1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Op weg van Jogyakarta naar Bali

U begint deze reis over Centraal en Oost Java met een uitgebreid bezoek aan het gezellige Jogyakarta. Daarna 2 lange, maar boeiende ritten naar de magische Bromo vulkaan. Het afwisselende landschap, de vele plantages en een stop onderweg in Malang maken de route boeiend.

Na de zonsopgang bij het vulkanische landschap bij de Bromo, door naar een  gebied met veel plantages naar de bijzondere Ijen vulkaan. Van Java steekt u vervolgens met de veerboot over naar Bali.

Zonsopgang vanaf de Borobudur
Regenboogdorp Warna Warni
Vulkanen Bromo en Ijen
indonesie-sumatra-bukit-lawang-collega-lisanne-apen-spotten
Lisanne
Indonesië is zo veelzijdig, ieder eiland is uniek. Van Jungle en vulkanische gronden naar wereldse tempels, koloniaal verleden, stranden en sawa's.

Reis van dag tot dag: Op weg van Jogyakarta naar Bali

Dag 1      Jogyakarta

Dag 2      Jogyakarta

Dag 3      Malang

Dag 4      Malang

 

Dag 5      Bromo

Dag 6      Ijen

Dag 7      Ijen

Dag 8      Naar Bali 

100% maat werk

Dag 1 Jogyakarta

Indonesie-Java-Jogyakarta-becaks14_1 Indonesie-Java-Batik1

De reis begint in de sultanstad Jogyakarta. Een gezellig stadje waar u nog veel becak's (fietstaxi's) en andongs (paard en wagen) zult zien. Een bezoek aan de batik- en zilverwijk met hun kleine straatjes is zeker een aanrader. De Jalan Malioboro is de winkelstraat van deze hofstad. Veel kraampjes en winkeltjes waar de hele dag door veel gebeurt. In de avond kunt u een Ramayana-voorstelling bijwonen. U geniet van een uitgebreid buffet en een bijzondere dansvoorstelling.

 

De komende dagen heeft u de beschikking over een busje met chauffeur. Het reizen met een busje met chauffeur is een uitstekende manier om kennis te maken met het prachtige eiland Java. 

 

Overnachting in Jogyakarta.

Inclusief privé-auto/busje met chauffeur

Dag 2 Jogyakarta: bezoek Borobudur

Van Verre medewerkster Lisanne geniet van het uitzicht even nabij de Borobudur Van Verre medewerkster Manon bij de Borobudur Bukit-Rhema-13

Vandaag staat één van de hoogtepunten van deze reis op de planning: een bezoek aan de Borobudur. Dit grootste boeddhistische monument ter wereld is uitgeroepen tot Werelderfgoed. Hij bestaat uit 9 verdiepingen en maar liefst 1500 gebeeldhouwde reliefs. U blijft uw ogen uitkijken, maar geniet ook van de groene omgeving. Huur een andong (paard en wagen) of ga met uw busje en chauffeur op pad. U ziet dorpjes, akkertjes, restanten van oude tempels, kortom: het landelijke leven van het oude Java.

 

Overnachting in Jogyakarta. 

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

 

Dag 3 Jogyakarta - Malang

In ruim vier uur reist u per trein naar Jombang. Onderweg ziet u het Oost-Javaanse landschap met vooral tabakplantages, suikerrietplantages, afgewisseld met rijstvelden, groentetuinen en kampungs.

 

In Jombang aangekomen staat uw chauffeur op u te wachten. U rijdt niet rechtstreeks naar Malang, u bezoekt onderweg een mooie waterval. De tocht naar Malang duurt dan ongeveer 3 uur.

 

Informatie Malang:

Malang was vanwege het koele klimaat een populaire verblijfsplaats in de koloniale tijd. Verken het oude stadscentrum wandelend of per betjak (fietstaxi) en zie de vele huizen en gebouwen met een Nederlands tintje. Vergeet niet een kopi tubruk (koffie) te drinken met een oud-hollands koekje in het beroemde restaurant Toko Oen. Een bezoek aan het regenboogdorp Warna Warni vinden wij ook een aanrader. De bewoners van dit arme dorp hebben hun huizen in uiteenlopende kleuren geschilderd waardoor het dorp is omgetoverd in een kleurrijk geheel.

 

Overnachting in Malang.

Inclusief ontbijt, transfer, trein, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 4 Malang

Java-Malang-Paraplu Java-Malang-Botanische-tuin

Ook het gebied buiten Malang is een bezoekje waard. Op ongeveer 20 minuten rijden ligt het koele bergdorpje Batu, een recreatiegebied met veel parken en activiteiten. Op zon- en feestdagen is het heel druk met locals die de stad even ontvluchten. Bezoek bij Batu de indrukwekkende Coban Rondo-waterval en verdwaal daarna in de naastliggende labyrint. Rijdt vervolgens door naar Purwodadi en breng een bezoek aan de botanische tuin, Kebun Raya Purwodadi, gelegen op de hellingen van de berg Gunung Arjuna. Hier treft u allerlei inheemse plantensoorten en bomen aan. Op de terugweg naar Malang kunt u nog een bezoekje brengen aan de Candi Singosari-tempel.

 

Een andere leuke tip is om een bezoek te brengen aan de theeplantages van Wonosari, waar u vanuit Malang in een uurtje heenrijdt. Bezoek de theefabriek en neem de tijd om een paar mooie foto's te schieten van de uitgestrekte theeplantages.

 

Overnachting in Malang.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 5 Malang - Bromo

U kunt de ochtenduren nog in Malang blijven. Vanaf Malang rijdt u ongeveer 4 uur naar uw hotel nabij de Bromo. U hoeft pas tegen zonsondergang daar te zijn, het gaat om het nachtelijke avontuur (en de vroege ochtenduren). Belangrijk: wij adviseren u via uw chauffeur of direct bij aankomst bij de receptie van uw hotel de Bromo-zonsopgang tocht te boeken (per jeep naar het uitzichtpunt en daarna naar de kraterrand van de vulkaan). Het hotel hanteert vaste prijzen.

 

Overnachting bij de Bromo.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 6 Bromo - Ijen

BROMO (KIAT)(13)

Middenin het Tengger-gebergte ligt een vulkaan uit de oertijd met een diameter van 10 kilometer. Vanuit uw hotel vertrekt u rond 03.00 uur met een jeep, welke u ter plekke kunt reserveren bij het hotel. U rijdt via een slingerende route omhoog naar het uitkijkpunt. Geniet van het uitzicht over het indrukwekkende vulkanische landschap tijdens de zonsopkomst. Vergeet niet om een vestje mee te nemen, het kan 's nachts behoorlijk koud zijn. Eenmaal beneden loopt u via de 'zandzee' naar de voet van de krater. Wilt u liever niet lopen, dan staan er ook paarden om u naar de voet van de Bromo te brengen. En dan 225 trappen op tot u aan de kraterrand staat, een indrukwekkend gezicht! Houd er rekening mee dat de ochtend het meest populair is om de Bromo te bezoeken, u zult dus zeker niet de enige zijn. Daarna terug naar uw hotel voor het ontbijt en door naar Ijen.

 

Informatie Ijen:
U verblijft nabij de Ijen-vulkaan. Door de afgelegen ligging is het een heerlijke plek om te verblijven. Maak een wandeling door dit vruchtbare gebied rondom de vulkaan en geniet van alle groene sawa's en kleine kampungs. Het gebied staat voornamelijk bekend om de vulkaan en zijn krater met een fel gekleurd zwavelmeer. Een aanrader om morgen vroeg op te staan en deze vulkaan en krater met eigen ogen te bewonderen!

 

Overnachting in Ijen.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 7 Ijen

Indonesie-Java-Ijen-vulkanischmeer_1_441492 Indonesie-Java-Ijen-vulkaan

Maak een nachtelijke of vroege Ijen-trek. Ook kunt u vanuit het resort prachtige wandelingen maken door de sawa’s of de tijd doorbrengen in de mooie parkachtige tuin van het resort. Op loopafstand ligt een kleine kampung.

 

Overnachting in Ijen.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 8 Ijen - Bali

U rijdt in ongeveer een uur naar de kust, naar de havenplaats Ketapang. Hier gaat u samen met uw busje de ferry op en vaart u in ongeveer 3 kwartier naar het godeneiland Bali.

 

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, ferry

 

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën