1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Autorondreis Vulkanenroute

Met uw eigen huurauto rijdt u langs de meest imposante vulkanen van Costa Rica. Wist u dat Costa Rica maar liefst 16 vulkanen heeft? Van slapende tot nog actieve. Tijdens deze reis bezoekt u om de dag een andere vulkaan. We starten de reis in de Centrale Vallei, net buiten de hoofdstad San José. Al snel vervolgt u uw weg naar Arenal- en Tenorio National Park. Na de flora en fauna bekeken te hebben, gaat u door naar Rincón de la Vieja. De stad die rommelt en borrelt vanwege de gelijknamige, actieve vulkaan. Eindigend op het uitgestrekte strand van Playa Hermosa kunt u terugkijken op een prachtige rondreis.  

 

Goed te combineren met de vliegroute van de KLM vanaf Liberia.

Wat maakt deze reis bijzonder
Dagelijks andere vergezichten
De meest imposante vulkanen
Eindig de reis op het zandstrand
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
Wie wildlife wil spotten in een uitbundig groene omgeving, moet naar Costa Rica gaan! Ik zag prachtige vogels, maar ook luiaards en walvissen.
Prijsindicatie vanaf € 2000,- per persoon
Reisduur: 12 dagen / 11 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Vulkanenroute

Dag 1     Aankomst Centrale Vallei

Dag 2     Centrale Vallei

Dag 3     Arenal National Park

Dag 4     Arenal National Park

 

Dag 5     Tenorio National Park

Dag 6     Tenorio National Park

Dag 7     Rincón de la Vieja

Dag 8     Rincón de la Vieja

 

Dag 9     Playa Hermosa

Dag 10   Playa Hermosa

Dag 11   Playa Hermosa

Dag 12   Vertrek Playa Hermosa - Liberia

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Centrale Vallei

Welkom in Costa Rica!

Centrale-Vallei-Zonsopkomst_1_334772 Kratermeer-Poas-Vulkaan-2(12)

Er is genoeg te zien en te beleven in en rondom de Centrale Vallei. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de hoofdstad van Costa Rica, San José.Bezoek één van de markten in de stad. Voor souvenirs kunt u gaan shoppen bij Mercado Artesanal of bij Mercado Central, waar u ook heel goed terecht kunt voor een typische Costa Ricaanse lunch. San José kent een aantal interessante musea. Onder het Plaza de la Cultura vindt u het Oro Precolombino museum. U komt hier meer te weten over de geschiedenis van goud en de bijzondere kunstwerken die verspreid staan door het museum. In het National Museum of Costa Rica wordt de geschiedenis van het land duidelijk en beknopt uitgelegd door middel van precolumbiaanse rekwisieten en overblijfselen uit het koloniale verleden. Het museum is gevestigd in een felgeel koloniaal pand met een wapperende Costa Ricaanse vlag op het dak. Niet te missen dus. Breng ook zeker een bezoek aan het Nationale Theater, ook wel de parel van San José genoemd. Het is dan ook een prachtig gebouw met een entreehal vol met marmer, bladgoud en kristal. Een perfecte stop voor een kopje koffie of koop een kaartje voor een show vanavond.

 

Overnachting in de Centrale Vallei
Inclusief transfer

Dag 2 Centrale Vallei

Deze dag is ter vrije besteding. Waarom brengt u niet een bezoek aan de Poás-vulkaan? Misschien wel de meest imposante vulkaan van Costa Rica. Als u geluk heeft is er geen bewolking die uw zicht op de vulkaankrater belemmert. Maak een wandeling naar het uitzichtpunt en geniet van het uitzicht.

 

Overnachting in de Centrale Vallei

Inclusief ontbijt

Dag 3 Centrale Vallei - Arenal National Park

ca. 120 km / 3 uur

Costa-Rica-Arenal-Vulkaan

De komende dagen maakt u gebruik van een huurauto. U rijdt van uw hotel in de Centrale Vallei naar de vulkaan Arenal. Stop onderweg in Sarchí, de plek waar de traditionele ossenkar gemaakt wordt. De karren zijn enorm kleurrijk en ook in het klein te koop. Heeft u gelijk een leuk souvenir voor thuis. Na deze kleurrijke stop vervolgt u de reis het stadje aan de voet van de Arenal-vulkaan.

 

Informatie Arenal:

Eén van de meest bekende vulkanen is de Arenal. Een kegelvormige vulkaan die sinds een aantal jaren slaapt. Aan de voet van de vulkaan ligt La Fortuna. Een druk en gezellig dorp waar toeristen en tico’s elkaar ontmoeten op het dorpsplein. In La Fortuna vindt u meerdere restaurants, souvenirwinkels, een supermarkt en tankstation. Een goede stop om even wat spullen in te slaan. Ook zijn er in Arenal verschillende ‘hotsprings’ (warmwaterbaden). Een heerlijke plek om bij te komen na een stevige wandeling.

 

Overnachting nabij Arenal National Park

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 4 Arenal National Park

Hopelijk is het helder weer en wordt u verrast met een prachtig zicht op de Arenal-vulkaan. Even genieten alvorens u op pad gaat. Een vrije dag om de omgeving goed te leren kennen. 

 

Rij naar het nationale park en kies één of meerdere van de uitgezette wandelroutes of kies voor een rit langs het grootste meer van Costa Rica: Laguna de Arenal. Het is een kunstmatig aangelegd meer en de belangrijkste waterbron voor de regio. Hier kunt u genieten van telkens weer een spectaculair uitzicht op het meer en de vulkaan in de verte. Langs de weg vindt u een aantal restaurants voor een perfecte koffie- of lunchstop.

 

Op ca. 6 km rijden vanaf La Fortuna vindt u een prachtige waterval en de perfecte plek voor een verkoelende dip. U loopt in ca. 20 minuten naar de waterval, gelegen aan de voet van de vulkaan Chato, het kleine zusje van de Arenal. Het water van de ‘Catarata de la Fortuna’ klettert naar beneden vanaf een hoogte van 70m te midden van de groene jungle. Een betere plek voor een dip in het water is er niet.

 

Overnachting nabij Arenal National Park.

Inclusief ontbijt, huurauto

Canyoning
Arenal

Canyoning

Een spannende en hele avontuurlijke excursie; canyoning. U abseilt langs drie verschillende watervallen en één...

Paardrijden
Arenal

Paardrijden

Op de rug van een paard door de majestueuze natuur rond Arenal. U gaat naar de manege toe en krijgt een korte...

Dag 5 Arenal National Park - Tenorio National Park

ca. 75 km / 1,5 uur

Costa-Rica-Tenorio-Brulaap Costa-Rica-Tenorio-Rio-Celeste Costa-Rica-Tenorio-Hiken

Vandaag begint het vulkaanhoppen dan echt! Uw eerste stop is de Tenorio-vulkaan. Een mooiere route is via het meer 'Laguna de Arenal'. U bent dan 1 uur langer onderweg dan de originele route. 

 

Informatie Tenorio National Park:

Het magische, blauwe water van de Rio Celeste is al genoeg reden om naar Tenorio National Park te gaan. Er wordt zelfs gezegd dat toen God klaar was met het schilderen van de lucht hij zijn kwast afspoelde in de Rio Celeste. Dat zegt genoeg over de intense kleur van deze rivier. U verblijft in een accommodatie in het nabij gelegen dorp Bijagua. In dit typische Tico-dorpje vindt u verschillende sodas (Costa Ricaans familierestaurant) en wat kleine winkels. De perfecte plek om bij te komen na een wandeling door het nationale park. Vanaf Bijagua rijdt u in ongeveer 20 minuten naar de ingang van het park. Bij het ranger station betaalt u de entree en krijgt u meer informatie over de wandelroutes waar u uit kunt kiezen. Op dit moment is de weg ernaartoe nog deels onverhard, maar er wordt aan gewerkt om de gehele route te asfalteren. Onderweg kunt u zomaar het eerste wildlife tegenkomen. Een tapir die de weg oversteekt, een luiaard in de boom of een overvliegende toucan. De Tenorio-vulkaan is omringd door jungle.

 

Overnachting nabij Tenorio National Park

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 6 Tenorio National Park

Trek goede wandelschoenen aan en ga op ontdekking in het park. Er is een wandelroute uitgezet, grotendeels over onverharde paden met kiezels en zand. Heeft het de afgelopen tijd geregend? Dan kan het erg glad zijn. Bij de ingang van het park kunt u regenlaarzen huren. Wij adviseren u om in de ochtend het park te bezoeken. Dan is de temperatuur nog aangenaam en is het wat rustiger dan later op de dag.

 

De wandelroute brengt u langs een aantal uitzichtpunten en een trap die u leidt naar één van de mooiste watervallen van Costa Rica. Het is even een klim van 250 treden naar beneden, en weer naar boven, maar echt de moeite waard. U komt verder langs een prachtig blauw meer, Laguna Azul, en borrelende hotsprings waar een bijzondere geur vanaf komt. Als laatste komt u aan bij het punt waar 2 rivieren samenkomen en het water verandert in een intens blauwe kleur door de natuurlijke chemische reactie. Kijk ook goed om u heen want u loopt midden door de groene jungle, en in de jungle leven dieren. U kunt zomaar kapucijnapen, luiaards en agoutis tegenkomen. Soms wordt er zelfs een tapir gespot in dit gebied.

 

In de middag kunt u relaxen bij uw accommodatie. Liever actief bezig zijn? Ga dan mee op een mountainbiketour of verken het gebied verder te paard.

 

Overnachting nabij Tenorio National Park.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 7 Tenorio National Park - Rincón de la Vieja

ca. 105 km / 2,5 uur

05153b43-7921-4c64-b020-26672fe18bc5 626cc4a1-7033-429c-a123-d01c45f96cb3

Het rommelt en borrelt in Rincón de la Vieja National Park. Aan de voet van de gelijknamige vulkaan vindt u een gebied waar u zich een aantal dagen goed kunt vermaken. Op de route ernaartoe passeert u grote finca’s (boerderijen) met grazende koeien en stoere cowboys. Om bij de ingang van het park te komen, rijdt u over een privéweg. Na een aantal kilometer rijden, bereikt u de ingang van het park, het Las Pailas Ranger station. U betaalt de entree voor het park en kiest één van de wandelingen die vanaf hier starten.

 

Het is hier anders dan alle andere regio’s in Costa Rica. De vulkaan Rincón de la Vieja is actief en dat merk je aan alles. Wij raden u aan om in ieder geval de ‘Las Pailas Trail’ te gaan lopen. In ongeveer 3 uur wandelt u langs borrelende modderputten en hete gassen die uit de grond komen. Bij elk uitkijkpunt wordt het een stukje warmer en de lucht heftiger. Het is een afwisselende route langs droge bossen, open vlaktes, dichtbegroeide jungle en enorme bomen. U kijkt uw ogen uit! Het is één van de droogste gebieden van Costa Rica, maar ook hier kunt u dieren spotten. Vlinders, apen en leguanen kunt u zomaar tegenkomen onderweg. 

 

Overnachting nabij Rincón de la Vieja

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 8 Rincón de la Vieja

Deze dag is ter vrije besteding. Waarom kiest u vandaag niet voor een andere wandelroute en geniet u van dit groene gebied. Of kom tot rust in één van de hotsprings.

 

Overnachting nabij Rincón de la Vieja.

Inclusief ontbij, huurauto

Hotsprings
Rincón de la Vieja

Hotsprings

Dat de vulkaan Rincón de la Vieja actief is, merk je aan alles. De grond rommelt en borrelt in deze regio...

Dag 9 Rincón de la Vieja - Playa Hermosa

ca. 95 km / 2 uur

Costa-Rica-Playa-Hermosa-Strand

U verlaat het gebied van de finca’s en cowboys en rijdt naar de noordwest kust, Playa Hermosa. De letterlijke vertaling van Playa Hermosa is mooi strand. Het plaatsje beschikt dan ook over een breed zandstrand met daaraan gelegen verschillende hotels. De meeste accommodaties beschikken over een aantal faciliteiten, zoals één of meerdere restaurants, een zwembad en een bar. Dat komt goed uit, want er is niet echt een dorpscentrum of hoofdstraat in Playa Hermosa, waar u terecht kunt voor een hapje of een drankje. U bent aangewezen op uw accommodatie of de nabij gelegen plaatsen die per auto of taxi te bereiken zijn. Eén van deze plaatsen is Playas del Coco, waar een grote keus aan Amerikaanse en internationale restaurants en bars te vinden zijn.

 

Overnachting in Playa Hermosa

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 10 & 11 Playa Hermosa

Geniet de aankomende dagen van de rust op het strand of bij het zwembad. Als u liever iets actiefs wilt doen, is het leuk om een uitstapje te maken. Wat dacht u van het bewonderen van de onderwaterwereld?

 

Overnachting in Playa Hermosa

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 12 Vertrek Playa Hermosa

ca. 35 km / 0,5 uur

Helaas zit uw reis door het prachtige Costa Rica er al weer op. Met een koffer vol herinneringen verlaat u de kustplaats Playa Hermosa. Vanaf de kust rijdt u naar het binnenland. U rijdt in naar de luchthaven van LIberia.

 

Inclusief ontbijt, huurauto

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen