1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Kratermeren en bergen

Kratermeren, hoge bergen en rijstterrassen. Tijdens deze reis zijn er zoveel fotogenieke plekken die u vast wilt leggen, dat u uw chauffeur vaak zult vragen even te stoppen. Wat een weidse vergezichten over de groene rijstvelden! De routes die we voor u gekozen hebben, voeren u door het onbekende Bali. Door rustige natuurgebieden en traditionele dorpjes, langs groene rijstterrassen en kleurrijke tempels, naar het brede zandstrand van Sanur.

Kilometers rijstterrassen
Bewonder het Bratanmeer
Spot dolfijnen bij Lovina
Indonesie-Sumatra-collega-melany
Melany
Indonesië gaat nooit vervelen! Geweldige natuur, de meest vriendelijke bevolking, het lekkerste eten en een prachtige onderwaterwereld.
indonesie-sumatra-bukit-lawang-collega-lisanne-apen-spotten
Lisanne
Indonesië is zo veelzijdig, ieder eiland is uniek. Van Jungle en vulkanische gronden naar wereldse tempels, koloniaal verleden, stranden en sawa's.
2aab730b-0291-4aad-aeb3-33c50b445cbb
Renée
De Kleine Sunda Eilanden zijn absoluut een bezoek waard! U vindt hier nog geen massatoerisme en het echte Indonesië. Benieuwd naar mijn verhalen?
Emmy-azie-myanmar-Bagan_1_628989
Emmy
Als journaliste raakte ik in de ban van Azië, het liet me niet meer los. Ik begon Van Verre met mijn geliefde Indonesië.

Reis van dag tot dag: Kratermeren en bergen

Dag 1      Aankomst Ubud

Dag 2      Ubud

Dag 3      Lovina

Dag 4      Lovina

Dag 5      Sanur

Dag 6      Sanur

Dag 7      Vertrek Sanur

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Ubud

Indonesie-Bali-Ubud-marktUbudfruit Indonesie-Bali-Ubud-apenfamilie(8) Indonesie-Bali-Ubud-eten

Ubud is bekend als kunstenaarsstadje, en dat is goed te zien. Wandelend door Ubud komt u langs talrijke galeries en winkels boordevol schilderijen, tekeningen, beelden en houtsnijwerk. En elke dag van de week is er wel ergens een tempelfestival of viering met Balinese dans en muziek. Echter, toeristen weten Ubud niet alleen vanwege de kunst te vinden. Omdat Ubud centraal gelegen is op Bali, tussen bergen met rijstterrassen en rivieren, is het een goede uitvalsbasis voor dagtochten. Ook het enorme aanbod aan restaurants, spa’s, winkels en accommodaties draagt bij aan de populariteit van Ubud. Er is hier voor ieder wat wils.

 

Overnachting in Ubud.

Inclusief transfer

 

Dag 2 Ubud

Houdt u van actie? Ga dan raften op een snelstromende rivier of mountainbiken in de bergen. U peddelt of trapt door gebieden die per auto niet te bereiken zijn. Een adrenalineshot gegarandeerd! Iets minder heftig kan ook. Trek uw wandelschoenen aan of ga fietsen (op een gewone fiets) over de vrij vlakke paden langs de sawa’s in de omgeving van Ubud. Erg leuk, al is het wel wat toeristisch, vonden wij Monkey Forest. In dit apenbos in Ubud leven drie groepen langstaartapen. Dus u ziet hier gegarandeerd apen van dichtbij. De apen zijn gewend aan mensen, en erg brutaal. Pas dus goed op uw spullen, alles wat glanst grijpen ze. Houdt u ook zo van Indonesisch eten? Volg dan een kookworkshop om zelf de meest heerlijke gerechten te leren bereiden. En daarna volgt natuurlijk het proeven van de gerechten!

 

Overnachting in Ubud.

Inclusief ontbijt

Ubud: Fietstocht
Bali

Ubud: Fietstocht

In Ubud kunt u een prachtige fietstocht door de sawa’s maken. U kunt ter plaatse in Ubud fietsen huren en de...

Ubud: Raften
Bali

Ubud: Raften

Raften op één van de snelstromende rivieren! U komt dan door een gebied, dat u niet vanaf de weg kunt zien. Na...

Dag 3 Ubud - Lovina

Bali-Ubud-Tempel1_1_406608

Op naar de noordkust! Uw chauffeur rijdt ‘omhoog’ naar Lovina. Zowel op de kaart als letterlijk, want de tocht voert grotendeels door hoge bergen. De rit duurt nog geen 5 uur. Halverwege komt u langs het eerste kratermeer. Op 1200 meter hoogte komt u aan in het dorp Bedugul. Hier heeft u goed zicht over het serene Bratanmeer dat de krater vult van de Gunung Catur-vulkaan. Vanaf het Bratanmeer rijdt u verder naar Lovina. Vraag uw chauffeur te stoppen bij de Gitgit-waterval. Vanaf de weg is het een korte wandeling, via een trap, naar de waterval. 

Informatie Lovina:

Hoofddoel van een bezoek aan Lovina zijn de dolfijnen die regelmatig gezien worden voor de kust. Ga voor zonsondergang met een bootje de zee op. Dan is de kans het grootst om deze majestueuze dieren te zien. Als u geluk heeft zwemmen de dolfijnen met uw bootje mee, en ziet u ze springen, spelen en blazen. Een erg leuke ervaring!

 

Houdt u van snorkelen/duiken? Huur dan een bootje om naar de mooiere snorkellocatie te varen. Direct voor de kust is het koraal namelijk niet op zijn mooist.

 

Overnachting in Lovina.

Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur

Dag 4 Lovina

Bezoek het boeddhistische klooster bij Banjar, in het achterland van Lovina. Het klooster is voor Bali heel bijzonder, want het is het enige boeddhistische klooster op het eiland. Het lijkt op de bekende Javaanse tempel Borobodur, maar dan in het klein. Vlakbij kunt u ontspannen in de hotsprings. De drie bronnen zijn idyllisch gelegen in het groen. Neem een bad in de drie baden, van heet naar warm. U komt er verwikt uit. In de omgeving van Lovina kunt u ook goed wandelen.

 

Overnachting in Lovina.

Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur

Dag 5 Lovina - Sanur

Bail-Lovina-Dolfijnen_1_406628 Bali-bootjes-strand-VanVerre

Panoramische uitzichten en kilometers rijstterrassen; dat is wat u vandaag te wachten staat. Tijdens de rit van circa 7 uur heeft u voldoende tijd om het landschap in u op te nemen. U stopt bij een aantal uitzichtpunten en zakt naar beneden naar de kustplaats Sanur.

 

Informatie Sanur:
Op het brede zandkleurige strand van Sanur heeft u de ruimte. Voor de resorts staan strandbedjes, en verder deelt u het strand met kleurrijke vissersbootjes en locals die vaak 's ochtends vroeg of einde van de middag verfrissing zoeken in zee. De zeebodem loopt heel geleidelijk af, en er zijn geen hoge golven. Hoewel Sanur een ruime keuze heeft uit toeristische restaurants, bars en souvenirwinkels, heeft het plaatsje toch het Balinese karakter behouden. Op het strand zijn eenvoudige restaurantjes waar u op een plastic stoeltje met de voetjes in het zand een echt Balinese maaltijd kunt eten. De locals doen hun inkopen op de markt (pasar). Wij vinden het erg leuk om over de markt te struinen om zo het lokale leven van dichtbij te zien.

 

Overnachting in Sanur.

Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur

 

 

Dag 6 Sanur

Sanur leent zich uitstekend om uw dagen te vullen met zon, zee, strand en luieren. Maar Sanur is ook een goed uitvalsbasis voor het maken van uitstapjes. Bezoek bijvoorbeeld aan het einde van de middag de Tanah Lot tempel. Deze tempel is op een rots in zee gelegen. Wij vonden het heel indrukwekkend om de zon achter de tempel in zee te zien zakken. Ook bij de Uluwatu tempel is de zonsondergang een bijzondere belevenis. Mede doordat hier, net na zonsondergang, de Kecakdans (apendans) wordt opgevoerd.

 

Overnachting in Sanur.
Inclusief ontbijt

Dag 7 Vertrek Sanur

Verleng uw verblijf in Sanur met één of twee nachten, zodat u ook nog genoeg tijd heeft om een dagtocht door het oosten van Bali te maken. In Klungkung bezoekt u de historische rechtbank Kerta Gosa. De plafondschilderingen in de rechtbank beelden de straffen uit die hier uitgedeeld werden. In het autovrije dorp Tenganan lijkt het of de tijd heeft stilgestaan. Hier leven de Bali Aga nog op traditionele wijze. In het vijvercomplex Tirtagangga kunt u een verfrissende duik nemen. Bewonder ook de fonteinen en bizarre beelden die dit vroegere weekendverblijf van de raja sieren.

 

Inclusief ontbijt en transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën