulkaan de Tangkuban Perahu, ten noorden van Bandung. U zult de zwaveldampen zien opstijgen en de zwavelgeur ook zeker ruiken. Of bezoek vandaag de minder toeristische krater Kawah Putih, ook wel de witte krater genoemd. Door de hoge ligging is het hier lekker koel, dus neem een vestje mee. In de omgeving van Kawah Putih kunt u ook een bezoek brengen aan de hotsprings Kawah Renganis, waar u een heerlijk warm bad kunt nemen.

 

Zin in een kopje thee? Bezoek een van de theefabrieken in de omgeving van de kraters en schiet wat mooie plaatjes van de uitgestrekte theeplantages.

 

Overnachting in Bandung.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 5 Bandung - Pangandaran

Indonesie-Java-Pangandaran-greencanyon

Stap in de trein en reis verder naar Pangandaran. Pangandaran is een geliefd gebied voor vakantiegangers van alle leeftijden en afkomsten. De stranden bij deze landtong zijn niet specifiek bestemd voor zonnende vakantiegangers, maar worden intensief gebruikt door de vissers voor het binnenhalen van de vangst. Maak een wandeling door het natuurreservaat en spot wilde dieren zoals herten, buffels (bantengs), vliegende honden (kalongs), stekelvarkens en vooral veel apen. In weekenden en op feestdagen kan het erg druk zijn met lokale vakantiegangers.

 

Overnachting in Pangandaran.

Inclusief ontbijt, transfer, trein, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 6 Pangandaran

Er zijn allerlei mogelijkheden vandaag. Verken Pangandaran bijvoorbeeld per fiets of al lopend. Of breng vandaag een bezoek aan de Green Canyon. De boottocht naar de canyon toe is al een hele ervaring. Als het niet geregend heeft, is het water prachtig groen. U vaart tussen de palmbomen over een rivier richting de canyon. Neem een verfrissende douche onder de waterval. Zin in iets actiefs? Ga dan bodyraften. Op een korte surfplank laat u zich een stukje meevoeren op de stroming. In de omgeving van Pangandaran kunt u ook een bezoek brengen aan bijvoorbeeld een schooltje en een kroepoekfabriek. Ook kunt u zien hoe palmsuiker en tempeh gemaakt worden. Deze excursies kunt u ter plekke regelen.

 

Overnachting in Pangandaran.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 7 Pangandaran - Purwokerto: bezoek Baturaden

Java-Pangandaran-Green-Canyon Java-Baturaden-de boom in_1 Java-Baturaden-waterval_3

Een mooie route via kleine weggetjes en door fraaie landschappen naar Purwokerto. Daar vandaan klimt uw busje de Slamet-vulkaan op, naar Baturaden. U bent ongeveer 6 uur onderweg vandaag. Als u vroeg weggaat, dan bent u in de vroege middag in Baturaden. U kunt dan 's middags het mooie natuurgebied in.

 

Informatie Baturaden:

Baturaden ligt op een hoogte van 670 meter en ligt op de helling van de vulkaan de Slamet. Maak een wandeling door het groene natuurgebied en tussen de hoge bomen door. U zult beloond worden met een wijds uitzicht. Ga ook met uw chauffeur naar de entree van de 7 bronnen. Vanuit 7 openingen stroomt water naar beneden: dit is een bedevaartsplek. Door het zwavelhoudende water kleuren de rotsen fel oranjegeel. Volg het pad (langs het bronwater) naar beneden en steeds weer ziet u de oranjegele kleur tevoorschijn komen. U komt in een grot, waar het water door een opening naar binnen stroomt. Neem vooral uw badkleding mee en stap onder de warme, natuurlijke douche.

 

Overnachting in Purwokerto (nabij Baturaden).

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 8 Purwokerto - Wonosobo met Diëngplateau

U rijdt in ongeveer 3,5 uur naar Wonosobo, waarvandaan u morgenochtend het Diëngplateau bezoekt. Wonosobo is een koele bergplaats en een ideaal uitgangspunt voor een bezoek aan het Diëng Plateau. Het gebied rondom Wonosobo wordt gekendmerkt door vele groente- en tabaksplantages.

 

Overnachting in Wonosobo.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 9 Wonosobo - Borobudur

0297fcf0-66d2-4db1-9764-4ae605a81953 Indonesie-Dieng-Plateau-Sikidang-krater-kijken

Vroeg op voor uw bezoek aan het Diëngplateau. Hier treft u ruïnes aan van historische tempels uit de achtste eeuw na Christus. Dit mystieke vulkanische gebied heeft nog actieve opspuitende zwavelbronnen en een meer met verschillende kleuren (wel hoge entreeprijs voor Indonesische begrippen!). U kunt vervolgens direct naar de omgeving van de Borobudur rijden, u kunt er ook een mooie dag van maken, aan u de keuze. Zuidwaarts, naar vulkaan de Merapi, een onbekend gebied met smalle wegen en diepgroene landschappen (zeer vruchtbaar vanwege de uitbarstingen in de loop der jaren). De chauffeur brengt u naar de helling, waar u de verstolde lava kunt zien die van de helling afstroomde. En dan naar uw hotel omgeving Borobudur. Als u alle bezienswaardigheden bezoekt bent u ongeveer 6 uur onderweg.

 

Overnachting bij de Borobudur.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 10 Borobudur

Vroeg op voor één van de hoogtepunten van deze reis: een bezoek aan de Borobudur. Dit grootste boeddhistische monument ter wereld is uitgeroepen tot Werelderfgoed. Hij bestaat uit 9 verdiepingen en maar liefst 1500 gebeeldhouwde reliefs. U blijft uw ogen uitkijken en geniet ook van de groene omgeving. U ziet dorpjes, akkertjes, restanten van oude tempels, kortom: het landelijke leven van het oude Java.

 

In de middag kunt u een bezoek brengen aan de Bukit Rhema Gereja Ayam, oftewel de kippenkerk. Deze kerk in de vorm van een kip is gebouwd bovenop een helling. Even een flinke klim omhoog, maar wel een erg leuke beloning. Of huur een andong (paard en wagen) en bezoek bijvoorbeeld de kleine Boeddhistische tempel, Candi Mendut. Binnen in de tempel zijn 3 grote Boeddha's te vinden. 

 

Overnachting bij de Borobudur.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 11 Borobudur - Jogyakarta

Java-Borobudur-buddha, stupas en landschap_2 Jogyakarta, Fietstocht (2) Indonesie-Java-Jogyakarta-becakslaap

Het is een klein stukje rijden naar de sultanstad Jogyakarta. Een gezellig stadje waar u nog veel becak's (fietstaxi's) en andongs (paard en wagen) zult zien. Een bezoek aan de batik- en zilverwijk met hun kleine straatjes is zeker een aanrader. De Jalan Malioboro is de winkelstraat van deze hofstad. Veel kraampjes en winkeltjes waar de hele dag door veel gebeurt. In de avond kunt u een Ramayana-voorstelling bijwonen. U geniet van een uitgebreid buffet en een bijzondere dansvoorstelling.

 

Overnachting in Jogyakarta.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Jogyakarta: Foodietour
Java

Jogyakarta: Foodietour

Eat your heart out! Proef tijdens deze foodietour diverse Javaanse snacks en traditioneel eten van Java. U...

Dag 12 Jogyakarta - Jombang - Malang

In vier uur reist u per trein naar Jombang, deze vertrekt rond 10 uur. De treinrit duurt ruim 4 uur. Onderweg ziet u het Oost-Javaanse landschap met vooral tabakplantages, suikerrietplantages, afgewisseld met rijstvelden, groentetuinen en kampungs.

 

In Jombang aangekomen staat uw chauffeur op u te wachten. U rijdt niet rechtstreeks naar Malang, u bezoekt onderweg een mooie waterval. De tocht naar Malang duurt dan ongeveer 3 uur.

 

Informatie Malang:

Malang was vanwege het koele klimaat een populaire verblijfsplaats in de koloniale tijd. Verken het oude stadscentrum wandelend of per betjak (fietstaxi) en zie de vele huizen en gebouwen met een Nederlands tintje. Vergeet niet een kopi tubruk (koffie) te drinken met een oud-hollands koekje in het beroemde restaurant Toko Oen. Een bezoek aan het regenboogdorp Warna Warni vinden wij ook een aanrader. De bewoners van dit arme dorp hebben hun huizen in uiteenlopende kleuren geschilderd waardoor het dorp is omgetoverd in een kleurrijk geheel.

 

Overnachting in Malang.

Inclusief ontbijt, transfer, trein, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 13 Malang

Indonesie-Java-Malang-Warna-Warni

Ook het gebied buiten Malang is een bezoekje waard. Op ongeveer 20 minuten rijden ligt het koele bergdorpje Batu, een recreatiegebied met veel parken en activiteiten. Op zon- en feestdagen is het heel druk met locals die de stad even ontvluchten. Bezoek bij Batu de indrukwekkende Coban Rondo-waterval en verdwaal daarna in de naastliggende labyrint. Rijdt vervolgens door naar Purwodadi en breng een bezoek aan de botanische tuin, Kebun Raya Purwodadi, gelegen op de hellingen van de berg Gunung Arjuna. Hier treft u allerlei inheemse plantensoorten en bomen aan. Op de terugweg naar Malang kunt u nog een bezoekje brengen aan de Candi Singosari-tempel.

 

Een andere leuke tip is om een bezoek te brengen aan de theeplantages van Wonosari, waar u vanuit Malang in een uurtje heenrijdt. Bezoek de theefabriek en neem de tijd om een paar mooie foto's te schieten van de uitgestrekte theeplantages.

 

Overnachting in Malang.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Malang: Eilandtour
Java

Malang: Eilandtour

U maakt kennis met uw chauffeur en Engelssprekende gids voor deze dag. In 2 a 2,5 uur rijdt u van Malang naar...

Dag 14 Malang - Bromo

U kunt de ochtenduren nog in Malang blijven. Vanaf Malang rijdt u ongeveer 4 uur naar uw hotel nabij de Bromo. U hoeft pas tegen zonsondergang daar te zijn, het gaat om het nachtelijke avontuur (en de vroege ochtenduren). Belangrijk: wij adviseren u via uw chauffeur of direct bij aankomst bij de receptie van uw hotel de Bromo-zonsopgang tocht te boeken (per jeep naar het uitzichtpunt en daarna naar de kraterrand van de vulkaan). Het hotel hanteert vaste prijzen.

 

Overnachting bij de Bromo.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 15 Bromo - Kalibaru

Java-Bromo-man_1 Indonesie-Java-Bromo16

Middenin het Tengger-gebergte ligt een vulkaan uit de oertijd met een diameter van 10 kilometer. Vanuit uw hotel vertrekt u rond 03.00 uur met een jeep, welke u ter plekke kunt reserveren bij het hotel. U rijdt via een slingerende route omhoog naar het uitkijkpunt. Geniet van het uitzicht over het indrukwekkende vulkanische landschap tijdens de zonsopkomst. Vergeet niet om een vestje mee te nemen, het kan 's nachts behoorlijk koud zijn. Eenmaal beneden loopt u via de 'zandzee' naar de voet van de krater. Wilt u liever niet lopen, dan staan er ook paarden om u naar de voet van de Bromo te brengen. En dan 225 trappen op tot u aan de kraterrand staat, een indrukwekkend gezicht! Houd er rekening mee dat de ochtend het meest populair is om de Bromo te bezoeken, u zult dus zeker niet de enige zijn. Daarna terug naar uw hotel voor het ontbijt en door naar Kalibaru.

 

Informatie Kalibaru:

Kalibaru wordt omgeven door plantages. Met name specerijen worden hier op oostelijk Java verbouwd. Zie koffie groeien aan de struiken, rubber druppelen uit boomstammen en cacao groeien aan de bomen. Ontdek hier de mooie omgeving.

 

Overnachting in Kalibaru.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 16 Kalibaru

Indonesie-Java-Kalibaru-duwen

U heeft de hele dag om Kalibaru te verkennen. Breng een bezoek aan de privé-onderneming Glenmore, waar u ziet hoe o.a. koffie, rubber en cacao verbouwd wordt. De plantage heeft ook een meer dan 100 jaar oude fabriek, waar nog op de oude manier wordt gewerkt. Op zondag is de plantage niet te bezoeken. Veel kleinschaliger is de plantage van Ibu Harni, daar kunt u een leuke tour maken inclusief koffie en het proeven van diverse lekkernijen. U kunt dit ter plekke regelen via de chauffeur of bij uw accommodatie. Kalibaru is bekend om de zogenaamde 'blikslagers'. Vaklieden maken op straat allerlei keukengerei van aluminium en zink. Echt handwerk! Ook een aanrader: een stukje met de lokale trein naar het volgende dorp. Het is sowieso leuk om in de omgeving van Kalibaru te wandelen door de sawa's en door kleine dorpjes.

 

Overnachting in Kalibaru.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 17 Kalibaru - Bali

Vanaf Kalibaru is het ongeveer twee uur rijden naar de kust, naar de havenplaats Ketapang. De ferry brengt u in ongeveer drie kwartier naar het naastgelegen Bali. Kijk eens tussen onze bouwstenen of rondreizen voor een leuke afsluiting op Bali. Verkent u de onderwaterwereld van Pemuteran of wilt u het kunstenaarsstadje Ubud bezoeken? Of misschien wel een combinatie van beide? Wij horen graag uw wensen.

 

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, veerboot

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen