1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Lombok ontdekken

Ontdek het veelzijdige Lombok. De reis begint rustig, aan het prachtige witte zandstrand en bij de vele baaien van Kuta. Dan het binnenland in, naar het door bergen omgeven Tetebatu. Onderweg reist u door het Sasak-gebied, Sasaks zijn de oorspronkelijke bewoners van Lombok. Tetebatu leent zich voor het maken van prachtige wandelingen. En dan naar de westkust, naar het strand van Senggigi en het eilandje Gili Trawangan. Ga hier zeker snorkelen om tijdens deze reis ook de onderwaterwereld van Lombok te ontdekken.

Groene rijstterrassen
Gezellig bounty eiland
Landelijke gebieden
Indonesie-Sumatra-collega-melany
Melany
Indonesië gaat nooit vervelen! Geweldige natuur, de meest vriendelijke bevolking, het lekkerste eten en een prachtige onderwaterwereld.
indonesie-sumatra-bukit-lawang-collega-lisanne-apen-spotten
Lisanne
Indonesië is zo veelzijdig, ieder eiland is uniek. Van Jungle en vulkanische gronden naar wereldse tempels, koloniaal verleden, stranden en sawa's.
2aab730b-0291-4aad-aeb3-33c50b445cbb
Renée
De Kleine Sunda Eilanden zijn absoluut een bezoek waard! U vindt hier nog geen massatoerisme en het echte Indonesië. Benieuwd naar mijn verhalen?
Emmy-azie-myanmar-Bagan_1_628989
Emmy
Als journaliste raakte ik in de ban van Azië, het liet me niet meer los. Ik begon Van Verre met mijn geliefde Indonesië.

Reis van dag tot dag: Lombok ontdekken

Dag 1      Naar Kuta

Dag 2      Kuta

Dag 3      Tetebatu

Dag 4      Tetebatu

Dag 5      Senggigi

 

Dag 6      Senggigi

Dag 7      Gili Trawangan

Dag 8      Gili Trawangan

Dag 9      Vertrek Gili Trawangan

100% maat werk

Dag 1 Naar Kuta

Welkom op Lombok. Vanaf de luchthaven wordt u naar uw hotel in Kuta gebracht, het plaatsje aan de zuidkust van Lombok. In tegenstelling tot het toeristische Kuta Beach op Bali, is Kuta op Lombok nog niet zo ontwikkeld. De witte stranden met palmbomen, baaien en blauwe zee zijn nog praktisch onaangetast. De stranden hebben ook licht zand, maar verwacht geen aangeharkt zand. De lokale bevolking maakt er (uiteraard) ook gebruik van, men probeert het netjes te houden, maar ja... motorfietsen en auto's worden zo dicht mogelijk bij het strand geparkeerd. Omdat het zuiden van Lombok droog is, is het qua landschap niet zo mooi.

 

Overnachting in Kuta.

Inclusief transfer

Dag 2 Kuta

Indonesie-Lombok-zuidkust boermetlandossenbijzeekust

Een vrije dag om te genieten van zon, zee en strand. Wilt u liever toch wat ondernemen vandaag? Breng een bezoek aan Tanjung A'an. Een prachtige baai, niet ver van Kuta.

 

Overnachting in Kuta.

Inclusief ontbijt

Dag 3 Kuta – Tetebatu

De komende dagen heeft u de beschikking over een busje met chauffeur. U maakt een prachtige tocht door het binnenland van Lombok. Als u vroeg bent, kunt u een bezoek brengen aan de vissershaven van Awang met een vismarkt. U mag zeker het dorp Pringgasela niet overslaan, waar men bedreven is in de weefkunst. Lombok is bekend om zijn potten van aardewerk, dit kunt u zien in bijvoorbeeld Masbagik. Verder het binnenland in naar het dorp Loyok waar men gespecialiseerd is in bamboebewerking. Het houtsnijwerkdorp Beleka is leuk en u kunt een traditioneel Sasakdorp bezoeken met huizen met karakteristieke daken. Misschien neemt uw chauffeur u mee naar andere dorpjes, er zijn er verschillende: geeft u aan waar uw voorkeur naar uit gaat. Uw tocht eindigt in Tetebatu.

 

Informatie Tetebatu:

De omgeving van Tetebatu is prachtig! Heel veel sawa's (rijstvelden), tabaksvelden en pure natuur. Tetebatu ligt aan de zuidkant van de Rinjani-vulkaan, redelijk centraal op het eiland. Tetebatu is in de wijde omgeving de enige plaats waar een redelijke accommodatie te vinden is.

 

Overnachting in Tetebatu.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 4 Tetebatu

Indonesie-Lombok-Tetebatu-natuur3_1 Lombok-Tetebatu-Ploegen Indonesie-Lombok-Tetebatu-meneerinboom_1

U heeft de hele dag de tijd om de omgeving van Tetebatu te verkennen. Wandel door de sawa's en tabaksvelden, maar vooral ook door de pure natuur. Een absolute aanrader is de wandeling naar de waterval. Het is een flinke wandeling, maar met een normale conditie prima te doen.

 

Overnachting in Tetebatu.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 5 Tetebatu - Senggigi

Met uw chauffeur vervolgens een mooie route westwaarts. Zo bezoekt u in het plaatsje Narmada het Narmada-paleis met de mooie tuinen met waterpartijen en enkele Balinese tempels. Wandel hier op uw gemak doorheen. Niet ver hier vandaan ligt Lingsar met een fraai tempelcomplex. Balinees hindoeïsme heeft zich vermengd met de inheemse religie wektu telu (een mengvorm van animistische en moslimtradities). Deze tempel wordt gezien als symbool van de eenheid. Via het kustplaatsje Ampenan (u kunt hier nog even rondwandelen, maar het heeft geen specifieke bezienswaardigheden) naar Senggigi. De tocht duurt vanaf Tetebatu zo rond de 3 a 4 uur.

 

Informatie Senggigi:

Het prachtige strand van Senggigi ligt aan de westkust en heeft mooie, witte palmstranden. U bevindt zich op een deel van Lombok waar veel Balinezen leven en waar hun wonderlijke en kleurrijke cultuur het dagelijks leven grotendeels bepaalt. Senggigi 'downtown' is redelijk druk, maar de hotels liggen praktisch allemaal aan het strand, daar merkt u niets van de drukte op straat. Er zijn diverse restaurants, souvenirwinkels en ook bars. Wat wij ook onder Senggigi scharen zijn de aangrenzende dorpen (noordelijk) Mangsit en Klui. Hier is het echt rustig. Als u daar verblijft, kunt u een shuttlebusje of taxi nemen naar het centrum van Senggigi. Vanuit Senggigi kunt u uitstapjes maken het binnenland in.

 

U neemt in Senggigi afscheid van uw chauffeur.

 

Overnachting in Senggigi.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 6 Senggigi

Lombok-Senggigi-Local Lombok-Senggigi-Strand-2

Deze dag is ter vrije besteding. Kom tot rust op het zandstrand van Senggigi.

 

Overnachting in Senggigi.

Inclusief ontbijt

 

Dag 7 Senggigi – Bangsal- Gili Trawangan

U wordt bij uw hotel in Senggigi opgehaald en naar de haven in Bangsal gebracht. Hier stapt u op de boot en vaart u naar Gili Trawangan.

 

Informatie Gili Trawangan:

De drie noordelijke Gili-eilanden liggen voor de noordwestkust van Lombok: Gili Air, Gili Meno en Gili Trawangan. Alle drie de eilanden hebben prachtige, hagelwitte zandstranden. Gili Trawangan is het eiland waar de meeste hotels zijn. In het noorden van Gili Trawangan kunt u zo de zee inlopen om mooie vissen en koralen te zien. Rondom het hele eiland loopt langs het strand een smal pad van ongeveer 8 kilometer. In ongeveer twee uur wandelt u het eiland rond. Geen enkel hotel ligt direct aan het strand, maar aan de overkant van het weggetje vindt u wel de restaurants van de hotels! In het oosten van het eiland liggen de meeste hotels, vanaf halverwege (de pier) zuidwaarts. Hier zijn ook de meeste restaurants en bars te vinden. Voor de een is dat geweldig, een ander zal de reuring minder waarderen. Maar: er zijn ook stille stranden! In het noorden en het westen zijn enkele hotels, hier vindt u nog de rust. En wilt u naar de drukte: u bent er zo, overal zijn fietsen! En anders neemt u een cidomo (paard-en-wagen).

 

Overnachting op Gili Trawangan

Inclusief ontbijt, transfer, bootovertocht

Dag 8 Gili Trawangan

Indonesie-Lombok-onderwater56(13)

Deze dag is ter vrije besteding. Een echte aanrader is het ontdekken van de onderwaterwereld. Kleurrijke vissen en koralen wisselen elkaar af. Als u wilt duiken of snorkelen, zijn er ontzettend veel mogelijkheden.

 

Overnachting op Gili Trawangan.

Inclusief ontbijt

 

Dag 9 Vertrek Gili Trawangan

U vaart terug naar het vaste land en wordt hier opgewacht door een chauffeur. Deze brengt u naar de luchthaven. Wist u dat Bali ook bevaarbaar is vanaf Gili Trawangan? Wilt u dus nog een aantal dagen Bali ontdekken? Wij helpen u graag.

 

Inclusief ontbijt, bootovertocht

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën