1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Chillen op de Gili's

Echte ontspanning vindt u in Lombok op één van de Gili-eilanden. Ten westen en zuiden van Lombok liggen diverse eilanden. Kiest u voor de bekende driehoek: Gili Air, Gili Trawangan of Gili Meno? Of bezoekt u juist de minder toeristische eilanden, zoals Gili Asahan. Eén ding hebben de eilanden gemeen; een wit zandstrand, palmbomen en een kleurrijke onderwaterwereld.

Zon, zee en strand
Ontdek de onderwaterwereld
Laat u vervoeren in een cidomo
Indonesie-Sumatra-collega-melany
Melany
Indonesië gaat nooit vervelen! Geweldige natuur, de meest vriendelijke bevolking, het lekkerste eten en een prachtige onderwaterwereld.
indonesie-sumatra-bukit-lawang-collega-lisanne-apen-spotten
Lisanne
Indonesië is zo veelzijdig, ieder eiland is uniek. Van Jungle en vulkanische gronden naar wereldse tempels, koloniaal verleden, stranden en sawa's.
2aab730b-0291-4aad-aeb3-33c50b445cbb
Renée
De Kleine Sunda Eilanden zijn absoluut een bezoek waard! U vindt hier nog geen massatoerisme en het echte Indonesië. Benieuwd naar mijn verhalen?
Emmy-azie-myanmar-Bagan_1_628989
Emmy
Als journaliste raakte ik in de ban van Azië, het liet me niet meer los. Ik begon Van Verre met mijn geliefde Indonesië.
  • Van dag tot dag
  • Reis & prijsinfo
  • Routekaart
  • Offerte

Reis van dag tot dag: Chillen op de Gili's

Dag 1      Naar de Gili-eilanden

Dag 2      Gili-eilanden

Dag 3      Gili-eilanden

Dag 4      Gili-eilanden

 

 

100% maat werk

Dag 1 Naar de Gili-eilanden

Indonesie-Lombok-Gili Trawangan-strand13 shutterstock_180701636

Per boot vaart u naar de één van de Gili-eilanden. Een aanrader is één van de drie noordelijke Gili-eilanden van Lombok: Gili Air, Gili Meno en Gili Trawangan. Alle drie de eilanden hebben prachtige, hagelwitte zandstranden. De eilanden zijn droog, er is geen mooie, weelderige begroeiing. De tuinen met bloeiende bloemen die u hier ziet, zijn het resultaat van (veel) sproeien. Er is geen zoetwater, al het water wordt per schip aangevoerd. De zwembaden zijn daarom veelal gevuld met zeewater, maar er zijn ook hotels die hiervoor het aangevoerde water gebruiken. Vergeet zeker uw snorkelset niet (of huur die ergens bij een strandtent), de onderwaterwereld rondom de drie eilandjes is namelijk prachtig. U heeft zelfs de kans om zeeschildpadden te zien. Vanaf alle eilanden kunt u per bootje schitterende duik- en snorkellocaties aandoen. Gili Air ligt het dichtst bij de kust en is het dichtst bevolkt. Daarnaast ligt Gili Meno, het kleinste eiland. Gili Trawangan is het eiland waar de meeste hotels zijn. Rondom het hele eiland loopt langs het strand een smal weggetje. Er heerst hier een gemoedelijke sfeer, ondanks dat het er al redelijk druk is met toeristen.

 

Overnachting op de Gili-eilanden.

Inclusief lokale bootovertocht

Dag 2 Gili-eilanden

Gili-Meno-Cidomo Indonesie-Lombok-Gili-schildpad-onderwater_1 Indonesie-Lombok-onderwater_2

Bent u een duik- of snorkelliefhebber? De drie Gili-eilanden zijn omringd met koralen. Tijdens uw duik zwemmen schildpadden rustig met u mee alsof u voor hen niet bestaat. Wanneer u duikt bij Gili Trawangan komt u ze waarschijnlijk bij iedere duik wel tegen. Ook ziet u hier vaak dwergzeepaardjes, schorpioenvissen, murenes en koraalduiveltjes. Als u aan de oostkant van de Gili'sverblijft, en u heeft geluk, kunt u zelfs walvissen en dolfijnen ontmoeten. Het water bij de Gili-eilanden is hier zo helder dat u waarschijnlijk de naam op de boot vanuit de diepte nog kunt lezen.

 

Ook als u liever op het strand blijft, hoeft u zich niet te vervelend. Geniet van het mooie weer en bestel een lekker drankje bij één van de beachbars. Optimaal genieten!

 

Overnachting op de Gili-eilanden.

Inclusief ontbijt

Dag 3 Gili-eilanden

Deze dag is ter vrije besteding. Neemt u nog een duik in het diepe of komt u helemaal tot rust op het strand?

 

Overnachting op de Gili-eilanden

Inclusief ontbijt

 

Dag 4 Vertrek Gili-eilanden

Lombok-GiliTrawangan-strand_1 Indonesie-Lombok-onderwater57_1

U vaart weer terug naar het vaste land, naar Tawun. U wordt bij de haven in Tawun opgehaald en naar de luchthaven gebracht. Liever nog het vaste land ontdekken? Vraag ons naar de mogelijkheden. Ontdek bijvoorbeeld de groene sawa's van Tetebatu.

 

Inclusief ontbijt, lokale bootovertocht, transfer

 

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Lees het blog van Lara over de Gili-eilanden
Prachtige bounty eilandjes bij Lombok
Lara, Van Verre

Prachtige bounty eilandjes bij Lombok

Lara, Van Verre Algemeen 18-8-2020

Ontdek de verschillende eilanden bij Lombok: de Gili's. De bekende noordelijke Gili-eilanden zijn Gili Trawangan, Gili Air en Gili Meno, en de rustige zuidelijke eilanden zijn Gili Asahan en Gili Gede. Elk eiland is anders en daarmee voor iedereen een eiland dat op de wensen aansluit.